Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Vše o bramborách: jak je vybrat, skladovat, uvařit i opékat

Uvařit či jinak připravit brambory zvládne asi úplně každý, občas jsou však v kuchyni docela záludné a nechovají se úplně podle našich představ. Ovšem stejně jako všude i při vaření stačí znát základy a budete v pohodě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J35i14n52d59ř56i83š14k54a 48B56u46r18g92e50r87o38v52á 3625294478775

Brambory zesládnou když přemrznou, a pak už jim nepomůže ani svěcená voda:-))).

+3/0
13.2.2016 9:37

K14r22y62š92t40o52f 11L13a93n86í93k 1739800705275

trochu to spravi varit je spolu s rozpulenym stroužkem cesneku.

0/0
13.2.2016 17:33

M73a64r93t96i44n 96V67y67š43v37a77ř63i76l 4681352270506

Nadpis článku opět neodpovídá obsahu. O opékání brambor ani slovo.

+3/−2
12.2.2016 22:52

J33a21n31a 91N88o66v25á40k12o50v54á 7697510439228

Nečetl jste pozorně, je tam o něm zmínka.

"Přímé opékání na tuku: uvařené brambory před opékáním nechte chvíli odstát a vyschnout. Jen tak se opečou krásně dozlatova."

Je to ve fotogalerii.

+1/0
14.2.2016 22:08

M78i69l63a86n 67V31i12k 1807455533293

"Skladujte je v temnu a ideálně při teplotě okolo 4 až 6 °C.

Brambory, které jsou uložené delší dobu při teplotě pod 7 °C, mají tendenci vytvářet jednoduché cukry, čímž zesládnou."

Tak při jaké teplotě se mají skladovat?? Při té zde uváděné PRÝ zesládnou...8-o

+14/0
12.2.2016 15:31

R65o61b88e34r44t 67M68a53c49h68a49l34a 8831961776654

brambory sládnou až kolem 0 °C

+2/0
12.2.2016 16:15

B41l56a23n97k90a 92F64a83j16k15u48s58o28v30á 8405841489694

... hm, zajimavy, 190 stupnu, nedavno se popisovalo, jak brambory, ktere se smazi pri vyssi teplote nez ca 150 stupnu, vytvareji zdravi skodlive akrylamidy, dokonce i McDonald a dlasi smazarny brambor zmenily technologie, aby bramborove hranolky nesmazily pri tak vysoke teplote, ktera z brambor dela jedy... A te uz zas muzem 190 stupnu, jo? :-P

+2/0
12.2.2016 11:53

M11i63l51a77n 16K85l10o97u93č53e39k 9454787889886

Můžete, pokud to nebudete jíst každý den ale třeba 1x za měsíc, tak vám to může být jedno, neotrávíte se.

0/0
12.2.2016 12:04

B64l69a33n31k54a 37F71a96j14k27u39s29o19v34á 8285381639854

... nojo, to ja vim, ze se neotravim, to by bylo uz pul planety mrtvejch, protoze hranolkama se cpe kazdej, nic proti hranolkum, kdyz jsou pekne vypeceny, tak je to dobrota, ale z predstavy, ze spolecne s hranolkami upecenymi na 190 stupnu si posmakuju na jakychsi divnych plastech mi zrovna na radosti z te dobroty nepridava...:-(

+2/0
12.2.2016 12:32

M23i95l24a24n 63V49i36k 1977925983213

Co chcete od LUPY ;-D

+1/0
14.2.2016 13:30

M53i70r35o58s69l63a60v 16Š62i92m42k38o 7665473602765

Hlavně ale jde o to, kde normální brambory koupit. Kde jsou ty doby, kdy se prodávaly ty, které měly chuť brambor...

+11/−5
12.2.2016 11:11







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.