Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Tajný tip, jak upravit česnek, aby tolik nepálil, se jmenuje citron

Aby začal česnek pálit a čpět, musí u něj dojít k porušení jednotlivých buněk. Platí také, že čím víc se jich poruší, tím víc je česnek pálivý. Z čehož vyplývá, že způsobem kuchyňské úpravy lze palčivost regulovat. Kuchař Kenji López-Alt přichází s další metodou: zápach česneku minimalizuje citronem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M77a46r94e48k 20M38a74z32u30c59h 2986563853

Když nechci pálivý česnek tak si koupím nějaký rádoby česnek jiný.Pálivý si kupuju pouze od toho kdo ho pěstuje a už ho mám ověřen.

0/0
26.3.2016 15:24

J28a56r11o61s48l18a31v 33K85a56d35l78e21c 5401319332701

Proč omezovat lahodnost česneku;-D;-D;-DRv

0/0
25.3.2016 19:46

L76u53d75v53í12k 38G35a31j43d24o53š78í40k 2635703514902

Výborný nápad.

Má to akorát jednu vadu, že je pak česnek kyselý.

Přitom pokud někomu vadí příliš silné aroma česneku, stačí ho na 10 vteřin strčit do mikrovlnky.

Proč to dělat jednoduše, když to jde i složitě, že?

+1/0
24.3.2016 14:39

D51a13n 97M32a23c 1852875194425

A proč koření česnekem, když jí vadí česnek? Článek jsem nečetl, už nadpis je hovadina, stejná jako když si vegani dělají veganské párky, řízky apod.

+4/0
24.3.2016 9:13

T76i93b24o50r 87V39i77z19v85a23r97y 9674564983455

Idnes už rezignoval na spisovnou češtinu?

0/0
24.3.2016 7:12

L27u54d47v58í97k 52G47a15j92d69o14š59í47k 2375783624422

Dávno.

+2/0
24.3.2016 14:35

A52l10e93š 54Z97e10l65i46n37k34a 1794222646

Jak z česneku udělat hmotu, která česnekem nebude. Užitečné, snad přijdou i rady aby cukr nesladil a citron nebyl kyselý:-)

+11/0
24.3.2016 1:49

N87i53n44a 50P33o76k68o42r71n83á 1782505751449

Ale ta chut cesneku tam porad je, odstranite spise stiplavost. Jasne ze to clovek nevyuzije na bramboraky, na ne si rada nandam cerstvy cesnek, ale vyzkousela jsem ten recept na hummus a bylo to dokonale.

0/0
24.3.2016 7:42

D73e58n47i84s 29H15u23m55l 4452325105496

Kdo proboha chce méně aromatický a pálivý česnek? Nestačí prostě jen koupit ten levný čínský?

+16/0
24.3.2016 0:27

L57u41d16v20í80k 23G57a48j70d93o91š37í39k 2645823674322

Použití česneku, který má trochu "zlomenou" palčivost je v kulinářství na každém kroku. Na tom není nic zvláštního.

0/0
24.3.2016 14:42







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.