Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Tajný tip, jak upravit česnek, aby tolik nepálil, se jmenuje citron

Aby začal česnek pálit a čpět, musí u něj dojít k porušení jednotlivých buněk. Platí také, že čím víc se jich poruší, tím víc je česnek pálivý. Z čehož vyplývá, že způsobem kuchyňské úpravy lze palčivost regulovat. Kuchař Kenji López-Alt přichází s další metodou: zápach česneku minimalizuje citronem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M79a86r32e50k 52M50a10z54u27c78h 2516683943

Když nechci pálivý česnek tak si koupím nějaký rádoby česnek jiný.Pálivý si kupuju pouze od toho kdo ho pěstuje a už ho mám ověřen.

0/0
26.3.2016 15:24

J67a30r58o26s46l41a38v 75K46a18d28l13e42c 5871109982881

Proč omezovat lahodnost česneku;-D;-D;-DRv

0/0
25.3.2016 19:46

L66u49d24v51í17k 89G53a57j75d68o62š81í67k 2955593184972

Výborný nápad.

Má to akorát jednu vadu, že je pak česnek kyselý.

Přitom pokud někomu vadí příliš silné aroma česneku, stačí ho na 10 vteřin strčit do mikrovlnky.

Proč to dělat jednoduše, když to jde i složitě, že?

+1/0
24.3.2016 14:39

D70a27n 30M88a44c 1482915674475

A proč koření česnekem, když jí vadí česnek? Článek jsem nečetl, už nadpis je hovadina, stejná jako když si vegani dělají veganské párky, řízky apod.

+4/0
24.3.2016 9:13

T57i55b14o43r 32V95i21z39v77a52r79y 9374274153175

Idnes už rezignoval na spisovnou češtinu?

0/0
24.3.2016 7:12

L18u56d87v79í10k 76G55a45j44d46o38š91í11k 2275483284342

Dávno.

+2/0
24.3.2016 14:35

A16l68e97š 84Z20e27l22i57n48k44a 1984472776

Jak z česneku udělat hmotu, která česnekem nebude. Užitečné, snad přijdou i rady aby cukr nesladil a citron nebyl kyselý:-)

+11/0
24.3.2016 1:49

N29i28n47a 92P71o38k40o82r21n59á 1762555371879

Ale ta chut cesneku tam porad je, odstranite spise stiplavost. Jasne ze to clovek nevyuzije na bramboraky, na ne si rada nandam cerstvy cesnek, ale vyzkousela jsem ten recept na hummus a bylo to dokonale.

0/0
24.3.2016 7:42

D86e60n74i11s 85H50u61m87l 4972805105486

Kdo proboha chce méně aromatický a pálivý česnek? Nestačí prostě jen koupit ten levný čínský?

+16/0
24.3.2016 0:27

L57u12d69v81í63k 97G96a10j46d89o23š80í98k 2115353624772

Použití česneku, který má trochu "zlomenou" palčivost je v kulinářství na každém kroku. Na tom není nic zvláštního.

0/0
24.3.2016 14:42



Najdete na iDNES.cz