Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Tajný tip, jak upravit česnek, aby tolik nepálil, se jmenuje citron

Aby začal česnek pálit a čpět, musí u něj dojít k porušení jednotlivých buněk. Platí také, že čím víc se jich poruší, tím víc je česnek pálivý. Z čehož vyplývá, že způsobem kuchyňské úpravy lze palčivost regulovat. Kuchař Kenji López-Alt přichází s další metodou: zápach česneku minimalizuje citronem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M25a57r83e33k 26M86a47z13u43c68h 2986753913

Když nechci pálivý česnek tak si koupím nějaký rádoby česnek jiný.Pálivý si kupuju pouze od toho kdo ho pěstuje a už ho mám ověřen.

0/0
26.3.2016 15:24

J12a87r86o73s54l89a38v 10K84a90d36l35e75c 5531809512351

Proč omezovat lahodnost česneku;-D;-D;-DRv

0/0
25.3.2016 19:46

L30u24d13v24í56k 21G70a87j16d68o12š11í33k 2945863284912

Výborný nápad.

Má to akorát jednu vadu, že je pak česnek kyselý.

Přitom pokud někomu vadí příliš silné aroma česneku, stačí ho na 10 vteřin strčit do mikrovlnky.

Proč to dělat jednoduše, když to jde i složitě, že?

+1/0
24.3.2016 14:39

D19a82n 13M97a54c 1252735824545

A proč koření česnekem, když jí vadí česnek? Článek jsem nečetl, už nadpis je hovadina, stejná jako když si vegani dělají veganské párky, řízky apod.

+4/0
24.3.2016 9:13

T84i19b43o72r 62V59i83z52v95a52r84y 9554754253845

Idnes už rezignoval na spisovnou češtinu?

0/0
24.3.2016 7:12

L47u30d35v97í60k 94G48a16j83d75o71š67í31k 2325683874502

Dávno.

+2/0
24.3.2016 14:35

A72l65e84š 78Z72e95l49i50n48k51a 1894742166

Jak z česneku udělat hmotu, která česnekem nebude. Užitečné, snad přijdou i rady aby cukr nesladil a citron nebyl kyselý:-)

+11/0
24.3.2016 1:49

N32i42n67a 28P59o34k88o74r31n58á 1462125591969

Ale ta chut cesneku tam porad je, odstranite spise stiplavost. Jasne ze to clovek nevyuzije na bramboraky, na ne si rada nandam cerstvy cesnek, ale vyzkousela jsem ten recept na hummus a bylo to dokonale.

0/0
24.3.2016 7:42

D89e90n62i30s 37H64u44m82l 4202395165746

Kdo proboha chce méně aromatický a pálivý česnek? Nestačí prostě jen koupit ten levný čínský?

+16/0
24.3.2016 0:27

L34u85d57v22í52k 57G41a76j53d39o10š13í72k 2445973754502

Použití česneku, který má trochu "zlomenou" palčivost je v kulinářství na každém kroku. Na tom není nic zvláštního.

0/0
24.3.2016 14:42







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.