Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Michelinský šéfkuchař: učně na praxi neberu, vaření je často nebaví

Mladý kuchař Filip Šulc mapuje evropské michelinské restaurace tak, že v nich postupně absolvuje stáže, aby se přiučil pro svou budoucí profesní kariéru. V Praze se zastavil u šéfkuchaře české michelinské restaurace La Degustation Boheme Bourgeoise Oldřicha Sahajdáka.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P76e90t93r 30V82e89s13e67l39ý 6461836989100

Tak jistě si to své obdivovatele najde. Já si nepotřebuji na nic hrát, ani nic dokazovat. Jsem šťastný u stolu kde je rodina, děti a doma s láskou uvařené klasické jídlo. Na návštěva "tohoto" bych neviděl žádnou přidanou hodnotu, nic co by mě lákalo ani co by mě obohatilo.

0/0
24.4.2016 6:52

K38a60r30e53l 34N65o66v40o47t63n51ý 4326630615475

Pěkné. Jen by mě docela zajímalo, kde bere motivaci k tomu být pořád na vrcholu kvality, stále se snažit o co nejlepší výsledky, když má pořád plno, a to hodně dopředu. Nemyslím to nijak zle či ironicky, jen si myslím, že motivace vzniká, když je nějaký cíl, a ten byl v této restauraci již dosažen.

0/0
20.4.2016 11:55

P42e55t20r 66S13p45a15t13z67i54e31r63e63r 7434982515234

tak třeba je motivací to, být stále na vrcholu...pokud by ji přestal mít tak spadne mezi ty ostatní a to nechce..takže dlouhodobý cíl je to, být stále nejlepší. :-)

0/0
20.4.2016 12:11

B32e97n 41P20a83v88k54a 1787693127391

splátka úvěrů? ;-D

+2/0
20.4.2016 13:35

P36e51t96r 29S38p64a34t83z36i27e95r64e33r 7574612975134

takto podle mne má vypadat správná restaurace. Do té klidně rád zajdu a nemám problém dát za jídlo tolik kolik chtějí. Jelikož vím, že se jedná o kvalitu a ne něco z friťáku za 30 kč. Ale samozřejmě, že to není na každodenní stravování. :-)

+5/0
20.4.2016 11:37

A12l13e95š 48J22a38v98ů64r29e36k 2582659640870

Máme pravidlo, že po třech dnech si každý musí vzít minimálně jeden den dovolené

*-----------------

fakt dovolené ?

+3/0
20.4.2016 10:57
Foto

D42a43v75i75d 26S57c11h34n97e18b25e24r95g36e43r 9185628313893

V gastronomii to funguje trošku jinak, jelikož se nedělají osmičky, ale jste v práci minimálně dvanáct až šestnáct hodin, proto se funguje krátkým dlouhým týdnem, my tomu teda říkáme volno, dovolená vypadá trošku jinak.

+1/0
20.4.2016 11:23

B51e76n 66P16a90v23k23a 1977633187381

Pěkný rozhovorR^

+3/0
20.4.2016 10:57
Foto

D75a27v70i38d 63S31c57h80n45e50b11e76r14g86e32r 9975418713303

Tak učni to je epizoda sama pro sebe, mě jich pod rukama prošlo více jak sto a dalo se říct tak o pěti max deseti že jednou budou schopni vařit a bavilo je to. A přitom jsem učně pouštěl ke všemu aby nedopadli jak já kdy naše pracovní náplň byla nadobí a loupání zeleniny, ale k té práci to patří a každý učeň by tím měl projít, ale ne že to bude náplň na celý první rok. Miloval jsem odpovědi na otázku proč jsi se šel učit kuchařem, odpovědi stylu "jsem blbej" "naši říkají že na nic jiného nemám" "nikde jinde by mě nechtěli" atd.. a ani šlo v tom člověku vzbudit zájem o tu práci tak že to pak bylo těžké, navíc chodit do práce na sedmou ráno, to byl člověk rád když mu z pěti učňů přisli dva.

+2/0
20.4.2016 10:25

Z21d73e36n74ě23k 21H74a36n84z62l 1121586462264

To jsou mega porce

+1/0
20.4.2016 9:18

M69i42l96a52n 66K72l22o60u81č85e49k 9494987619286

V takové restauraci je těch chodů třeba 11, pokud byste měl každou porci jako své oblíbené sloní ucho s hromadou hranolek, jistě byste jich 11 nesnědl.

+10/0
20.4.2016 9:50

P67a25v80e35l 43J96e64ř49á52b57e27k 7871932724287

Nám, co jsme zvyklí na "Stravu komisaře Rexe" - tj, houska ke salámem, těžko vysvětlíte, jak vypadá oběd, večeře s 11 chody.

Víc si ale představíme večeři s tlačenkou a tuctem piv, kterou si dáme s 11 Chody.

+3/0
20.4.2016 10:13

I43v91o 63M59a44r54h34o54u74l 6976182590916

Takže vy si dáte na večeři tlačenku a 12 piv a k tomu dalších 11 piv značky Chod? Celkem tedy 23 piv na večeři? Máte můj obdiv 8-o

+2/0
20.4.2016 10:58

I50v35o 72M21a22r18h26o46u30l 6336132280156

Takže vy si dáte na večeři tlačenku a 12 piv a k tomu dalších 11 piv značky Chod? Celkem tedy 23 piv na večeři? Máte můj obdiv 8-o

+1/0
20.4.2016 10:58

J92a54n 94K48r84a28l 8873625513564

a pak jde na jedno do hospy;-D

+1/0
20.4.2016 11:48

Z85d49e27n73ě42k 69H16a36n34z46l 1721976272834

Z rovna u mě by jste se spletl,ja sním všechno a hodně

+1/0
20.4.2016 11:30

P16e75t84r 55M80a23l68i59š41k39a 6601795591363

To je sice hezké, že jich je 11 ale dát 300 Kč za "umaštěný talíř"

0/0
21.4.2016 10:54







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.