Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Mouka, máslo, cibule, slanina a můžete se šéfem grilovat po francouzsku

Už jste někdy pekli na grilu francouzský koláč neboli quiche? Zkuste si to podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M20i17l90o90š 88K76o30v94a50č 7755818606450

Kritizuje svíčkovou a sám delá težká jídla,samej vejpek a vejvar, to žídek to byl jiný kuchar kvalita ,jenže neumel tak drzo kecat jako tento tak ho nedávaj.

0/0
6.6.2016 12:14

M27i82l27o31š 66K41o63v11a74č 7925868146370

Všechno jeho umení je založeno na silném vyvaru a výpeku, šidí na mase a misto toho tam dáva ten výpek.

0/0
6.6.2016 11:45

M37i87l50o47š 74K92o65v98a45č 7395458956570

aby restauratéri vydelali tak je to učí a na zákazníka kašle.

0/0
6.6.2016 12:15
Foto

I42v20o 78C31h75u86d19o57b52a 9150106361524

recept alá Láď Hruška;-D;-D;-D

0/−3
5.6.2016 10:27
Foto

J62i46ř80í 45I23n14c85z61é48d42y 2544135101889

opet menu pro bezdomovce ala pizza. Mouka, tuk, vejce a sadlo. Vyrobni cena 35 Kc. Se divim, ze to jeste nekoho nenapadlo vyrabet a prodavat mrazene v Kauflandu.;-D

0/−2
5.6.2016 9:18

K94l46á81r53a 81T34r18n97k52o31v52á 3264989944789

Co je na quiche Polreichovo? Tradiční recepty jsou léty osvědčené.

+2/0
4.6.2016 12:57

J84o81s49e20f 32R39i28c28h98t26e40r 9206955927773

Vynikající, banálně jednoduchý jídlo. Tohle jsou přesně věci, který mi v Česku chybí.

+1/−1
4.6.2016 10:51

J34a28n 75K97a24n20t 9701618288113

Souhlasim, vyborne jednoduché jidlo pro milovniky uzeného (maso, slanina), coz neni ale muj pripad. Za vice nez 30 let zivota ve Francii jsem si témer 99% francouzske kuchyne bez problému adoptoval az na tuto "Quiche lorraine" a ryzi na sladko...Ale podobny recept, pokud je v nem neuzena sunka nebo jiné neuzené maso si s radosti vychutnam !

0/0
4.6.2016 12:00

K43l63á93r58a 91T95r14n90k82o63v59á 3154919764589

No nevím, je to sice skvělé, ale bohužel samý tuk. Banálně jednoduchých je většina jídel české venkovské kuchyně.

+1/−2
4.6.2016 12:53

M75a28r81t37i50n 24J22i15r73o96u34s50e11k 7796675245308

Naštěstí žádný cukr. A o tom to je. V cukru není NIC. V tuku jsou aspoň vitamíny.

0/−1
5.6.2016 0:45
Foto

P30ř19e88m75y34s68l 17Č29e35j29p 8228387288296

Děláte, jako kdyby se v českých koláčích válelo kilo cukru ... tuk je sice hezký, ale v žaludečním systému hůře stravitelný ... vše má něco.

+1/−1
5.6.2016 8:14

K35l97á48r48a 91T87r34n77k86o30v57á 3294619674559

Ve slaném koláči skutečně moc cukru nenajdete. Je ale překvapivé, že koláč doporučuje kuchař, kterému se svíčková zdá příliš tučná. V těstu je třetina másla, cibule se zalévá smetanou a je smíchaná se slaninou. Ve svíčkové je pouze ta smetana, samá zelenina a nemusí se ani špikovat.

+1/0
5.6.2016 10:25

K13a20t24e49ř39i83n82a 86V82a51š59á73k18o25v93á 5981762549775

treba rizoto, jednoducha polivka, opeceny brambory, testoviny se syrem, atp. To jsou ty, ktery me napadly behem par vterin....bohuzel, dneska je kazdy preplacava smetanou a uzeninama...ja si vicemene banalni jidlo z ceskych surovin delam temer kazdy den.

To, co se dneska povazuje za standardni ceskou kuchyni, byvalo spis vyjimecne jidlo - jednou do tydne v nedeli nebo jeste mene, jen o svatcich.

+1/−3
4.6.2016 15:16

J97o51s61e41f 75R35i95c52h32t67e27r 9146175497723

Rizoto a teštoviny se sýrem jsou česká kuchyně? Mně spíš vadí že když zajdu do pekárny tak tam zdaleka nic jako quiche apod. nenajdu. Vrcholem českýho pekařskýho umění je houska zapečená se sýrem a slaninou - říkají tomu "anglický rohlík" apod.

+3/0
4.6.2016 22:04

T32o18m97á87š 88L44u52d20v65í95k 5420238263626

Pokud u vás v pekárně říkají zapečené housce rohlík, tak radím chodit jinam.

+3/0
4.6.2016 22:51

K91l30á80r73a 83T68r14n50k78o47v24á 3434409594299

Škubánky, nudle s tvarohem, brambory na loupačku, lepenice, houbová polévka, bramborová polévka, kyselo, cibulačka...

0/0
5.6.2016 10:35

K64a46t51e34ř44i92n84a 11V87a65š42á55k40o95v44á 5431212799895

ano, kdyz jsem byla mala, bylo to soucasti nasi bezne kuchyne..se zeleninou a syrem.Proste jednoducha jidla, hotova do pul hodky. Jasne, ze to neni puvodem ceske, ale davno to tu zdomacnelo.

Ja osobne takovehle pecivo moc nejim a rozhodne to pro me neni zdrava presnidavka. A quiche je daleko narocnejsi i co do pripravy, i co do kalorii. Vsak si to doma zkuste.

0/0
5.6.2016 11:56







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.