Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Mouka, máslo, cibule, slanina a můžete se šéfem grilovat po francouzsku

Už jste někdy pekli na grilu francouzský koláč neboli quiche? Zkuste si to podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M24i82l87o53š 17K94o96v24a63č 7235668736940

Kritizuje svíčkovou a sám delá težká jídla,samej vejpek a vejvar, to žídek to byl jiný kuchar kvalita ,jenže neumel tak drzo kecat jako tento tak ho nedávaj.

0/0
6.6.2016 12:14

M25i24l36o75š 11K16o26v42a89č 7585468186610

Všechno jeho umení je založeno na silném vyvaru a výpeku, šidí na mase a misto toho tam dáva ten výpek.

0/0
6.6.2016 11:45

M35i54l83o78š 14K24o58v83a56č 7265468636810

aby restauratéri vydelali tak je to učí a na zákazníka kašle.

0/0
6.6.2016 12:15
Foto

I95v73o 70C66h45u68d36o96b44a 9260126831674

recept alá Láď Hruška;-D;-D;-D

0/−3
5.6.2016 10:27
Foto

J49i79ř56í 61I56n42c68z38é89d82y 2654785661509

opet menu pro bezdomovce ala pizza. Mouka, tuk, vejce a sadlo. Vyrobni cena 35 Kc. Se divim, ze to jeste nekoho nenapadlo vyrabet a prodavat mrazene v Kauflandu.;-D

0/−2
5.6.2016 9:18

K37l40á42r27a 61T14r43n70k56o16v91á 3234309164769

Co je na quiche Polreichovo? Tradiční recepty jsou léty osvědčené.

+2/0
4.6.2016 12:57

J67o14s14e31f 52R66i25c24h28t35e62r 9976135397333

Vynikající, banálně jednoduchý jídlo. Tohle jsou přesně věci, který mi v Česku chybí.

+1/−1
4.6.2016 10:51

J43a35n 12K50a73n92t 9101548548773

Souhlasim, vyborne jednoduché jidlo pro milovniky uzeného (maso, slanina), coz neni ale muj pripad. Za vice nez 30 let zivota ve Francii jsem si témer 99% francouzske kuchyne bez problému adoptoval az na tuto "Quiche lorraine" a ryzi na sladko...Ale podobny recept, pokud je v nem neuzena sunka nebo jiné neuzené maso si s radosti vychutnam !

0/0
4.6.2016 12:00

K74l35á58r49a 84T88r37n64k16o47v26á 3494649474249

No nevím, je to sice skvělé, ale bohužel samý tuk. Banálně jednoduchých je většina jídel české venkovské kuchyně.

+1/−2
4.6.2016 12:53

M73a42r39t87i38n 69J18i67r15o41u98s23e74k 7606975915788

Naštěstí žádný cukr. A o tom to je. V cukru není NIC. V tuku jsou aspoň vitamíny.

0/−1
5.6.2016 0:45
Foto

P54ř80e66m76y86s59l 21Č87e46j57p 8478917188686

Děláte, jako kdyby se v českých koláčích válelo kilo cukru ... tuk je sice hezký, ale v žaludečním systému hůře stravitelný ... vše má něco.

+1/−1
5.6.2016 8:14

K92l72á62r44a 32T91r86n49k46o75v22á 3834889854969

Ve slaném koláči skutečně moc cukru nenajdete. Je ale překvapivé, že koláč doporučuje kuchař, kterému se svíčková zdá příliš tučná. V těstu je třetina másla, cibule se zalévá smetanou a je smíchaná se slaninou. Ve svíčkové je pouze ta smetana, samá zelenina a nemusí se ani špikovat.

+1/0
5.6.2016 10:25

K58a20t35e79ř49i61n15a 36V35a37š83á90k95o30v11á 5241942519955

treba rizoto, jednoducha polivka, opeceny brambory, testoviny se syrem, atp. To jsou ty, ktery me napadly behem par vterin....bohuzel, dneska je kazdy preplacava smetanou a uzeninama...ja si vicemene banalni jidlo z ceskych surovin delam temer kazdy den.

To, co se dneska povazuje za standardni ceskou kuchyni, byvalo spis vyjimecne jidlo - jednou do tydne v nedeli nebo jeste mene, jen o svatcich.

+1/−3
4.6.2016 15:16

J76o30s87e21f 61R25i65c69h91t80e78r 9386485857183

Rizoto a teštoviny se sýrem jsou česká kuchyně? Mně spíš vadí že když zajdu do pekárny tak tam zdaleka nic jako quiche apod. nenajdu. Vrcholem českýho pekařskýho umění je houska zapečená se sýrem a slaninou - říkají tomu "anglický rohlík" apod.

+3/0
4.6.2016 22:04

T96o94m42á64š 82L41u18d80v66í24k 5310768903966

Pokud u vás v pekárně říkají zapečené housce rohlík, tak radím chodit jinam.

+3/0
4.6.2016 22:51

K49l98á91r95a 76T34r81n92k49o42v98á 3694339654499

Škubánky, nudle s tvarohem, brambory na loupačku, lepenice, houbová polévka, bramborová polévka, kyselo, cibulačka...

0/0
5.6.2016 10:35

K26a39t87e58ř40i46n68a 16V23a83š81á54k52o95v23á 5221262739735

ano, kdyz jsem byla mala, bylo to soucasti nasi bezne kuchyne..se zeleninou a syrem.Proste jednoducha jidla, hotova do pul hodky. Jasne, ze to neni puvodem ceske, ale davno to tu zdomacnelo.

Ja osobne takovehle pecivo moc nejim a rozhodne to pro me neni zdrava presnidavka. A quiche je daleko narocnejsi i co do pripravy, i co do kalorii. Vsak si to doma zkuste.

0/0
5.6.2016 11:56







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.