Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Vepřová žebra jsou hitem českých hospod. Udělejte si je doma za babku

Je to paradox. Vezmete to nejlevnější maso z pašíka, opečete a pak ho prodáte skoro tak draze jako steak z hovězího. Jenže tento koncept funguje jen tehdy, když si víte dobře rady s přípravou. Proto jsou restaurace, kam se na žebra chodí pomalu jako na sváteční jídlo.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M91a23r30t15i74n 83V11o52j51á11č72e63k 9803947511506

my grilujeme hovězí žebra ,ale docela je zdražili šupáci

0/0
16.6.2016 19:30

T95o80m18á82š 33T38a75t17í67č28e30k 5130642150108

Katastrofa. Nemám slov. :-P:-P:-P:-P:-P

0/0
9.6.2016 23:58
Foto

M27i97r72o60s57l33a48v 86S44t83e13i67n60e82r 4430832100206

Čas je výhra. Sperribs potřebují sice několik hodin v marinádě, rozhodne však také několik hodin při teplotě pod 90°C , které ta žebírka změkčí.

+1/−1
9.6.2016 0:00

V21r98a43t14i36s18l67a84v 54K97a16l65i79c48h 3866955715451

Nesouhlasim, pecu na standartnich 180-215°C a po nejakem case se rozpadaji od kosti.Hodne zalezi na marinade - pouzivam zasadne med + chilli papricku cerstvou + dobrej lezak + nereknu a chlapi v hospode se po nich muzou utlouct. Problem na malych mestech je, ze se standartne zebra prodavaji jako odpad - tzn. zkracene kosti a minimum masa = nepouzitelne...

0/−1
9.6.2016 7:45

L81u32k90a92s 72N41e30m48e49c 7349170552844

Co je Sperribs? To je nějaká ryba?

0/0
9.6.2016 10:33

M84a46r13t53i93n 11P82o93s45p52í88š48i93l 8885371276337

to je nějaký světák který myslel Spare Ribs nebo Spareribs

+1/0
9.6.2016 13:16

P29e73t86r 70K47l27e86i30n 4160700718155

dal bych si. :)

+2/0
8.6.2016 23:00

M68a28t59o46u51š 31K79y42n45c42l 4124707621879

[>-] Hlavně to grilovací koření!

0/0
8.6.2016 21:36

D85a47n 13K33o46s41t21e31l11n87a81k 3976248974846

Maximalne za hodinu az dve? Diky za radu jak dlouho to musi byt v troube8-o

0/−2
8.6.2016 18:48

P65e73t94r 21G31r40i83v69a87l56s46k15ý 6462894829403

Jojo, za studentských let na Strahově na žebra jedině do Smíchovského radničního sklípku...... nálož super žeber tehdá za 115 vočí....

+2/0
8.6.2016 18:43

J84a98n 84P39a10d81l12o 7476353722571

už je to pár let zpátky, takže si nejsem jistej tím názvem, ale myslím, že jsme chodili do stejnýho podniku...a dávali k tomu ještě propečenou bagetku. Mňam :-)

0/0
8.6.2016 20:23

M96i58l58a68n 33M65u44s59i76l 4373751502665

Aspon pro fotku mohli pouzit nejakou dobrou horcici a ne nejlevnejsi svinstvo v plastu..

+2/−5
8.6.2016 18:13

S55t63a43n44i88s93l15a83v 20P14ř51i23b24y23l 1559658901916

myslíte, že ve Vaši broušené dóze bude něco jiného?

+19/−2
8.6.2016 18:16

M73a95r66t36i71n 39N97o77v81o80t55n32ý 7633565330435

Tak já osobně mám v kuchyni lepší zkušenosti s francouzskou nebo anglickou hořčicí.

0/−1
8.6.2016 20:27

P72e54t28r 68M12a45l78i51š23k47a 6531275201513

Podle ceny se rozhodně řídit nedá, bohužel.

+1/0
8.6.2016 19:55

E30r14i20k 46S82a76n69e87t37r70i15k 4908260330124

Aj kečup použil pomerne lacný.

0/0
8.6.2016 20:35

A64n81t87o66n89í78n 82S20e72b33e70r60a 7873838580909

Zrovna nedavno jsem cetl obsahy a nejvice rajcat bylo v jednom levnem plastovem. Mnohem vice.

0/0
9.6.2016 20:48

M54i59c71h39a34l 28M52i19l50l66e12r 9656902979962

nezalezi ani tolik na baleni horcice jako na jeji znacce.

Nam nejvic chutna svycarska/nemecka znacka Thomy, ale marne jsem ji v Cesku shanel.

0/0
16.6.2016 19:51

R53o61m27a20n 81B71a39j53e60r 2504303109725

Já takhle připravuji žebra z čápa.R^

+1/0
8.6.2016 16:57

I59v15a19n 10M52a21r23e45k 6664618722

Za "babku" ? ! To by napřed za tu "babku" musely být k mání ! Rv

0/−2
8.6.2016 15:25

M39i62c45h56a49l 22K80r54e81j35č73a 5168356666483

Vic osekana za 4kc/kg plnejsi za 19kc/kg. Ale jinak hodne me mrzi, ze jeden mistni velky reznik vsechny zebra udi (ceny 15,- 29,-a 45,-) :-( a uz se nemusi starat

0/0
8.6.2016 20:06

L19u81k30á28š 77Š82l96e52h45o90f61e91r 1653479855839

4 Kč/kg? Možná v nuceném výseku ;-) https://sortiment.makro.cz/cs/veprzebra-masita/166024p/

0/0
8.6.2016 22:55

M17i94c65h46a52l 18K93r95e21j38č49a 5548906346403

Nikoli. Kolin, konec slepe U kostelicka, rezn./uzen Kasardovi

0/0
15.6.2016 23:47

M94i53c11h85a61l 78F61r65a56n84z 7503153421832

mno, sehnat pořádná žebra, která nejsou jen ořezané kosti, to je věru umění...

+14/−2
8.6.2016 10:07

J70i47ř89í 20M22a37r12e17č94e65k 3919381982

Jak kde?

+2/0
8.6.2016 11:39

L95u80k35á20š 53Š80l78e59h70o29f34e45r 1143749955419

Masitá žebra mají často v Makru, několikrát jsem je koupil taky u dobrého řezníka...

+5/0
8.6.2016 14:19

M96i80c79h83a58l 77F51r41a63n48z 7193243921462

V Makru jsem na ně bohužel natrefil jen 2 x :-(

Dobrýho řezníka teda ještě musím líp pohledat :-)

0/0
9.6.2016 10:17

J16u30l69i49u62s 68C75h59a39l60o61u14p21k76a 4692849760321

A co mám dělat, když už žádnou "babku" nemám?

+3/0
8.6.2016 10:05
Foto

F31r31a50n32t95i72š40e64k 92H62r42a90b66a34l 3513619586908

Třeba Vám je prodají za dědka ;-)

+13/0
8.6.2016 12:36

M30i71l75o60š 70K29o44v75a10č 7865668606860

Takto vás šidí ti restauratéri ,masná rebra udelat tak aby to lechtalo jazyk a kde je výživová hodnota ,bílkoviny.

0/−9
8.6.2016 9:20
Foto

G10e77o90r46g88i17s 91F51a39s52u23l95i78s 1366533193

Já si počkám na recept na žebra od mistra Roberta Mikluše! Nějaké sr ačky za nula nula prdlačky od noname kuchařů ala Míra požívat nebudu! :-) :-)

+29/−2
8.6.2016 8:29

M57a75r62t85i43n 94N50o58v54o89t60n76ý 7373635640155

Jsem zvědavý, jaký final touch použije.

0/0
8.6.2016 20:16

M95i80r14o65s56l60a24v 68S82u54c78h42y 5330469740500

Žebra určitě nejsou nejlevnějším vepřovým masem. V obchodech bývají docela nechutně předražená - možná právě proto, jak výborně se hodí na grilování.

+19/0
8.6.2016 7:28

J18a32n 89R39i90c97h11t65e81r 5502872443275

deset až patnáct korun za kilo není zase tak moc...;-)

+1/−3
8.6.2016 14:15

M41i73r12o87s58l89a81v 55S49u52c10h25y 5480279600500

V obchodě? Tam jsem je dlouho neviděl pod 100 Kč/kg.

+2/−3
8.6.2016 16:24

M70i26l30a52n 85W35e29l41s73e75r 5142828128101

u nas jsou za dvacku, ale je na nich malo masa.

+1/−1
8.6.2016 18:15

M74i20c35h33a65l 23K15r39e45j86č83a 5678626816473

chodite do spatnych obchodu ...

0/0
8.6.2016 20:07

F38r75a58n83t15i41š78e71k 23J73o55s47e82f 8555835246777

zebra za cenu kotlet?

0/0
8.6.2016 22:17

L71u46k52á35š 15Š23l92e93h36o65f85e84r 1653119675659

15 korun za kilo? Za pořádně masitá žebra? To je dobrý vtip :-D

+5/0
8.6.2016 19:08

M58i36l47a38n 34Š28e93l42i40g62a 7191914673663

Mohl by, prosim, autor prozradit, kam chodi na kilovy hovezi steak za 200?

+18/0
8.6.2016 7:13

M56a88r13e69k 89B89u45r93z12a 7707451892217

Dobrý den, asi došlo k nedorozumění, srovnal jsem cenu v restauraci, například cenu za porci žeber například za 250 a dvacet deka steaku za 350

+9/0
8.6.2016 7:45
Foto

K14a22r85e38l 18M53o79u26r95e57k 9761484473281

Worcestershire

0/0
10.6.2016 12:07

L58u92k73a59s 82N11e68m98e39c 7949620412774

Jednak to není levný a taky se to nedá koupit.

+4/−5
8.6.2016 5:19

T75o23m42á44š 67B87r37y81k37n28a76r 1805837243862

v dobrém řeznictví to není zas až takovej problém .....

+13/0
8.6.2016 7:15
Foto

D39a92v54i92d 50K51o27m45á19r95e84k 3173190450238

Pravda. U nás v řeznictví kupujeme žebra do 30 Kč za kilo. Uzená o pár kaček dráž. Libový bůček s žebrama kolem 60 Kč za kilo. S kámošem si je děláme k pivu, je to fakt dobrota.

+2/0
8.6.2016 9:34

M55i42c55h22a11l 50F81r24a41n80z 7583893751642

uzený asi nebudou uzený, ale chemicky upravený ne? :-)))

+3/−3
8.6.2016 10:07

L54a82d12i27s54l22a98v 12K17v47a36s33n95i95č35k70a 1133307723905

Samozřejmě, ten udící kouř je co ?

0/0
8.6.2016 13:35

M15i30c47h38a11l 84F88r20a39n60z 7693923361692

no v hodně uzených jídel tam ten kouř je. Je ale bohužel nemálo potravin, kde to uzení je pouze o tom, že obarví maso a chuť tam dodají kouřovým aromatem. Tzn.kolem udírny to nejelo ani vedle obrázku. Klasicky to bývají uzená kolena

0/0
14.6.2016 12:40

L53u51k12a15s 91N90e11m55e39c 7479730742274

NIKDE v Brne nic takovyho neni. NIKDE!

0/−3
8.6.2016 11:19

T85o28m16á19š 55H69l13a72d49í61k 7637889529364

Zkus http://www.mikrofarma.cz/

+1/0
8.6.2016 13:09







Najdete na iDNES.cz