Diskuse k článku

Jablka a banány skladujte zvlášť, na maso jiné prkénko než na zeleninu

Lednice je dobrý sluha, ale musí se dodržovat několik zásad, jak potraviny v ní skladovat. Na otázky čtenářů odpovídala odbornice na bezpečnost potravin Hana Málková.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J20a77n 50V65í12t92e98k 3266143521680

Já hlupák. Vždycky dávám jabko do sáčku s banány, aby mi rychleji dozrály, asi bude lepší, když si ty banány budu kupovat o dva dny dřív.

+1/0
27.6.2016 22:50

A36l62e88š 83P63r69o36c80h36á27z81k22a 1969505395732

Mám jedno prkénko, na něm pokrájím cibuli i maso i zeleninu. Pokařdé ho otírám - kde dělám chybu...? HAHAHA ... abych si koupil dalších 10 prkének...? Opět vám tu chybí selský rozum, moje babička měla jeden vál a na tom krájela všechno a jak to safra dobrotivě chutnalo ...!!! Paní koučko, nechejte se vyšetřit.

0/0
27.6.2016 18:48

P41a66v69e49l 71J30e91ř74á51b45e88k 7301662154147

Ono se o tom moc nemluví, ale existuje verze, že dřevo v sobě obsahuje různé silice a další látky, které mají lehké desinfekční vlastnosti.

Takže pokud jste čistotní, prkénko po každém použití omyjete, přenos některých bakterií je poměrně malá.

Pravda taky je, že jen čuně by jedlo syrovou, zeleninu, sýr a další potraviny, které byly nakrájeny na řádně neomytém prkénku po krájení syrového masa.

+2/0
27.6.2016 20:50

L18í67d12a 17J88e18l11í85n92k95o79v36á 4575370640526

Rady lednicové koučky ;-)

0/0
27.6.2016 13:06

J24a71n 29K66u58r44d12í95k 3151694

Nebo pojišťovatelky?

+1/0
27.6.2016 14:08

J24a42n 27M79o16t23ů31r22e73k 7540932431509

Tak já nevím, už i na lednici potřebujeme odborníky.... Co je na tom zase tak zvlášního? Pár celkem jasných věcí, co více se o tom dá diskutovat?

+4/0
27.6.2016 11:00

J40o80s75e53f 91M92u44ž46á85t91k74o 5575473477553

No tak pojištění zkažených potravin, to už tu dlouho nebylo takový špek. Takže sem tam měl dvacet kilo argentinský svíčkový a tři kila kaviáru z jesetera. hlavně to nevyhodit, než to přijde zkontrolovat pojišťovák. :)

+7/0
27.6.2016 10:44

P74a56v36e89l 54J22e10ř22á31b62e65k 7321432494967

První pravidlo před odjezdem na dovolenou - vyjíst (správně česky "vyžrat), lednici, aby se v ní nic nezkazilo.

Druhé pravidlo - na pojišťovnu potom nevolat, cena za telefonický rozhovor značně přesáhne cenu zkažených potravin v lednici, které v ní omylem zůstaly.

+21/0
27.6.2016 0:26

Najdete na iDNES.cz