Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Jablka a banány skladujte zvlášť, na maso jiné prkénko než na zeleninu

Lednice je dobrý sluha, ale musí se dodržovat několik zásad, jak potraviny v ní skladovat. Na otázky čtenářů odpovídala odbornice na bezpečnost potravin Hana Málková.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J95a57n 39V18í13t67e94k 3746653291830

Já hlupák. Vždycky dávám jabko do sáčku s banány, aby mi rychleji dozrály, asi bude lepší, když si ty banány budu kupovat o dva dny dřív.

+1/0
27.6.2016 22:50

A10l73e60š 26P85r70o57c66h22á29z69k42a 1289875465592

Mám jedno prkénko, na něm pokrájím cibuli i maso i zeleninu. Pokařdé ho otírám - kde dělám chybu...? HAHAHA ... abych si koupil dalších 10 prkének...? Opět vám tu chybí selský rozum, moje babička měla jeden vál a na tom krájela všechno a jak to safra dobrotivě chutnalo ...!!! Paní koučko, nechejte se vyšetřit.

0/0
27.6.2016 18:48

P72a26v52e54l 22J25e86ř40á58b32e92k 7421132134857

Ono se o tom moc nemluví, ale existuje verze, že dřevo v sobě obsahuje různé silice a další látky, které mají lehké desinfekční vlastnosti.

Takže pokud jste čistotní, prkénko po každém použití omyjete, přenos některých bakterií je poměrně malá.

Pravda taky je, že jen čuně by jedlo syrovou, zeleninu, sýr a další potraviny, které byly nakrájeny na řádně neomytém prkénku po krájení syrového masa.

+2/0
27.6.2016 20:50

L98í57d68a 28J28e31l27í72n88k59o53v54á 4725360240216

Rady lednicové koučky ;-)

0/0
27.6.2016 13:06

J29a66n 17K32u58r22d74í71k 3831864

Nebo pojišťovatelky?

+1/0
27.6.2016 14:08

J29a66n 62M77o24t62ů19r43e69k 7840592681279

Tak já nevím, už i na lednici potřebujeme odborníky.... Co je na tom zase tak zvlášního? Pár celkem jasných věcí, co více se o tom dá diskutovat?

+4/0
27.6.2016 11:00

J38o54s52e63f 93M67u69ž23á14t44k20o 5725753957803

No tak pojištění zkažených potravin, to už tu dlouho nebylo takový špek. Takže sem tam měl dvacet kilo argentinský svíčkový a tři kila kaviáru z jesetera. hlavně to nevyhodit, než to přijde zkontrolovat pojišťovák. :)

+7/0
27.6.2016 10:44

P36a85v81e95l 43J41e11ř60á19b21e45k 7891452384657

První pravidlo před odjezdem na dovolenou - vyjíst (správně česky "vyžrat), lednici, aby se v ní nic nezkazilo.

Druhé pravidlo - na pojišťovnu potom nevolat, cena za telefonický rozhovor značně přesáhne cenu zkažených potravin v lednici, které v ní omylem zůstaly.

+21/0
27.6.2016 0:26







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.