- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Já hlupák. Vždycky dávám jabko do sáčku s banány, aby mi rychleji dozrály, asi bude lepší, když si ty banány budu kupovat o dva dny dřív.
Mám jedno prkénko, na něm pokrájím cibuli i maso i zeleninu. Pokařdé ho otírám - kde dělám chybu...? HAHAHA ... abych si koupil dalších 10 prkének...? Opět vám tu chybí selský rozum, moje babička měla jeden vál a na tom krájela všechno a jak to safra dobrotivě chutnalo ...!!! Paní koučko, nechejte se vyšetřit.
Ono se o tom moc nemluví, ale existuje verze, že dřevo v sobě obsahuje různé silice a další látky, které mají lehké desinfekční vlastnosti.
Takže pokud jste čistotní, prkénko po každém použití omyjete, přenos některých bakterií je poměrně malá.
Pravda taky je, že jen čuně by jedlo syrovou, zeleninu, sýr a další potraviny, které byly nakrájeny na řádně neomytém prkénku po krájení syrového masa.
Tak já nevím, už i na lednici potřebujeme odborníky.... Co je na tom zase tak zvlášního? Pár celkem jasných věcí, co více se o tom dá diskutovat?
No tak pojištění zkažených potravin, to už tu dlouho nebylo takový špek. Takže sem tam měl dvacet kilo argentinský svíčkový a tři kila kaviáru z jesetera. hlavně to nevyhodit, než to přijde zkontrolovat pojišťovák. :)
První pravidlo před odjezdem na dovolenou - vyjíst (správně česky "vyžrat), lednici, aby se v ní nic nezkazilo.
Druhé pravidlo - na pojišťovnu potom nevolat, cena za telefonický rozhovor značně přesáhne cenu zkažených potravin v lednici, které v ní omylem zůstaly.