Diskuze

Návrat uzenářských časů. Nový trend má u nás na čem stavět

Novou módou amerických a britských domácností je udírna na zahradě a nyní tento trend přichází i k nám. Úprava masa v komíně se stává vážným konkurentem populárního grilování, napsala pro sobotní magazín Víkend deníku MF DNES Petra Pospěchová.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OH

Aneb dokud to nepřijde ze západu tak je to blbost, nezdravé, čecháčkovské a já nevím co ještě. A tak je to s mnoha dalšími věcmi.

6 0
možnosti
MN

Tak třeba to naše prvenství ve výskytu rakoviny tlustého střeva převezme někdo jiný.

3 0
možnosti
KC

Všeho s mírou, věděli už staří Řekové. Pak ani výborně vyuzené maso není karcinogenní. Kdo se nadívá uzeným a čímkoliv škodlivým vrchem i spodem, hořce zapláče.

0 0
možnosti
MK

Tak uzení je retro. Léta jsme přesvědčováni jak je to hrozně nezdravé a příšerně karcinogenní a ejhle američané udí a kdo nebude udit tak není cool. Já nezačnu udit protože stále udím. Ono totiž pozřít amaroun zvaný uzené chce silný žaludek, vařené maso ošetřené tekutým kouřem se dozví že je uzené až na krámě.

3 0
možnosti
Foto

Chladný , slunečný den . parta dobrých přátel , v udírně krkovička , bůček , nějaká klobáska na svačinku , pecen dobrého chleba , nakládané okurky, cibulky nebo kvašáky ,čerstvě nastrouhaný křen , něco dobrého do volátka ( slivovička ,svařák , horká medovina , grog nebo pivko ) . Pane Bože , tak takhle to vypadá v Ráji ?

8 0
možnosti
JK

uzení rozhodně není vůbec nic zdravého a jestli někdo chytí raka z uzení, tak by si měl připlácet za zdravotní pojištění.

Uzení je zoufalý postup našich předků, jak zachovat maso jedlé po delší dobu. Tomu říkám fakt moderní trend

0 19
možnosti
Foto

A naši předci ze zoufalství přežili . P.S. Bez urážky , existují i nádory mozku.

9 0
možnosti
MS

Vždycky mě pobaví, když přijde ze západu nějaká "novinka", kterou provozovali po staletí naši předkové :-) Ještě před pár lety děda udil maso v udírně před domem.

8 0
možnosti
MN

Móda chodí ve vlnách. Za deset let bude uzení hrozně out, za dvacet let zase hrozně in :)

3 0
možnosti
JP

J37a74n 98P10o59k70o61r39n60ý

11. 7. 2016 19:26

A co na to bijci za zdravou výživu? To již uzené není karcinogenní, ale zdravá pochutina?;-D

11 0
možnosti
KU

K30a66r51e98l 39U41r74b53a13n

11. 7. 2016 12:37

Tchýně, pivo, uzený, jsou nejlepší studený. ;-D

8 0
možnosti
MP

Stači se podívat na naše http://www.santra.eu stránky. Léta vyrábíme udírny a v současné době i udírny ja nástavec na naše Ondra grily. Vše je velmi kultivované a slouží to ke kvaltnímu uzení.

2 0
možnosti
RV

Vidím na stránkách jenom grily.

0 0
možnosti