Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Povidla upečete téměř bez míchání, nejlépe z přezrálých švestek

Bez povidel neupečete koláče, buchty, ani vdolky. Tuto fantastickou a přitom jednoduchou švestkovou záležitost připravíte zcela bez míchání za necelé dvě hodiny. A povidel si můžete užívat až do příštího podzimu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J17o32s88e95f 24V25o31s45i31c19k68y 4513797306943

Svestky jiz v nasem okoli nikde nerostou tak bych rad vedel, jak to vychazi cenove v pripade, ze bych je kupoval na trhu, nebo kupoval susene. V hypermarketu jsou povidla strasne lacine (20kc), ale jsou moc ridke, osizene a bez chuti. To jeste marmelady si zachovaly uroven, povidla nikoliv. Nemohl by mi nekdo z ctenaru poradit ??

0/0
30.8.2016 14:11

M96i34r64o67s47l40a96v 78H92a87v96e24l 2775128750310

Loni byl 200litrový sud, letos to odhaduji na 300litrů. Asi zkusím něco vypeckovat. Jo slivovička byla jak cukrkandl :-)) Odkopky rozdávám :-))

0/0
30.8.2016 19:02

M80i57c27h25a64l 61F77r35ý13d36a 1802859553262

Tak ti nějak Kadle nevim - povidla se pečou??? My je vždycinky vařili, a pokud je občas nezamíchám, tak se připálí a je hotovo... No kdo chce kam...

A ejhle, pravá lupa neví, co dělá levá:http://hobby.idnes.cz/svestkova-povidla-podle-babicky-tri-suroviny-a-parkrat-zamichat-pxu-/hobby-domov.aspx?c=A110823_110837_hobby-domov_bma ;-D;-D;-D

0/0
30.8.2016 12:00

R13a91d53i46m 72P41o47l64á90š89e19k 9536953189269

To je současný směr. Toto "pečení" vlastně nahražuje vaření a potom zahušťování, kdy u toho člověk musí hodiny být a míchat, aby se to nepřipálilo.

Tadyhle tím "pečením" to akorát odpeckuje a potom přijde a vyndá hotové.

A nejsou to povidla, protože povidla se mají dělat bez přídavku cukru.

Jak tam přidá cukr jako tady v návodu, je to už marmeláda.

+5/0
30.8.2016 12:47

M11i53c42h55a87l 86F92r62ý15d39a 1442569393632

Povidla upeču tak maximálně v těch koláčích či buchtách, ale rozhodně je pečením nebudu vyrábět. Švestky v sobě mají ohromné množství vody, ta se nevypeče, ta se musí vyvařit,

+1/0
30.8.2016 13:18

M20a58r21t32i76n 83B15e69n41e39š 4433821265660

Aha, takže podle vás pečením nedochází k odpařování vody? :-)

0/0
31.8.2016 9:44

J37i15ř21í 65N69o19s12e82k 1478397671386

Ten cukr je hloupost, souhlas. Pokud to někdo přidává kvůli vyšší trvanlivosti, stačí sklenici před zavřením zalít hladinkou rumu :-) Výborné

+1/0
30.8.2016 13:43

L19u39k48á17š 37A83d18a11m79e40c 7975314291335

Tradicni povidla se opravdu pecou, ale bez cukru a velmi pomalu po mnoho hodin a musi se hlidat, aby se nepripekla. Vlastnevty svestky pomalym pecenim musi castecne zkaramelizovat, cimz zesladnou a zakonzervuji se. Aspon tak to delala prababicka a myslim, ze pridavala jeste kousek citronove kury.

+1/0
30.8.2016 23:24

M21a41r21t13i22n 15B70e36n34e98š 4283781865290

Jste jediný kdo ví jak se dělají povidla. Ano pečou se, velmi dlouho a fruktóza by měla částečně zkaramelizovat. To jim dodá barvu, chuť a vůni. Vařené si nedovedu představit. Ale pokud někdo koupí povidla v krámě, zjistí že podíl svstekvje max 25 procent, tak i ta vařená mu musí připadat úžasná

0/0
31.8.2016 9:50

M61a37r20t80i64n 47B73e74n30e34š 4113581735250

U nás se povidla pečou odjakživa, jenom to netrvá dvě hodiny, ale asi pět.

0/0
31.8.2016 9:39







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.