Diskuse k článku

Povidla upečete téměř bez míchání, nejlépe z přezrálých švestek

Bez povidel neupečete koláče, buchty, ani vdolky. Tuto fantastickou a přitom jednoduchou švestkovou záležitost připravíte zcela bez míchání za necelé dvě hodiny. A povidel si můžete užívat až do příštího podzimu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J14o92s13e28f 97V49o53s77i83c38k83y 4223577766493

Svestky jiz v nasem okoli nikde nerostou tak bych rad vedel, jak to vychazi cenove v pripade, ze bych je kupoval na trhu, nebo kupoval susene. V hypermarketu jsou povidla strasne lacine (20kc), ale jsou moc ridke, osizene a bez chuti. To jeste marmelady si zachovaly uroven, povidla nikoliv. Nemohl by mi nekdo z ctenaru poradit ??

0/0
30.8.2016 14:11

M44i68r92o23s43l80a42v 27H29a14v90e74l 2125248910870

Loni byl 200litrový sud, letos to odhaduji na 300litrů. Asi zkusím něco vypeckovat. Jo slivovička byla jak cukrkandl :-)) Odkopky rozdávám :-))

0/0
30.8.2016 19:02

M34i24c86h98a57l 84F19r41ý39d46a 1852149173192

Tak ti nějak Kadle nevim - povidla se pečou??? My je vždycinky vařili, a pokud je občas nezamíchám, tak se připálí a je hotovo... No kdo chce kam...

A ejhle, pravá lupa neví, co dělá levá:http://hobby.idnes.cz/svestkova-povidla-podle-babicky-tri-suroviny-a-parkrat-zamichat-pxu-/hobby-domov.aspx?c=A110823_110837_hobby-domov_bma ;-D;-D;-D

0/0
30.8.2016 12:00

R98a53d50i15m 64P25o25l30á73š67e70k 9746833239179

To je současný směr. Toto "pečení" vlastně nahražuje vaření a potom zahušťování, kdy u toho člověk musí hodiny být a míchat, aby se to nepřipálilo.

Tadyhle tím "pečením" to akorát odpeckuje a potom přijde a vyndá hotové.

A nejsou to povidla, protože povidla se mají dělat bez přídavku cukru.

Jak tam přidá cukr jako tady v návodu, je to už marmeláda.

+5/0
30.8.2016 12:47

M74i51c63h91a49l 59F97r69ý77d91a 1582599613832

Povidla upeču tak maximálně v těch koláčích či buchtách, ale rozhodně je pečením nebudu vyrábět. Švestky v sobě mají ohromné množství vody, ta se nevypeče, ta se musí vyvařit,

+1/0
30.8.2016 13:18

M95a94r38t19i19n 14B46e33n95e58š 4753721135490

Aha, takže podle vás pečením nedochází k odpařování vody? :-)

0/0
31.8.2016 9:44

J28i38ř81í 11N95o33s64e94k 1318227671586

Ten cukr je hloupost, souhlas. Pokud to někdo přidává kvůli vyšší trvanlivosti, stačí sklenici před zavřením zalít hladinkou rumu :-) Výborné

+1/0
30.8.2016 13:43

L11u82k72á22š 15A65d63a46m76e72c 7415654741185

Tradicni povidla se opravdu pecou, ale bez cukru a velmi pomalu po mnoho hodin a musi se hlidat, aby se nepripekla. Vlastnevty svestky pomalym pecenim musi castecne zkaramelizovat, cimz zesladnou a zakonzervuji se. Aspon tak to delala prababicka a myslim, ze pridavala jeste kousek citronove kury.

+1/0
30.8.2016 23:24

M69a50r54t14i25n 75B55e57n50e49š 4193571625370

Jste jediný kdo ví jak se dělají povidla. Ano pečou se, velmi dlouho a fruktóza by měla částečně zkaramelizovat. To jim dodá barvu, chuť a vůni. Vařené si nedovedu představit. Ale pokud někdo koupí povidla v krámě, zjistí že podíl svstekvje max 25 procent, tak i ta vařená mu musí připadat úžasná

0/0
31.8.2016 9:50

M28a11r72t26i50n 59B13e62n60e83š 4533201195660

U nás se povidla pečou odjakživa, jenom to netrvá dvě hodiny, ale asi pět.

0/0
31.8.2016 9:39

Najdete na iDNES.cz