Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Když nevíte, co s lilkem, udělejte z něj burger s tzatziki

Když se řekne hamburger, nemusíte si vždycky jen představit klasickou placku z hovězího. Lehký hamburger z lilku je tak dobrý, že na maso s radostí zapomenete.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P86a29v20e60l 62Š46i31m57e65k 7457222494625

Tohle nemá s burgerem nic společného! Možná až na ten tvar.

0/−1
31.8.2016 9:01

J71i27ř96í 73V61o73g88e92l 6762412926948

Nerozumím, proč vegetariáni potřebují své jídlo upravovat do formy masitých výrobků. Burger bez masa někomu může chutnat, ale není to burger. Stejně, jako sojový salám není salám, nebo sojové kuřecí maso není prostě maso.

+3/−1
31.8.2016 7:59

L41u32c42i47e 16D79a93n98z57e51r38o18v11á 8327395108979

Asi proto, že někteří nekonzumují masné výrobky ne z toho důvodu, že jim nechutnají, ale protože je to mrtvé zvíře (etické důvody). A navíc burger podle mě může být z čehokoliv :-) jen hamburger by měl být z masa. PS: nic jako sójové kuřecí maso neexistuje, když, tak jen sójové maso ;-)

+4/0
31.8.2016 9:09

J65i18ř82í 97V69o52g60e49l 6562652536158

O sojovém kuřecím masu si můžete přečíst třeba zde - http://life.ihned.cz/jidlo/c1-60678960-kure-ze-soji-a-hovezi-z-mrkve-a-brambor-vegetariansky-reznik-s-nimi-dobyva-nizozemsky-trh

Jinak jednou jsem našel v práci v lednici "sojová kuřecí křídla", které si tam uskladnila moje vegetariánská kolegyně. Bylo to cosi vakuovaného a mělo to tam tento pojem napsaný na obalu.

Aby bylo jasno, já se vegetariánské kuchyni nebráním. Občas chodím do takové vegetariánské restaurace, kde si všechny ty zeleninové směsi, kuskus a kdoví co ještě nakydám na talíř a jsem moc spokojený. Ale snaha připodobňovat to jídlo masným tvarům a pojmům je zcela evidentní a je směšná.

+1/0
31.8.2016 11:20

M12a20r87t26i65n31a 23T88r20o58j64a28n50o15v29á 5873878725

Je to hodně podobné, jako kdyby si nevegetarián k pečené vepřové krkovici vymodeloval mrkvičky z mletého masa obarveného na oranžovo a brambory uplácal ze škvarkové pomazánky...:-)

+2/−1
31.8.2016 13:35

L39u44c88i94e 21D32a19n96z70e78r81o96v59á 8237505938549

Tak s těmi křídly jste mě pobavil ;-D to se kolegyně zvláštní vegetariánka. Jako chápu Váš postoj, když už je někdo vegan/vegetarian, tak je zvláštní, že si kupuje sójové párky, sójový salám atd. Asi milí prodejci nevěděli jak to pojmenovat :-)

+3/0
31.8.2016 19:47

Š40á50r90k44a 10M25a20t86y16á53š64o57v64á 1321715612839

nepotírejte to marinádou- česnek i to kari zhořknou během grilování..ogrilujte lilek bez marinády a ogrilovaný,ještě horký,do té marinády namočte...nechte ho trochu napít a pak vložte do hambáče....

+5/0
31.8.2016 7:26

M36i18l25o16š 98B64á16r68t60a 3437164225988

Když nevíte, co s lilkem, vyhoďte ho.

+2/−2
31.8.2016 3:47

M50a76r55t60i87n47a 95T37r38o29j77a17n15o78v54á 5493158565

To je neekologické. Když nevíte, co s lilkem, doneste ho na kompost.

0/0
31.8.2016 13:36

M19a45r75t85i41n 77V47o41j84á83č75e49k 9803137741166

lilek se rozloží ať ho vyhodím kamkoli

0/0
31.8.2016 16:11







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.