Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Když nevíte, co s lilkem, udělejte z něj burger s tzatziki

Když se řekne hamburger, nemusíte si vždycky jen představit klasickou placku z hovězího. Lehký hamburger z lilku je tak dobrý, že na maso s radostí zapomenete.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P74a29v57e57l 42Š74i15m41e61k 7447882614655

Tohle nemá s burgerem nic společného! Možná až na ten tvar.

0/−1
31.8.2016 9:01

J23i53ř12í 13V60o54g35e58l 6322422786728

Nerozumím, proč vegetariáni potřebují své jídlo upravovat do formy masitých výrobků. Burger bez masa někomu může chutnat, ale není to burger. Stejně, jako sojový salám není salám, nebo sojové kuřecí maso není prostě maso.

+3/−1
31.8.2016 7:59

L69u73c40i24e 67D50a97n47z64e95r12o80v34á 8687645578969

Asi proto, že někteří nekonzumují masné výrobky ne z toho důvodu, že jim nechutnají, ale protože je to mrtvé zvíře (etické důvody). A navíc burger podle mě může být z čehokoliv :-) jen hamburger by měl být z masa. PS: nic jako sójové kuřecí maso neexistuje, když, tak jen sójové maso ;-)

+4/0
31.8.2016 9:09

J11i52ř26í 37V54o68g42e68l 6232822586398

O sojovém kuřecím masu si můžete přečíst třeba zde - http://life.ihned.cz/jidlo/c1-60678960-kure-ze-soji-a-hovezi-z-mrkve-a-brambor-vegetariansky-reznik-s-nimi-dobyva-nizozemsky-trh

Jinak jednou jsem našel v práci v lednici "sojová kuřecí křídla", které si tam uskladnila moje vegetariánská kolegyně. Bylo to cosi vakuovaného a mělo to tam tento pojem napsaný na obalu.

Aby bylo jasno, já se vegetariánské kuchyni nebráním. Občas chodím do takové vegetariánské restaurace, kde si všechny ty zeleninové směsi, kuskus a kdoví co ještě nakydám na talíř a jsem moc spokojený. Ale snaha připodobňovat to jídlo masným tvarům a pojmům je zcela evidentní a je směšná.

+1/0
31.8.2016 11:20

M24a51r86t78i83n72a 11T74r27o92j93a90n24o11v27á 5513308775

Je to hodně podobné, jako kdyby si nevegetarián k pečené vepřové krkovici vymodeloval mrkvičky z mletého masa obarveného na oranžovo a brambory uplácal ze škvarkové pomazánky...:-)

+2/−1
31.8.2016 13:35

L91u88c76i60e 30D88a61n45z24e14r97o54v53á 8667495178509

Tak s těmi křídly jste mě pobavil ;-D to se kolegyně zvláštní vegetariánka. Jako chápu Váš postoj, když už je někdo vegan/vegetarian, tak je zvláštní, že si kupuje sójové párky, sójový salám atd. Asi milí prodejci nevěděli jak to pojmenovat :-)

+3/0
31.8.2016 19:47

Š53á24r11k49a 94M63a82t79y17á58š35o22v53á 1511895472459

nepotírejte to marinádou- česnek i to kari zhořknou během grilování..ogrilujte lilek bez marinády a ogrilovaný,ještě horký,do té marinády namočte...nechte ho trochu napít a pak vložte do hambáče....

+5/0
31.8.2016 7:26

M90i68l61o62š 30B96á27r48t57a 3957764715488

Když nevíte, co s lilkem, vyhoďte ho.

+2/−2
31.8.2016 3:47

M36a51r16t60i72n36a 28T37r95o35j92a80n23o40v36á 5323708625

To je neekologické. Když nevíte, co s lilkem, doneste ho na kompost.

0/0
31.8.2016 13:36

M17a16r18t75i79n 54V86o32j26á83č11e47k 9663167171686

lilek se rozloží ať ho vyhodím kamkoli

0/0
31.8.2016 16:11







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.