Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Upečte si domácí bílé pečivo. Vše, co potřebujete, máte doma

Benefitem mnoha restaurací bývá domácí pečivo, které pomáhá zlepšovat popularitu podniku a dává vědět, že místní kuchaři berou práci vážně a snaží se pracovat s čerstvými surovinami. Podívali jsme se, jak připravují čerstvé bagety a jednoduchý postup přinášíme jako inspiraci i vám.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P73a70v58e70l 18B41í18n39a 1723395272903

A s bagetou to má společného co? Bageta je práce minimálně na celý den s těstem, kde by na 2kg mouky přišlo 1.6l vody... Tohle je skoro těsto na pizzu...

0/0
8.9.2016 17:42

D69a52n26a 49Ž44i19l36á36k46o70v93á 6871594139949

Kostka droždí má 42 gramů,tedy ta kupovaná,zabalená.

+4/0
7.9.2016 23:40

J43a62n 41P87r32i40c13h67y46s14t62a43l 8161848343

Mohl by autor ci nekdo z diskutujicich doplnit kolik vazi "kostka" drozdi?

Neni kostka jako kostka a nekde mohou mit vetsi kostky a jinde naopak mensi.

0/0
7.9.2016 23:28

R47o11m82a86n 89B94a35j66e81r 2674353139755

Tak já ztroskotal na hnětači.:-(

+3/0
7.9.2016 21:39

P69e20t14r 45Z56a51p39l75e85t13a46l 9225226801965

To droždí mohlo být uvedeno v gramech a ne v kostkách

+4/0
7.9.2016 21:23

P14e72t92r 39C84e69r49v58e30n17y 1703910175

chleba se tak da udelat I bez hneteni, akorat to staci po zamichani deset dvanact hodin nechat v teple stat a prvni pul hodinu pect pod poklici

+3/0
7.9.2016 17:47

M94a58r30t95i36n 36K96o36ž10í27n 1855646551580

A je lepší, než 90% všeho co koupíte v krámě.

0/0
7.9.2016 20:09

B61á97r45a 74T76e23s38n61e19r73o94v27á 5165300614829

2 kg hladké mouky a droždí doma fakt nemám, takže já si bagetky asi neupeču, byť titulek hlásá něco jiného ;-D

+4/−1
7.9.2016 9:21

J37i84ř58í 31S79o37u82č50e84k 5846827699149

Dívala jste se opravdu dobře? :-)

+2/0
7.9.2016 13:25

J55a17r74m39i21l87a 60P84í42c93h78o77v43á 5482557104193

Četla jste to pořádně, přece můžete dělit: 1 kg, 1/2 kg mouky. Jediné, s čím bývá problém, jsou kvasnice, ty je třeba mít čerstvé (protože sušené nejsou vždycky dobré).

+2/0
7.9.2016 18:09

B30á76r73a 26T88e10s16n33e77r33o25v93á 5885900394679

drožní nevedu, protože skoro vůbec nepeču, navíc čerstvé moc dlouho nevydrží, takže nemá cenu ho kupovat "do zásoby", tudíž je úplně jedno, jestli bych pekla ze dvou kilo mouky nebo z půlkila

+1/−1
7.9.2016 21:05

K62a66m30i86l93a 42T11a97t93í90č79k53o46v87á 9363498756642

A což takhle ty čerstvé kvasnice hodit do mrazáku? Jsou k dispozici stále ;-).

+1/0
8.9.2016 16:46

J16a95n 86N65o16v68á16k 7435634458897

a co si je koupit v obchodě?

+2/0
12.9.2016 12:56

R53o12m48a19n 84S85t88r78i31š 1363440720285

Proc "priserne drahou variantu domaciho konvektomatu"? Prodejci nabizeji domaci konvektomaty od 20 000,00 Kc. Asi to neni profesionalni stroj za desetinasobek, ale nestaci pro domaci pouziti? Nemam jej, ale uvazuji o porizeni, tak se ptam.

0/0
7.9.2016 9:04

M93a19r35e79k 40B44u87r54z22a 7367331712697

Ať hledám, jak hledám, tak mi to pod sto tisíc nevychází, můžete, prosím, poslat link? Takový bych rád vyzkoušel a třeba i udělal redakční test :-)

0/0
7.9.2016 9:32

P95e59t61r 80P60r77u65s 7187505889402

http://www.sandi.cz/gastrozarizeni/bartscher-120-791-kompaktni-konvektomat/

Tesim se na test. ;-)

+1/0
7.9.2016 10:07

M43a60r12e46k 69B53u38r70z33a 7687711962427

Díky, už jsem tam volal, uvidíme, zda budou mít odvahu :-)

0/0
7.9.2016 13:10

P36e12t29r 56P45r40u75s 7247475259882

Jestli ne, tak zkusime konkurenci a tady o tech napiseme, ze nam to nepujcili do testu. ;-D

+2/0
7.9.2016 13:16

M38a27r50e74k 66B16u20r53z29a 7947451792427

Dobrý den, volal jsem přímo dovozci a mluvil s technologem, pokud čekáte něco, co připomíná konvektomat, nedočkáte se. Výkon malý, pára chudá, brambory ohřejete, ale neuvaříte, totéž knedlík, aby to byl skutečně funkční přístroj s výkonem a připojením na vodu, počítejte od šedesáti výš. Na Vašich stránkách je ke stažení návod, mrkněte sám. Je to v podstatě jen taková lepší trouba. Záleží na tom, co čekáte. Marek

0/0
8.9.2016 12:46

J51a83r68m97i61l48a 10P34í62c29h54o58v57á 5192717194233

Autor "bma" asi v životě neviděl domácí troubu a NIKDY v životě v ní nepekl. Jinak by nemohl napsat takovou pitomost jako "Pak jsme zapnuli troubu „na plné pecky“, přece jen domácí trouba nemá takový výkon." KAŽDÁ domácí trouba má teplotu 180 st., na kterou ty housky pekl, u housek se doporučuje teplota ještě vyšší, tak 200-220 st., chleba se peče i při teplotě 300 st. Na 180 st. se pečou nejenom běžné buchty, piškoty i řezy, ale i maso.

+2/0
7.9.2016 8:30

M26a95r45e22k 17B52u13r62z14a 7267581282767

Právě proto, že mám zkušenost s domácí troubou, nastavil jsem na 250, nevím, jak mají v restauraci nastaveny konvektomat, tvrdil, že 180, ale v rámci přednastaveného programu tam může být více proměnných. Právě proto jsem tam dal fotku, jak to dopadlo v popsané domácí praxi.

0/0
7.9.2016 8:37

J47a89r31m86i15l61a 71P76í62c97h24o64v75á 5962957254183

Aha, tak to se omlouvám. Vím, že při pečení housek, rohlíků nebo chleba se ještě vzduch v troubě hlavně na počátku zvlhčuje. A pak mne taky zaujala jedna vychytávka, kterou jsem viděla: speciální zvlněný plech, vypadá asi jako vlnitý plech. V tom se ty bagety nerozjedou do strany. Ale to se vyplatí hlavně tam, kde se peče často.

0/0
7.9.2016 10:14

M96a47r43e16k 77B48u44r29z43a 7407641442567

Jo, ty mám, takové ty dírkované korýtka, ty používám na tenké dlouhé bagety, to je dobrá vychytávka, když máte hodně vlahé těsto, které by mělo tendenci se rozlévat

0/0
7.9.2016 20:03

M31i51l16a85n 81P63a36c70e13k 6200473452623

Ty fotky budou foceny tousterem...

+4/−1
7.9.2016 5:24

J96i30ř57í 41S54o17u46č95e28k 5206837699689

Jsou to evidentně snímky z videa. Ač poměrně dost fotím a zakládám si na určité technické kvalitě, nechápu kritiku kvality snímků v případech, kdy vyšší kvalita nemá vliv na předané informace. Tohle není recenze elektronického zařízení s popisem PCB nebo fotonávod na zadní steh.

+1/0
7.9.2016 13:30

J50i86ř66í 71E30r16b42e15n 1763724576897

Souhlasím. Pak jsou i šikulové, co dokážou poslat mailem osmimegovou fotku v "dokonalém rozlišení", ale s jednou vadou: zapomněli si v interiéru zapnout blesk, hodilo jim to čas závěrky 1/25 nebo ještě delší a samozřejmě to neudrželi, takže můžeš jen hádat, co tam je vlastně vyfoceno.

A ještě pak chtějí "analýzu zachycené vady" :-/

0/0
13.9.2016 6:02







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.