Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Upečte si domácí bílé pečivo. Vše, co potřebujete, máte doma

Benefitem mnoha restaurací bývá domácí pečivo, které pomáhá zlepšovat popularitu podniku a dává vědět, že místní kuchaři berou práci vážně a snaží se pracovat s čerstvými surovinami. Podívali jsme se, jak připravují čerstvé bagety a jednoduchý postup přinášíme jako inspiraci i vám.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P90a59v75e46l 93B42í86n56a 1123205842163

A s bagetou to má společného co? Bageta je práce minimálně na celý den s těstem, kde by na 2kg mouky přišlo 1.6l vody... Tohle je skoro těsto na pizzu...

0/0
8.9.2016 17:42

D40a41n23a 31Ž86i45l18á35k93o90v80á 6141954489629

Kostka droždí má 42 gramů,tedy ta kupovaná,zabalená.

+4/0
7.9.2016 23:40

J63a88n 28P60r42i12c44h78y50s39t96a68l 8451208733

Mohl by autor ci nekdo z diskutujicich doplnit kolik vazi "kostka" drozdi?

Neni kostka jako kostka a nekde mohou mit vetsi kostky a jinde naopak mensi.

0/0
7.9.2016 23:28

R36o46m58a91n 77B58a44j63e67r 2874173699875

Tak já ztroskotal na hnětači.:-(

+3/0
7.9.2016 21:39

P86e63t36r 82Z40a52p67l95e69t17a50l 9365896121255

To droždí mohlo být uvedeno v gramech a ne v kostkách

+4/0
7.9.2016 21:23

P61e50t34r 44C98e56r41v87e35n47y 1143980955

chleba se tak da udelat I bez hneteni, akorat to staci po zamichani deset dvanact hodin nechat v teple stat a prvni pul hodinu pect pod poklici

+3/0
7.9.2016 17:47

M11a21r89t54i25n 80K51o66ž97í53n 1115496501650

A je lepší, než 90% všeho co koupíte v krámě.

0/0
7.9.2016 20:09

B85á19r68a 88T61e95s93n38e32r88o59v37á 5985610254329

2 kg hladké mouky a droždí doma fakt nemám, takže já si bagetky asi neupeču, byť titulek hlásá něco jiného ;-D

+4/−1
7.9.2016 9:21

J83i44ř51í 55S15o24u91č68e83k 5326147719599

Dívala jste se opravdu dobře? :-)

+2/0
7.9.2016 13:25

J10a83r77m22i46l71a 98P72í50c20h69o72v21á 5602627554623

Četla jste to pořádně, přece můžete dělit: 1 kg, 1/2 kg mouky. Jediné, s čím bývá problém, jsou kvasnice, ty je třeba mít čerstvé (protože sušené nejsou vždycky dobré).

+2/0
7.9.2016 18:09

B64á28r81a 62T12e54s44n35e73r26o34v45á 5845890454929

drožní nevedu, protože skoro vůbec nepeču, navíc čerstvé moc dlouho nevydrží, takže nemá cenu ho kupovat "do zásoby", tudíž je úplně jedno, jestli bych pekla ze dvou kilo mouky nebo z půlkila

+1/−1
7.9.2016 21:05

K54a54m75i23l64a 10T87a74t22í24č71k39o94v52á 9683388136652

A což takhle ty čerstvé kvasnice hodit do mrazáku? Jsou k dispozici stále ;-).

+1/0
8.9.2016 16:46

J49a50n 68N15o65v58á14k 7955214368237

a co si je koupit v obchodě?

+2/0
12.9.2016 12:56

R82o14m27a25n 28S45t47r96i54š 8745887167678

Proc "priserne drahou variantu domaciho konvektomatu"? Prodejci nabizeji domaci konvektomaty od 20 000,00 Kc. Asi to neni profesionalni stroj za desetinasobek, ale nestaci pro domaci pouziti? Nemam jej, ale uvazuji o porizeni, tak se ptam.

0/0
7.9.2016 9:04

M90a71r58e91k 65B44u23r68z94a 7437301402367

Ať hledám, jak hledám, tak mi to pod sto tisíc nevychází, můžete, prosím, poslat link? Takový bych rád vyzkoušel a třeba i udělal redakční test :-)

0/0
7.9.2016 9:32

P95e50t79r 11P38r85u15s 7707945989532

http://www.sandi.cz/gastrozarizeni/bartscher-120-791-kompaktni-konvektomat/

Tesim se na test. ;-)

+1/0
7.9.2016 10:07

M93a57r55e23k 63B23u59r81z59a 7967551732917

Díky, už jsem tam volal, uvidíme, zda budou mít odvahu :-)

0/0
7.9.2016 13:10

P68e81t51r 40P79r61u72s 7897285779652

Jestli ne, tak zkusime konkurenci a tady o tech napiseme, ze nam to nepujcili do testu. ;-D

+2/0
7.9.2016 13:16

M45a67r68e68k 28B20u68r47z77a 7117451512807

Dobrý den, volal jsem přímo dovozci a mluvil s technologem, pokud čekáte něco, co připomíná konvektomat, nedočkáte se. Výkon malý, pára chudá, brambory ohřejete, ale neuvaříte, totéž knedlík, aby to byl skutečně funkční přístroj s výkonem a připojením na vodu, počítejte od šedesáti výš. Na Vašich stránkách je ke stažení návod, mrkněte sám. Je to v podstatě jen taková lepší trouba. Záleží na tom, co čekáte. Marek

0/0
8.9.2016 12:46

J98a19r23m82i33l83a 61P13í80c96h58o97v15á 5532967154793

Autor "bma" asi v životě neviděl domácí troubu a NIKDY v životě v ní nepekl. Jinak by nemohl napsat takovou pitomost jako "Pak jsme zapnuli troubu „na plné pecky“, přece jen domácí trouba nemá takový výkon." KAŽDÁ domácí trouba má teplotu 180 st., na kterou ty housky pekl, u housek se doporučuje teplota ještě vyšší, tak 200-220 st., chleba se peče i při teplotě 300 st. Na 180 st. se pečou nejenom běžné buchty, piškoty i řezy, ale i maso.

+2/0
7.9.2016 8:30

M75a38r21e86k 54B93u94r48z22a 7227281532377

Právě proto, že mám zkušenost s domácí troubou, nastavil jsem na 250, nevím, jak mají v restauraci nastaveny konvektomat, tvrdil, že 180, ale v rámci přednastaveného programu tam může být více proměnných. Právě proto jsem tam dal fotku, jak to dopadlo v popsané domácí praxi.

0/0
7.9.2016 8:37

J49a86r82m42i27l95a 37P88í37c24h95o67v86á 5692637254313

Aha, tak to se omlouvám. Vím, že při pečení housek, rohlíků nebo chleba se ještě vzduch v troubě hlavně na počátku zvlhčuje. A pak mne taky zaujala jedna vychytávka, kterou jsem viděla: speciální zvlněný plech, vypadá asi jako vlnitý plech. V tom se ty bagety nerozjedou do strany. Ale to se vyplatí hlavně tam, kde se peče často.

0/0
7.9.2016 10:14

M15a87r70e49k 89B58u96r86z14a 7697101702147

Jo, ty mám, takové ty dírkované korýtka, ty používám na tenké dlouhé bagety, to je dobrá vychytávka, když máte hodně vlahé těsto, které by mělo tendenci se rozlévat

0/0
7.9.2016 20:03

M40i34l62a93n 23P26a79c18e25k 6180763642783

Ty fotky budou foceny tousterem...

+4/−1
7.9.2016 5:24

J69i33ř27í 90S77o73u43č33e50k 5786627789529

Jsou to evidentně snímky z videa. Ač poměrně dost fotím a zakládám si na určité technické kvalitě, nechápu kritiku kvality snímků v případech, kdy vyšší kvalita nemá vliv na předané informace. Tohle není recenze elektronického zařízení s popisem PCB nebo fotonávod na zadní steh.

+1/0
7.9.2016 13:30

J98i78ř71í 26E35r33b58e13n 1613114546707

Souhlasím. Pak jsou i šikulové, co dokážou poslat mailem osmimegovou fotku v "dokonalém rozlišení", ale s jednou vadou: zapomněli si v interiéru zapnout blesk, hodilo jim to čas závěrky 1/25 nebo ještě delší a samozřejmě to neudrželi, takže můžeš jen hádat, co tam je vlastně vyfoceno.

A ještě pak chtějí "analýzu zachycené vady" :-/

0/0
13.9.2016 6:02







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.