Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Sázejí na chlebovou kůrku, nechávají těsto zrát v lednici

Pekař Aleš Karpíšek začal chleba péct v pizzerii v klasické peci. Ale pak dostal příležitost šéfovat pekárnu, která je součástí restaurace Eska v pražském Karlíně a která je součástí sítí restaurací Ambi. Recepty na chleby, které se tam servírují a prodávají, ladil víc než rok.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

I15v45a 30D80o23l39a82n71s71k85á 2543706330100

Kdyz si prectete recenze na restauraci, ve ktere ten chleb podavaji, nikdo si nestezuje. Naopak hoste ten chleb pochvaluji. Taky tomu nerozumim.

0/0
29.12.2016 0:55

O97l50d94ř92i96c17h 96H57o36r75á17k 2414319821375

Víte některé věci jsou věčné. Vznikne móda a kdo tam nechodí je out. Nedej bože abyste kritizoval co jede na módní vlně, to vás odvaří, tedy společensky.

Prostě podnik navštíví celebrita či si podniku všimnou média a je sebevraždou kritizovat a jste mrtvý/á když tam nezajdete a nezmíníte na socko médiích a sítích.

(promiňte tu hříčku se sociálními médii a sockou jako MHD dopravou, ona socka je dnes i letadlo když není vlastní, že? ;))

+1/0
29.12.2016 10:53

J13i79n49d61r26i25c82h 12K40o82l75a61r 7340550545283

Taky jsem tam byl. Jidlo zajimave, dobre, snobske. Ale pecivo opravdu zbytecne prepecene, vysusene. Bud to lidi maji radi, nebo si snobove budou libovat ve vsem, co je stoji o trochu vic penez. Me to pecivo tam nenadchlo a domu jsem si pecen neodnesl. Ostatni bylo ale fajn.

0/0
30.12.2016 11:53

I40v46a57n23a 32N94e93j85e45d75l97í48k72o54v46á 6318504493883

Hm, tak za kvalitní vypečený chleba z malé pekárny si ráda připlatím, ale takhle spáleným chlebem se prezentovat, to by mě nenapadlo

0/0
28.12.2016 23:51

D58a50v90i83d 47K80o35s22t90e66l33n31í94k 9115296611

Pane redaktore, za zopakování zájmena "který" ve dvou po sobě následujících větách hned třikrát by mě češtinářka hnala. A to jsem nestudoval žurnalistiku, ale jen gympl.

+2/0
28.12.2016 21:25

H23e90l45e78n88a 56B54r66o40d78e17c13k91á 1205301252124

Mně chutná spíš světlejší pečivo - ale to je otázka chuti. Tady tohle na obrázcích nicméně opravdu vypadá spáleně. Takový chleba bych nekoupila. A když se dívám na fotku řezu, tak přemýšlím, jak se to vlastně jí? Máslo se přikusuje zvlášť? Nebo jak to na ty díry mažou? 8-o

+2/−1
28.12.2016 20:05

L15u14b39o80š 95B66ř39e83z23i68n73a 2542193730271

Je to vzduch obalený těstem.

0/0
28.12.2016 22:19

V76á52c26l68a37v 57J52o79n61á43š 8382803502553

Tak takový spáleniny teda ne.....

+2/−1
28.12.2016 18:54

E14l86i73š22k10a 79K97u24č57e83r20o49v21á 7589722403963

nejsou nějaké černé? u nás máme nově postavenou venkovní pec, jaká kdysi bývala na vesnicích a peklo v ní vždycky několik rodin a takhle to vypadalo ze začátku, když jsme to neuměli :-D

+7/−1
28.12.2016 17:53

P65a34v97e39l 74J43e77ř97á43b77e56k 7851112434337

Zapomněli ještě na konečnou fázi - chleba silně poprášit přírodní (bio) křídou.

0/0
28.12.2016 18:08

P10e13t72r 23K68o66l44á61ř 2268957534121

To je nějaký vtip? Vždyť mají všechno spálené ... 8-o

+7/−1
28.12.2016 17:07

T21o52m47á13š 67T12a70t97í82č83e31k 5160572970788

Všechno ne, ale některý ty chleby jsou fakt úplně černý. ;-D

+2/0
28.12.2016 18:06

I81v64a46n 10M96a18r15e86k 6574698672

Pochybuji, že ten na uhel spálený chleba je vůbec jedlý ? ;-(

+3/−1
28.12.2016 16:45

H83o96n66z62a 77J58a46n33e94č31e34k 5181829426

Neví někdo, jaké výhody ta "biomouka" má? Protože se mi rozhodně nezdá ani zrovna ekologické, když se část úrody prostě nepoužije pro spotřebu - dá se vůbec už namletá mouka použít na zkrmení hospodářskými zvířaty, nebo co se s ní děje? Vážně nevím, ocením, pokud se někdo vyzná. :-)

0/0
28.12.2016 16:30

O41l62d12ř29i87c90h 61H19o45r81á93k 2244889651215

A mohu vědět co je biomouka?

Mimochodem to co dělají dělá třeba i Globus, novou dodávku mouky testuje, každá šarže mouky je jiná a potřebuje o trochu jiné poměry.

Jo a topení dřevem prostě a jednoduše dodá svoji duši a chuť, Elektrický či plynový gril také dá dobrý výsledek, ale na dřevě či uhlí to má vůni.

+2/0
28.12.2016 16:23

J54i39ř96í 80P53a11u39l 3986865637532

Jj, klasická parní pekárna, kvásek, žitná mouka min. 50%, nechat dobře vykynout, potřít slanou vodou, posypat kmínem nebo hrubozrnou solí. A hlavně to neupéct do černa, ale do zlatova. Tj. pokud se klasika umí, tak je nepřekonatelná.

+5/0
28.12.2016 16:30

E79l49i41š98k85a 43K22u91č24e74r73o34v55á 7499782913443

o ještě teplé krajíce se škvarkovou pomazánkou se nám rvou lidi na akcích víc než o koláče.

+2/−1
28.12.2016 18:09

O22l85d71ř82i29c77h 64H36o29r30á54k 2684949881855

Kučerová, do ředitelny a to domácí sádlo a škvarky sebou.

0/0
29.12.2016 10:55
Foto

R90a48d24e61k 16K88u11j21í23n58e31k 7803534200417

fujtajbl

+3/−1
28.12.2016 16:15

M39a80r31i20á16n 10H50r46i83v24ň40á81k 7518250850160

Nechce se mi věřit že požití toho spáleného chleba je zdraví prospěšné. To co vidím na fotkách se podobá spíše briketám než vypečeným chlebům.Rv

+15/0
28.12.2016 15:51

P39e26t23r 74K69o42l92á96ř 2768167964701

Původně, když jsem na fotkách viděl všechno spálené na uhel, jsem myslel, že je to nějaký novoroční žertík ...

+2/0
28.12.2016 17:09
Foto

M71i16r28o43s55l74a20v 22M39a24c66e74k 5831475720242

Ty černé oharky jsou divné a struktura chleba přimíná mazanec. Asi si dělá legraci nebo chce zmást konkurenci

+4/0
28.12.2016 15:27
Foto

T31o73m69á38š 70D43v44o73ř23á92k 3285643206886

Přesně, je to "šrapnel". ;-)

+1/0
28.12.2016 18:21

J27i18t33k44a 49J22a52n33ý62r17o68v21á 6958273850976

Co chcete , to je přece běžný trpasličí chléb.;-D;-D

0/0
2.1.2017 13:06

M17a94r57k54é33t61a 83V32í10t42o44v84á 4978810605266

Já nevím, ale ten výraz "organický" mne fakt baví. To jako že v běžném obchodě se prodává chléb "anorganický"?:-) Vidět v obchodě takovýto chléb, tak jej nekoupím, vypadá spálený (jak už napsali i jiní).

+4/0
28.12.2016 15:06

Z92d74e14ň77k57a 74V24e38s74e19l31á 8469755627730

Mám ráda spíš "vypečenější" pečivo, ale souhlasím s níže psanými komentáři, že chleby na fotkách jsou upečené až přespříliš. :-/ Myslím ale, že by stačilo jenom o něco snížit teplotu, při které se pecny do pece vkládají a pečou. A nebo to dělat jako ve středověku - pec rozpálit na přiměřenou teplotu a pak už netopit. ;-)

+1/0
28.12.2016 14:53

E33l76i95š17k29a 56K25u41č71e84r70o59v26á 7229192873773

máme venkovní pícku na chleba a koláče a tak se to dělá: vytopí se, vymete a pak se v ní jen peče.

0/0
28.12.2016 18:06

Z59d79e33ň21k93a 39V46e81s40e93l85á 8749105637660

R^ :-)

0/0
28.12.2016 18:17

L80á20ď74a 14V64r19a72n27ý 7878468858897

Na obrázku 3, kde je chleba zespodu je jak přibližně vypadal chleba na povrchu vytažený z pece u babičky, která celý život hospodařila a pekla ze svého obilí Pekla jednou týdně a chleba byl na týden, k tomu bylo domácí máslo, mléko a tvaroh.

Ty chleby co jsou na obrázku jsou na povrchu prostě spálený a tedy zdravotně závadné.

A to s tou moukou nebudu raději moc komentovat. Ano stane se, že mouka má horší vlastnosti ale není to taková věda jak z toho dělají a už vůbec to nesouvisí se značkou BIO.

+13/0
28.12.2016 14:05

M84i25l57a52n 17I67l43l82e93k 6693596937150

Souhlasim, ze chleby jsou spalene. Vzdyt jsou cerne. Gumovou kurku ze supermarketu zrovna nepreferuji, ale poradna krupava vypecena kurka nemusi byt cerna.

+14/0
28.12.2016 14:27

G59e91o86r25g37e 77B87u16r68i37a33n 3118171923249

Chleba, ani jine pecivo uz nejim 10 let a je mi tech 10 let skvostne. Nejake chripkove epidemie mne nijak nevzrusuji. :-)

+1/−2
28.12.2016 13:07

L47i10b19o87r 55D10a68n92ě42k 4487681503

Já si chleba i rohlíky dávám furt a taky mě nemoci neobtěžují... Jestli to nebud tím ,že jste obecně začal žít zdravěji ale svádíte to jen na pečivo...

+6/−1
28.12.2016 13:12

L38á19ď13a 78V36r21a11n30ý 7348288658527

No tím, že to sem píšete tak vás o asi trápí.

Já vypil dříve i 12 piv za večer a dnes už dám max 6 a taky teď nejsem už léta nemocný.

Takže 6 je tak akorát pro zdraví ;-)

+9/−1
28.12.2016 13:52

A73l56e16n36a 51P82e78t44r42u 4752115550221

pečivo jím, chřipku jsem neměla nikdy, alespoň takovou tu s horečkami a bolestmi svalů a kloubů

+1/0
28.12.2016 14:24

P92e94t14r 14R91o28m31á93n38e29k 8644407274294

Vypadá luxusně!

+2/−8
28.12.2016 12:19

J32i79n80d23r27i75c90h 31K12u35c21e85r15a 7968845701935

Obycejna "sumava",kdyz se privezla rano z pekarny jeste tepla,chutnala vyborne a jeste po tydnu v belostne uterce to byl porad dobrej kus chleba.No nevim,ale zkuste rict pekari,ze davate testo do lednice,abyste z nej upekl cerstvej chleba,jak to delaj v supetmarketech.

+3/−2
28.12.2016 10:03

P76e37t76r 79V98e17s34e29l23ý 7734335514618

jenže oni ho nechávají pomalu kynout při nízké teplotě. Nepečou ze zmraženého polotovaru.

+8/0
28.12.2016 12:52

J77i17n85d52ř61i24š19k94a 29B42u94r26g13e82r12o65v17á 3445884418445

Vůbec jsem netušila, že černý chleba není připálený, ale dobře upečený;-D. To se mi jako argument hodí!!!;-D

+22/−1
28.12.2016 5:13
Foto

R93i45c50h90a54r98d 81P15o91l56á77š56e77k 9834593180979

Když borec umí kulový, tak to kulový přeci musí prodat a všem vysvětlit, že je to tak správně.:-)

+8/−8
28.12.2016 7:53

M20a41r18t79i66n 41N57o46v14ý 9891308457204

Vraťe se do hrobu pane Polášek....

+1/−7
28.12.2016 11:18
Foto

R18i26c16h72a46r71d 90P17o21l32á64š95e47k 9374123690349

Jez si co chceš, já spálený nejím. A nebudu to jíst ani když mi někdo bude namlouvat jak je to skvělý.

+9/−2
28.12.2016 11:55







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.