Diskuse k článku

VIDEO: Sázejí na chlebovou kůrku, nechávají těsto zrát v lednici

Pekař Aleš Karpíšek začal chleba péct v pizzerii v klasické peci. Ale pak dostal příležitost šéfovat pekárnu, která je součástí restaurace Eska v pražském Karlíně a která je součástí sítí restaurací Ambi. Recepty na chleby, které se tam servírují a prodávají, ladil víc než rok.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

I23v29a 31D58o88l90a25n23s36k14á 2483756260260

Kdyz si prectete recenze na restauraci, ve ktere ten chleb podavaji, nikdo si nestezuje. Naopak hoste ten chleb pochvaluji. Taky tomu nerozumim.

0/0
29.12.2016 0:55

O76l64d95ř90i64c51h 70H14o72r94á79k 2634319241635

Víte některé věci jsou věčné. Vznikne móda a kdo tam nechodí je out. Nedej bože abyste kritizoval co jede na módní vlně, to vás odvaří, tedy společensky.

Prostě podnik navštíví celebrita či si podniku všimnou média a je sebevraždou kritizovat a jste mrtvý/á když tam nezajdete a nezmíníte na socko médiích a sítích.

(promiňte tu hříčku se sociálními médii a sockou jako MHD dopravou, ona socka je dnes i letadlo když není vlastní, že? ;))

+1/0
29.12.2016 10:53

J38i23n85d17r10i96c87h 60K64o47l46a55r 7240130265893

Taky jsem tam byl. Jidlo zajimave, dobre, snobske. Ale pecivo opravdu zbytecne prepecene, vysusene. Bud to lidi maji radi, nebo si snobove budou libovat ve vsem, co je stoji o trochu vic penez. Me to pecivo tam nenadchlo a domu jsem si pecen neodnesl. Ostatni bylo ale fajn.

0/0
30.12.2016 11:53

I42v82a44n43a 57N15e16j25e64d21l90í15k67o30v75á 6148184223383

Hm, tak za kvalitní vypečený chleba z malé pekárny si ráda připlatím, ale takhle spáleným chlebem se prezentovat, to by mě nenapadlo

0/0
28.12.2016 23:51

D25a87v20i77d 78K31o50s91t73e73l19n87í68k 9385476741

Pane redaktore, za zopakování zájmena "který" ve dvou po sobě následujících větách hned třikrát by mě češtinářka hnala. A to jsem nestudoval žurnalistiku, ale jen gympl.

+2/0
28.12.2016 21:25

H57e15l58e51n46a 18B28r85o34d92e79c47k35á 1325581452454

Mně chutná spíš světlejší pečivo - ale to je otázka chuti. Tady tohle na obrázcích nicméně opravdu vypadá spáleně. Takový chleba bych nekoupila. A když se dívám na fotku řezu, tak přemýšlím, jak se to vlastně jí? Máslo se přikusuje zvlášť? Nebo jak to na ty díry mažou? 8-o

+2/−1
28.12.2016 20:05

L34u93b49o50š 18B70ř34e68z45i76n77a 2892633840551

Je to vzduch obalený těstem.

0/0
28.12.2016 22:19

V26á83c66l85a32v 87J45o45n50á83š 8552303852143

Tak takový spáleniny teda ne.....

+2/−1
28.12.2016 18:54

E66l79i34š68k78a 97K14u77č38e79r37o68v86á 7619622113123

nejsou nějaké černé? u nás máme nově postavenou venkovní pec, jaká kdysi bývala na vesnicích a peklo v ní vždycky několik rodin a takhle to vypadalo ze začátku, když jsme to neuměli :-D

+7/−1
28.12.2016 17:53

P66a17v57e58l 89J85e17ř60á89b14e18k 7441822384457

Zapomněli ještě na konečnou fázi - chleba silně poprášit přírodní (bio) křídou.

0/0
28.12.2016 18:08

P65e89t47r 72K98o61l82á56ř 2858397324141

To je nějaký vtip? Vždyť mají všechno spálené ... 8-o

+7/−1
28.12.2016 17:07

T83o30m31á38š 86T90a93t68í22č35e24k 5620702890848

Všechno ne, ale některý ty chleby jsou fakt úplně černý. ;-D

+2/0
28.12.2016 18:06

I37v22a50n 67M16a59r62e43k 6694958682

Pochybuji, že ten na uhel spálený chleba je vůbec jedlý ? ;-(

+3/−1
28.12.2016 16:45

H42o97n35z56a 75J68a43n40e62č76e95k 5841159536

Neví někdo, jaké výhody ta "biomouka" má? Protože se mi rozhodně nezdá ani zrovna ekologické, když se část úrody prostě nepoužije pro spotřebu - dá se vůbec už namletá mouka použít na zkrmení hospodářskými zvířaty, nebo co se s ní děje? Vážně nevím, ocením, pokud se někdo vyzná. :-)

0/0
28.12.2016 16:30

O78l89d21ř10i23c75h 53H95o34r57á46k 2824479531715

A mohu vědět co je biomouka?

Mimochodem to co dělají dělá třeba i Globus, novou dodávku mouky testuje, každá šarže mouky je jiná a potřebuje o trochu jiné poměry.

Jo a topení dřevem prostě a jednoduše dodá svoji duši a chuť, Elektrický či plynový gril také dá dobrý výsledek, ale na dřevě či uhlí to má vůni.

+2/0
28.12.2016 16:23

J58i93ř60í 52P70a34u97l 3426345117362

Jj, klasická parní pekárna, kvásek, žitná mouka min. 50%, nechat dobře vykynout, potřít slanou vodou, posypat kmínem nebo hrubozrnou solí. A hlavně to neupéct do černa, ale do zlatova. Tj. pokud se klasika umí, tak je nepřekonatelná.

+5/0
28.12.2016 16:30

E29l75i12š31k91a 23K88u27č33e86r98o75v77á 7649262113483

o ještě teplé krajíce se škvarkovou pomazánkou se nám rvou lidi na akcích víc než o koláče.

+2/−1
28.12.2016 18:09

O85l52d51ř90i65c17h 69H37o44r18á30k 2774239971355

Kučerová, do ředitelny a to domácí sádlo a škvarky sebou.

0/0
29.12.2016 10:55
Foto

R38a57d12e66k 33K39u80j84í88n33e60k 7593314910597

fujtajbl

+3/−1
28.12.2016 16:15

M86a38r67i81á59n 52H43r98i66v97ň29á44k 7528460810820

Nechce se mi věřit že požití toho spáleného chleba je zdraví prospěšné. To co vidím na fotkách se podobá spíše briketám než vypečeným chlebům.Rv

+15/0
28.12.2016 15:51

P84e62t39r 94K68o90l14á33ř 2678357314581

Původně, když jsem na fotkách viděl všechno spálené na uhel, jsem myslel, že je to nějaký novoroční žertík ...

+2/0
28.12.2016 17:09
Foto

M41i77r77o11s55l83a64v 86M77a56c98e16k 5931145640842

Ty černé oharky jsou divné a struktura chleba přimíná mazanec. Asi si dělá legraci nebo chce zmást konkurenci

+4/0
28.12.2016 15:27

T49o54m27á54š 93D64v68o55ř96á33k 3335653786356

Přesně, je to "šrapnel". ;-)

+1/0
28.12.2016 18:21

J13i80t50k86a 25J11a21n50ý87r53o39v87á 6778293770896

Co chcete , to je přece běžný trpasličí chléb.;-D;-D

0/0
2.1.2017 13:06

M50a50r45k20é67t98a 79V33í35t18o22v98á 4758510125236

Já nevím, ale ten výraz "organický" mne fakt baví. To jako že v běžném obchodě se prodává chléb "anorganický"?:-) Vidět v obchodě takovýto chléb, tak jej nekoupím, vypadá spálený (jak už napsali i jiní).

+4/0
28.12.2016 15:06

Z98d62e54ň87k65a 15V60e34s95e70l34á 8489645537240

Mám ráda spíš "vypečenější" pečivo, ale souhlasím s níže psanými komentáři, že chleby na fotkách jsou upečené až přespříliš. :-/ Myslím ale, že by stačilo jenom o něco snížit teplotu, při které se pecny do pece vkládají a pečou. A nebo to dělat jako ve středověku - pec rozpálit na přiměřenou teplotu a pak už netopit. ;-)

+1/0
28.12.2016 14:53

E32l45i39š33k52a 41K53u26č90e81r74o45v22á 7879212863423

máme venkovní pícku na chleba a koláče a tak se to dělá: vytopí se, vymete a pak se v ní jen peče.

0/0
28.12.2016 18:06

Z65d73e81ň27k93a 81V29e25s12e80l65á 8539755447930

R^ :-)

0/0
28.12.2016 18:17

L11á64ď79a 55V58r59a30n48ý 7638508668757

Na obrázku 3, kde je chleba zespodu je jak přibližně vypadal chleba na povrchu vytažený z pece u babičky, která celý život hospodařila a pekla ze svého obilí Pekla jednou týdně a chleba byl na týden, k tomu bylo domácí máslo, mléko a tvaroh.

Ty chleby co jsou na obrázku jsou na povrchu prostě spálený a tedy zdravotně závadné.

A to s tou moukou nebudu raději moc komentovat. Ano stane se, že mouka má horší vlastnosti ale není to taková věda jak z toho dělají a už vůbec to nesouvisí se značkou BIO.

+13/0
28.12.2016 14:05

M77i71l94a60n 23I52l40l65e45k 6373216517780

Souhlasim, ze chleby jsou spalene. Vzdyt jsou cerne. Gumovou kurku ze supermarketu zrovna nepreferuji, ale poradna krupava vypecena kurka nemusi byt cerna.

+14/0
28.12.2016 14:27

G84e57o18r47g51e 61B21u36r25i84a91n 3488571463759

Chleba, ani jine pecivo uz nejim 10 let a je mi tech 10 let skvostne. Nejake chripkove epidemie mne nijak nevzrusuji. :-)

+1/−2
28.12.2016 13:07

L88i94b20o32r 43D67a75n84ě45k 4457381423

Já si chleba i rohlíky dávám furt a taky mě nemoci neobtěžují... Jestli to nebud tím ,že jste obecně začal žít zdravěji ale svádíte to jen na pečivo...

+6/−1
28.12.2016 13:12

L34á64ď19a 53V55r41a13n96ý 7478928328777

No tím, že to sem píšete tak vás o asi trápí.

Já vypil dříve i 12 piv za večer a dnes už dám max 6 a taky teď nejsem už léta nemocný.

Takže 6 je tak akorát pro zdraví ;-)

+9/−1
28.12.2016 13:52

A58l27e28n41a 94P15e64t13r30u 4962975690521

pečivo jím, chřipku jsem neměla nikdy, alespoň takovou tu s horečkami a bolestmi svalů a kloubů

+1/0
28.12.2016 14:24

P75e16t50r 52R33o53m38á97n15e79k 8324287464974

Vypadá luxusně!

+2/−8
28.12.2016 12:19

J25i78n87d58r70i63c24h 26K77u64c54e87r47a 7748845661275

Obycejna "sumava",kdyz se privezla rano z pekarny jeste tepla,chutnala vyborne a jeste po tydnu v belostne uterce to byl porad dobrej kus chleba.No nevim,ale zkuste rict pekari,ze davate testo do lednice,abyste z nej upekl cerstvej chleba,jak to delaj v supetmarketech.

+3/−2
28.12.2016 10:03

P24e65t29r 12V13e15s90e67l69ý 7144405594118

jenže oni ho nechávají pomalu kynout při nízké teplotě. Nepečou ze zmraženého polotovaru.

+8/0
28.12.2016 12:52

J48i52n46d44ř10i88š14k28a 43B24u64r37g40e64r85o15v38á 3715774128755

Vůbec jsem netušila, že černý chleba není připálený, ale dobře upečený;-D. To se mi jako argument hodí!!!;-D

+22/−1
28.12.2016 5:13
Foto

R27i36c78h37a21r47d 37P56o32l21á76š81e76k 9754493680149

Když borec umí kulový, tak to kulový přeci musí prodat a všem vysvětlit, že je to tak správně.:-)

+8/−8
28.12.2016 7:53

M60a30r38t86i58n 79N24o73v41ý 9371888917524

Vraťe se do hrobu pane Polášek....

+1/−7
28.12.2016 11:18
Foto

R77i61c32h89a10r24d 89P21o88l21á31š50e67k 9734943330799

Jez si co chceš, já spálený nejím. A nebudu to jíst ani když mi někdo bude namlouvat jak je to skvělý.

+9/−2
28.12.2016 11:55

Najdete na iDNES.cz