- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Tajemství dobrého vývaru je v pomalosti. Musite ho delat pozvolna i par hodin. Na nejmensi plaminek velký hrnec. Pak dostanete odmenu.
Proč by vývar měl mít tmavou barvu ??
Stavila bych se o nevim co, ze nebude chutnat jako polevka od babiii, to uz jsem nikdy v zivote vickrat nepotkala ani vzdalene, tu bajecnou chut masa a zeleniny, mastna ocka jako petikoruny, aaaach....
Kouzlo polevek od babicek a vlastne veskereho jidla od nich a maminek tkvi v tom, ze nam to chutnalo v detstvi a protoze ty babicky a maminky to vetsinou varily s laskou a mnohdy pokud jste hodne mlada to z kvalitnich surovin nebylo. Ja si na tohle pamatuji take, babicka nebo maminka to varili z doma chovane slipky/kurete nic nebylo sizene a presto ta sama polevka o 20 let pozdeji mi nechutnala, byla jsem jen chutove jinde. Pritom, kdykoliv sednu nekde nad jakekoliv jidlo, ktere doma bylo pripravene v detstvi mam tendenci rict, ale moje ... delala lepsi. Mozna, ze nedelala, ale ta vzpominka je nekonecna
Slecne uz z tech vyvaru trochu hrabe. Se streamu se presunula sem. Naa fotce pouziva i stejny tlakovy hrnec od Tescomy jako ja. Kureci vyvar delam poslepu asi dvacet let, nepouzivam zadne byliny ani nerestuji a chutna to porad stejne. Maso a zelenina, ktera se vari asi hodinu jsem jednou zkusil opect, chut stale stejna. Vymyslet neco tam kde nic neni je blbost. Se divim, ze treba nepouzila libecek, ktery ma vyraznou chut.