Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Ublíží vínu pobyt v mrazáku? Sommeliér radí, jak ho rychle vychladit

Ideální cestou k vychlazení bílého vína na požadovanou teplotu při podávání - a nemusí to být zrovna dnešní svatomartinské - je chladící vinotéka, radí sommeliér. V té na vás vychlazené víno čeká kdykoliv připravené k okamžitému otevření. Jenže každý vinotéku nemá, ani nepotřebuje.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

A94n15t11o48n95í37n 44S41e36b69e92r65a 7753768620239

Ja kupuju prevazne levnejsi vina a tudiz vzdy davam do mrazaku na 15 minut po prineseni domu. Vzdy pak chutna lip. To mam vyzkousene.

0/0
13.11.2016 16:00

P90a90v98e47l 55S89o46b29o27t14k13a 5870104

Co s vínem, které má vady a nedá se pít???

Buď podchladit, nebo svařit.

Stejně jako s podřadnou vodkou, pivem nebo s jiným šméčkem.

Pokud je ale víno, vodka nebo pivo kvalitní, naprosto nevadí když je teplejší než by teoreticky mělo být - o to více vynikne aroma a chuť.

U těch kvalitních.

Ale také o to více vyniknou vady a pachy u těch nekvalitních.

Takže raději pro jistotu - šup s ním do mrazáku hned jak ho přinesete z regálu hypermarketu - návštěva tu bude co by dup ;-D;-D;-D;-D

+2/−1
11.11.2016 22:58
Foto

J95a86n 39H53a67v58e55l68k29a 3301116611785

Ta mokrá utěrka do mrazáku nedává fyzikálně žádný smysl, může ochlazování akorát zpomalit. A navíc zvětšit námrazu na vnitřních stěnách.

+2/−1
11.11.2016 18:37

L38á35ď78a 75V25r16a24n93ý 7738868448757

A navíc vám ta mokrá utěrka přimrzne ke stěnám.

+1/0
11.11.2016 23:49

K54a48r25e64l 28U77r32b40a53n 2354724161369

Právě proto se tam má dát.. aby zmrazení nebylo příliš rychlé. jenže to páni v článku nepochopili. ;-D

0/0
16.11.2016 12:03

J31a18n 13H67r31u70z78a 8454928219187

Od té doby co byla vynalezena lednička (ne mrazák) je snad problém vyřešen.;-D

+1/0
11.11.2016 14:44

L93u47d38ě86k 80N85ě12m23e51c 5185911142164

Od té doby, co jsou mrazáky, víme, že v mrazáku se všechno ochladí rychleji. ;-D

+4/0
11.11.2016 16:06

M53a64r11t32i39n 48V83o98j15á69č88e83k 9153897151656

vlastním ledničku i mrazák a byl jsem zaskočen návštěvou a sektem pokojjové teploty a jak píši níže led,sůl a trochu vody -to je jistota

0/0
11.11.2016 20:36

V72l96a18d54i13m55í34r 40V92y52s71o49k70ý 8912832231265

hlavně nezapomenout pivo v mrazáku :D

+1/0
11.11.2016 14:23

M98a61r76t16i76n 23V63o71j33á93č41e68k 9973967801216

no měli jsme v létě teplý pivo tak jsme dali pivka do mražáku a šli na vesnický fotbal a po zápase jsme pili pivní tříšť;-D

0/0
11.11.2016 20:31

M17a85r44t94i94n 61V49o18j76á91č45e94k 9223597441766

lepší for je led ,sůl a trochu vody a do lednice a sekt je na 8mi za půl hoďky - ta chladící reakce je rychlejší

+3/0
11.11.2016 9:05

T15o70m87á90š 53T87a66t30í94č90e40k 5320392970348

8mi 8-o:-P:-P:-P

+3/−3
11.11.2016 15:50

P54e74t68r 59N84o96v77o31t14n10y 1371970981

A co teprve takový chlorid vápenatý(hexahydrát)? :-)

0/0
14.11.2016 11:25







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.