Diskuse k článku

Vyzkoušejte rozebraný štrúdl. Oblíbený dezert trochu jinak

Šéfkuchař Petr Vlásek z restaurace Avantgarde miluje sezonní potraviny. Proto tentokrát na Playtvak.cz ukázal, jak je možné upéct závin milovaný drtivou většinou lidí, ovšem trochu jinak – v rozebrané verzi.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

O61l20d93ř25i25c75h 58H35o18r83á98k 2474399291435

Tak jsem si dal jablkový kompot do mističky, zapíchl jsem to toho pár tyček z lístkového těsta a postrouhal vlašáky.

A teď nevím, je to taky štrůdl?

+1/0
20.11.2016 20:37

D14o60r89a 87V48e81s43e62l12á 2890143219843

Tohle prostě štrůdl není! A to ani rozebraný 8-o

+8/0
19.11.2016 22:25

J84i75ř44í 40O40s15i24n71a 5727372402975

Vážně se Vám lidi takové prasárny líbí?Tomu se říká vysoká gastronomie, když to vypadá jako by se v tom porýpalo malé dítě?

+6/−1
19.11.2016 20:32

A73l71e11n52a 73V25e55s83e49l90á 3913351735288

No, mně se to líbí. :-)

Asi by se mi s tím patlat nechtělo a se štrůdlem to má společné jen základní ingredience. Ale líbí se mi to a chutnat by to mělo taky dobře.

0/0
20.11.2016 17:49

J16i43ř34í 37H36u76m91l 5552819192431

absolutní nesmysl

+3/0
19.11.2016 20:31

R28i43c34h70a74r24d 53M18i51k37u47l39e27n75k79a 1869437707834

Nesmysl

+4/0
19.11.2016 19:58

L33a69d24a 83N30o73v80a79k 4112663787

tu porci z obrázku bych prosil tak pětkrát a pak bych se podíval co mají na jídelním lístku...

+8/0
19.11.2016 19:40

V67ě38n75c24e46s48l63a38v66a 81Š58i17m39k93o44v67á 8209833284

To musel vymyslet idiot pěkná blbost už vidím jak to ten osel patláRv!!!!!!

+8/0
19.11.2016 19:38

E34l63i17š52k90a 66K48u56č89e98r90o89v82á 7929662163723

prima. je to dezert s jablky a lístkovým těstem, ale štrůdl to prostě není. Stejně jako hovězí maso s kořenovou zeleninou nemusí být nutně svíčková.

+19/0
19.11.2016 18:29

M58a47r74t23i18n75a 42V17a18v33ř75i30n91c17o97v31á 8935369836

Pro nás, co už nemáme děti doma, mi to přijde jako zajímavý nápad. Je s tím méně práce a nemusíte pak sníst celý štrůdl.

0/−8
19.11.2016 9:00

P32e69t64r 40P28r23u98s 7317245899902

Mene prace? 8-o Normalni strudl se jen nakraji jablka a s cukrem a rozinkama se zabali do testa. Jednodussi uz je snad jen polevka z pytliku.

+12/0
19.11.2016 11:26

M68a82r14t45i75n29a 10V35a66v56ř43i92n53c91o35v48á 8245659836

podstatně méně jablek a neválíte těsto. Co je na tom pracného?

0/0
19.11.2016 23:30

P81e59t26r 46P24r65u59s 7257795859332

Testo se prodava vyvalene...a rovnou na papiru. A potre se vajickem jeden velky kus a ne padesat malych.

+1/0
20.11.2016 8:43

E52l71i52š76k15a 61K30u70č92e17r39o35v52á 7799862933443

mně to připadá naopak výrazně pracnější.

+10/0
19.11.2016 18:30

P39a91v56l51i86n30a 46B98l42a44z89k78o91v47a 8500188300420

Zni to strasne krasne, hned bych chtela ochutnat. Ale nemuzu se zbavit otazky- nedela se strudl z trochu jinych ingredienci? Vazne vsichni delame jablecny strudl s karamelem, tvarohem a smetanou?

+19/0
19.11.2016 0:28

J76i42ř37í 21S48o24u71č93e40k 5146547649259

Tvaroh do klasického štrůdlu nepatří (i když jsem štrůdl s tvarohem viděl), ale co se vám nezdá na karamelu a smetaně? Do štrůdlu se dává cukr, který při pečení částečně karamelizuje a smetana se našlehá a štrůdl se s ní ozdobí.

+1/−3
19.11.2016 8:48

R53a72d51i85m 54T42o53b64i77á17š 2463222154776

souček...a co ty víš o klasickém štrůdlu jaký má být, zda s jabkama či tvarohem...??? já bych do klasiky třeba nedával tu šlehačku na ozdobu...určitě bych tam dal ale skořici, rozinky a podrcené vlašáky...a to jak do tvarohu, tak do jablek...lze přidat i vanilkový puding...

+1/0
19.11.2016 9:58

J82i71ř70í 39S91o18u89č17e11k 5966887839359

Když už se ptáš, tak toho o štrůdlu docela dost. Pochází z Rakouska a originál je z jablek. Variace s tvarohem vznikla až později v Čechách, to není klasický štrůdl. Původní rakouská receptura byla inspirována záviny z Orientu, které se přes Balkán dostaly do Rakouska při nájezdech Turků.

+3/0
19.11.2016 17:33

R19a19d86i18m 86T93o29b27i84á60š 2423952534146

to sis načet na wikipedii...???

0/0
19.11.2016 19:34

V88ě14n90c50e66s15l70a16v26a 33Š67i42m58k46o69v10á 8809563624

Dělal jste někdy štrůdl asi ne podle toho co píšete?Rv!!!!!!

0/0
19.11.2016 19:41

Najdete na iDNES.cz