Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Vyzkoušejte rozebraný štrúdl. Oblíbený dezert trochu jinak

Šéfkuchař Petr Vlásek z restaurace Avantgarde miluje sezonní potraviny. Proto tentokrát na Playtvak.cz ukázal, jak je možné upéct závin milovaný drtivou většinou lidí, ovšem trochu jinak – v rozebrané verzi.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

O90l62d58ř78i95c51h 70H29o26r17á22k 2784989491525

Tak jsem si dal jablkový kompot do mističky, zapíchl jsem to toho pár tyček z lístkového těsta a postrouhal vlašáky.

A teď nevím, je to taky štrůdl?

+1/0
20.11.2016 20:37

D70o82r71a 81V69e61s42e22l18á 2210243309853

Tohle prostě štrůdl není! A to ani rozebraný 8-o

+8/0
19.11.2016 22:25

J52i36ř58í 18O72s76i73n16a 5757372652225

Vážně se Vám lidi takové prasárny líbí?Tomu se říká vysoká gastronomie, když to vypadá jako by se v tom porýpalo malé dítě?

+6/−1
19.11.2016 20:32

A19l21e75n62a 72V12e57s50e52l67á 3783871115828

No, mně se to líbí. :-)

Asi by se mi s tím patlat nechtělo a se štrůdlem to má společné jen základní ingredience. Ale líbí se mi to a chutnat by to mělo taky dobře.

0/0
20.11.2016 17:49

J10i79ř48í 38H91u52m24l 5222219522401

absolutní nesmysl

+3/0
19.11.2016 20:31

R47i71c33h21a85r58d 73M59i16k17u88l40e63n67k67a 1569517977504

Nesmysl

+4/0
19.11.2016 19:58

L52a57d37a 34N47o81v62a60k 4252543697

tu porci z obrázku bych prosil tak pětkrát a pak bych se podíval co mají na jídelním lístku...

+8/0
19.11.2016 19:40

V77ě72n13c38e60s25l98a75v91a 61Š70i98m70k28o42v21á 8919853924

To musel vymyslet idiot pěkná blbost už vidím jak to ten osel patláRv!!!!!!

+8/0
19.11.2016 19:38

E11l71i63š82k27a 91K65u18č71e95r41o88v94á 7869122773373

prima. je to dezert s jablky a lístkovým těstem, ale štrůdl to prostě není. Stejně jako hovězí maso s kořenovou zeleninou nemusí být nutně svíčková.

+19/0
19.11.2016 18:29

M25a64r90t74i94n79a 98V79a34v25ř25i42n60c87o60v88á 8615709516

Pro nás, co už nemáme děti doma, mi to přijde jako zajímavý nápad. Je s tím méně práce a nemusíte pak sníst celý štrůdl.

0/−8
19.11.2016 9:00

P85e16t93r 66P63r82u20s 7797155589922

Mene prace? 8-o Normalni strudl se jen nakraji jablka a s cukrem a rozinkama se zabali do testa. Jednodussi uz je snad jen polevka z pytliku.

+12/0
19.11.2016 11:26

M70a55r63t50i46n95a 16V93a31v46ř47i66n83c40o77v56á 8815439706

podstatně méně jablek a neválíte těsto. Co je na tom pracného?

0/0
19.11.2016 23:30

P46e19t79r 17P20r73u41s 7537205689452

Testo se prodava vyvalene...a rovnou na papiru. A potre se vajickem jeden velky kus a ne padesat malych.

+1/0
20.11.2016 8:43

E86l37i33š69k74a 78K45u54č92e39r51o23v13á 7669542373473

mně to připadá naopak výrazně pracnější.

+10/0
19.11.2016 18:30

P83a30v22l73i70n35a 50B81l96a24z20k39o76v60a 8290658960760

Zni to strasne krasne, hned bych chtela ochutnat. Ale nemuzu se zbavit otazky- nedela se strudl z trochu jinych ingredienci? Vazne vsichni delame jablecny strudl s karamelem, tvarohem a smetanou?

+19/0
19.11.2016 0:28

J72i87ř47í 84S84o27u40č29e66k 5786647519699

Tvaroh do klasického štrůdlu nepatří (i když jsem štrůdl s tvarohem viděl), ale co se vám nezdá na karamelu a smetaně? Do štrůdlu se dává cukr, který při pečení částečně karamelizuje a smetana se našlehá a štrůdl se s ní ozdobí.

+1/−3
19.11.2016 8:48

R35a52d29i78m 49T43o94b14i40á19š 2593442114846

souček...a co ty víš o klasickém štrůdlu jaký má být, zda s jabkama či tvarohem...??? já bych do klasiky třeba nedával tu šlehačku na ozdobu...určitě bych tam dal ale skořici, rozinky a podrcené vlašáky...a to jak do tvarohu, tak do jablek...lze přidat i vanilkový puding...

+1/0
19.11.2016 9:58

J35i36ř41í 74S50o25u28č68e52k 5296537109549

Když už se ptáš, tak toho o štrůdlu docela dost. Pochází z Rakouska a originál je z jablek. Variace s tvarohem vznikla až později v Čechách, to není klasický štrůdl. Původní rakouská receptura byla inspirována záviny z Orientu, které se přes Balkán dostaly do Rakouska při nájezdech Turků.

+3/0
19.11.2016 17:33

R93a16d82i80m 55T53o93b40i88á43š 2653242354876

to sis načet na wikipedii...???

0/0
19.11.2016 19:34

V26ě37n85c62e59s58l85a64v78a 51Š59i94m98k49o80v52á 8749843434

Dělal jste někdy štrůdl asi ne podle toho co píšete?Rv!!!!!!

0/0
19.11.2016 19:41







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.