Diskuse k článku

Nechcete na Vánoce kapra? Zkuste marinovaného lososa, jak ho neznáte

Lidí, kteří na Vánoce nahrazují českého kapra lososem, stále přibývá. Petr Vlásek z restaurace AvantGarde na Playtvak.cz ukáže, jak jej připravit netradičně marinovaného v citrusech s opečenými bramborami, špenátovými listy a omáčkou s cherry rajčátky, olivami a kapary.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

B31e42n 41P64a35v89k73a 1487583227751

Možná to jenom někdo dodělal ve photoshopu, ale ta barva toho lososa je fakt už overkill. To nějak přehnali s krmivem na barvu, ne?

0/0
27.11.2016 12:47

P40ř75e94m25y80s72l 62Č71e36r90n27í96k 9107184739868

To asi myslí toho lososa z klecových chovů krmeného granulemi , tak to dík nechci

+1/0
27.11.2016 7:34

L83a19d47a 28N27o24v55a73k 4252303627

hm.. losos na vánoce, to je docela nechutný...

+1/0
26.11.2016 19:32

J53a93r24o63s37l23a43v 56D80r25o46z83d 6753799870307

Lososa mám každou chvíli, kapra jen na vánoce

+6/0
26.11.2016 12:19

D12a33n41i33e90l 48K16r63o10n40e93r 7604834116797

taky tak

+1/0
26.11.2016 13:03

J93a28n29a 67B57o71u62l14o63v53á 7370576501981

Hlavně tento recept je opravdu "vánoční" - rajčata, čerstvý kopr, špenátové listy... Vypadá to dobře, ale tak na sezonu čerstvé zeleniny, a ne aby se to pokazilo něčím rychleným, co nevidělo fotony se Slunce, ale jen z umělého osvětlení. ;-) A u nás je to stejné, losos se jí kdykoliv v průběhu roku, ale kapr je vyloženě zimní ryba.

+3/0
26.11.2016 14:25

L42a66d40a 95N22o32v42a90k 4382233477

fotony jsou všechny stejný..

0/0
26.11.2016 19:33

M40a23r33t42i61n 59C55e11r31n27y 2648182328253

Nežli kosti z kapříka, mám raději vepříka.

+2/0
26.11.2016 10:12

A67l96o69i87s 94S43l97á16m30e42č98k97a 2476602672872

Tak. Řízeček nic nenahradí... ;-)

0/0
27.11.2016 15:58

K64a14r80e37l 43V47a29c51h13u97t 9353352329433

Norové prý pověst lososí pochoutky dokonale zničili... Jíst ho, anebo nejíst? 8-o

Kdo ví? Na každém šprochu... :-/

+1/0
26.11.2016 9:18

M34o44n24i37k25a 62R54o94l94l25o40v19á 5793342446245

Lososa si dáme kdykoli během roku,ale na Vánoce kapra a řízky.Ovšem každého věc co kdy jí.

+8/0
26.11.2016 8:32

M97a86r23t65i22n 82H80a88l77á48š55e65k 2880692178744

Lososa jíme už asi šestý rok, pochoutka.R^

+1/−2
26.11.2016 6:07

M71i95c97h84a69l 32M97i23l91l69e88r 9506272629232

jenze ty i ja zijeme ve state ktery ma morske hranice, takze losos je pro nas i pro tebe domaci ryba.

U nas doma stridame lososa se pstruhem a k tomu kazdorocne morske plody, take z domaci produkce.

Kapr je u nas skodna a chutna nesmirne bahnite, protoze zije v bahnitem prostredi a necisti se ani pobytem v ciste vode.

+1/0
26.11.2016 10:39

M83a37r15t20i22n 69H20a60l53á55š46e88k 2680962648354

Přesně tak, 100% souhlas. Kapra mě zošklivili rodiče, na Štědrý večer se snědli dva(mám bratra). Po emigraci jsem poznal i jiné mořské plody. Nejúžasnější byl lobstter ve státu Maine, USA. Chycený, jen z máslem a džbánkem bílého vína.

0/−2
26.11.2016 10:58

M86i50c67h23a81l 48M74i90l10l72e31r 9946332429622

Na lobstera chodime do nasi oblibene restaurace Lobster Cave, ale s mainskym jsem jeste nemel moznost ho porovnat.

0/0
26.11.2016 13:00

L35i63b63o28r 59T77y56m46e63š 8215528527479

No losos nevím, klasická ryba je opravdu kapr, možná ještě pstruh jako naše sladkovodní ryba, ale mořská u nás?

+2/0
26.11.2016 4:14
Foto

H80a63n11a 57A65n82t47o81n14o80v73á 6197459154474

Losos u nás byl běžná ryba, než se postavily jezy a přehrady. Ve skanzenu v Hlinsku dokonce říkali, že pražské služky si ve smlouvách vymiňovali, že lososa budou jíst maximálně 2x týdně.

+1/0
26.11.2016 17:37

Najdete na iDNES.cz