Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Smažák vám klidně připraví i Pohlreich. A jako dietní pokrm

Smažák, po kterém se v noci nebudete budit hrůzou, co jste to snědli, to je Pohlreichova lehká varianta českého „národního“ pokrmu. Jednoduše proto, že ho udělá z kozího sýra, nepoužije na obalování mouku a nenechá ho nasáknout spoustou oleje. A podává ho se svěžím zeleninovým salátem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P28a90v79e73l 35S90o15b19o87t85k54a 5280444

I kozí sýr má tučnost 30% a energie také srovnatelně s běžnou cihlou. Pokud sýr cilhu správně obalíte a usmažíte na oleji, ani on vám tuk nenasákne.

A i strouhanka obsahuje mouku.

Takže za to, že ušetříte možná nějakých 10% kJ, tj. na to abyste se najedli si dáte větší porci a ještě k tomu máte úplně jiný pokrm a notně si připlatíte a ještě k tomu ta odporná kozí příchuť/zápach.

Brrrr.

+6/−1
29.11.2016 8:37

P77a80v74l49a 67H32r87a80d24i34l62o63v33a 3377551711954

Tak ja treba kozi syr miluju. Ale smazit ho, to mi prijde skoda. Nejlepsi je s dobrou bagetou a maslem.:-)

+1/0
29.11.2016 11:39

P14a23v86e53l 35S15o92b82o98t39k96a 5340124

Já su z dědiny, a králíka ani kozu opravdu nemusím ;-D

0/0
29.11.2016 18:24

M41i73r32o30s59l65a44v 31K74o96č20í 5641361562453

...nějak nám na stará kolena začíná "Babicovatět" ;-D;-D;-D

0/0
29.11.2016 8:18

J79a28n 18M14o74t98ů10r92e39k 7830962741209

Tak přemýšlím, když vezmu slovo "pivo", přídám písmeno, pár jich proházím a změním, dostanu slovo "mrkev" - a to není náhoda, takže při pití piva vlastně jím zeleninu.....

tak asi tímto stylem na mě článek působí ;-D

+10/−1
29.11.2016 7:24

L69i96b85o98r 81Z60a40p42l72e71t20a50l 7303163125310

Takže to ale se smaženým sýrem nemá vůbec nic společného.

+23/−5
28.11.2016 14:23

L26u77k68á23š 64F90i34a32l35a 3113871124885

kromě toho, že je to smažený sýr ;-D

+1/−1
29.11.2016 12:18

M35i55l49a94n 47N44ě75m24e59c 1335920836736

Luxus na talíři :))) Kašlete na Pohlreicha, když už, tak Mikluš!

+3/−1
28.11.2016 14:18

M69a77r86t97i72n 76J82i24r69o69u41s83e84k 7476715845208

Sýr nasává olej? Ale jděte.

0/0
28.11.2016 14:17

L79u70c15i86e 32L75i72c15h54n91o51v96s33k93á 6949539857138

Ale ten trojobal fest :-)

+6/0
28.11.2016 14:51

T36o58n58í27k 72K41u28t92t70m64a56n75n 6593658442

O sýru Pohlreich nemluví.

0/0
29.11.2016 17:40

P88a28v15l60a 96H95r71a42d15i30l78o59v30a 3737261551794

Akorat, ze uz to neni smazak.

+13/−2
28.11.2016 13:10

O58l88d22ř66i46c47h 51H22o26r67á28k 2964559871575

Ano, pan Pohlreich začal ujíždět na dietnosti pokrmů. Takže díky za jeho nápady ale já si místo toho dám skutečný smažák s tatarkou a hranolky. Jen si ho nedám tak často jako bych mohl jeho náhražky, ale pochutnám si.

Někdy je méně více.

O tom jaké suroviny používá na dietní nahrazování ani nemluvě, za jeho jedno lehké jídlo nakrmíte rodinu fyzicky pracujících (zelená čočka s křepelčím vejcem, či pršutem a hlavičkami chřestu je dobrá, ale čočky na kyselo s vejcem uděláte pro víc lidí za stejné peníze). Rozhodně to není kuchyně na každý den.

+21/−5
28.11.2016 11:43

R62a78d27e42k 96H56o24d70a30ň 9376787661523

A co teprve kdybyste za ty peníze nakoupil jen tu čočku. Nebo třeba chleba!

+2/0
28.11.2016 13:18

M66a12r47t89i15n 67B62e91r29a95n 6479155886921

Nebo nic, to je nejlevnější!

+6/0
28.11.2016 13:55

O78n98d26ř53e57j 67S10t42a86r76o69c40h 5190383612434

Tohle přece není žádná náhražka. Náhražkou je "Hmota sýrového typu" z Alberta, obalená gothajem s 16% masa. Ale francouzský sýr?

+10/0
28.11.2016 15:06

J10a92n 79M48o74t35ů61r60e43k 7620682601249

jenže on se nesnaží vařit "levně", ale kvalitně a chutně.

A btw, pořad o tom, jak se vaří čočka na kyselo s vejcem by asi neměl moc velkou sledovanost, že? ;-D

On jen ukazuje možnou cestu, jak své peníze utratíte je vaše volba. Dle mě vaše kritika nedává moc smysl.

+8/0
29.11.2016 7:28

M73a37r48t28i56n 96V26o72k68a78s 9332658899423

Tohle ale nejsou náhražky. Náhražkou by bylo, kdybyste smažil nějaký rostlinný bazmek.

Tohle je prostě odlehčená varianta "klasického" smažáku. Tématem jsou lehká jídla, nikoli levná jídla.

+3/0
29.11.2016 11:02

T16o80m76á16š 28T91a35t25í97č39e63k 5410272640628

Jenom detail: přepouštění másla neslouží primárně tomu, aby se z něj vyloučila voda - což je samozřejmě taky vítaný vedlejší efekt -, ale bílkoviny, kvůli kterým jednak máslo může zežluknout a druhak se při smažení na másle pálí.

+4/0
28.11.2016 11:41

M84a95r52t36i14n 47V57o22j43á92č65e91k 9643757371896

slouží primárně k tomu aby sneslo vyšší teplotu

+1/0
28.11.2016 14:40

T16o68m54á84š 54T25a70t42í44č26e43k 5730172110908

;-D

No a proč asi tak snese tu vyšší teplotu, he? - Protože se nepřepalují bílkoviny.

+2/0
29.11.2016 1:14

L43u40d75v25í52k 29G27a42j29d71o87š21í23k 2625253974352

I když normálně sýry miluju, tak kozí sýr naprosto nesnýším, takže bych se toho ani nedotkl i když by to bylo od Pohlreicha a extra dietní.

+4/−1
28.11.2016 10:18

J90i70n18d56r72i49c91h 52K60u36c91e40r40a 7568305981615

Tak za cenu Polreichova smazaku bych si radeji dal 1/4 kilovej biftek.

+19/−3
28.11.2016 9:14

M75a22r56t20i56n 86K95o65p72e40c61k55ý 3438197349714

Tomu říkám panské rady. Smažák je oblíbený proto, že je levný, rychlý a jednoduchý. Pohlreich naopak nabízí pokrm náročný na přípravu a drahý. Francouzký kozí sýr, 120g, vás vyjde asi na 80 korun, čtyři kousky tedy na 320, ghí je nejen drahé, ale i těžko dostupné a japonská strouhanka, to už je špatný vtip. Místo přílohy salát z manga, červené cibule, řapíkatého celeru, ředkviček a mátových lístků - jak prosté! A hlavně už to vůbec není smažák. Přitom ten klasický se dá udělat taky skvěle, třeba podle Karpíška v Lokálu, tedy obalený v parmezánu. Málokdy se vidí recept, který je tak úplně mimo mísu.

+25/−11
28.11.2016 9:02

M64a60r37t51i51n 86B24e88r59a88n 6869845976721

Pohlreich se ho snaží udělat alespoň trochu na úrovni, tzn. aby to jídlo mělo nějakou estetiku, gastronomickou kulturu a rozumnou výživovou hodnotu. Ne že vezmete druhořadou surovinu a z tý uděláte kámen do žaludku, popř. že někdo ten kámen obalí v dražší surovině, kterou konkrétní tepelná úprava stejně degraduje na podřadnou...

+7/−7
28.11.2016 9:49

F35r31a47n50k 68N87o77v14a73k 5525825411869

Ghi si vyrobte doma. Babicka to zna pod pojmem prepustene maslo..

+10/0
28.11.2016 9:55

M46a18r51t11i29n 74V78o28k78a57s 9732748859623

Jeden bochánek Crottin de chèvre stojí něco přes 40,-. Ghí si můžete vyrobit doma a ani k tomu nepotřebujete moc zručnosti.

Panko není nic nedostupného, byť je asi 4x dražší než drť ze žluklých rohlíků, která se prodává pod názvem strouhanka. Koupíte jí v každém větším marketu nebo ve speciálních prodejnách s asijskými surovinami.

Karpíškův smažák je moc dobrý, ale srovnávat ho s tímhle je naprosto mimo. Jde o úplně jiná jídla - ten Karpíškův je "klasický", tedy i přesto, že je taky smažený na ghí, jde o poměrně těžký pokrm. Mimochodem, kde jste přišel na to, že je smažák v Lokálu obalovaný v parmazánu? To by jednak nestál 160,- ale daleko víc a jednak by to nedávalo moc smysl.

Aktuálním tématem Pohlreichova pořadu je lehká kuchyně a předvedený recept toto téma ctí.

+10/−1
28.11.2016 11:51

T67o33m71á87š 33T40a50t92í21č85e55k 5400302960228

Pochybuju, že jeden "kozí bobek", co použil Pohlreich, váží 120 g. Podle velkosti bych to tipl tak na 30, takže 80,- Kč už je za kozí sýr na jednu porci, což by taky tak odpovídalo běžné gramáži.

Jak už napsal Frank, přepuštěné máslo je chvíle práce v kuchyni a v lednici může být připravené bez nějakých speciálních nákladů.

A místo japonské strouhanky se dá použít panáda z čerstvé bílé střídky (tousťák, oříznout kraje, rozsekat, zhutnit třeba válečkem) - ona ta panko není nic moc jinýho.

+1/0
28.11.2016 11:57

J76i95ř63í 15S78o71u87č39e23k 5176657299249

Pokrm náročný na přípravu? Čím? Že vynechá mouku z trojobalu a naseká do strouhanky pár bylinek? To je pro vás náročná příprava? :-)

+1/0
29.11.2016 9:50

J60a56r60o86s11l63a16v 26J50o21s42e48f 5752590620214

Jó Polhreich! To je klasa!! Kam se hrabou Sapík s Babicou! ;-D;-D;-D

+7/−1
28.11.2016 8:32

T79o31m61á12š 32N24o52v94o12t97n32ý 6535267159689

... propojit Sapíka s Babicou? Hustý.

0/0
28.11.2016 8:57

T18o78m93á41š 33Š84a90p33o14v56a10l44o56v 2874544259601

Mají podobnej styl, navíc je propojila televize, dokonce spolu vydali kuchařku;-)

0/0
28.11.2016 20:55

J17a17n 61M14o42t14ů71r65e53k 7620632561479

to už se stalo ;)

0/0
29.11.2016 7:24

M10a56r41t42i47n 16K51o73p70e86c75k74ý 3608667749364

Myslíte toho Sapíka, který připravuje menu pro prezidenty, krále a papeže, řadu let vaří pro Hrad, a který patří narozdíl od Pohlreicha do TOP 5 u nás? Vidím, že pán je znalec! ;-D

+1/−6
28.11.2016 9:05

M96a78r51t89i25n 91B21e71r63a46n 6239505786691

Viděl jste ho někdy vařit? Často je to fakt tragédie a to si může vařit pro koho chce... "TOP 5 u nás" ani nebudu komentovat, to je totální blábol...

+6/−1
28.11.2016 9:24

T38o53m33á56š 25Š67a95p50o46v79a54l72o41v 2424104469671

Vy jste znalec, do TOP5 patří Sapík mladší, starší, ten co vařil pro prezidenty, ani náhodou. ;-D

+3/0
28.11.2016 21:55
Foto

T76o73m85á11š 71D48v64o36ř37á91k 3935293966366

Kdyby to video nechcíplo, tak bych rád viděl, jak na tý lžičce oleje opeče ten "smažák" z boku...

+13/−1
28.11.2016 8:25

M80a45t26e62j 29F58i92l69i33p 9892264336

nijak ;-D však to tam i říká "chci to hezky světlý" ;-D

+1/0
29.11.2016 2:03







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.