Diskuze

VIDEO: Smažák vám klidně připraví i Pohlreich. A jako dietní pokrm

Smažák, po kterém se v noci nebudete budit hrůzou, co jste to snědli, to je Pohlreichova lehká varianta českého „národního“ pokrmu. Jednoduše proto, že ho udělá z kozího sýra, nepoužije na obalování mouku a nenechá ho nasáknout spoustou oleje. A podává ho se svěžím zeleninovým salátem.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

I kozí sýr má tučnost 30% a energie také srovnatelně s běžnou cihlou. Pokud sýr cilhu správně obalíte a usmažíte na oleji, ani on vám tuk nenasákne.

A i strouhanka obsahuje mouku.

Takže za to, že ušetříte možná nějakých 10% kJ, tj. na to abyste se najedli si dáte větší porci a ještě k tomu máte úplně jiný pokrm a notně si připlatíte a ještě k tomu ta odporná kozí příchuť/zápach.

Brrrr.

6 1
možnosti

Tak ja treba kozi syr miluju. Ale smazit ho, to mi prijde skoda. Nejlepsi je s dobrou bagetou a maslem.:-)

1 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

J52a81n 85M52o58t80ů74r22e47k

29. 11. 2016 7:24

Tak přemýšlím, když vezmu slovo "pivo", přídám písmeno, pár jich proházím a změním, dostanu slovo "mrkev" - a to není náhoda, takže při pití piva vlastně jím zeleninu.....

tak asi tímto stylem na mě článek působí ;-D

10 1
možnosti

Takže to ale se smaženým sýrem nemá vůbec nic společného.

23 5
možnosti

L31u11k71á72š 64F11i80a53l17a

29. 11. 2016 12:18

kromě toho, že je to smažený sýr ;-D

1 1
možnosti

M86i18l48a91n 16N26ě90m29e22c

28. 11. 2016 14:18

Luxus na talíři :))) Kašlete na Pohlreicha, když už, tak Mikluš!

3 1
možnosti

Sýr nasává olej? Ale jděte.

0 0
možnosti

Ale ten trojobal fest :-)

6 0
možnosti

Akorat, ze uz to neni smazak.

13 2
možnosti

Ano, pan Pohlreich začal ujíždět na dietnosti pokrmů. Takže díky za jeho nápady ale já si místo toho dám skutečný smažák s tatarkou a hranolky. Jen si ho nedám tak často jako bych mohl jeho náhražky, ale pochutnám si.

Někdy je méně více.

O tom jaké suroviny používá na dietní nahrazování ani nemluvě, za jeho jedno lehké jídlo nakrmíte rodinu fyzicky pracujících (zelená čočka s křepelčím vejcem, či pršutem a hlavičkami chřestu je dobrá, ale čočky na kyselo s vejcem uděláte pro víc lidí za stejné peníze). Rozhodně to není kuchyně na každý den.

21 5
možnosti

R45a76d49e28k 95H33o31d94a60ň

28. 11. 2016 13:18

A co teprve kdybyste za ty peníze nakoupil jen tu čočku. Nebo třeba chleba!

2 0
možnosti

Jenom detail: přepouštění másla neslouží primárně tomu, aby se z něj vyloučila voda - což je samozřejmě taky vítaný vedlejší efekt -, ale bílkoviny, kvůli kterým jednak máslo může zežluknout a druhak se při smažení na másle pálí.

4 0
možnosti

slouží primárně k tomu aby sneslo vyšší teplotu

1 0
možnosti

I když normálně sýry miluju, tak kozí sýr naprosto nesnýším, takže bych se toho ani nedotkl i když by to bylo od Pohlreicha a extra dietní.

4 1
možnosti