Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Než začnete odšupovat rybu, strčte ji do pytle

Když se to umí, vypadá to strašně jednoduše. Podívejte, jak snadno si šéfkuchař restaurace Grand Cru Jan Punčochář poradí s čerstvým lososem. A přidá tip, jak si v kuchyni při úpravě ryby neudělat nepořádek.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

T69o28m71a76s 36S29i50s12t79e79k 3195345771740

ja si dam vepřovy řizek;-)

+1/0
8.12.2016 23:45

J42i79r87k85a 84V62o82j86v88o27d81i14n 6301547417415

Stačí drátěný kartáč.

0/0
8.12.2016 22:27

P16a74v15e50l 26J96e28ř22á10b24e94k 7381952264467

Já fakt nevím kam spějeme.

Koukal jsem na medvědy.

Žádný nůž, žádný pytel.

Lososa přišlápnou packou na zem, zoubky chytnou horní polovinu těla, škubnou hlavou a filety jsou raz dva.

+1/0
8.12.2016 20:12

P88a78v68e24l 76N95o51v21á19k 4203828385541

Nikdo vám nebrání dělat to stejně 

+8/0
8.12.2016 21:18

P93a32v97e95l 69J47e73ř43á28b37e57k 7441602744857

Mám problém - když lososa přišlápnu tlapou, neumím se k němu tak ohnout, abych ho chytil zoubky.

+4/0
9.12.2016 19:12

J69i66ř54í 89K72a80v92k35a 6614398646456

Pokud máte čerstvou rybu je nesmyslné odstraňovat ocas,ploutve, oči, žábry či kůži.

Pokud to uděláte u staré ryby, trochu to zlepšíte, ale stejně je to poznat.

+1/0
8.12.2016 19:27

P64ř62e94m39y42s68l 73Č28e76r25n98í67k 9577514129698

Vono je někdy lepší tu rybu rovnou stáhnout z kůže ;-D a stačí k tomu kleště, nůž a trochu cviku. Když je čerstvá, jde to samo.

0/0
8.12.2016 15:38

M50i20l78a25n 31W65e50l52s65e91r 5652728118951

Odšupovat? To slovo jsem dodnes neslyšel. Je mi 46let, jsem z ČB.

+14/0
8.12.2016 10:50

M46a65r15t12i19n 80K32r97á25t75k86ý 3556184535664

Toto není seznamka. Je mi 35 let, jsem z HK.

+8/0
8.12.2016 11:00

M85i42l30a77n 32W83e51l59s48e24r 5972218528731

Myslel jsem to tak, ze jsem z rybarskeho kraje a mam nejake zkusenosti. Neni mi 15.

+5/0
8.12.2016 11:22
Foto

H49a13n10a 27A79n78t43o61n54o42v31á 6477529944134

Ale mohla by. Je mi 32 let, jsem z Pardubic.

+1/0
9.12.2016 12:04

M38a74r56t95i85n 78B59e44r94a77n 6229945156661

Je mi 30 let a jsem alkoholik. Jsem z ČR.

+12/0
8.12.2016 11:57

M87i20l68a79n 34W74e72l85s38e37r 5742338348861

A ryby konzumujete? A odšupujete?

+4/0
8.12.2016 14:28

M86a55r84t41i55n 56B19e48r50a25n 6669935896671

Nejím, proto je vždycky od sebe odšupuju...

+17/0
8.12.2016 15:08

I15v48a67n83a 37N93e66j32e62d66l28í30k39o52v45á 6298314613543

KLuci, vy jste mi dali, tolik smíchu na večer, krása a odreagování po náročném dni. Zasloužili byste aspoň deset plusů ;-D

Ale slovo odšupovat jsem teda taky neznala a je mi 47 - KM ;-)

+12/0
8.12.2016 19:47

J72a56n 48F92o79n48d57r57n48a68j 5531232397839

40 HK. :-D

0/0
11.12.2016 17:10

A15n80t89o69n90í94n 39S29v64o92b27o23d35a 3274663139312

Kapra šupináče zbavíme šupin tak, že vezmeme tenký dlouhý ostrý nůž a od ocasu začneme podřezávat šupiny. jak oddělíme šupiny od kůže, zůstane nám krásně čistá ryba. Nepořádek minimální, chce to trochu cviku, ale výsledek za to stojí. Někdo okrajuje kapří šupiny v páscích, šupiny se nemusí škrábat, aby létaly po celém domě :-)

+6/0
8.12.2016 9:50

J92a14n 49R27a20m65b55o87u44s78e46k 4285625195537

...a to vše před tím, než ho vykucháme, pak je to ješte jednoduššíR^ Jinak k videu...první filet dokáže oddělit i méně zkušený kuchař. byl jsem zvědavý jestli se dozvím fígl na druhý filet /střih/ filet oddělen ;-D;-D;-D

+3/0
8.12.2016 10:24

A87n45t34o70n55í59n 40S66v24o52b91o55d74a 3664233409892

ryba se normálně odšupinovává nekuchaná, ale prodávají je již vykuchané. U kapra je to jednodušší

+1/0
8.12.2016 10:30

M45a47r59t18i89n 66V93o24j43á80č56e25k 9923117121836

jediný fígl na druhý filet je ostrý delší nůž a nebát se naříznout až na kost ,to platí i na první filet ....je to o tom ,že spousta lidí to pižlá a vymýšlí jak na to a ono se to jen ořízne a pak je práce s taháním kostí

0/0
8.12.2016 10:39

M72a34r88t92i94n 56V71o62j46á34č73e28k 9203797301306

ano přesně tak ,je to hlavně o dlouhém ostrém noži R^

0/0
8.12.2016 10:40

J48a55n 81R24a58m45b97o77u39s56e21k 4775835515317

...co si budeme povídat...hlavně je to o praxi :-D Málokdo si doma bourá lososa. Měl to ukázat na pstruhovi. Na to není potřeba žádný kynžál ani velká síla.

0/0
9.12.2016 9:55
Foto

H50a89n71a 12A42n33t47o94n87o75v96á 6717649914754

Lososa snad nebourá nikdo. Losos se porcuje.

0/0
9.12.2016 12:02

J14a63n 60R35a75m46b28o86u34s37e35k 4215625485447

Důvod?

0/0
9.12.2016 12:03







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.