Diskuse k článku

VIDEO: Než začnete odšupovat rybu, strčte ji do pytle

Když se to umí, vypadá to strašně jednoduše. Podívejte, jak snadno si šéfkuchař restaurace Grand Cru Jan Punčochář poradí s čerstvým lososem. A přidá tip, jak si v kuchyni při úpravě ryby neudělat nepořádek.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

T27o56m74a19s 97S16i94s46t78e94k 3755605131940

ja si dam vepřovy řizek;-)

+1/0
8.12.2016 23:45

J69i60r10k86a 77V94o88j38v26o21d15i73n 6321987147225

Stačí drátěný kartáč.

0/0
8.12.2016 22:27

P73a75v24e42l 54J55e66ř44á73b49e78k 7221612224437

Já fakt nevím kam spějeme.

Koukal jsem na medvědy.

Žádný nůž, žádný pytel.

Lososa přišlápnou packou na zem, zoubky chytnou horní polovinu těla, škubnou hlavou a filety jsou raz dva.

+1/0
8.12.2016 20:12

P74a58v92e41l 38N13o88v51á73k 4433108455691

Nikdo vám nebrání dělat to stejně 

+8/0
8.12.2016 21:18

P45a75v17e89l 33J14e28ř61á27b58e48k 7121262364477

Mám problém - když lososa přišlápnu tlapou, neumím se k němu tak ohnout, abych ho chytil zoubky.

+4/0
9.12.2016 19:12

J97i81ř36í 26K82a45v55k79a 6894708116336

Pokud máte čerstvou rybu je nesmyslné odstraňovat ocas,ploutve, oči, žábry či kůži.

Pokud to uděláte u staré ryby, trochu to zlepšíte, ale stejně je to poznat.

+1/0
8.12.2016 19:27

P32ř11e80m42y19s85l 31Č67e66r59n55í18k 9437594259268

Vono je někdy lepší tu rybu rovnou stáhnout z kůže ;-D a stačí k tomu kleště, nůž a trochu cviku. Když je čerstvá, jde to samo.

0/0
8.12.2016 15:38

M20i89l24a11n 65W89e68l47s26e26r 5982238648851

Odšupovat? To slovo jsem dodnes neslyšel. Je mi 46let, jsem z ČB.

+14/0
8.12.2016 10:50

M45a87r10t80i26n 80K84r49á62t80k58ý 3696864525734

Toto není seznamka. Je mi 35 let, jsem z HK.

+8/0
8.12.2016 11:00

M92i66l66a29n 45W89e74l68s45e42r 5622638638251

Myslel jsem to tak, ze jsem z rybarskeho kraje a mam nejake zkusenosti. Neni mi 15.

+5/0
8.12.2016 11:22
Foto

H19a71n66a 81A30n70t55o36n26o78v40á 6767569194654

Ale mohla by. Je mi 32 let, jsem z Pardubic.

+1/0
9.12.2016 12:04

M41a77r47t94i53n 58B58e79r76a73n 6209765526661

Je mi 30 let a jsem alkoholik. Jsem z ČR.

+12/0
8.12.2016 11:57

M28i62l26a68n 39W89e23l75s48e26r 5952468758871

A ryby konzumujete? A odšupujete?

+4/0
8.12.2016 14:28

M36a52r88t80i18n 36B67e93r67a19n 6149655396931

Nejím, proto je vždycky od sebe odšupuju...

+17/0
8.12.2016 15:08

I91v70a53n28a 87N18e63j61e70d46l66í94k89o91v60á 6508574773703

KLuci, vy jste mi dali, tolik smíchu na večer, krása a odreagování po náročném dni. Zasloužili byste aspoň deset plusů ;-D

Ale slovo odšupovat jsem teda taky neznala a je mi 47 - KM ;-)

+12/0
8.12.2016 19:47

J32a37n 87F92o11n49d83r71n60a52j 5211132107949

40 HK. :-D

0/0
11.12.2016 17:10

A30n14t94o97n18í38n 22S35v64o15b31o84d28a 3444163539192

Kapra šupináče zbavíme šupin tak, že vezmeme tenký dlouhý ostrý nůž a od ocasu začneme podřezávat šupiny. jak oddělíme šupiny od kůže, zůstane nám krásně čistá ryba. Nepořádek minimální, chce to trochu cviku, ale výsledek za to stojí. Někdo okrajuje kapří šupiny v páscích, šupiny se nemusí škrábat, aby létaly po celém domě :-)

+6/0
8.12.2016 9:50

J41a43n 42R12a16m98b68o14u43s25e56k 4205495675467

...a to vše před tím, než ho vykucháme, pak je to ješte jednoduššíR^ Jinak k videu...první filet dokáže oddělit i méně zkušený kuchař. byl jsem zvědavý jestli se dozvím fígl na druhý filet /střih/ filet oddělen ;-D;-D;-D

+3/0
8.12.2016 10:24

A70n74t84o96n62í42n 28S64v44o66b31o65d18a 3824153779282

ryba se normálně odšupinovává nekuchaná, ale prodávají je již vykuchané. U kapra je to jednodušší

+1/0
8.12.2016 10:30

M50a20r77t69i96n 88V31o44j89á63č91e81k 9113847961676

jediný fígl na druhý filet je ostrý delší nůž a nebát se naříznout až na kost ,to platí i na první filet ....je to o tom ,že spousta lidí to pižlá a vymýšlí jak na to a ono se to jen ořízne a pak je práce s taháním kostí

0/0
8.12.2016 10:39

M59a19r43t46i52n 20V90o75j97á75č79e49k 9893857981646

ano přesně tak ,je to hlavně o dlouhém ostrém noži R^

0/0
8.12.2016 10:40

J96a15n 10R71a96m48b81o53u49s16e98k 4505465635597

...co si budeme povídat...hlavně je to o praxi :-D Málokdo si doma bourá lososa. Měl to ukázat na pstruhovi. Na to není potřeba žádný kynžál ani velká síla.

0/0
9.12.2016 9:55
Foto

H69a63n15a 97A49n67t34o18n59o44v79á 6937279484404

Lososa snad nebourá nikdo. Losos se porcuje.

0/0
9.12.2016 12:02

J58a90n 97R94a75m11b23o98u29s77e65k 4925395535697

Důvod?

0/0
9.12.2016 12:03

Najdete na iDNES.cz