Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Hořčice versus kečup, hranolky proti kaši. Vyberte, co máte nejraději

Stravovací návyky se liší člověk od člověka, rodina od rodiny. Vyberte své oblíbené jídlo, přílohu nebo dochucovadlo. Jsme zvědaví, čemu dáváte přednost.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M71i24c15h88a49l 80M95i68l76l17e70r 9866182669812

v souvislosti s dochucovadly a debatou o smesi majonezy, kecupu a horcice jako v Holandsku bych se chtel zminit o dochucovaci omacce na morske potvory a jina jidla (podle osobni chuti stravniku).

Je to smes kvalitni majonezy, kecupu, huste smetany, sul, pepr, trochu citronove stavy a nakonec lzice whisky. (Brandy nebo vodka jako nahrada).

Vznikla jako "koktajlova omacka" na krevety a rozsirila se odtamtud dal.

0/0
8.1.2017 22:42

M74a23r17t37i36n 10V24o71j61á22č49e51k 9253927311376

hmm dal bych si telecí řízek

+3/0
8.1.2017 13:26

F91r44a90n75t12i93s75e89k 54K53r19a72l 8510966874162

Smazak - tatarka - kase , no nevim,nevim....

0/0
6.1.2017 15:00

R59e12n38a45t23a 82H66a43v36l29í67č64k26o49v33á 3119656733425

Smažák nemám ráda od dětství, dávám přednost smažené vepřové krkovičce, s bramborovou kaší...a zlatavou cibulkou...a domácí kyselou okurkou... Šmarjá, jdu vytáhnout z mrazáku maso, zítra dělám šnycle!

0/0
7.1.2017 21:07

V55í23t 89B42r29z48o66b24o70h75a52t36ý 7130892743271

překvapuje mě kolik lidí dává přednost kuřecímu řízku, u dětí bych to ještě chápal

+2/−1
6.1.2017 11:22

M71a78r13t52i51n 20V89o20j37á61č29e75k 9643207891336

no spíš to bude tím ,že vepřový není tak vyhledávaný .. za mě pokud vepřový tak jen pečený ,ovar a mletý ,ale jinak vepřový nevyhledávám to si dám radši rybu,kuře nebo hovězí

0/0
8.1.2017 13:24

R84a82d27i39m 17T75o35b55i47á65š 2933632334766

k smaženému nepatří zase smažená příloha...!!!!!!takže třeba smažený vepřový řízek s kaší...s vyhoněným vodnatým kuřecím masem z obchodu bych byl opatrný...maso nejlépe z vlastní chovatelské produkce...

+1/0
6.1.2017 8:36

M25i54c35h38a94l 49M45i97l76l44e32r 9656572459312

ne kazdy muze chovat slepice na balkone panelaku;-)

0/0
6.1.2017 9:53

R36a17d93i50m 96T87o47b95i21á92š 2943632574266

ale může si je koupit u nějakého farmáře v okolí...nabídek domácích produktů je přece dost...

+1/−1
6.1.2017 10:07

M23i24c50h74a39l 83M83i52l97l62e53r 9126572749322

jinak souhlas, ze smazena priloha se smazenym masem nebo syrem nejdou dohromady. Potrebuje to odliseni.

Kdyz jsme se jako studenti vraceli z chmelu, nasi rodice nam na uvitanou pripravili oblibena jidla. U me to byl smazak s tatarkou, nove brambory, jen tak uvarene a omastene maslem a okurkovy salat, zatimco u kamose musel byt ke smazaku tradicni bramborovy salat a zadna tatarka.

+1/0
6.1.2017 9:56

A87l19e86n86a 59V36e71s97e10l74á 3593111405848

Obecně máte pravdu, ale smažák - ten mám prostě zafixovaný s hranolkama. (Ne, že bych ho jedla moc často, ale párkrát do roka mě na klasiku "smažák-hranolky-tatarka" chuť přepadne.)

0/−1
6.1.2017 12:09

R63a65d64i60m 54T77o81b78i63á98š 2693972484966

to mě taky...!!!!!!

0/0
6.1.2017 13:14

Z17d63e47n61ě74k 96K20r28e45j61č27í 1412591584841

Jednou jsem zkusil v restauraci kachnu s kuskusem, od té doby děláme někdy i doma. Kuskus napitý kachní šťávou je mňamka. Také bramborové lokše jsou skvělá volba...

0/−2
6.1.2017 7:25

J23a84n 15P12a73ř44í63z82e13k 9196770257346

Chybí mi tam opékané/americké brambory

+5/−2
5.1.2017 8:00

M70a35r21e61k 25F53l62e47k57a28č 1506815984498

V tomto si nevybiram, zaškrtal sem to všechno

+1/0
5.1.2017 7:57

M79a58r58e79k 43K27l94u59f89a 3918814234366

Také jsem zaškrtal většinu. Zelí mám rád obě. Otázka na preferenci kečup versus hořčice je vůbec celá pochybná. K něčemu jím kečup, k něčemu hořčici. Například na hranolky by si člověk asi hořčici nedal, že? K dobrému párku si zase naopak rád dám Kremser senf nebo Bautz ́ner senf. A řízek buď telecí nebo z vepřové krkovice. Sním i kuřecí, ale z kuřecího stehenního masa.

+8/0
5.1.2017 8:08

R80e51n84a45t31a 43H71a69v26l20í45č41k19o77v35á 3639146703835

Kačenu ani tak nemusím, zato vepřová pečínka-bůček, pro děcka libové plecko, domácí houskový i bramborový knedlík, domácí červené i bílé kysané zelí...a pivo jako křen! Nejlíp ze sedmého schodku... Nějaký kuskus a podobné věci se můžou jít schovat! Ještě tak kachna v šouletu, jak ji dělávala prateta, to byla dobrůtka.

0/0
7.1.2017 21:11

L77í83d72a 89V30š94e51t43e81č84k88o89v27á 5530833459376

Někdy to bylo těžké.... červený nebo bile.... no asi tedy bile, to bývá kyselejsi

A smaženého jim jen kapra tak asi taky Br salát )

+1/0
5.1.2017 7:32

F22r86a41n13k 72N85o74v87a73k 5115595541149

V holandsku vyrabi smes majonezy, kecupu a hortice a byla uzasna, jen nevim Jakej pomer a doma nezvladam.. Nevite nekdo?

+1/0
5.1.2017 7:28

L39í93d50a 48V41š50e91t61e67č91k47o97v44á 5570393789416

To zní zajimave

0/0
5.1.2017 7:32

T33o12m47á88š 13D21v39o72ř54á77k 3495813636116

Já to dělám 3:3, ještě trochu sojové omáčky a zakápnout citrónem. ;-)

0/0
5.1.2017 11:35

F51r30a27n96k 52N29o19v35a15k 5575795281189

Nerozumim vasemu pomeru, z jake planety jste? :D jako tri dily kecup majo hortice ku trem dilum kecupu majo a hortice?

0/0
5.1.2017 13:29

T10o35m95á71š 75D44v38o14ř75á64k 3565403496956

1:1:1, to už je srozumitelné?

0/0
5.1.2017 14:25

F20r32a93n19k 47N82o21v91a85k 5765215701419

Prave pak to dopadne vic do cervena, ta holandska byla zlutsi :) Ale diky, mejte pekny den!

0/−1
5.1.2017 14:40

M42a37r40t71i54n 73V16o63j17á96č47e98k 9843527781566

majonéza bude základ (na tyto omáčky jsou holanďani ujetý) zkusil bych to 50% 25 a 25%

+1/0
8.1.2017 13:25

F21r79a24n40k 36N32o58v93a86k 5485855801699

Zkusim, diky za tip!

0/0
8.1.2017 22:33

R62i50c96h68a80r30d 16Z37á65b70r86a70n48s98k51ý 7790771207592

V anketě mi u kachny chybí chlupatý knedlíky.

+1/0
5.1.2017 7:27

K62a96m97i37l 34P89y70t78e85l42a 8122730531989

Řízek telecí.

Bramborový salát.

Zelí na barvě nezáleží, ale kysané.

Knedlíky nejím, takže spíš bramborové.

Chleba nejím.

Hořčice dijonská ale spíš nějaké čatní nebo pálivá omáčka.

+2/0
5.1.2017 7:23

T36o59m37á45š 53T36a76t42í68č64e77k 5390332300688

:-)

0/0
5.1.2017 7:30
Foto

V96ě76r16a 93R36a60m76b53o68u54s78k79o77v37á 3345431440717

Já bych moc chtěla vědět, kdo tohle vytvořil. I jako lifestylový článek je to odfláklé. Tak abych se dílům tohoto autora napříště vyhnula.

+2/0
5.1.2017 7:00

T65o81m25á10š 80N35o41v37á11k 5604287949449

Marek Burza

http://vice.idnes.cz/novinari.aspx?idnov=1315

Na konci odkazu v liste mate vzdy zkratku autora.

+1/0
5.1.2017 7:18
Foto

V28ě19r88a 42R28a74m28b57o23u11s26k92o73v86á 3535611410877

Děkuji. Já tohle nevedela.

0/0
5.1.2017 7:23

L45u11c32i69e 50K12o42m86i84n47i27k57o78v49á 2964646789610

Hmmm, tomuhle rikam opravdu kvalitni denni tisk. Z iDnes se stava stale horsi a horsi medium. Snad kazdy den prekvapi novym dnem, na ktere lze klesnout...

+3/−2
5.1.2017 6:34

D44u60š56a89n 20N33i93k86o64d79e13m 9715869984273

Co Vám na tom vadí konkrétně? iDnes má mnoho rubrik a vybrat a číst snad můžete jen to co Vám vyhovuje. ;-)

+10/0
5.1.2017 6:39

L19u95c11i61e 20K92o31m19i49n95i78k49o68v12á 2634626589740

Prusvih je, ze obsahove "kvalitni" jako tento clanek je i vetsina v jinych rubrikach (vcetne zprav).

+1/0
5.1.2017 10:35

D76u17š34a72n 23N33i51k19o91d46e85m 9335379334353

Jak kdy jak co. To máte pravdu. Jediná rubrika která je opravdu kvalitní je technet.

0/0
5.1.2017 11:06

R68i10c11h85a38r91d 41T96r92e40f44i56l 4851615909650

No, jak kdy.Dávají tam na můj vkus příliš politických témat i když se to rádoby tváří jako že to je o technice.

0/0
5.1.2017 12:23

A79l29e76n16a 80R54i85s68o76v35á 4506910309335

Dietářka?;-D

+1/0
5.1.2017 7:51

P20a13v47e52l 75J71e28ř16á72b22e84k 7511532524467

Toto jsou články v rubrice HOBBY - takže trochu poučení, trochu úsměvu a pohody.

Nezlobte se, ale psát do nekonečna o vrtačce zda aku, či 230 V a nebo ruční dlouho nevydrží.

+1/0
5.1.2017 14:57

D26u70š64a15n 76N18i96k85o41d15e44m 9895969474853

My jsme se v poslední době naučili k párkům (a nejen k nim) používat sladkokyselou pikantní omáčku. Jde to i ke grilovanému masu apod. děti se po tom můžou utlouct.

+1/−1
5.1.2017 6:28

T25o69m77á85š 67P32í70c44l 3176483291627

To by nemuselo být špatné.

0/0
5.1.2017 6:33

D58u21š10a13n 45N88i81k45o30d16e12m 9335849334873

Vyzkoušejte, fakt dobré :-) - http://www.asijske-potraviny.eu/grilovaci-marinovaci-omacky/318-sladka-cili-omacka-s-ananasem-exotic-food-6x250ml-thajsko-2147483647.html PS. odkaz není reklama jen to co používáme my.

0/0
5.1.2017 6:44

P77e74t88r 13H95o44r37s14k46ý 9325893938346

Zkuste i Ajvar, tradiční chorvatská zeleninová příloha, taky dobrota. :)

+5/−1
5.1.2017 6:57

D25u67š28a26n 94N72i75k79o39d80e58m 9655189694213

Jj. Na ten jsem zapomněl. Také občas používáme. R^

0/0
5.1.2017 7:00

D35u65š81a51n 39N27i34k21o26d53e93m 9475899914833

Občas doma děláme pljeskavicu alá hamburger a do toho samozřejmě ajvar.

0/0
5.1.2017 7:03

A18l72e22n12a 15V48e56s45e24l24á 3223611215918

Taky ajvar. Nebo křen. Hořčici ani kečup nemusím.

0/0
6.1.2017 12:12

M47a72r78e20k 25K86l91u37f52a 3148414414596

My děláme chutney z cukety s příchutí kari. Vynikajicí k prákům, klobásám, i grilovanému masu. Fantastické je to k taliánům, to je moje kombinace. R^

0/0
5.1.2017 8:12

P55a14v91e66l 37D32o92l66n44í52č56e58k 3288873914121

Okurková sezóna je tu.

+4/0
5.1.2017 6:22

P41e23t39r 41N83ě73m49e62c 4155402462787

a okurku raději hadovku nebo nakládačku - hlasujte na konci diskuse v anketě :)

+14/0
5.1.2017 6:37

L26u15b84o79š 22H80o22l92í66k 5657930722280

Rychleji jste odklepl "odeslat" R^

0/0
5.1.2017 6:39







Najdete na iDNES.cz