Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Hořčice versus kečup, hranolky proti kaši. Vyberte, co máte nejraději

Stravovací návyky se liší člověk od člověka, rodina od rodiny. Vyberte své oblíbené jídlo, přílohu nebo dochucovadlo. Jsme zvědaví, čemu dáváte přednost.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M64i33c40h25a94l 90M89i10l49l96e70r 9926722629952

v souvislosti s dochucovadly a debatou o smesi majonezy, kecupu a horcice jako v Holandsku bych se chtel zminit o dochucovaci omacce na morske potvory a jina jidla (podle osobni chuti stravniku).

Je to smes kvalitni majonezy, kecupu, huste smetany, sul, pepr, trochu citronove stavy a nakonec lzice whisky. (Brandy nebo vodka jako nahrada).

Vznikla jako "koktajlova omacka" na krevety a rozsirila se odtamtud dal.

0/0
8.1.2017 22:42

M96a13r88t35i51n 93V43o19j47á76č81e37k 9673907741526

hmm dal bych si telecí řízek

+3/0
8.1.2017 13:26

F52r14a71n86t88i51s13e66k 52K77r57a58l 8540676204732

Smazak - tatarka - kase , no nevim,nevim....

0/0
6.1.2017 15:00

R76e31n55a64t69a 65H20a59v55l85í62č42k66o32v98á 3349956543665

Smažák nemám ráda od dětství, dávám přednost smažené vepřové krkovičce, s bramborovou kaší...a zlatavou cibulkou...a domácí kyselou okurkou... Šmarjá, jdu vytáhnout z mrazáku maso, zítra dělám šnycle!

0/0
7.1.2017 21:07

V30í84t 72B54r93z46o46b56o93h45a88t50ý 7370132153161

překvapuje mě kolik lidí dává přednost kuřecímu řízku, u dětí bych to ještě chápal

+2/−1
6.1.2017 11:22

M21a35r15t86i41n 53V26o11j35á18č45e43k 9523527601146

no spíš to bude tím ,že vepřový není tak vyhledávaný .. za mě pokud vepřový tak jen pečený ,ovar a mletý ,ale jinak vepřový nevyhledávám to si dám radši rybu,kuře nebo hovězí

0/0
8.1.2017 13:24

R87a46d34i10m 31T37o19b27i22á71š 2743702144586

k smaženému nepatří zase smažená příloha...!!!!!!takže třeba smažený vepřový řízek s kaší...s vyhoněným vodnatým kuřecím masem z obchodu bych byl opatrný...maso nejlépe z vlastní chovatelské produkce...

+1/0
6.1.2017 8:36

M59i37c60h21a72l 29M19i22l22l14e83r 9466452579132

ne kazdy muze chovat slepice na balkone panelaku;-)

0/0
6.1.2017 9:53

R93a14d42i41m 10T13o12b12i82á78š 2123182914246

ale může si je koupit u nějakého farmáře v okolí...nabídek domácích produktů je přece dost...

+1/−1
6.1.2017 10:07

M66i82c21h52a74l 79M84i31l78l32e50r 9906752429502

jinak souhlas, ze smazena priloha se smazenym masem nebo syrem nejdou dohromady. Potrebuje to odliseni.

Kdyz jsme se jako studenti vraceli z chmelu, nasi rodice nam na uvitanou pripravili oblibena jidla. U me to byl smazak s tatarkou, nove brambory, jen tak uvarene a omastene maslem a okurkovy salat, zatimco u kamose musel byt ke smazaku tradicni bramborovy salat a zadna tatarka.

+1/0
6.1.2017 9:56

A62l85e78n15a 33V18e38s42e69l11á 3553571545818

Obecně máte pravdu, ale smažák - ten mám prostě zafixovaný s hranolkama. (Ne, že bych ho jedla moc často, ale párkrát do roka mě na klasiku "smažák-hranolky-tatarka" chuť přepadne.)

0/−1
6.1.2017 12:09

R18a64d37i94m 55T38o91b41i71á64š 2723802244806

to mě taky...!!!!!!

0/0
6.1.2017 13:14

Z91d49e33n69ě60k 48K96r98e95j83č82í 1852331224201

Jednou jsem zkusil v restauraci kachnu s kuskusem, od té doby děláme někdy i doma. Kuskus napitý kachní šťávou je mňamka. Také bramborové lokše jsou skvělá volba...

0/−2
6.1.2017 7:25

J95a27n 35P12a23ř24í94z55e45k 9476500197906

Chybí mi tam opékané/americké brambory

+5/−2
5.1.2017 8:00

M30a16r34e19k 37F46l92e46k40a93č 1196575814228

V tomto si nevybiram, zaškrtal sem to všechno

+1/0
5.1.2017 7:57

M80a54r18e31k 25K80l44u53f38a 3698674984846

Také jsem zaškrtal většinu. Zelí mám rád obě. Otázka na preferenci kečup versus hořčice je vůbec celá pochybná. K něčemu jím kečup, k něčemu hořčici. Například na hranolky by si člověk asi hořčici nedal, že? K dobrému párku si zase naopak rád dám Kremser senf nebo Bautz ́ner senf. A řízek buď telecí nebo z vepřové krkovice. Sním i kuřecí, ale z kuřecího stehenního masa.

+8/0
5.1.2017 8:08

R45e14n85a29t51a 56H75a92v71l73í54č48k40o75v78á 3119186773295

Kačenu ani tak nemusím, zato vepřová pečínka-bůček, pro děcka libové plecko, domácí houskový i bramborový knedlík, domácí červené i bílé kysané zelí...a pivo jako křen! Nejlíp ze sedmého schodku... Nějaký kuskus a podobné věci se můžou jít schovat! Ještě tak kachna v šouletu, jak ji dělávala prateta, to byla dobrůtka.

0/0
7.1.2017 21:11

L11í43d50a 46V24š31e68t73e46č90k45o65v19á 5510113879596

Někdy to bylo těžké.... červený nebo bile.... no asi tedy bile, to bývá kyselejsi

A smaženého jim jen kapra tak asi taky Br salát )

+1/0
5.1.2017 7:32

F21r52a61n80k 88N49o16v98a69k 5895485121439

V holandsku vyrabi smes majonezy, kecupu a hortice a byla uzasna, jen nevim Jakej pomer a doma nezvladam.. Nevite nekdo?

+1/0
5.1.2017 7:28

L45í60d49a 66V65š44e97t89e63č59k76o19v83á 5560153649126

To zní zajimave

0/0
5.1.2017 7:32
Foto

T47o51m26á67š 57D55v96o40ř60á36k 3505763336826

Já to dělám 3:3, ještě trochu sojové omáčky a zakápnout citrónem. ;-)

0/0
5.1.2017 11:35

F66r40a11n40k 95N98o52v17a12k 5975955611749

Nerozumim vasemu pomeru, z jake planety jste? :D jako tri dily kecup majo hortice ku trem dilum kecupu majo a hortice?

0/0
5.1.2017 13:29
Foto

T51o95m42á44š 50D95v31o47ř32á43k 3845883626196

1:1:1, to už je srozumitelné?

0/0
5.1.2017 14:25

F15r38a92n30k 66N79o91v46a18k 5535595151219

Prave pak to dopadne vic do cervena, ta holandska byla zlutsi :) Ale diky, mejte pekny den!

0/−1
5.1.2017 14:40

M94a44r53t29i16n 82V14o10j96á26č85e54k 9543847601326

majonéza bude základ (na tyto omáčky jsou holanďani ujetý) zkusil bych to 50% 25 a 25%

+1/0
8.1.2017 13:25

F54r21a76n86k 93N23o23v80a41k 5255685371429

Zkusim, diky za tip!

0/0
8.1.2017 22:33

R52i82c38h39a11r85d 92Z12á37b11r84a62n21s88k52ý 7480741807292

V anketě mi u kachny chybí chlupatý knedlíky.

+1/0
5.1.2017 7:27

K69a90m96i75l 72P21y97t80e63l22a 8142460541709

Řízek telecí.

Bramborový salát.

Zelí na barvě nezáleží, ale kysané.

Knedlíky nejím, takže spíš bramborové.

Chleba nejím.

Hořčice dijonská ale spíš nějaké čatní nebo pálivá omáčka.

+2/0
5.1.2017 7:23

T56o24m86á55š 53T68a90t57í93č53e36k 5240742140698

:-)

0/0
5.1.2017 7:30
Foto

V73ě15r60a 94R98a46m45b76o19u26s40k29o32v80á 3965901560237

Já bych moc chtěla vědět, kdo tohle vytvořil. I jako lifestylový článek je to odfláklé. Tak abych se dílům tohoto autora napříště vyhnula.

+2/0
5.1.2017 7:00

T15o96m11á96š 94N16o88v70á74k 5474697609979

Marek Burza

http://vice.idnes.cz/novinari.aspx?idnov=1315

Na konci odkazu v liste mate vzdy zkratku autora.

+1/0
5.1.2017 7:18
Foto

V17ě37r16a 57R61a19m47b18o34u79s14k70o24v33á 3455201600137

Děkuji. Já tohle nevedela.

0/0
5.1.2017 7:23

L95u22c18i76e 13K72o78m98i70n33i34k97o75v26á 2214196139220

Hmmm, tomuhle rikam opravdu kvalitni denni tisk. Z iDnes se stava stale horsi a horsi medium. Snad kazdy den prekvapi novym dnem, na ktere lze klesnout...

+3/−2
5.1.2017 6:34

D74u29š87a52n 48N87i35k92o40d81e70m 9705789204703

Co Vám na tom vadí konkrétně? iDnes má mnoho rubrik a vybrat a číst snad můžete jen to co Vám vyhovuje. ;-)

+10/0
5.1.2017 6:39

L50u56c51i30e 13K63o37m57i89n84i23k19o58v62á 2914606219210

Prusvih je, ze obsahove "kvalitni" jako tento clanek je i vetsina v jinych rubrikach (vcetne zprav).

+1/0
5.1.2017 10:35

D69u90š72a59n 57N34i82k83o71d90e17m 9385919234623

Jak kdy jak co. To máte pravdu. Jediná rubrika která je opravdu kvalitní je technet.

0/0
5.1.2017 11:06

R56i28c73h90a15r48d 83T26r38e12f39i38l 4381715109790

No, jak kdy.Dávají tam na můj vkus příliš politických témat i když se to rádoby tváří jako že to je o technice.

0/0
5.1.2017 12:23

A69l58e10n86a 47R20i92s32o68v45á 4416720299295

Dietářka?;-D

+1/0
5.1.2017 7:51

P97a71v59e62l 40J88e11ř54á71b37e53k 7611692304297

Toto jsou články v rubrice HOBBY - takže trochu poučení, trochu úsměvu a pohody.

Nezlobte se, ale psát do nekonečna o vrtačce zda aku, či 230 V a nebo ruční dlouho nevydrží.

+1/0
5.1.2017 14:57

D94u20š83a91n 30N57i37k14o75d52e63m 9945159544733

My jsme se v poslední době naučili k párkům (a nejen k nim) používat sladkokyselou pikantní omáčku. Jde to i ke grilovanému masu apod. děti se po tom můžou utlouct.

+1/−1
5.1.2017 6:28

T75o63m95á39š 39P78í75c96l 3826973341977

To by nemuselo být špatné.

0/0
5.1.2017 6:33

D31u55š35a76n 89N73i37k57o61d48e51m 9705909924953

Vyzkoušejte, fakt dobré :-) - http://www.asijske-potraviny.eu/grilovaci-marinovaci-omacky/318-sladka-cili-omacka-s-ananasem-exotic-food-6x250ml-thajsko-2147483647.html PS. odkaz není reklama jen to co používáme my.

0/0
5.1.2017 6:44

P17e97t45r 83H55o80r94s72k56ý 9325393508536

Zkuste i Ajvar, tradiční chorvatská zeleninová příloha, taky dobrota. :)

+5/−1
5.1.2017 6:57

D96u37š84a67n 32N35i81k78o97d61e89m 9665569924343

Jj. Na ten jsem zapomněl. Také občas používáme. R^

0/0
5.1.2017 7:00

D34u91š15a45n 43N71i76k61o97d51e53m 9125589984123

Občas doma děláme pljeskavicu alá hamburger a do toho samozřejmě ajvar.

0/0
5.1.2017 7:03

A46l48e30n39a 30V75e80s28e44l19á 3243961545188

Taky ajvar. Nebo křen. Hořčici ani kečup nemusím.

0/0
6.1.2017 12:12

M78a37r62e55k 70K79l51u85f95a 3788754454386

My děláme chutney z cukety s příchutí kari. Vynikajicí k prákům, klobásám, i grilovanému masu. Fantastické je to k taliánům, to je moje kombinace. R^

0/0
5.1.2017 8:12

P43a23v30e76l 81D75o61l23n69í36č35e27k 3538153564941

Okurková sezóna je tu.

+4/0
5.1.2017 6:22

P31e45t26r 67N82ě70m87e96c 4405782572267

a okurku raději hadovku nebo nakládačku - hlasujte na konci diskuse v anketě :)

+14/0
5.1.2017 6:37

L49u68b53o93š 90H41o66l97í67k 5377470452410

Rychleji jste odklepl "odeslat" R^

0/0
5.1.2017 6:39







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.