Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Brněnský Bronx si žádá solidní oběd do stovky, pochopil Pohlreich

Hospoda U Vlka, vedená ve stylu jídelny s obědy, to uprostřed specifické brněnské čtvrti nemá jednoduché. Žijí tu především Romové a jak Zdeněk Pohlreich v dalším díle Ano, šéfe! zjistí, těm plně vyhovuje jak vietnamské bistro, tak již zavedená jídelna. Oblíbená je i místní masna, kde mají snad všechno.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J22a59r97o53s44l22a79v 34T60k50a29d42l92e77c 6436340806450

A můžu se zeptat,kde mají cikánský biftek,cikánskou pečeni a pod? Já jenom,abych nebyl hnidopich.

+2/0
1.2.2017 12:36

M19o83j81m31í22r 25S22k56á43l24a 2290202816

U cikánů, asi8-o

0/0
7.2.2017 13:14

J29a71r97o64s31l67a94v 77J97o42s51e14f 5182280160524

Pan Pohlreich toho ještě mnoho nepochopil. Jeho podnik v Praze prosperuje jenom díky tomu, že se objevuje v televizi, ale zkuste se tam najíst dosyta za rozumný peníze!

+4/−12
1.2.2017 8:36

M18a32r15t64i65n 57V66o45j39á38č85e37k 9313657451206

tak jsou restaurace a restaurace ....my bychom si třeba nemohli dovolit chodit do podobné restaurace jako má Pohlreich co týden,ale zase si jednou za měsíc cca zajdeme na solidní jídlo s lahví vína ,,,a pak jsou cenově nastavené restaurace kam bych asi mohl každý den jít na jídlo za 100-150,ale to chodím tak 1-2x týdně -nemám v sobě nastavenou potřebu obědvat každý den

+2/0
1.2.2017 8:46

M41a39r46t23i30n 79H78r13u23š49k40a 9851493789188

Hovoříte z vlastní zkušenosti? Byli jsme tam cca 3x a pokaždé jsme měli oba problém jídlo dojíst a na dezert už místo nezbylo. A ceny docela odpovídající kvalitě jídla, počtu personálu a lokalitě.

Žádný soudný člověk navíc dobrovolně nesníží ceny, když má restauraci neustále plnou (bez rezervace si většinou nesednete).

+8/0
1.2.2017 8:56

P17e93t50r 89C15e95r15v27e63n24y 1413280905

zkusil jsem to mnohokrat. je to naprosto mozne.

+2/0
1.2.2017 16:03

O38l19d49ř75i76c16h 93H76o87r68á39k 2864529361605

As největší trapnost byla, když si Pohlreich objednal smažák a to jen proto aby mohl jak kolovrátek opakovat svá moudra, že nechápe kdo to může žrát.

Bez této trapnosti by to nebylo špatné a byla by to jen srážka namyšlenosti s realitou života.

+5/−3
31.1.2017 19:39

P52a17v35e59l 89M58a77t30o37u25š54e14k 4448340284

Doufám, že v budoucích dílech se zase pořad přesune do klasických hospod. Tohle vaření po kempech a jídelnách s pochybnou koncepcí bez budoucnosti je o ničem...

+8/0
31.1.2017 13:50

M59o16j47m59í21r 83H39l90o20u72š72e23k 1397156808604

Ano sefe jsem miloval a rad se na nej podivam i dnes. Ale musim rict,ze puvodni koncept poradu je tomu dnesnimu nahony vzdaleny. Vareni je uz tam pouze okrajove,aby se nereklo,misto toho Zdenda jezdi pro teticku k Uherskemu Hradisti a nakonec multikulturne poobedva s romskou rodinkou,ktere by to jidlo pochvalil,i kdyby mu do toho pekace na.rali,protoze se to hodilo jako kontrast k Vlkovi. Nevim,mozna me to jen prestava bavit. :-)

+21/0
31.1.2017 12:55

A27l53e78x 66T20o16l16č68i11n79s41k29ý 7479619613896

Nejlepsi byla teta Maruska. Cisty, pracovity clovek, jaci se dnes uz nerodi. A taky se jako jedina ze Zdenka nepriposrala.

+15/0
31.1.2017 11:04

M42a63r49e79k 80K14l75u48f67a 3778434484276

Mne zaujala ta oblíbená místní masna, kde mají asi tedy opravdu všechno.

Předpokládám, že v této prodejně budou asi nejvíce prodávat kokršpanělské ptáčky, štěkanou a dalmatinské čufty .... ;-D

+7/−2
31.1.2017 9:35

M85i63c89h31a43e93l 85C89h54a61r48v98á41t 9899208143962

Ba právě naopak. Když tam každý den navážejí půlky vepřového a šikovný řezník dokáže rozbourat na jednotlivé komponenty, tak je radost tam nakupovat. Bez větších problémů tam jze koupit i drobnosti, které z normálních řeznictví vymizely. když si někdo rád dělá třeba domácí tlačenku, tak je tato masna tou nejsprávnější volbou k získání těch nejlepších surovin.

+3/0
31.1.2017 13:29

M70a72r20t21i33n 96H51a40l79i46l48o12v27i52č 3383715303839

A štěkanátky, psíčkovou a hafburgery ;-D

0/−1
31.1.2017 17:17

A92n77t39o25n27i66n 14C52h18a87l41o81u72p84k38a 8638796729740

Proč ta tetka nemá hospodu? Ruce by jí urvali! Vlastně proč nikde nemají hospody, kde takové tetky vaří? Proč jsou všude ztroskotanci, které to nebaví a jen hážou zmrzlé puky do friťáku s vyjetým olejem?

+20/0
31.1.2017 9:01

P16e74t40r 91S79i12m23e49k 6501513439954

odpověď je jednoduchá. Něco jinýho je vařit pro potěšení a pro svoji rodinu / nebo za účelem podnikání, kde se sleduje čas, náklady, příjmy. Pracoval jsem v Austrálii v kuchyni, kde se vařilo poctivě, ale muselo všechno lítat. čas jsou peníze. Kuchařský choutky mě přešly.vaření pod tlakem na přesný čas

+11/0
31.1.2017 9:33

A69n68t69o35n21i29n 41C56h92a53l29o54u42p52k47a 8638756279880

Ano i ne. Pár takových hospod je a jsou narvané k prasknutí. Sice nemají smažák za 79, ale zase k nim nemusí Pohlreich

+4/0
31.1.2017 10:08

P88e58t98r 54S77i27m46e46k 6451253529634

hodně lidí umí vařit hodně chutný domací jídla ..a zároveň velkou část odradí vaření pod tlakem na čas.

+3/0
31.1.2017 10:14

R11a65d54i45m 22P13o25l12á51š59e40k 9286223309219

Perfektní jídlo dokáže uvařit pomalu každý druhý a současně často za pár šupů, když má na ně čas dvě hodiny.

Ale zařídit, aby každý, kdo do hospody přijde, měl to perfektní jídlo, co si objedná, do 20 minut před sebou na talíři, je něco jiného. Třeba 20 - 50 lidí v polední špičce a každý z nich něco jiného.....

+12/0
31.1.2017 11:23

P47e46t58r 74S84i74m34e53k 6161213699244

naprostý souhlas. v kuchyni jsem rychle vystřízlivěl a vařím dobroty jen pro rodinu

+2/0
31.1.2017 12:29

V57á92c82l94a21v 77P10o64u52s76t97k12a 3510711122

Přesně tak, kdo nezkusil kuchyni, nikdy nepochopí.

+2/0
31.1.2017 13:58

A85n46t97o67n36i64n 96C35h97a97l65o77u78p36k41a 8108386109430

Znova opakuju, že na mnoha místech to jde, i ten Pohlreich to ukazuje. Kdyby babka, klidně i s armádou kuchtíků, dělala ty báleše, lokše, špekové knedlíky, tak si myslíte, že tím nenakrmí celou hospodu? Proč to někde jde a někde nejde? Pořád jen samé výmluvy, zkuste si to v kuchyni... V každém Ano šéfe to slyším, do té doby, než jim někdo otevře oči. Tady v Tišnově by to nikdo nekupoval... Houby s octem! Jde to

+1/0
31.1.2017 17:47

A10l54e58n76a 44V17e44s30e56l93á 3693601725438

No, sice to znova opakujete - ale to pořád nic nemění na tom, že spousta lidí vaří ráda doma, ale zkusit to v hospodě prostě NECHCE. Co je na tom za výmluvy? Proč si má babka otvírat hospodu, zaměstnávat armádu kuchtíku a já nevím, co všechno jen proto, že vám to přijde jako dobrý nápad?

+3/0
1.2.2017 18:07

E13l32i66š69k22a 11K87u91č95e56r95o22v21á 7329842263443

a vydělala by hospoda s bálešema na armádu kuchtíků? nejspíš ne...

0/0
21.2.2017 7:47

P96e73t50r 37N11o41v86o31t32n29y 1291750781

"Každý z nich něco jiného" Proto jim Pohlreich vždycky jako první doporučí výrazně proškrtat jídelák.

+2/0
1.2.2017 10:01

P13a38v14e14l 44S32v18o42b67o87d41a 4227620622292

Tak kdyz nekdo vymysli jidelni listek na kterem je padesat ruznych jidel, ma plnou hospodu a chce aby to vsechno stihli dva kuchari, pak je jasne, ze mu tam nikdo v kuchyni dlouho nevydrzi.

0/0
6.2.2017 14:28

M48a94r32t96i70n 77P34r62o98k92o74p 7302352818908

Díky, konečně rozumím termínu "Žít Brno". :-)))

+11/0
31.1.2017 8:48

M77i68c71h29a77e91l 82C17h27a50r92v36á64t 9159618943882

Ono to bude asi opravdu problém, když pár set metrů do centra se nachází několik velkovýkrmen, ovšem protější finanční úřad skýtá jistý potenciál. Co se týče zmíněných usedlíků, tak pro ty jsou daleko atraktivnější okolní herny a noční podniky. Se také není čemu divit. Matky a ženy většinou v domácnosti tráví velkou část dne nákupy v nedalekém Spar - Albertu, pro který se dokonce vžil specifický název. To potom podnikatel v oboru stravování bez různých vedlejších činností nemá lehké.

+11/0
31.1.2017 7:13

A77n34t11o83n34i95n 77C18h35a13l51o15u51p57k86a 8178856969630

Jaký název?

+1/0
31.1.2017 9:02
Foto

H52a89n43a 50A55n21t25o79n30o83v97á 6977939404794

Romšpar.

+1/0
31.1.2017 9:44

A41n56t57o88n92i44n 74C50h69a66l79o64u22p97k45a 8488576299640

Aha. Díky

0/0
31.1.2017 10:08

J41a45r86m90i60l38a 23P80í97c87h51o15v52á 5212217774553

Kolik Romů chodí na oběd do hospody? Za to, za co hospoda pořídí oběd pro jednoho, si romská rodina oběd pro celou rodinu, zvláště pak pokud je žena doma s dětmi.

+10/0
31.1.2017 6:55

V59á37c18l69a18v 25H91r80a87d40i59l 3674318472581

si žádá solidní oběd do stovky - pravda, nejvýhodnější gastroturka od Sodexo má hodnotu 109 korun, takže pokud budou u Vlka obědy dražší, nikdo tam chodit nebude. Otázkou také je, kolik zaměstnavatelů v okolí Bronxu dává Romům stravenky v maximální hodnotě.

Např. stát stravenky neposkytuje vůbec a v Bronxu místo toho vyplácí rovnou hotovost, kterou u Vlka nemá ovšem cenu utrácet za oběd, ale za něco jiného

+7/0
31.1.2017 5:51

A50l74e74n47a 94R69i66s37o64v31á 4936510819245

Otázkou spíš je, kolik Romů pracuje, že? A vyplácení části dávek v podobě stravenek zřejmě nefunguje. Kde by ke stravenkám asi tak přišli?:-P

+7/0
31.1.2017 8:19

P73e22t10r 85H67o92v97o90r56k70a 5369716977

Sodexo dela i 200kč stravenky.

0/0
31.1.2017 9:32

P79e49t81r 30P40e65t13r 6563122468463

pán psal, že nejvýhodnější má hodnotu 109kč.

Sodexo vám vyrobí klidně stravenku v hodnotě 100 000, když o to budete mít zájem. Tady se jedná o to, která je nejčastějí/nejvýhodnější.

+1/0
31.1.2017 14:20







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.