Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Brněnský Bronx si žádá solidní oběd do stovky, pochopil Pohlreich

Hospoda U Vlka, vedená ve stylu jídelny s obědy, to uprostřed specifické brněnské čtvrti nemá jednoduché. Žijí tu především Romové a jak Zdeněk Pohlreich v dalším díle Ano, šéfe! zjistí, těm plně vyhovuje jak vietnamské bistro, tak již zavedená jídelna. Oblíbená je i místní masna, kde mají snad všechno.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J64a24r66o89s20l70a28v 44T26k55a32d92l33e41c 6326760236640

A můžu se zeptat,kde mají cikánský biftek,cikánskou pečeni a pod? Já jenom,abych nebyl hnidopich.

+2/0
1.2.2017 12:36

M26o29j26m30í57r 64S44k93á18l80a 2210392386

U cikánů, asi8-o

0/0
7.2.2017 13:14

J92a27r50o92s81l82a95v 35J31o53s70e48f 5632510540384

Pan Pohlreich toho ještě mnoho nepochopil. Jeho podnik v Praze prosperuje jenom díky tomu, že se objevuje v televizi, ale zkuste se tam najíst dosyta za rozumný peníze!

+4/−12
1.2.2017 8:36

M78a72r39t74i31n 20V79o29j56á42č55e59k 9813767101926

tak jsou restaurace a restaurace ....my bychom si třeba nemohli dovolit chodit do podobné restaurace jako má Pohlreich co týden,ale zase si jednou za měsíc cca zajdeme na solidní jídlo s lahví vína ,,,a pak jsou cenově nastavené restaurace kam bych asi mohl každý den jít na jídlo za 100-150,ale to chodím tak 1-2x týdně -nemám v sobě nastavenou potřebu obědvat každý den

+2/0
1.2.2017 8:46

M33a73r48t95i97n 19H77r15u73š11k74a 9741873509838

Hovoříte z vlastní zkušenosti? Byli jsme tam cca 3x a pokaždé jsme měli oba problém jídlo dojíst a na dezert už místo nezbylo. A ceny docela odpovídající kvalitě jídla, počtu personálu a lokalitě.

Žádný soudný člověk navíc dobrovolně nesníží ceny, když má restauraci neustále plnou (bez rezervace si většinou nesednete).

+8/0
1.2.2017 8:56

P69e71t96r 10C90e82r94v47e67n67y 1253800885

zkusil jsem to mnohokrat. je to naprosto mozne.

+2/0
1.2.2017 16:03

O72l60d81ř56i72c38h 84H45o80r37á14k 2974519331475

As největší trapnost byla, když si Pohlreich objednal smažák a to jen proto aby mohl jak kolovrátek opakovat svá moudra, že nechápe kdo to může žrát.

Bez této trapnosti by to nebylo špatné a byla by to jen srážka namyšlenosti s realitou života.

+5/−3
31.1.2017 19:39

P84a20v57e58l 41M63a76t85o39u42š35e17k 4918590324

Doufám, že v budoucích dílech se zase pořad přesune do klasických hospod. Tohle vaření po kempech a jídelnách s pochybnou koncepcí bez budoucnosti je o ničem...

+8/0
31.1.2017 13:50

M46o37j30m41í44r 26H38l92o59u46š84e83k 1467346228894

Ano sefe jsem miloval a rad se na nej podivam i dnes. Ale musim rict,ze puvodni koncept poradu je tomu dnesnimu nahony vzdaleny. Vareni je uz tam pouze okrajove,aby se nereklo,misto toho Zdenda jezdi pro teticku k Uherskemu Hradisti a nakonec multikulturne poobedva s romskou rodinkou,ktere by to jidlo pochvalil,i kdyby mu do toho pekace na.rali,protoze se to hodilo jako kontrast k Vlkovi. Nevim,mozna me to jen prestava bavit. :-)

+21/0
31.1.2017 12:55

A43l33e63x 83T89o81l85č48i62n65s68k31ý 7349369113636

Nejlepsi byla teta Maruska. Cisty, pracovity clovek, jaci se dnes uz nerodi. A taky se jako jedina ze Zdenka nepriposrala.

+15/0
31.1.2017 11:04

M14a45r20e75k 15K90l86u61f10a 3738324464516

Mne zaujala ta oblíbená místní masna, kde mají asi tedy opravdu všechno.

Předpokládám, že v této prodejně budou asi nejvíce prodávat kokršpanělské ptáčky, štěkanou a dalmatinské čufty .... ;-D

+7/−2
31.1.2017 9:35

M29i52c32h55a51e53l 30C52h95a66r76v15á95t 9159438613342

Ba právě naopak. Když tam každý den navážejí půlky vepřového a šikovný řezník dokáže rozbourat na jednotlivé komponenty, tak je radost tam nakupovat. Bez větších problémů tam jze koupit i drobnosti, které z normálních řeznictví vymizely. když si někdo rád dělá třeba domácí tlačenku, tak je tato masna tou nejsprávnější volbou k získání těch nejlepších surovin.

+3/0
31.1.2017 13:29

M56a48r70t79i92n 58H72a21l25i21l86o21v63i47č 3583405963199

A štěkanátky, psíčkovou a hafburgery ;-D

0/−1
31.1.2017 17:17

A44n26t35o66n58i95n 66C98h12a58l50o57u51p25k80a 8178246589350

Proč ta tetka nemá hospodu? Ruce by jí urvali! Vlastně proč nikde nemají hospody, kde takové tetky vaří? Proč jsou všude ztroskotanci, které to nebaví a jen hážou zmrzlé puky do friťáku s vyjetým olejem?

+20/0
31.1.2017 9:01

P35e18t65r 21S90i13m93e89k 6541863329604

odpověď je jednoduchá. Něco jinýho je vařit pro potěšení a pro svoji rodinu / nebo za účelem podnikání, kde se sleduje čas, náklady, příjmy. Pracoval jsem v Austrálii v kuchyni, kde se vařilo poctivě, ale muselo všechno lítat. čas jsou peníze. Kuchařský choutky mě přešly.vaření pod tlakem na přesný čas

+11/0
31.1.2017 9:33

A79n39t55o46n93i34n 53C89h29a31l51o42u90p14k11a 8618616849550

Ano i ne. Pár takových hospod je a jsou narvané k prasknutí. Sice nemají smažák za 79, ale zase k nim nemusí Pohlreich

+4/0
31.1.2017 10:08

P81e47t48r 92S25i53m70e48k 6441973269374

hodně lidí umí vařit hodně chutný domací jídla ..a zároveň velkou část odradí vaření pod tlakem na čas.

+3/0
31.1.2017 10:14

R53a64d63i26m 13P60o95l58á64š80e67k 9316343559139

Perfektní jídlo dokáže uvařit pomalu každý druhý a současně často za pár šupů, když má na ně čas dvě hodiny.

Ale zařídit, aby každý, kdo do hospody přijde, měl to perfektní jídlo, co si objedná, do 20 minut před sebou na talíři, je něco jiného. Třeba 20 - 50 lidí v polední špičce a každý z nich něco jiného.....

+12/0
31.1.2017 11:23

P35e45t31r 56S51i61m71e77k 6891403939564

naprostý souhlas. v kuchyni jsem rychle vystřízlivěl a vařím dobroty jen pro rodinu

+2/0
31.1.2017 12:29

V30á65c80l87a35v 13P28o89u46s41t48k29a 3930401602

Přesně tak, kdo nezkusil kuchyni, nikdy nepochopí.

+2/0
31.1.2017 13:58

A98n77t22o12n71i67n 12C19h76a65l17o84u43p95k44a 8968446249340

Znova opakuju, že na mnoha místech to jde, i ten Pohlreich to ukazuje. Kdyby babka, klidně i s armádou kuchtíků, dělala ty báleše, lokše, špekové knedlíky, tak si myslíte, že tím nenakrmí celou hospodu? Proč to někde jde a někde nejde? Pořád jen samé výmluvy, zkuste si to v kuchyni... V každém Ano šéfe to slyším, do té doby, než jim někdo otevře oči. Tady v Tišnově by to nikdo nekupoval... Houby s octem! Jde to

+1/0
31.1.2017 17:47

A92l40e73n44a 35V81e14s60e72l73á 3453521435488

No, sice to znova opakujete - ale to pořád nic nemění na tom, že spousta lidí vaří ráda doma, ale zkusit to v hospodě prostě NECHCE. Co je na tom za výmluvy? Proč si má babka otvírat hospodu, zaměstnávat armádu kuchtíku a já nevím, co všechno jen proto, že vám to přijde jako dobrý nápad?

+3/0
1.2.2017 18:07

E88l13i75š80k63a 37K49u45č32e84r53o38v68á 7139652533113

a vydělala by hospoda s bálešema na armádu kuchtíků? nejspíš ne...

0/0
21.2.2017 7:47

P73e84t68r 57N55o47v14o47t66n28y 1341630291

"Každý z nich něco jiného" Proto jim Pohlreich vždycky jako první doporučí výrazně proškrtat jídelák.

+2/0
1.2.2017 10:01

P73a89v36e30l 15S55v97o74b58o69d95a 4347360182892

Tak kdyz nekdo vymysli jidelni listek na kterem je padesat ruznych jidel, ma plnou hospodu a chce aby to vsechno stihli dva kuchari, pak je jasne, ze mu tam nikdo v kuchyni dlouho nevydrzi.

0/0
6.2.2017 14:28

M34a18r28t91i25n 28P97r48o95k81o70p 7772212618898

Díky, konečně rozumím termínu "Žít Brno". :-)))

+11/0
31.1.2017 8:48

M47i23c25h27a39e55l 63C20h43a69r29v73á65t 9939448493372

Ono to bude asi opravdu problém, když pár set metrů do centra se nachází několik velkovýkrmen, ovšem protější finanční úřad skýtá jistý potenciál. Co se týče zmíněných usedlíků, tak pro ty jsou daleko atraktivnější okolní herny a noční podniky. Se také není čemu divit. Matky a ženy většinou v domácnosti tráví velkou část dne nákupy v nedalekém Spar - Albertu, pro který se dokonce vžil specifický název. To potom podnikatel v oboru stravování bez různých vedlejších činností nemá lehké.

+11/0
31.1.2017 7:13

A55n88t29o68n79i37n 81C58h94a78l73o39u67p42k81a 8568296239420

Jaký název?

+1/0
31.1.2017 9:02
Foto

H23a92n48a 70A59n51t33o57n74o89v51á 6597769234904

Romšpar.

+1/0
31.1.2017 9:44

A50n39t13o94n67i48n 84C59h95a73l16o89u29p37k15a 8798266339830

Aha. Díky

0/0
31.1.2017 10:08

J96a13r96m23i38l26a 30P60í68c67h53o48v70á 5442987934953

Kolik Romů chodí na oběd do hospody? Za to, za co hospoda pořídí oběd pro jednoho, si romská rodina oběd pro celou rodinu, zvláště pak pokud je žena doma s dětmi.

+10/0
31.1.2017 6:55

V96á32c49l35a32v 73H21r65a79d34i10l 3734778862541

si žádá solidní oběd do stovky - pravda, nejvýhodnější gastroturka od Sodexo má hodnotu 109 korun, takže pokud budou u Vlka obědy dražší, nikdo tam chodit nebude. Otázkou také je, kolik zaměstnavatelů v okolí Bronxu dává Romům stravenky v maximální hodnotě.

Např. stát stravenky neposkytuje vůbec a v Bronxu místo toho vyplácí rovnou hotovost, kterou u Vlka nemá ovšem cenu utrácet za oběd, ale za něco jiného

+7/0
31.1.2017 5:51

A45l47e95n69a 88R70i45s50o29v76á 4506590129765

Otázkou spíš je, kolik Romů pracuje, že? A vyplácení části dávek v podobě stravenek zřejmě nefunguje. Kde by ke stravenkám asi tak přišli?:-P

+7/0
31.1.2017 8:19

P19e67t78r 11H81o15v15o66r13k71a 5129326447

Sodexo dela i 200kč stravenky.

0/0
31.1.2017 9:32

P51e70t83r 22P71e96t64r 6773352928793

pán psal, že nejvýhodnější má hodnotu 109kč.

Sodexo vám vyrobí klidně stravenku v hodnotě 100 000, když o to budete mít zájem. Tady se jedná o to, která je nejčastějí/nejvýhodnější.

+1/0
31.1.2017 14:20







Najdete na iDNES.cz