Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Trhané maso je hvězdou street foodu. Dokážete ho však upéct i doma

Hodí se na plnění sendvičů i hamburgerových housek. Stejně tak je trhané maso výborné jako lehké jídlo se salátem. Přitom připravit ho není žádná věda. Jde jenom o to vybrat správné maso a dát mu čas při pečení, až dostatečně změkne.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P25a44v21e78l 62M49e70d62e71k 1200832441735

Pokud chcete mít zdravé a přitom chutné "trhané" maso, kupte si svrchní krůtí stehno s kostí, nasolte, podlejte, pečte kůží na vrch (pouští do masa tuk, ale nejíme jí) až bude hotové, krásně odpadne od kostí a rozpádá se na dlouhá šťavnatá vlákna V

0/0
1.4.2017 11:30

C82t86i27r29a61d 41L25o79s 8494572334683

Jak už se tu psalo, někdo objevil Ameriku ;-D... je to neskutečně jednoduché jídlo. Za mě je nejlepší ramínko nebo pokud ho nemůžeme sehnat tak dobře prorostlá krkovička. Použít jednoduchý rub - nejlíp uzená paprika, třtinový cukr, hrubozrná sůl a trochu pepře - ale použít ho hodně (a trochu si nechat vedle). Klidně trochu ten kus masa naříznout aby bylo možno rub vmasírovat na co největší povrch masa. Zapékací misku vyložit alobalem aby přesahoval; dát maso na vyšší teplotu tak na 30 minut, pak zabalit maso do alobalu, který přesahuje zapákací misku a péct na nízkou teplotu několik hodin klidně 4; poté vytáhnout, nechat 15-30 minut odpočinout a pak nejlépe dvěma vidličkami roztrhat do šťávy, které maso pustilo během pečení; trochu posypat rubem který jsme si odložili, nebo pokapat domácí nebo kvalitní bbq omáčkou, zamíchat a můžeme podávat. Nejlépe do obyč bílé bulky nebo do sendviče s trochou salátu a trochou chutney. Dobrý je to i jako samotné maso třeba s hranolkama nebo bramborovou kaší.

0/0
4.3.2017 9:39

C36t49i79r94a92d 48L87o45s 8374462954673

Jinak za mě určitě nepodlévat nějakým vývarem! Šťáva co maso pustí naprosto stačí. Musí ale být dobře prorostlé - nejlíp krkovička nebo ramínko s kostí (ale i bez kosti je fajn)

0/0
4.3.2017 9:42

P63e82t21r 87K20o64l86á22ř 2868787914271

Executive Chef, Street Food, Food Truck ... Pokud autor neumí česky, ať se raději věnuje něčemu jinému než psaní, nebo alespoň šmudlu ze studentské hospody sporné pověsti netituluje Executive Chef ...

+4/−4
3.3.2017 14:06

D85a35v48i30d 25D84i48r46g74a 7895611158

Může se vám to nelíbit, můžete s tím dokonce i nesouhlasit, ale angličtina si jazyka proniká.

Pokud jde o pozice, promlouval bych se za to používat je tak, jak si je dotyčný nazval a nepokoušet se je překládat. Zákazníci si obrázek udělají sami.

0/0
3.3.2017 15:06

O97l67d81ř73i29c63h 52H40o98r22á14k 2784719611235

A zkusil jste říci že jste si dal rychlovku z dodávky?

To už tak nezní jako street/fast food s trucku, že?

Takže přijměte realitu a neprzněte češtinu.

0/0
17.3.2017 9:57

J32a98n 71S94l87á29m64a 5194542113231

"Řekl dokonce, jistě s trochou nadsázky, že jsme objevili nový světadíl. Tuším, že jmenoval Ameriku."

+16/0
3.3.2017 9:19

E54v75a 40B97e98r81a18n91o34v67á 3342877986815

taky mám ten pocit...takto připravovat pěkný velký kus masa mě učil táta už někdy před třiceti lety, když jsem začala vařit :-D

+10/0
3.3.2017 12:13



Najdete na iDNES.cz