Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Trhané maso je hvězdou street foodu. Dokážete ho však upéct i doma

Hodí se na plnění sendvičů i hamburgerových housek. Stejně tak je trhané maso výborné jako lehké jídlo se salátem. Přitom připravit ho není žádná věda. Jde jenom o to vybrat správné maso a dát mu čas při pečení, až dostatečně změkne.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P47a20v54e85l 85M47e41d39e59k 1580922631685

Pokud chcete mít zdravé a přitom chutné "trhané" maso, kupte si svrchní krůtí stehno s kostí, nasolte, podlejte, pečte kůží na vrch (pouští do masa tuk, ale nejíme jí) až bude hotové, krásně odpadne od kostí a rozpádá se na dlouhá šťavnatá vlákna V

0/0
1.4.2017 11:30

C66t90i35r61a82d 21L11o63s 8344472464483

Jak už se tu psalo, někdo objevil Ameriku ;-D... je to neskutečně jednoduché jídlo. Za mě je nejlepší ramínko nebo pokud ho nemůžeme sehnat tak dobře prorostlá krkovička. Použít jednoduchý rub - nejlíp uzená paprika, třtinový cukr, hrubozrná sůl a trochu pepře - ale použít ho hodně (a trochu si nechat vedle). Klidně trochu ten kus masa naříznout aby bylo možno rub vmasírovat na co největší povrch masa. Zapékací misku vyložit alobalem aby přesahoval; dát maso na vyšší teplotu tak na 30 minut, pak zabalit maso do alobalu, který přesahuje zapákací misku a péct na nízkou teplotu několik hodin klidně 4; poté vytáhnout, nechat 15-30 minut odpočinout a pak nejlépe dvěma vidličkami roztrhat do šťávy, které maso pustilo během pečení; trochu posypat rubem který jsme si odložili, nebo pokapat domácí nebo kvalitní bbq omáčkou, zamíchat a můžeme podávat. Nejlépe do obyč bílé bulky nebo do sendviče s trochou salátu a trochou chutney. Dobrý je to i jako samotné maso třeba s hranolkama nebo bramborovou kaší.

0/0
4.3.2017 9:39

C87t30i16r62a38d 82L16o97s 8284212804283

Jinak za mě určitě nepodlévat nějakým vývarem! Šťáva co maso pustí naprosto stačí. Musí ale být dobře prorostlé - nejlíp krkovička nebo ramínko s kostí (ale i bez kosti je fajn)

0/0
4.3.2017 9:42

P21e27t74r 68K44o85l21á74ř 2428687394131

Executive Chef, Street Food, Food Truck ... Pokud autor neumí česky, ať se raději věnuje něčemu jinému než psaní, nebo alespoň šmudlu ze studentské hospody sporné pověsti netituluje Executive Chef ...

+4/−4
3.3.2017 14:06

D29a26v35i50d 69D82i85r17g48a 7465591208

Může se vám to nelíbit, můžete s tím dokonce i nesouhlasit, ale angličtina si jazyka proniká.

Pokud jde o pozice, promlouval bych se za to používat je tak, jak si je dotyčný nazval a nepokoušet se je překládat. Zákazníci si obrázek udělají sami.

0/0
3.3.2017 15:06

O33l96d29ř20i57c70h 76H55o20r17á49k 2644469411285

A zkusil jste říci že jste si dal rychlovku z dodávky?

To už tak nezní jako street/fast food s trucku, že?

Takže přijměte realitu a neprzněte češtinu.

0/0
17.3.2017 9:57

J47a35n 70S16l28á89m12a 5424212563641

"Řekl dokonce, jistě s trochou nadsázky, že jsme objevili nový světadíl. Tuším, že jmenoval Ameriku."

+16/0
3.3.2017 9:19

E37v44a 34B73e78r74a67n63o45v46á 3652107276715

taky mám ten pocit...takto připravovat pěkný velký kus masa mě učil táta už někdy před třiceti lety, když jsem začala vařit :-D

+10/0
3.3.2017 12:13







Najdete na iDNES.cz