Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Trhané maso je hvězdou street foodu. Dokážete ho však upéct i doma

Hodí se na plnění sendvičů i hamburgerových housek. Stejně tak je trhané maso výborné jako lehké jídlo se salátem. Přitom připravit ho není žádná věda. Jde jenom o to vybrat správné maso a dát mu čas při pečení, až dostatečně změkne.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P88a57v95e62l 46M49e81d37e24k 1880302481705

Pokud chcete mít zdravé a přitom chutné "trhané" maso, kupte si svrchní krůtí stehno s kostí, nasolte, podlejte, pečte kůží na vrch (pouští do masa tuk, ale nejíme jí) až bude hotové, krásně odpadne od kostí a rozpádá se na dlouhá šťavnatá vlákna V

0/0
1.4.2017 11:30

C48t29i76r85a13d 21L40o62s 8804142634743

Jak už se tu psalo, někdo objevil Ameriku ;-D... je to neskutečně jednoduché jídlo. Za mě je nejlepší ramínko nebo pokud ho nemůžeme sehnat tak dobře prorostlá krkovička. Použít jednoduchý rub - nejlíp uzená paprika, třtinový cukr, hrubozrná sůl a trochu pepře - ale použít ho hodně (a trochu si nechat vedle). Klidně trochu ten kus masa naříznout aby bylo možno rub vmasírovat na co největší povrch masa. Zapékací misku vyložit alobalem aby přesahoval; dát maso na vyšší teplotu tak na 30 minut, pak zabalit maso do alobalu, který přesahuje zapákací misku a péct na nízkou teplotu několik hodin klidně 4; poté vytáhnout, nechat 15-30 minut odpočinout a pak nejlépe dvěma vidličkami roztrhat do šťávy, které maso pustilo během pečení; trochu posypat rubem který jsme si odložili, nebo pokapat domácí nebo kvalitní bbq omáčkou, zamíchat a můžeme podávat. Nejlépe do obyč bílé bulky nebo do sendviče s trochou salátu a trochou chutney. Dobrý je to i jako samotné maso třeba s hranolkama nebo bramborovou kaší.

0/0
4.3.2017 9:39

C94t12i15r74a26d 88L11o23s 8334412304623

Jinak za mě určitě nepodlévat nějakým vývarem! Šťáva co maso pustí naprosto stačí. Musí ale být dobře prorostlé - nejlíp krkovička nebo ramínko s kostí (ale i bez kosti je fajn)

0/0
4.3.2017 9:42

P89e98t26r 14K19o83l34á53ř 2968597664491

Executive Chef, Street Food, Food Truck ... Pokud autor neumí česky, ať se raději věnuje něčemu jinému než psaní, nebo alespoň šmudlu ze studentské hospody sporné pověsti netituluje Executive Chef ...

+4/−4
3.3.2017 14:06

D95a16v30i57d 13D50i35r76g90a 7975711548

Může se vám to nelíbit, můžete s tím dokonce i nesouhlasit, ale angličtina si jazyka proniká.

Pokud jde o pozice, promlouval bych se za to používat je tak, jak si je dotyčný nazval a nepokoušet se je překládat. Zákazníci si obrázek udělají sami.

0/0
3.3.2017 15:06

O78l32d49ř71i40c46h 56H25o86r55á32k 2224229241585

A zkusil jste říci že jste si dal rychlovku z dodávky?

To už tak nezní jako street/fast food s trucku, že?

Takže přijměte realitu a neprzněte češtinu.

0/0
17.3.2017 9:57

J30a39n 31S96l52á47m34a 5294822803641

"Řekl dokonce, jistě s trochou nadsázky, že jsme objevili nový světadíl. Tuším, že jmenoval Ameriku."

+16/0
3.3.2017 9:19

E30v89a 93B85e98r10a53n58o39v60á 3842807656225

taky mám ten pocit...takto připravovat pěkný velký kus masa mě učil táta už někdy před třiceti lety, když jsem začala vařit :-D

+10/0
3.3.2017 12:13







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.