Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Jídlo v michelinských restauracích: od párku s hořčicí po menu za tři tisíce

Zajít si jednou za čas do restaurace oceněné michelinskou hvězdou nebo Bibem vůbec není špatné. Minimálně proto, aby se člověk nemusel spoléhat na názory druhých vyčtené z internetových diskusí a udělal si vlastní názor.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

I28v24o 94B18o93u72š10e 5472847208

Na maso zpracované "od rypáčku po ocásek" stačí koupit si vepřovou konzervu v Kauflandu, v té jsou i kopýtka a kůžička....;-D

+1/0
18.3.2017 9:12

P53a32v16e52l 15N11o50v19o95t58n93y 2673473353989

Michelinska hvezda - cisarovi nove saty.

0/0
18.3.2017 2:47

I56v58o 22B47o24u83š79e 5602637418

tvrdé y prosím.

+1/0
18.3.2017 9:02

J77i52n35d72ř20i78c61h 70M23u78s11í94l14e92k 5369731866

"Zajít si jednou za čas do restaurace oceněné michelinskou hvězdou nebo Bibem vůbec není špatné. Minimálně proto, aby se člověk nemusel spoléhat na názory druhých vyčtené z internetových diskusí a udělal si vlastní názor." Tohle podepisuji, ať si kdo má možnost občas zajde do podniku s michelinskou hvězdou a udělá si vlastní názor. R^

+1/0
15.3.2017 14:35

J48a59r10o59s75l69a19v 47T23í87n10e70k 4354738710512

Tady se jedná spíše o cenu za jídlo a možnosti zájemce. Jsou lidé, kteří při pomyšlení, že za malou hromádku něčeho ,mají dát 500 kč,jim jídlo zhořkne v ústech..a tak tam raději nejdou..

0/0
29.4.2017 18:59

R21i36c58h24a46r85d 78M41i96k33u55l97e61n54k28a 1209497967404

Rád vařím, a moji strávníci říkají že dobře, rád jím dobrá jídla, ale 135 kaček za párek s hořčicí je fakt kravina...

0/0
15.3.2017 14:06

O10l63d80ř12i82c26h 35H96o90r61á10k 2874159381525

Zkusil jsem tyto experimenty haute cuisine, fusion cuisine i nouvelle cuisine. Málokdy jsem odešel spokojen a až příliš často jsem si pod pohledem distinguovaného majordoma podniku připadal vítaný jako moucha v polévce.

Takže dnes už jezdím a stavuji se jen na doporučení lidí které znám i kdyby to bylo na dobrou sekanou, poctivý boršč či zelňačku nebo na kachnu/husu s bramborovými plackami a podobně ... a zatím se mi to jen vyplatilo a nad těmi mistry co mají utrápená moudra o karbanátcích jsem dávno zlomil hůl.

Ale každému co jeho jest, já rád dobré jídlo i když je to "jen" klobása od šikovného řezníka či domácí zabijačka.

+4/0
13.3.2017 16:58

E92v66z77e59n 50S62o79u67k62u52p 1237214856678

Vy "michelini"... rád si dám třeba řízek, tlačenku, svíčkovou nebo jitrnici....

+1/0
13.3.2017 15:08

E68v89z30e38n 42S70o86u40k34u75p 1967214886868

No nevím proč bych tam chodil.... Stejně si uvařím doma za desetinu ceny....

+1/−2
11.3.2017 12:11

D79a96v45i49d 68K18r60á61l 8415885555

Tak to navrhuju, abyste nabídl své služby dobré restauraci. Určitě se uplatníte a budete mít královský plat.

+1/0
14.3.2017 13:50

J77a30r95o27s58l68a15v 49T38í32n71e78k 4584718670642

proč ironizujete ? On přece neříká, že udělá totéž jídlo za desetinu ceny, ale jídlo podle svého gusta.

0/0
29.4.2017 19:01

D62a42v12i61d 39K72r92á86l 8655175735

Pan Soukup naznačil, že si v podobné kvalitě uvaří doma za desetinu ceny. Tak jsem mu navrhli, aby si tím zkusil vydělávat. Jestli mě poslechne, nebo ne, je jen na něm.

0/0
29.4.2017 19:16
Foto

K51a76r17e16l 57S40ý81k63o50r90a 6223749162910

dal jsem si salám Herkules se starým toustovým chlebem... a jsem po snídani....

+1/0
11.3.2017 9:23

M71i60r64o18s27l85a77v 11J53o97c29h 3392371253158

Zkuste mi někdo dát tip, kde v Praze najdu podnik s vynikajícími stejky(300g a více). Já pořád tápu a hledám, zatím jsem nebyl nikdy moc spokojený.;-(

Díky.

+1/0
10.3.2017 10:26

M36a19r60t51i94n62a 71M30a25t23ě47j76k17o26v73á 5495662946696

Doporučuju stáhnout si Yelp, tam toho najdete... Počítejte s tím, že u restaurací vždycky funguje hype a že nejoblíbenější nemusí nutně znamenat nejlepší. Ale určitě vám to dá tipy, které vám pomůžou s výběrem "té vaší " hospody

+1/0
10.3.2017 10:39
Foto

K67a22r37e77l 47S30ý95k50o33r18a 6863289132650

Olomouc je tam taky... :-)

0/0
11.3.2017 9:27
Foto

K58a23r80e61l 33S21ý38k98o39r48a 6933799192690

ani se nemusí nic stahovat, viz: https://www.yelp.cz/

0/0
11.3.2017 9:27

P83e78t58r 61M43u67r57č91e98k 3408226300

Veletržní 6 praha 7 Stejkárna

+1/0
11.3.2017 18:23

T98o22m48á22š 37V94e43r20n57e13r 1915874437835

To vypadá dobře až budu mít cestu do Prahy vyzkouším...

0/0
14.3.2017 20:59

E40v68a 82J88a83n67o21u35š65k53o59v34á 7834458182665

La Casa Argentina v Dlouhé.. i 500 g a více.. Ceny, samozřejmě, vyšší, ale vše perfektní

0/0
16.3.2017 22:10

P50e48p13a 22N26o59v27a20k 6980469988215

2600,- To mám obědy na celej měsíc. ;-D Nicméně určitě to musí být něco rozhodně nechci pomlouvat. Taky bych jednou rád koštnul třeba "Kostku ve skluzu";-)

+6/0
10.3.2017 10:14
Foto

V79l86a69d28i59m37í88r 19Š19ť56a54s18t72n55ý 1941616125203

Pro mě to vypadá jen na ten párek...:-)

+4/0
10.3.2017 8:31

Š97á11r90k88a 50M48a39t70y23á18š64o77v83á 1301225242859

Zdenda všem sundavá pracholapy v restauracích a sám jich tam má požehnaně....byť se to vznosně tváří jako ryby ;-)

+4/0
10.3.2017 7:39
Foto

M65a88r16t34i18n 29F56a14l93t93ý93n 9481696644648

Nevím jak pro vás, ale pro mne je vedle jídla důležité i jak to tam vypadá, jak se mi tam sedí. Tady je moje hodnocení.

1. Alcron - nudný bledulový interiér, sedačky pro krále na audienci a ne sednut ke stolu a jíst.

2., 3., 5. - seděl jste v tom někdo? Obejme vás opěradlo, ruce si neuvolníte, tvrdý okraj vám ucpává lymfu a cévy na nohou.

A za ty prachy bych si představoval lepší prostředí - ne jen zrestaurovaný sklepy a pověšený rádlo a červeně řvavý špatný křesla...

4 - to je závodka?

6. židle přijatelné, prostředí otřesné

7 - raději nic neukazuje

8 - nejhorší na sezení jsou tyhle barovky a ještě k tomu Thonetky s tvrdým okrajem - nejlepší způsob jak hosta vypakovat do 20 minut

9. celkem to ujde; slepecký pes na požádání, aby vás v té tmě dovedl ke stolu?

10 - fuj! To je přímo nevkus! Sorry Pohlreichu.

+2/−14
9.3.2017 18:56

P17a87v48e96l 29S90v45o31b87o87d23a 4797530412712

Konecne nekdo, kdo vsechny podniky osobne navstivil. Ale kdeze, vy hodnotite fotky...

+10/0
9.3.2017 23:21
Foto

V33l95a57d69i38m71í95r 85Š88ť81a43s83t56n54ý 1451316535523

Aby se vám to na stole neztratilo mezi ubrousky a ostatním prostíráním.

0/0
10.3.2017 8:33
Foto

M98a69r95t81i24n 94F93a30l67t27ý45n 9941486124718

Na to, abych viděl jak ten podnik vypadá mi stačí jakožto profesionálovi fotky. Já za to nemůžu, že vy naletíte na každý marketing, který vám kde kdo pověsí na nos. V česko-americké reklamní agentuře jsme takovým jako vy říkali jouda.

0/−5
10.3.2017 21:52

P31a69v97e90l 10S36v92o21b11o58d24a 4847170872752

Vite pane, vzdycky si rikam jestli mam reagovat ne nekoho kde mne zcela bezduvodne urazi. Pak si reknu, ne nema to cenu, je to zbytecne. Ano je to tak, o tom, kdo je jouda si tady udela kazdy svuj obrazek sam. Preji vam hezky vecer.

+2/0
10.3.2017 23:24

P52e65t69r 37N54ě71m74e50c 4805622742177

Proč když je nějaký chod miniaturní, tak je přesto na obrovském talíři. Víte to někdo?

0/0
9.3.2017 18:45

M14a78r49t93i43n41a 21M34a83t47ě40j52k26o16v57á 5935332106196

Možná je pro chod restaurace jednodušší mít jen dva typy talířů. A když je ten talíř nahřátej, je to vlastně celkem fuk.

0/0
10.3.2017 10:42

V86l41k 90J74a79r35o20s57l10a56v 8293262

Některá ta jídla na té fotogalerii vypadají že to moc k jídlu nebude, já tedy když si chci pochutnat vyrazím do restaurace kde umí pořádný biftek s opečenýma bramborami

a k tomu točí dobré pivo a to mně pak není líto si za to i přiměřeně zaplatit.

+15/−3
9.3.2017 17:02

Z37d34e28n88ě42k 61K63o80r53f 8946628917143

Moje řeč!

+3/0
9.3.2017 17:17
Foto

K35a26r20e47l 23M79a26l80ý 6536874750221

Moje rec, tedy az na ty opecene brambory. Brambory prasatkum, masicko mne.

0/0
9.3.2017 19:59

V13a69c68l32a82v 21K77u64b30i13s 5271971279257

Tak nekdy zajdete do Fieldu, to jidlo je zazitek. Vymazlena obsluha zajimave jidlo a rozhodne se najite. Ja mam rad Koolnu na Pankraci, Kameru na Barrandove a spoustu dalsich normalnich restauraci, ale obcas zajdeme i do techto ocenenych restauraci a opravdu je to poznat a clovek si tam rad zaplati za zazitek. Je to neco jako kdyz jezdite pravidelne v trojkovym BMW a pak presednete treba do Ferrari. Oboji je skvely ale proste to Ferrari je vetsi zazitek.

+1/0
9.3.2017 17:29

M42a69r28t64i90n77a 98M69a54t18ě10j20k85o75v12á 5455832456526

Když jsem měla to štěstí vybrat restauraci pro firemní večeři, zkusila jsem Divinis a SaSaZu (Na Kopci jsem už bohužel nestihla). Jídlo bylo skvělý, neotřelý a nikdo kolem mě nehopsal a nedělal opičky. Na Žižkovské věži, což byla stejná cenová kategorie, to bylo naopak, jídlo sice nebylo špatné, ale sama bych za něj tolik nezaplatila, za zadkem mi neustále přešlapoval číšník a mně se ulevilo, když jsem mohla odejít. Jsou to ale jen moje osobní zkušenosti, jiný člověk by to třeba hodnotil jinak.

0/0
10.3.2017 10:47

Z75d38e91n94ě57k 70M82á84č36a83l31a 1973225309960

A mají tam taky smažák s hranolkama a tatarkou? že bych zašel.

+7/−4
9.3.2017 16:08

V47a56c61l87a95v 96K23u43b24i59s 5321721349117

Nedelejte to bude to chutnat jinak nez chemicka produkce Vasi zavodky.

0/−3
9.3.2017 17:39

M62a83r28t80i54n50a 86M50a73t69ě93j18k92o71v84á 5325192866886

Měla jsem kdysi dávno na Lužnici smažák, který se odmítl rozpustit i v tom friťáku :) jo, to byly doby

0/0
10.3.2017 10:49

M87a38r54t82i94n 48K54r62u93t76ý 1448351979575

je to těžká věc, s jídlem je to jako za volantem, každý to umí nejlíp a všichni ostatní to dělají špatně :-). Realita je ovšem taková, že aby člověk opravdu ocenil chutě u jídla a vína, musí se k tomu prostě projíst a propít stejně, jako se k dobré výkonnosti na běhu musí proběhat. Chuťové buňky totiž vyžadují trénink a stimuly a mají tendenci se významně flákat, když jim dávkujeme přesolená či překořeněná jídla.

Ceny v restauracích jsou ve výši, kterou jsou zákazníci ochotni zaplatit, nic více bych za tím nehledal. A fakt třeba je, že výhled z Aureole je skutečně mimořádný, to se jim dá i prominout nabídka vlašského ryzlinku ke steaku :-)

+5/−2
9.3.2017 13:32
Foto

K82a72r98e12l 26M66a79l20ý 6956824910921

Nemas pravdu, ne nadarmo se rika: Sto lidi, sto chuti.

+4/−1
9.3.2017 14:48

J87i14r50k57a 91N49o45v82á46k 6712185105339

docela se divím, že jsou ty podniky z jedný hvězdy tak vyplesklý a dělá se tu z toho kdovíco.

přitom co ty hvězdy v mišelinským průvodci vlastně znamenají?

1 hvězda - pokud už jedete okolo, stojí za to se zastavit

2 hvězdy - stojí za zajížďku na vaší cestě

3 hvězdy - stojí za extra cestu přímo do toho podniku.

takže až budu mít cestu kolem, tak se stavím :-)

+11/−1
9.3.2017 11:23

V41a10c86l91a73v 39K44u95b59i19s 5981851299927

To platilo pred sto lety kdy cestovani bylo luxus. Dneska je to spis

1 hvězda - stojí za zajížďku na vaší cestě

2 hvězdy - stojí za delsi zajížďku na vaší cestě

0/0
9.3.2017 17:36

M29a19r77t41i71n90a 11M60a50t22ě46j83k93o89v24á 5215202646976

Nojo, jenže když to tu nikdo nemá a lidi to táhne... Pohlreich k tomu přistupuje lidově, pro něj je největší ocenění to od zákazníka (praktický to muž). Ale vážně, kdo z nás to uznání nemá rád? A vždycky tak nějak víc váží chvála od toho, kdo oboru rozumí. Je to celé maličko postavené na vodě, to uznávám.

0/0
10.3.2017 10:53

P78a83v66e91l 28D32o53l56n96í38č93e51k 3718723564251

To zas bude keců, že je to drahé, pro snoby a kde na to má normální člověk vzít....

+3/0
9.3.2017 10:20
Foto

K73a68r39e46l 19M31a80l58ý 6746554880441

Je to drahe, pro snoby a clovek by si mel alespon jednou nasetrit, aby svou domenku potvrdil a nebo vyvratil.

+8/0
9.3.2017 10:26

P54a80v47e97l 43D86o49l18n61í26č58e19k 3288443144311

Já tam vidím ceny hlavních chodů okolo 300. Meníčko na Růžku za stravenku to není, ale vysloveně drahé ani snobské mi to tedy nepřipadá.

+4/0
9.3.2017 10:28
Foto

K55a69r73e21l 47M73a50l52ý 6796284880571

Ja koukal na degustacni menu za 2000-3000, pivo za 78 bych jeste prezil, ale ze je to jen tretinka, to uz ne.

+6/−1
9.3.2017 10:37

K12a18r26e71l 43N18a12s26t89o95u17p84i32l 3480631560191

no, jenže to je potom problém lidí, kteří smýšlí podobně jako vy. Vypraví se do takové restaurace, objednají se hlavní chod, kde dostanou pochopitelně výrazně menší porci než v jejich oblíbené knajpě a potom všude pomlouvají, jaký měli hlad, jak to bylo drahé. Přitom nechápou, že jídla v takových podnicích jsou postavena na několika chodech. Že je něco jako předkrm, polévka a i nějaký dezert. A že účelem není za jejich peníze se nažrat jak vepř, ale odcházet s příjemným pocitem nasycení a prožitkem chutí...

+4/0
9.3.2017 12:43

P30e28t73r 27M59a12l14i80š76k96a 6791395941273

Takže je to pro snoby.

+2/−5
9.3.2017 15:23

M25a96r91t15i53n10a 85M74a19t41ě86j40k58o62v88á 5885972196936

Nechápu ty mínusy, velmi často to pro snoby je. Ne každá drahá a dobrá restaurace samozřejmě je pro snoby, ale jsou i takové, které na ně přímo cílí.

+2/0
10.3.2017 10:55







Najdete na iDNES.cz