Diskuse k článku

Jídlo v michelinských restauracích: od párku s hořčicí po menu za tři tisíce

Zajít si jednou za čas do restaurace oceněné michelinskou hvězdou nebo Bibem vůbec není špatné. Minimálně proto, aby se člověk nemusel spoléhat na názory druhých vyčtené z internetových diskusí a udělal si vlastní názor.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

I43v32o 56B15o64u55š96e 5462727448

Na maso zpracované "od rypáčku po ocásek" stačí koupit si vepřovou konzervu v Kauflandu, v té jsou i kopýtka a kůžička....;-D

+1/0
18.3.2017 9:12

P18a60v11e41l 35N74o29v59o29t46n92y 2713623323409

Michelinska hvezda - cisarovi nove saty.

0/0
18.3.2017 2:47

I92v51o 67B17o89u23š21e 5762207918

tvrdé y prosím.

+1/0
18.3.2017 9:02

J11i83n13d65ř30i56c72h 62M54u27s60í50l70e34k 5949141186

"Zajít si jednou za čas do restaurace oceněné michelinskou hvězdou nebo Bibem vůbec není špatné. Minimálně proto, aby se člověk nemusel spoléhat na názory druhých vyčtené z internetových diskusí a udělal si vlastní názor." Tohle podepisuji, ať si kdo má možnost občas zajde do podniku s michelinskou hvězdou a udělá si vlastní názor. R^

+1/0
15.3.2017 14:35

J77a91r87o80s10l25a22v 22T87í89n55e58k 4334408490192

Tady se jedná spíše o cenu za jídlo a možnosti zájemce. Jsou lidé, kteří při pomyšlení, že za malou hromádku něčeho ,mají dát 500 kč,jim jídlo zhořkne v ústech..a tak tam raději nejdou..

0/0
29.4.2017 18:59

R40i50c70h62a38r71d 73M39i26k44u70l89e31n26k71a 1139817457284

Rád vařím, a moji strávníci říkají že dobře, rád jím dobrá jídla, ale 135 kaček za párek s hořčicí je fakt kravina...

0/0
15.3.2017 14:06

O87l38d91ř84i70c89h 76H40o11r23á39k 2244769511195

Zkusil jsem tyto experimenty haute cuisine, fusion cuisine i nouvelle cuisine. Málokdy jsem odešel spokojen a až příliš často jsem si pod pohledem distinguovaného majordoma podniku připadal vítaný jako moucha v polévce.

Takže dnes už jezdím a stavuji se jen na doporučení lidí které znám i kdyby to bylo na dobrou sekanou, poctivý boršč či zelňačku nebo na kachnu/husu s bramborovými plackami a podobně ... a zatím se mi to jen vyplatilo a nad těmi mistry co mají utrápená moudra o karbanátcích jsem dávno zlomil hůl.

Ale každému co jeho jest, já rád dobré jídlo i když je to "jen" klobása od šikovného řezníka či domácí zabijačka.

+4/0
13.3.2017 16:58

E29v63z41e74n 46S13o62u71k45u38p 1357904956258

Vy "michelini"... rád si dám třeba řízek, tlačenku, svíčkovou nebo jitrnici....

+1/0
13.3.2017 15:08

E86v72z22e14n 52S20o26u55k78u80p 1857974696608

No nevím proč bych tam chodil.... Stejně si uvařím doma za desetinu ceny....

+1/−2
11.3.2017 12:11

D10a12v67i29d 80K11r62á39l 8375455425

Tak to navrhuju, abyste nabídl své služby dobré restauraci. Určitě se uplatníte a budete mít královský plat.

+1/0
14.3.2017 13:50

J65a26r91o62s59l79a93v 60T52í37n10e34k 4714658340632

proč ironizujete ? On přece neříká, že udělá totéž jídlo za desetinu ceny, ale jídlo podle svého gusta.

0/0
29.4.2017 19:01

D49a81v55i75d 75K52r61á69l 8775195535

Pan Soukup naznačil, že si v podobné kvalitě uvaří doma za desetinu ceny. Tak jsem mu navrhli, aby si tím zkusil vydělávat. Jestli mě poslechne, nebo ne, je jen na něm.

0/0
29.4.2017 19:16
Foto

K88a42r84e58l 37S79ý47k35o27r63a 6953989862340

dal jsem si salám Herkules se starým toustovým chlebem... a jsem po snídani....

+1/0
11.3.2017 9:23

M54i42r59o74s39l11a94v 27J60o80c83h 3602691893148

Zkuste mi někdo dát tip, kde v Praze najdu podnik s vynikajícími stejky(300g a více). Já pořád tápu a hledám, zatím jsem nebyl nikdy moc spokojený.;-(

Díky.

+1/0
10.3.2017 10:26

M56a24r52t15i89n60a 74M93a10t29ě86j45k47o69v67á 5505942316306

Doporučuju stáhnout si Yelp, tam toho najdete... Počítejte s tím, že u restaurací vždycky funguje hype a že nejoblíbenější nemusí nutně znamenat nejlepší. Ale určitě vám to dá tipy, které vám pomůžou s výběrem "té vaší " hospody

+1/0
10.3.2017 10:39
Foto

K42a91r85e39l 75S24ý36k38o61r11a 6963679892430

Olomouc je tam taky... :-)

0/0
11.3.2017 9:27
Foto

K78a13r21e89l 18S35ý58k60o42r39a 6873939622340

ani se nemusí nic stahovat, viz: https://www.yelp.cz/

0/0
11.3.2017 9:27

P59e19t84r 61M39u36r96č27e27k 3478386780

Veletržní 6 praha 7 Stejkárna

+1/0
11.3.2017 18:23

T61o97m73á95š 41V38e52r66n44e58r 1765424697715

To vypadá dobře až budu mít cestu do Prahy vyzkouším...

0/0
14.3.2017 20:59

E69v10a 61J97a44n22o88u76š28k76o48v66á 7414928252615

La Casa Argentina v Dlouhé.. i 500 g a více.. Ceny, samozřejmě, vyšší, ale vše perfektní

0/0
16.3.2017 22:10

P64e82p21a 55N36o84v63a10k 6110449378285

2600,- To mám obědy na celej měsíc. ;-D Nicméně určitě to musí být něco rozhodně nechci pomlouvat. Taky bych jednou rád koštnul třeba "Kostku ve skluzu";-)

+6/0
10.3.2017 10:14
Foto

V75l81a76d25i89m69í35r 45Š29ť81a34s48t11n43ý 1311346395103

Pro mě to vypadá jen na ten párek...:-)

+4/0
10.3.2017 8:31

Š45á37r15k79a 75M65a85t42y86á15š98o60v62á 1171935232949

Zdenda všem sundavá pracholapy v restauracích a sám jich tam má požehnaně....byť se to vznosně tváří jako ryby ;-)

+4/0
10.3.2017 7:39
Foto

M50a60r58t96i15n 56F95a78l39t44ý19n 9211146594348

Nevím jak pro vás, ale pro mne je vedle jídla důležité i jak to tam vypadá, jak se mi tam sedí. Tady je moje hodnocení.

1. Alcron - nudný bledulový interiér, sedačky pro krále na audienci a ne sednut ke stolu a jíst.

2., 3., 5. - seděl jste v tom někdo? Obejme vás opěradlo, ruce si neuvolníte, tvrdý okraj vám ucpává lymfu a cévy na nohou.

A za ty prachy bych si představoval lepší prostředí - ne jen zrestaurovaný sklepy a pověšený rádlo a červeně řvavý špatný křesla...

4 - to je závodka?

6. židle přijatelné, prostředí otřesné

7 - raději nic neukazuje

8 - nejhorší na sezení jsou tyhle barovky a ještě k tomu Thonetky s tvrdým okrajem - nejlepší způsob jak hosta vypakovat do 20 minut

9. celkem to ujde; slepecký pes na požádání, aby vás v té tmě dovedl ke stolu?

10 - fuj! To je přímo nevkus! Sorry Pohlreichu.

+2/−14
9.3.2017 18:56

P10a64v17e32l 47S10v26o90b81o12d63a 4357830652732

Konecne nekdo, kdo vsechny podniky osobne navstivil. Ale kdeze, vy hodnotite fotky...

+10/0
9.3.2017 23:21
Foto

V39l34a16d92i69m75í41r 93Š87ť40a35s49t41n55ý 1731386365803

Aby se vám to na stole neztratilo mezi ubrousky a ostatním prostíráním.

0/0
10.3.2017 8:33
Foto

M98a95r55t84i56n 23F78a59l78t56ý42n 9781716404148

Na to, abych viděl jak ten podnik vypadá mi stačí jakožto profesionálovi fotky. Já za to nemůžu, že vy naletíte na každý marketing, který vám kde kdo pověsí na nos. V česko-americké reklamní agentuře jsme takovým jako vy říkali jouda.

0/−5
10.3.2017 21:52

P98a19v13e28l 43S83v91o15b75o75d95a 4977680692262

Vite pane, vzdycky si rikam jestli mam reagovat ne nekoho kde mne zcela bezduvodne urazi. Pak si reknu, ne nema to cenu, je to zbytecne. Ano je to tak, o tom, kdo je jouda si tady udela kazdy svuj obrazek sam. Preji vam hezky vecer.

+2/0
10.3.2017 23:24

P53e74t82r 36N87ě19m88e82c 4215372432907

Proč když je nějaký chod miniaturní, tak je přesto na obrovském talíři. Víte to někdo?

0/0
9.3.2017 18:45

M28a97r24t26i10n30a 49M31a51t54ě93j52k87o92v29á 5795872576546

Možná je pro chod restaurace jednodušší mít jen dva typy talířů. A když je ten talíř nahřátej, je to vlastně celkem fuk.

0/0
10.3.2017 10:42

V18l42k 34J80a59r52o83s30l25a25v 8973752

Některá ta jídla na té fotogalerii vypadají že to moc k jídlu nebude, já tedy když si chci pochutnat vyrazím do restaurace kde umí pořádný biftek s opečenýma bramborami

a k tomu točí dobré pivo a to mně pak není líto si za to i přiměřeně zaplatit.

+15/−3
9.3.2017 17:02

Z84d52e64n92ě89k 59K75o75r57f 8466278707593

Moje řeč!

+3/0
9.3.2017 17:17

K32a93r42e67l 39M10a35l65ý 6286104650471

Moje rec, tedy az na ty opecene brambory. Brambory prasatkum, masicko mne.

0/0
9.3.2017 19:59

V48a71c41l78a15v 33K33u75b69i50s 5861931129697

Tak nekdy zajdete do Fieldu, to jidlo je zazitek. Vymazlena obsluha zajimave jidlo a rozhodne se najite. Ja mam rad Koolnu na Pankraci, Kameru na Barrandove a spoustu dalsich normalnich restauraci, ale obcas zajdeme i do techto ocenenych restauraci a opravdu je to poznat a clovek si tam rad zaplati za zazitek. Je to neco jako kdyz jezdite pravidelne v trojkovym BMW a pak presednete treba do Ferrari. Oboji je skvely ale proste to Ferrari je vetsi zazitek.

+1/0
9.3.2017 17:29

M13a22r10t17i89n70a 74M58a65t19ě25j90k24o89v41á 5565842866276

Když jsem měla to štěstí vybrat restauraci pro firemní večeři, zkusila jsem Divinis a SaSaZu (Na Kopci jsem už bohužel nestihla). Jídlo bylo skvělý, neotřelý a nikdo kolem mě nehopsal a nedělal opičky. Na Žižkovské věži, což byla stejná cenová kategorie, to bylo naopak, jídlo sice nebylo špatné, ale sama bych za něj tolik nezaplatila, za zadkem mi neustále přešlapoval číšník a mně se ulevilo, když jsem mohla odejít. Jsou to ale jen moje osobní zkušenosti, jiný člověk by to třeba hodnotil jinak.

0/0
10.3.2017 10:47

Z54d28e27n95ě69k 33M23á51č11a19l44a 1983395979350

A mají tam taky smažák s hranolkama a tatarkou? že bych zašel.

+7/−4
9.3.2017 16:08

V87a35c58l37a38v 89K87u81b61i26s 5861901439907

Nedelejte to bude to chutnat jinak nez chemicka produkce Vasi zavodky.

0/−3
9.3.2017 17:39

M29a84r63t69i48n83a 52M17a51t75ě92j48k69o65v23á 5655792276656

Měla jsem kdysi dávno na Lužnici smažák, který se odmítl rozpustit i v tom friťáku :) jo, to byly doby

0/0
10.3.2017 10:49

M35a64r82t28i55n 95K38r71u66t10ý 1188781899325

je to těžká věc, s jídlem je to jako za volantem, každý to umí nejlíp a všichni ostatní to dělají špatně :-). Realita je ovšem taková, že aby člověk opravdu ocenil chutě u jídla a vína, musí se k tomu prostě projíst a propít stejně, jako se k dobré výkonnosti na běhu musí proběhat. Chuťové buňky totiž vyžadují trénink a stimuly a mají tendenci se významně flákat, když jim dávkujeme přesolená či překořeněná jídla.

Ceny v restauracích jsou ve výši, kterou jsou zákazníci ochotni zaplatit, nic více bych za tím nehledal. A fakt třeba je, že výhled z Aureole je skutečně mimořádný, to se jim dá i prominout nabídka vlašského ryzlinku ke steaku :-)

+5/−2
9.3.2017 13:32

K31a26r54e74l 60M55a54l28ý 6456584640881

Nemas pravdu, ne nadarmo se rika: Sto lidi, sto chuti.

+4/−1
9.3.2017 14:48

J68i34r74k26a 81N98o31v64á77k 6182105385669

docela se divím, že jsou ty podniky z jedný hvězdy tak vyplesklý a dělá se tu z toho kdovíco.

přitom co ty hvězdy v mišelinským průvodci vlastně znamenají?

1 hvězda - pokud už jedete okolo, stojí za to se zastavit

2 hvězdy - stojí za zajížďku na vaší cestě

3 hvězdy - stojí za extra cestu přímo do toho podniku.

takže až budu mít cestu kolem, tak se stavím :-)

+11/−1
9.3.2017 11:23

V40a75c27l51a97v 71K84u70b26i53s 5201481159347

To platilo pred sto lety kdy cestovani bylo luxus. Dneska je to spis

1 hvězda - stojí za zajížďku na vaší cestě

2 hvězdy - stojí za delsi zajížďku na vaší cestě

0/0
9.3.2017 17:36

M71a47r89t15i27n39a 86M71a63t55ě83j11k86o24v22á 5235312866876

Nojo, jenže když to tu nikdo nemá a lidi to táhne... Pohlreich k tomu přistupuje lidově, pro něj je největší ocenění to od zákazníka (praktický to muž). Ale vážně, kdo z nás to uznání nemá rád? A vždycky tak nějak víc váží chvála od toho, kdo oboru rozumí. Je to celé maličko postavené na vodě, to uznávám.

0/0
10.3.2017 10:53

P43a83v37e13l 29D72o73l92n71í24č23e35k 3218563374831

To zas bude keců, že je to drahé, pro snoby a kde na to má normální člověk vzít....

+3/0
9.3.2017 10:20

K73a71r89e70l 51M94a76l30ý 6426494200571

Je to drahe, pro snoby a clovek by si mel alespon jednou nasetrit, aby svou domenku potvrdil a nebo vyvratil.

+8/0
9.3.2017 10:26

P72a56v94e66l 32D14o30l95n67í27č26e41k 3348663714571

Já tam vidím ceny hlavních chodů okolo 300. Meníčko na Růžku za stravenku to není, ale vysloveně drahé ani snobské mi to tedy nepřipadá.

+4/0
9.3.2017 10:28

K37a43r37e73l 13M49a49l33ý 6596454910661

Ja koukal na degustacni menu za 2000-3000, pivo za 78 bych jeste prezil, ale ze je to jen tretinka, to uz ne.

+6/−1
9.3.2017 10:37

K62a94r63e19l 25N10a45s75t57o90u30p89i60l 3680661570391

no, jenže to je potom problém lidí, kteří smýšlí podobně jako vy. Vypraví se do takové restaurace, objednají se hlavní chod, kde dostanou pochopitelně výrazně menší porci než v jejich oblíbené knajpě a potom všude pomlouvají, jaký měli hlad, jak to bylo drahé. Přitom nechápou, že jídla v takových podnicích jsou postavena na několika chodech. Že je něco jako předkrm, polévka a i nějaký dezert. A že účelem není za jejich peníze se nažrat jak vepř, ale odcházet s příjemným pocitem nasycení a prožitkem chutí...

+4/0
9.3.2017 12:43

P65e13t78r 47M48a85l15i75š17k17a 6321335451303

Takže je to pro snoby.

+2/−5
9.3.2017 15:23

M39a47r66t11i14n17a 10M41a87t90ě24j66k16o52v75á 5145452916206

Nechápu ty mínusy, velmi často to pro snoby je. Ne každá drahá a dobrá restaurace samozřejmě je pro snoby, ale jsou i takové, které na ně přímo cílí.

+2/0
10.3.2017 10:55

Najdete na iDNES.cz