Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Jídlo v michelinských restauracích: od párku s hořčicí po menu za tři tisíce

Zajít si jednou za čas do restaurace oceněné michelinskou hvězdou nebo Bibem vůbec není špatné. Minimálně proto, aby se člověk nemusel spoléhat na názory druhých vyčtené z internetových diskusí a udělal si vlastní názor.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

I70v51o 14B52o62u12š37e 5692507678

Na maso zpracované "od rypáčku po ocásek" stačí koupit si vepřovou konzervu v Kauflandu, v té jsou i kopýtka a kůžička....;-D

+1/0
18.3.2017 9:12

P24a30v45e80l 40N98o60v34o90t67n94y 2473333763439

Michelinska hvezda - cisarovi nove saty.

0/0
18.3.2017 2:47

I37v59o 38B24o55u53š78e 5282827978

tvrdé y prosím.

+1/0
18.3.2017 9:02

J71i72n14d93ř37i56c25h 68M31u11s30í13l72e47k 5109741616

"Zajít si jednou za čas do restaurace oceněné michelinskou hvězdou nebo Bibem vůbec není špatné. Minimálně proto, aby se člověk nemusel spoléhat na názory druhých vyčtené z internetových diskusí a udělal si vlastní názor." Tohle podepisuji, ať si kdo má možnost občas zajde do podniku s michelinskou hvězdou a udělá si vlastní názor. R^

+1/0
15.3.2017 14:35

J66a12r24o32s28l36a18v 34T51í97n55e93k 4244448120612

Tady se jedná spíše o cenu za jídlo a možnosti zájemce. Jsou lidé, kteří při pomyšlení, že za malou hromádku něčeho ,mají dát 500 kč,jim jídlo zhořkne v ústech..a tak tam raději nejdou..

0/0
29.4.2017 18:59

R81i67c36h55a39r62d 21M79i78k11u75l23e34n86k89a 1249807917214

Rád vařím, a moji strávníci říkají že dobře, rád jím dobrá jídla, ale 135 kaček za párek s hořčicí je fakt kravina...

0/0
15.3.2017 14:06

O25l67d75ř52i45c94h 69H85o57r69á73k 2174659271515

Zkusil jsem tyto experimenty haute cuisine, fusion cuisine i nouvelle cuisine. Málokdy jsem odešel spokojen a až příliš často jsem si pod pohledem distinguovaného majordoma podniku připadal vítaný jako moucha v polévce.

Takže dnes už jezdím a stavuji se jen na doporučení lidí které znám i kdyby to bylo na dobrou sekanou, poctivý boršč či zelňačku nebo na kachnu/husu s bramborovými plackami a podobně ... a zatím se mi to jen vyplatilo a nad těmi mistry co mají utrápená moudra o karbanátcích jsem dávno zlomil hůl.

Ale každému co jeho jest, já rád dobré jídlo i když je to "jen" klobása od šikovného řezníka či domácí zabijačka.

+4/0
13.3.2017 16:58

E89v78z73e28n 31S14o90u44k53u27p 1597944106638

Vy "michelini"... rád si dám třeba řízek, tlačenku, svíčkovou nebo jitrnici....

+1/0
13.3.2017 15:08

E18v41z22e31n 32S85o92u16k25u89p 1597694756638

No nevím proč bych tam chodil.... Stejně si uvařím doma za desetinu ceny....

+1/−2
11.3.2017 12:11

D20a14v93i20d 94K82r95á21l 8495625695

Tak to navrhuju, abyste nabídl své služby dobré restauraci. Určitě se uplatníte a budete mít královský plat.

+1/0
14.3.2017 13:50

J17a34r33o31s35l84a10v 69T32í49n38e60k 4844428410572

proč ironizujete ? On přece neříká, že udělá totéž jídlo za desetinu ceny, ale jídlo podle svého gusta.

0/0
29.4.2017 19:01

D83a63v82i68d 61K37r37á34l 8485325495

Pan Soukup naznačil, že si v podobné kvalitě uvaří doma za desetinu ceny. Tak jsem mu navrhli, aby si tím zkusil vydělávat. Jestli mě poslechne, nebo ne, je jen na něm.

0/0
29.4.2017 19:16
Foto

K10a26r66e95l 90S59ý61k25o61r69a 6833889142590

dal jsem si salám Herkules se starým toustovým chlebem... a jsem po snídani....

+1/0
11.3.2017 9:23

M98i53r24o81s52l18a76v 63J35o22c56h 3652931183798

Zkuste mi někdo dát tip, kde v Praze najdu podnik s vynikajícími stejky(300g a více). Já pořád tápu a hledám, zatím jsem nebyl nikdy moc spokojený.;-(

Díky.

+1/0
10.3.2017 10:26

M96a97r82t12i45n98a 52M64a52t46ě11j33k27o78v86á 5985732786186

Doporučuju stáhnout si Yelp, tam toho najdete... Počítejte s tím, že u restaurací vždycky funguje hype a že nejoblíbenější nemusí nutně znamenat nejlepší. Ale určitě vám to dá tipy, které vám pomůžou s výběrem "té vaší " hospody

+1/0
10.3.2017 10:39
Foto

K61a82r22e52l 94S24ý72k46o90r53a 6493349652520

Olomouc je tam taky... :-)

0/0
11.3.2017 9:27
Foto

K44a64r71e11l 85S68ý59k56o87r71a 6443519832580

ani se nemusí nic stahovat, viz: https://www.yelp.cz/

0/0
11.3.2017 9:27

P83e48t22r 81M86u84r55č95e83k 3558866870

Veletržní 6 praha 7 Stejkárna

+1/0
11.3.2017 18:23

T71o62m60á21š 12V21e44r79n81e24r 1245964877195

To vypadá dobře až budu mít cestu do Prahy vyzkouším...

0/0
14.3.2017 20:59

E57v15a 94J50a17n52o39u23š61k52o40v66á 7474808952485

La Casa Argentina v Dlouhé.. i 500 g a více.. Ceny, samozřejmě, vyšší, ale vše perfektní

0/0
16.3.2017 22:10

P80e25p24a 97N96o96v94a76k 6680329178145

2600,- To mám obědy na celej měsíc. ;-D Nicméně určitě to musí být něco rozhodně nechci pomlouvat. Taky bych jednou rád koštnul třeba "Kostku ve skluzu";-)

+6/0
10.3.2017 10:14
Foto

V76l69a33d24i93m77í36r 50Š11ť42a47s43t58n57ý 1101176795443

Pro mě to vypadá jen na ten párek...:-)

+4/0
10.3.2017 8:31

Š73á62r82k43a 43M97a82t88y22á60š19o27v81á 1831445352469

Zdenda všem sundavá pracholapy v restauracích a sám jich tam má požehnaně....byť se to vznosně tváří jako ryby ;-)

+4/0
10.3.2017 7:39
Foto

M91a29r26t72i69n 53F55a47l47t77ý79n 9491486964868

Nevím jak pro vás, ale pro mne je vedle jídla důležité i jak to tam vypadá, jak se mi tam sedí. Tady je moje hodnocení.

1. Alcron - nudný bledulový interiér, sedačky pro krále na audienci a ne sednut ke stolu a jíst.

2., 3., 5. - seděl jste v tom někdo? Obejme vás opěradlo, ruce si neuvolníte, tvrdý okraj vám ucpává lymfu a cévy na nohou.

A za ty prachy bych si představoval lepší prostředí - ne jen zrestaurovaný sklepy a pověšený rádlo a červeně řvavý špatný křesla...

4 - to je závodka?

6. židle přijatelné, prostředí otřesné

7 - raději nic neukazuje

8 - nejhorší na sezení jsou tyhle barovky a ještě k tomu Thonetky s tvrdým okrajem - nejlepší způsob jak hosta vypakovat do 20 minut

9. celkem to ujde; slepecký pes na požádání, aby vás v té tmě dovedl ke stolu?

10 - fuj! To je přímo nevkus! Sorry Pohlreichu.

+2/−14
9.3.2017 18:56

P96a33v58e53l 30S42v35o34b41o14d65a 4757400822592

Konecne nekdo, kdo vsechny podniky osobne navstivil. Ale kdeze, vy hodnotite fotky...

+10/0
9.3.2017 23:21
Foto

V62l98a32d21i17m87í63r 71Š14ť19a37s94t94n30ý 1131496725633

Aby se vám to na stole neztratilo mezi ubrousky a ostatním prostíráním.

0/0
10.3.2017 8:33
Foto

M31a30r58t35i90n 14F13a65l94t84ý67n 9141776244638

Na to, abych viděl jak ten podnik vypadá mi stačí jakožto profesionálovi fotky. Já za to nemůžu, že vy naletíte na každý marketing, který vám kde kdo pověsí na nos. V česko-americké reklamní agentuře jsme takovým jako vy říkali jouda.

0/−5
10.3.2017 21:52

P86a24v79e26l 37S88v98o43b61o54d44a 4917470402132

Vite pane, vzdycky si rikam jestli mam reagovat ne nekoho kde mne zcela bezduvodne urazi. Pak si reknu, ne nema to cenu, je to zbytecne. Ano je to tak, o tom, kdo je jouda si tady udela kazdy svuj obrazek sam. Preji vam hezky vecer.

+2/0
10.3.2017 23:24

P37e64t91r 22N18ě62m11e37c 4185282172507

Proč když je nějaký chod miniaturní, tak je přesto na obrovském talíři. Víte to někdo?

0/0
9.3.2017 18:45

M92a78r13t98i40n22a 40M17a15t32ě32j45k73o32v85á 5965792556216

Možná je pro chod restaurace jednodušší mít jen dva typy talířů. A když je ten talíř nahřátej, je to vlastně celkem fuk.

0/0
10.3.2017 10:42

V65l35k 90J56a13r21o64s15l11a85v 8863712

Některá ta jídla na té fotogalerii vypadají že to moc k jídlu nebude, já tedy když si chci pochutnat vyrazím do restaurace kde umí pořádný biftek s opečenýma bramborami

a k tomu točí dobré pivo a to mně pak není líto si za to i přiměřeně zaplatit.

+15/−3
9.3.2017 17:02

Z97d29e47n15ě64k 57K54o13r78f 8166338967143

Moje řeč!

+3/0
9.3.2017 17:17
Foto

K41a55r47e85l 75M14a56l61ý 6166514250121

Moje rec, tedy az na ty opecene brambory. Brambory prasatkum, masicko mne.

0/0
9.3.2017 19:59

V31a10c87l74a17v 39K31u28b59i34s 5251351279317

Tak nekdy zajdete do Fieldu, to jidlo je zazitek. Vymazlena obsluha zajimave jidlo a rozhodne se najite. Ja mam rad Koolnu na Pankraci, Kameru na Barrandove a spoustu dalsich normalnich restauraci, ale obcas zajdeme i do techto ocenenych restauraci a opravdu je to poznat a clovek si tam rad zaplati za zazitek. Je to neco jako kdyz jezdite pravidelne v trojkovym BMW a pak presednete treba do Ferrari. Oboji je skvely ale proste to Ferrari je vetsi zazitek.

+1/0
9.3.2017 17:29

M48a35r51t41i59n11a 92M52a70t64ě26j29k35o80v39á 5205912776326

Když jsem měla to štěstí vybrat restauraci pro firemní večeři, zkusila jsem Divinis a SaSaZu (Na Kopci jsem už bohužel nestihla). Jídlo bylo skvělý, neotřelý a nikdo kolem mě nehopsal a nedělal opičky. Na Žižkovské věži, což byla stejná cenová kategorie, to bylo naopak, jídlo sice nebylo špatné, ale sama bych za něj tolik nezaplatila, za zadkem mi neustále přešlapoval číšník a mně se ulevilo, když jsem mohla odejít. Jsou to ale jen moje osobní zkušenosti, jiný člověk by to třeba hodnotil jinak.

0/0
10.3.2017 10:47

Z13d43e56n66ě37k 71M76á12č78a53l17a 1393225679540

A mají tam taky smažák s hranolkama a tatarkou? že bych zašel.

+7/−4
9.3.2017 16:08

V65a31c19l73a90v 23K19u77b39i32s 5581871149497

Nedelejte to bude to chutnat jinak nez chemicka produkce Vasi zavodky.

0/−3
9.3.2017 17:39

M87a49r41t47i13n23a 86M91a67t24ě69j82k98o23v98á 5625342146606

Měla jsem kdysi dávno na Lužnici smažák, který se odmítl rozpustit i v tom friťáku :) jo, to byly doby

0/0
10.3.2017 10:49

M79a25r18t10i28n 85K18r93u64t27ý 1448781839725

je to těžká věc, s jídlem je to jako za volantem, každý to umí nejlíp a všichni ostatní to dělají špatně :-). Realita je ovšem taková, že aby člověk opravdu ocenil chutě u jídla a vína, musí se k tomu prostě projíst a propít stejně, jako se k dobré výkonnosti na běhu musí proběhat. Chuťové buňky totiž vyžadují trénink a stimuly a mají tendenci se významně flákat, když jim dávkujeme přesolená či překořeněná jídla.

Ceny v restauracích jsou ve výši, kterou jsou zákazníci ochotni zaplatit, nic více bych za tím nehledal. A fakt třeba je, že výhled z Aureole je skutečně mimořádný, to se jim dá i prominout nabídka vlašského ryzlinku ke steaku :-)

+5/−2
9.3.2017 13:32
Foto

K61a89r13e74l 91M18a53l66ý 6726634940131

Nemas pravdu, ne nadarmo se rika: Sto lidi, sto chuti.

+4/−1
9.3.2017 14:48

J18i24r94k78a 75N96o53v36á33k 6342795495239

docela se divím, že jsou ty podniky z jedný hvězdy tak vyplesklý a dělá se tu z toho kdovíco.

přitom co ty hvězdy v mišelinským průvodci vlastně znamenají?

1 hvězda - pokud už jedete okolo, stojí za to se zastavit

2 hvězdy - stojí za zajížďku na vaší cestě

3 hvězdy - stojí za extra cestu přímo do toho podniku.

takže až budu mít cestu kolem, tak se stavím :-)

+11/−1
9.3.2017 11:23

V60a94c29l32a73v 33K44u85b20i47s 5331941869427

To platilo pred sto lety kdy cestovani bylo luxus. Dneska je to spis

1 hvězda - stojí za zajížďku na vaší cestě

2 hvězdy - stojí za delsi zajížďku na vaší cestě

0/0
9.3.2017 17:36

M94a16r23t51i54n14a 24M76a93t97ě84j50k46o35v56á 5485362206636

Nojo, jenže když to tu nikdo nemá a lidi to táhne... Pohlreich k tomu přistupuje lidově, pro něj je největší ocenění to od zákazníka (praktický to muž). Ale vážně, kdo z nás to uznání nemá rád? A vždycky tak nějak víc váží chvála od toho, kdo oboru rozumí. Je to celé maličko postavené na vodě, to uznávám.

0/0
10.3.2017 10:53

P60a40v23e33l 44D98o39l60n27í97č75e71k 3838873644571

To zas bude keců, že je to drahé, pro snoby a kde na to má normální člověk vzít....

+3/0
9.3.2017 10:20
Foto

K30a20r82e35l 44M98a83l11ý 6316464330851

Je to drahe, pro snoby a clovek by si mel alespon jednou nasetrit, aby svou domenku potvrdil a nebo vyvratil.

+8/0
9.3.2017 10:26

P19a39v70e20l 23D40o36l11n81í81č77e52k 3248533954781

Já tam vidím ceny hlavních chodů okolo 300. Meníčko na Růžku za stravenku to není, ale vysloveně drahé ani snobské mi to tedy nepřipadá.

+4/0
9.3.2017 10:28
Foto

K27a36r11e62l 81M76a36l38ý 6536834290611

Ja koukal na degustacni menu za 2000-3000, pivo za 78 bych jeste prezil, ale ze je to jen tretinka, to uz ne.

+6/−1
9.3.2017 10:37

K56a22r12e96l 75N52a51s87t37o64u58p52i61l 3620751470411

no, jenže to je potom problém lidí, kteří smýšlí podobně jako vy. Vypraví se do takové restaurace, objednají se hlavní chod, kde dostanou pochopitelně výrazně menší porci než v jejich oblíbené knajpě a potom všude pomlouvají, jaký měli hlad, jak to bylo drahé. Přitom nechápou, že jídla v takových podnicích jsou postavena na několika chodech. Že je něco jako předkrm, polévka a i nějaký dezert. A že účelem není za jejich peníze se nažrat jak vepř, ale odcházet s příjemným pocitem nasycení a prožitkem chutí...

+4/0
9.3.2017 12:43

P39e21t90r 12M14a82l94i44š69k14a 6411125421663

Takže je to pro snoby.

+2/−5
9.3.2017 15:23

M38a21r73t54i69n78a 79M76a70t11ě18j51k61o76v57á 5105282116876

Nechápu ty mínusy, velmi často to pro snoby je. Ne každá drahá a dobrá restaurace samozřejmě je pro snoby, ale jsou i takové, které na ně přímo cílí.

+2/0
10.3.2017 10:55







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.