Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Jídlo v michelinských restauracích: od párku s hořčicí po menu za tři tisíce

Zajít si jednou za čas do restaurace oceněné michelinskou hvězdou nebo Bibem vůbec není špatné. Minimálně proto, aby se člověk nemusel spoléhat na názory druhých vyčtené z internetových diskusí a udělal si vlastní názor.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

I27v97o 38B12o62u58š55e 5882487328

Na maso zpracované "od rypáčku po ocásek" stačí koupit si vepřovou konzervu v Kauflandu, v té jsou i kopýtka a kůžička....;-D

+1/0
18.3.2017 9:12

P65a13v29e82l 43N37o20v42o87t47n85y 2843663363279

Michelinska hvezda - cisarovi nove saty.

0/0
18.3.2017 2:47

I11v66o 69B90o37u15š13e 5702857798

tvrdé y prosím.

+1/0
18.3.2017 9:02

J47i15n56d92ř67i59c89h 59M15u75s90í20l22e57k 5189341646

"Zajít si jednou za čas do restaurace oceněné michelinskou hvězdou nebo Bibem vůbec není špatné. Minimálně proto, aby se člověk nemusel spoléhat na názory druhých vyčtené z internetových diskusí a udělal si vlastní názor." Tohle podepisuji, ať si kdo má možnost občas zajde do podniku s michelinskou hvězdou a udělá si vlastní názor. R^

+1/0
15.3.2017 14:35

J63a15r33o41s40l12a83v 61T91í84n96e20k 4264628410432

Tady se jedná spíše o cenu za jídlo a možnosti zájemce. Jsou lidé, kteří při pomyšlení, že za malou hromádku něčeho ,mají dát 500 kč,jim jídlo zhořkne v ústech..a tak tam raději nejdou..

0/0
29.4.2017 18:59

R12i95c31h63a48r30d 86M94i34k61u60l35e89n53k22a 1819137497484

Rád vařím, a moji strávníci říkají že dobře, rád jím dobrá jídla, ale 135 kaček za párek s hořčicí je fakt kravina...

0/0
15.3.2017 14:06

O64l61d47ř16i13c72h 40H74o74r91á49k 2874229591755

Zkusil jsem tyto experimenty haute cuisine, fusion cuisine i nouvelle cuisine. Málokdy jsem odešel spokojen a až příliš často jsem si pod pohledem distinguovaného majordoma podniku připadal vítaný jako moucha v polévce.

Takže dnes už jezdím a stavuji se jen na doporučení lidí které znám i kdyby to bylo na dobrou sekanou, poctivý boršč či zelňačku nebo na kachnu/husu s bramborovými plackami a podobně ... a zatím se mi to jen vyplatilo a nad těmi mistry co mají utrápená moudra o karbanátcích jsem dávno zlomil hůl.

Ale každému co jeho jest, já rád dobré jídlo i když je to "jen" klobása od šikovného řezníka či domácí zabijačka.

+4/0
13.3.2017 16:58

E20v60z85e70n 25S43o28u38k17u77p 1507574706488

Vy "michelini"... rád si dám třeba řízek, tlačenku, svíčkovou nebo jitrnici....

+1/0
13.3.2017 15:08

E72v25z17e76n 24S75o80u63k88u28p 1907174546228

No nevím proč bych tam chodil.... Stejně si uvařím doma za desetinu ceny....

+1/−2
11.3.2017 12:11

D12a84v73i47d 75K23r43á60l 8945425335

Tak to navrhuju, abyste nabídl své služby dobré restauraci. Určitě se uplatníte a budete mít královský plat.

+1/0
14.3.2017 13:50

J14a46r33o40s38l61a24v 69T36í11n76e41k 4214978830942

proč ironizujete ? On přece neříká, že udělá totéž jídlo za desetinu ceny, ale jídlo podle svého gusta.

0/0
29.4.2017 19:01

D55a71v66i79d 18K88r16á35l 8315145135

Pan Soukup naznačil, že si v podobné kvalitě uvaří doma za desetinu ceny. Tak jsem mu navrhli, aby si tím zkusil vydělávat. Jestli mě poslechne, nebo ne, je jen na něm.

0/0
29.4.2017 19:16
Foto

K81a56r15e22l 29S74ý52k20o38r56a 6323609662750

dal jsem si salám Herkules se starým toustovým chlebem... a jsem po snídani....

+1/0
11.3.2017 9:23

M47i27r20o34s52l61a48v 90J28o86c87h 3372611253248

Zkuste mi někdo dát tip, kde v Praze najdu podnik s vynikajícími stejky(300g a více). Já pořád tápu a hledám, zatím jsem nebyl nikdy moc spokojený.;-(

Díky.

+1/0
10.3.2017 10:26

M40a96r19t33i57n42a 22M31a87t56ě66j68k87o54v47á 5325202106136

Doporučuju stáhnout si Yelp, tam toho najdete... Počítejte s tím, že u restaurací vždycky funguje hype a že nejoblíbenější nemusí nutně znamenat nejlepší. Ale určitě vám to dá tipy, které vám pomůžou s výběrem "té vaší " hospody

+1/0
10.3.2017 10:39
Foto

K69a70r94e10l 77S52ý63k89o38r27a 6333919222360

Olomouc je tam taky... :-)

0/0
11.3.2017 9:27
Foto

K94a97r58e23l 37S19ý43k35o95r32a 6773859922600

ani se nemusí nic stahovat, viz: https://www.yelp.cz/

0/0
11.3.2017 9:27

P46e79t64r 76M37u58r55č52e44k 3968416800

Veletržní 6 praha 7 Stejkárna

+1/0
11.3.2017 18:23

T92o51m82á14š 64V64e54r41n91e55r 1875194827895

To vypadá dobře až budu mít cestu do Prahy vyzkouším...

0/0
14.3.2017 20:59

E69v43a 74J72a32n91o58u13š52k57o62v55á 7634628802515

La Casa Argentina v Dlouhé.. i 500 g a více.. Ceny, samozřejmě, vyšší, ale vše perfektní

0/0
16.3.2017 22:10

P63e61p81a 56N25o90v51a91k 6660229418605

2600,- To mám obědy na celej měsíc. ;-D Nicméně určitě to musí být něco rozhodně nechci pomlouvat. Taky bych jednou rád koštnul třeba "Kostku ve skluzu";-)

+6/0
10.3.2017 10:14
Foto

V67l90a90d55i93m46í88r 21Š77ť71a73s49t31n88ý 1971356515183

Pro mě to vypadá jen na ten párek...:-)

+4/0
10.3.2017 8:31

Š11á90r60k50a 91M36a36t36y73á77š90o82v15á 1201595962459

Zdenda všem sundavá pracholapy v restauracích a sám jich tam má požehnaně....byť se to vznosně tváří jako ryby ;-)

+4/0
10.3.2017 7:39
Foto

M61a65r16t61i26n 73F68a73l90t87ý42n 9341366914268

Nevím jak pro vás, ale pro mne je vedle jídla důležité i jak to tam vypadá, jak se mi tam sedí. Tady je moje hodnocení.

1. Alcron - nudný bledulový interiér, sedačky pro krále na audienci a ne sednut ke stolu a jíst.

2., 3., 5. - seděl jste v tom někdo? Obejme vás opěradlo, ruce si neuvolníte, tvrdý okraj vám ucpává lymfu a cévy na nohou.

A za ty prachy bych si představoval lepší prostředí - ne jen zrestaurovaný sklepy a pověšený rádlo a červeně řvavý špatný křesla...

4 - to je závodka?

6. židle přijatelné, prostředí otřesné

7 - raději nic neukazuje

8 - nejhorší na sezení jsou tyhle barovky a ještě k tomu Thonetky s tvrdým okrajem - nejlepší způsob jak hosta vypakovat do 20 minut

9. celkem to ujde; slepecký pes na požádání, aby vás v té tmě dovedl ke stolu?

10 - fuj! To je přímo nevkus! Sorry Pohlreichu.

+2/−14
9.3.2017 18:56

P50a58v21e50l 10S27v97o64b28o66d72a 4217290932662

Konecne nekdo, kdo vsechny podniky osobne navstivil. Ale kdeze, vy hodnotite fotky...

+10/0
9.3.2017 23:21
Foto

V62l88a33d53i46m68í44r 56Š83ť26a91s75t10n47ý 1931126475843

Aby se vám to na stole neztratilo mezi ubrousky a ostatním prostíráním.

0/0
10.3.2017 8:33
Foto

M74a42r56t98i19n 96F28a63l10t87ý93n 9531626484788

Na to, abych viděl jak ten podnik vypadá mi stačí jakožto profesionálovi fotky. Já za to nemůžu, že vy naletíte na každý marketing, který vám kde kdo pověsí na nos. V česko-americké reklamní agentuře jsme takovým jako vy říkali jouda.

0/−5
10.3.2017 21:52

P34a34v52e10l 81S55v56o15b11o36d33a 4177500962262

Vite pane, vzdycky si rikam jestli mam reagovat ne nekoho kde mne zcela bezduvodne urazi. Pak si reknu, ne nema to cenu, je to zbytecne. Ano je to tak, o tom, kdo je jouda si tady udela kazdy svuj obrazek sam. Preji vam hezky vecer.

+2/0
10.3.2017 23:24

P33e64t34r 35N54ě60m19e63c 4795362352817

Proč když je nějaký chod miniaturní, tak je přesto na obrovském talíři. Víte to někdo?

0/0
9.3.2017 18:45

M68a55r61t40i63n52a 96M75a23t50ě11j65k38o27v36á 5545712846886

Možná je pro chod restaurace jednodušší mít jen dva typy talířů. A když je ten talíř nahřátej, je to vlastně celkem fuk.

0/0
10.3.2017 10:42

V77l65k 83J63a39r29o36s92l27a24v 8703722

Některá ta jídla na té fotogalerii vypadají že to moc k jídlu nebude, já tedy když si chci pochutnat vyrazím do restaurace kde umí pořádný biftek s opečenýma bramborami

a k tomu točí dobré pivo a to mně pak není líto si za to i přiměřeně zaplatit.

+15/−3
9.3.2017 17:02

Z73d56e72n87ě59k 49K95o69r63f 8536318137823

Moje řeč!

+3/0
9.3.2017 17:17
Foto

K62a68r95e36l 34M64a90l93ý 6466574260831

Moje rec, tedy az na ty opecene brambory. Brambory prasatkum, masicko mne.

0/0
9.3.2017 19:59

V91a31c21l36a59v 78K60u52b77i36s 5181651399767

Tak nekdy zajdete do Fieldu, to jidlo je zazitek. Vymazlena obsluha zajimave jidlo a rozhodne se najite. Ja mam rad Koolnu na Pankraci, Kameru na Barrandove a spoustu dalsich normalnich restauraci, ale obcas zajdeme i do techto ocenenych restauraci a opravdu je to poznat a clovek si tam rad zaplati za zazitek. Je to neco jako kdyz jezdite pravidelne v trojkovym BMW a pak presednete treba do Ferrari. Oboji je skvely ale proste to Ferrari je vetsi zazitek.

+1/0
9.3.2017 17:29

M14a75r25t34i33n43a 79M80a76t60ě40j66k92o59v78á 5785372986566

Když jsem měla to štěstí vybrat restauraci pro firemní večeři, zkusila jsem Divinis a SaSaZu (Na Kopci jsem už bohužel nestihla). Jídlo bylo skvělý, neotřelý a nikdo kolem mě nehopsal a nedělal opičky. Na Žižkovské věži, což byla stejná cenová kategorie, to bylo naopak, jídlo sice nebylo špatné, ale sama bych za něj tolik nezaplatila, za zadkem mi neustále přešlapoval číšník a mně se ulevilo, když jsem mohla odejít. Jsou to ale jen moje osobní zkušenosti, jiný člověk by to třeba hodnotil jinak.

0/0
10.3.2017 10:47

Z13d66e27n84ě43k 14M74á70č60a14l35a 1593405969560

A mají tam taky smažák s hranolkama a tatarkou? že bych zašel.

+7/−4
9.3.2017 16:08

V59a24c78l21a33v 81K14u21b54i60s 5951911849117

Nedelejte to bude to chutnat jinak nez chemicka produkce Vasi zavodky.

0/−3
9.3.2017 17:39

M72a98r98t19i19n35a 20M85a90t80ě30j58k72o29v75á 5505102986686

Měla jsem kdysi dávno na Lužnici smažák, který se odmítl rozpustit i v tom friťáku :) jo, to byly doby

0/0
10.3.2017 10:49

M46a98r63t98i26n 74K73r98u55t72ý 1338471229885

je to těžká věc, s jídlem je to jako za volantem, každý to umí nejlíp a všichni ostatní to dělají špatně :-). Realita je ovšem taková, že aby člověk opravdu ocenil chutě u jídla a vína, musí se k tomu prostě projíst a propít stejně, jako se k dobré výkonnosti na běhu musí proběhat. Chuťové buňky totiž vyžadují trénink a stimuly a mají tendenci se významně flákat, když jim dávkujeme přesolená či překořeněná jídla.

Ceny v restauracích jsou ve výši, kterou jsou zákazníci ochotni zaplatit, nic více bych za tím nehledal. A fakt třeba je, že výhled z Aureole je skutečně mimořádný, to se jim dá i prominout nabídka vlašského ryzlinku ke steaku :-)

+5/−2
9.3.2017 13:32
Foto

K69a86r15e36l 49M30a70l46ý 6726324960901

Nemas pravdu, ne nadarmo se rika: Sto lidi, sto chuti.

+4/−1
9.3.2017 14:48

J73i19r84k44a 14N59o95v33á47k 6112185985829

docela se divím, že jsou ty podniky z jedný hvězdy tak vyplesklý a dělá se tu z toho kdovíco.

přitom co ty hvězdy v mišelinským průvodci vlastně znamenají?

1 hvězda - pokud už jedete okolo, stojí za to se zastavit

2 hvězdy - stojí za zajížďku na vaší cestě

3 hvězdy - stojí za extra cestu přímo do toho podniku.

takže až budu mít cestu kolem, tak se stavím :-)

+11/−1
9.3.2017 11:23

V44a44c36l63a23v 66K43u17b69i12s 5411701239607

To platilo pred sto lety kdy cestovani bylo luxus. Dneska je to spis

1 hvězda - stojí za zajížďku na vaší cestě

2 hvězdy - stojí za delsi zajížďku na vaší cestě

0/0
9.3.2017 17:36

M77a97r10t35i40n12a 34M11a64t23ě20j67k73o50v88á 5505672786166

Nojo, jenže když to tu nikdo nemá a lidi to táhne... Pohlreich k tomu přistupuje lidově, pro něj je největší ocenění to od zákazníka (praktický to muž). Ale vážně, kdo z nás to uznání nemá rád? A vždycky tak nějak víc váží chvála od toho, kdo oboru rozumí. Je to celé maličko postavené na vodě, to uznávám.

0/0
10.3.2017 10:53

P53a15v85e44l 81D58o65l63n82í14č16e53k 3738893974271

To zas bude keců, že je to drahé, pro snoby a kde na to má normální člověk vzít....

+3/0
9.3.2017 10:20
Foto

K34a47r75e76l 96M57a43l79ý 6226524550921

Je to drahe, pro snoby a clovek by si mel alespon jednou nasetrit, aby svou domenku potvrdil a nebo vyvratil.

+8/0
9.3.2017 10:26

P91a28v28e44l 62D64o69l55n91í62č27e75k 3748473514951

Já tam vidím ceny hlavních chodů okolo 300. Meníčko na Růžku za stravenku to není, ale vysloveně drahé ani snobské mi to tedy nepřipadá.

+4/0
9.3.2017 10:28
Foto

K57a69r46e76l 74M33a63l13ý 6916114180951

Ja koukal na degustacni menu za 2000-3000, pivo za 78 bych jeste prezil, ale ze je to jen tretinka, to uz ne.

+6/−1
9.3.2017 10:37

K71a15r31e38l 13N72a70s63t85o71u89p19i30l 3520341710301

no, jenže to je potom problém lidí, kteří smýšlí podobně jako vy. Vypraví se do takové restaurace, objednají se hlavní chod, kde dostanou pochopitelně výrazně menší porci než v jejich oblíbené knajpě a potom všude pomlouvají, jaký měli hlad, jak to bylo drahé. Přitom nechápou, že jídla v takových podnicích jsou postavena na několika chodech. Že je něco jako předkrm, polévka a i nějaký dezert. A že účelem není za jejich peníze se nažrat jak vepř, ale odcházet s příjemným pocitem nasycení a prožitkem chutí...

+4/0
9.3.2017 12:43

P10e12t58r 15M46a32l52i16š77k27a 6671645241513

Takže je to pro snoby.

+2/−5
9.3.2017 15:23

M60a55r72t83i86n41a 87M71a12t76ě87j20k85o78v37á 5565322986906

Nechápu ty mínusy, velmi často to pro snoby je. Ne každá drahá a dobrá restaurace samozřejmě je pro snoby, ale jsou i takové, které na ně přímo cílí.

+2/0
10.3.2017 10:55



Najdete na iDNES.cz