Diskuse k článku

Pohlreich radí, jak připravit lehká kachní prsa s křupavou kůrčičkou

„Kachnu nemusíte mít spojenou s mastnotou, horou knedlíků a tuctem piv. Naopak je to prima alternativa červenýho masa,“ vysvětluje Zdeněk Pohlreich, který se v neděli večer vrátil na obrazovku Primy s další řadou pořadu Teď vaří šéf!. A opět se v něm věnuje lehkým celodenním menu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

V77á20c60l68a59v 21K71ř51í21ž 7277883591156

Tedy mistře!!Možná to někdo má rád, ale já syrové drůbeží maso nejím8-oRv!!

+1/−1
13.3.2017 23:40

I54v24a59n 61M25a44r80e89k 6764168472

Už na tom úvodním fotu mi něco nesedělo, "dík" to nemusím . ;-(

0/0
13.3.2017 20:03

D74a81n90a 11T14e48n45z69l76e30r 5250432855393

Hmmm. Takže to maso je uvnitř syrové. Tak nevím, jestli by se mi chtělo jíst syrové maso z drůbežího velkochovu. Ale kdo stojí o problémy, proč ne...

+3/−7
13.3.2017 13:53

T54o16m63á74š 25T84a95t55í84č11e68k 5530502960498

Troufám si tipnout, že u Pohlreicha se z velkochovů nevaří.

+1/0
13.3.2017 18:57

D69a81n10a 13T23e93n76z30l69e47r 5710802295823

Dávat to ale jako skvělý tip a recept mezi lidi, kteří z toho drůbežího velkochovu mít maso budou... no...

0/0
14.3.2017 9:53

T83o39m80á72š 32T70a37t27í24č61e31k 5510282960888

Pravda. Já ale spíš pochybuju o chuti syrového drůbežího, vzpomínám si na nějaké dávné grilování nad ohněm bez dřevěného uhlí, kdy po dlouhých hodinách nebylo kuřisko u kostí zdaleka dopečené. Nebylo to ono, opravdu ne. Oproti hovězímu to nemá žádnou chuť, konsistenci pochybnou. Ostatně i syrové vepřové je dobré - máte v Berlíně taky Gehäck, nebo je to moc francké? ;-)

0/0
14.3.2017 10:07

D42a60n97a 48T30e17n48z24l39e72r 5440762855933

Hackepeter - a je to naprosto skvělé, mohla bych se do toho posadit a ujíst se k smrti. :-)

0/0
15.3.2017 19:33

J37a52n 13Š76p72a10t70n86ý 2793282366215

důvod proc něco nejde se vždycky najde ....

+1/0
13.3.2017 19:17

D51a66n48a 81T71e75n79z40l36e86r 5730422985743

Nedejte se zastavit nějakým remcáním z netu. Nic, co by se mělo postavit mezi vás a vaši salmonelózu

+1/−1
14.3.2017 9:54

B45á24r51a 98T86e92s51n33e86r18o27v73á 5545950284549

jak jste na to přišel? 8-o

+1/0
13.3.2017 20:31

D79a79n22a 18T64e80n75z56l11e67r 5960552665503

Nepoznáte syrové maso?

0/−1
14.3.2017 9:55

B78á69r77a 97T64e55s45n80e40r42o69v28á 5785400634969

právě že poznám, ale jednak v článku jasně píšou, že maso se opéká ze všech stran, dokud není propoečené; za druhé kachní prsa jsou červené maso a uvnitř by měla mít teplotu max. 80 stupňů, tedy se nepropékají do mrtě jako kuře, ale spíš jako hovězí či vepřová panenka "dorůžova"; a za třetí díky své struktuře vypadají i propečená pořád stejně tmavě a tedy jakoby syrově

+1/0
15.3.2017 0:17

T31o82m22á81š 16T93a30t89í19č63e48k 5930962280948

Ač mi je jasné, že ty jeho věci chutnají výborně, do toho, abych jedl pětkrát denně, by mě musel nutit španělskou botou.

A tvrdím, že pravidelně vyhladovět je jedna z těch nejlepších věcí, co pro svoje zdraví může člověk udělat.

+3/−8
13.3.2017 13:29

M94a65r46t39i56n 95J55u40r71e18č98k48a 2783474461111

Nejste šéfkuchař severokorejců? :-)

+2/−1
13.3.2017 18:51

T45o92m14á46š 24T43a83t43í84č49e86k 5870102170518

;-D

0/0
13.3.2017 18:54

P82e21t46r 74K61r42e11j16č11í74ř 4514498722170

Trochu Vám musím odporovat. Před pár lety (kdy p. Pohlreich začínal na Primě) jsem si zašel na oběd s očekáváním kulinářského zážitku za vyšší cenu. Bohužel to co nám z kuchyně jmenovaného předložili nebylo ani chutné ani poživatelné. Polévka studená o chyti raději pomlčím (úroveň -5 cenová) snad i ze sáčku by byla lepší. Tak jsme ji s kolegou vrátili a těšili se na hlavní chod. Bohužel byl ve stejné "kvalitě". Takže jsme nakonec nic nezaplatili, jídlo vrátili a šli se najíst do osvědčené restaurace.

Ale snad se od té doby vařit už naučil.... Prosím je to má osobní zkušenost - bez urážek

0/0
13.3.2017 22:03

P55e50t52r 72K62r13e11j92č81í80ř 4614818132530

A chybička :) - bylo to v restauraci, kde p. Pohlreich byl šéfkuchař. Omlouvám se, ale nějak mi to vypadlo

0/0
13.3.2017 22:04

T17o18m67á40š 63T66a25t36í42č72e83k 5680432850138

Aha. Přesto nějaký jeho podnik už konečně navštívím.

0/0
14.3.2017 10:09

T70o72m92á20š 35T39a98t44í24č47e13k 5490892390658

Musím tam jednou zajít. Mě - mimo jiné taky kuchaře - v hospodě žádný slavný kuchař na nudli neuvaří. ;-)

0/0
14.3.2017 9:57

T22o79m39á56š 98D91v17o21ř85á16k 7915286187781

Ty prsíčka na obrázku vypadají al dente...

0/−3
13.3.2017 8:57

M88i93l68a25n 89Š21e18l68i70g76a 7241184733533

Prsa na rozpalenou panev jsou pro me celkem novinka, jinde (Vanek, Ramsay) jsem naopak videl, ze prsa davaji na studenou panev zahrivanou postupne, aby se kuze ihned nezatahla a lepe poustela tuk. A ted se v tom vyznejte :)

+3/0
13.3.2017 8:05

K91a60r26e35l 96N75a60s13t39o86u85p20i62l 3600171140431

to je dost podivny davat maso na studenou panev, vzdycky se chce aby se rychle zatahlo, aby nepustilo stavu

+4/0
13.3.2017 8:31

M20i89l64a34n 53Š43e34l10i27g56a 7531194613413

Ano, u masa je to bezne, ale u kachnich prsou clovek nedava na panev maso, ale kuzi a tuk, Gordon Ramsay to vysvetluje tim, ze se to dela proto, aby kuze pustila tuk.

https://www.youtube.com/watch?v=qAfmfCArUgA

+2/0
13.3.2017 8:56

J90i28n63d28r34i89c65h 31K41o28l84a63r 7810380785573

No, ale ta kamera je v tom videu priserna. Chapu, ze to ma vypadat akcne i kdyz jde jenom o maso na panvicce, ale jde z toho pak jen hlava kolem ... jinak teda nevim, ktery zpusob vecer zkusim. Asi Gordona.

0/0
13.3.2017 9:57

R56o61b65e42r14t 27H18a28v47e26l 7909359784289

Takže osolit a opepřit z obou stran a pak slévat sádlo do koláčů... hmmm, dobrej plán ;-D

+1/0
13.3.2017 5:52

K16v93ě76t55o93s90l98a42v81a 24R76i88g58o45v49á 8887617943

Tak kamarádka peče výborný sýrový koláč,tak tam by to snad tolik nevadilo;-)

0/0
13.3.2017 7:28

Najdete na iDNES.cz