Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Pohlreich radí, jak připravit lehká kachní prsa s křupavou kůrčičkou

„Kachnu nemusíte mít spojenou s mastnotou, horou knedlíků a tuctem piv. Naopak je to prima alternativa červenýho masa,“ vysvětluje Zdeněk Pohlreich, který se v neděli večer vrátil na obrazovku Primy s další řadou pořadu Teď vaří šéf!. A opět se v něm věnuje lehkým celodenním menu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

V79á15c45l87a32v 45K71ř71í41ž 7167883721176

Tedy mistře!!Možná to někdo má rád, ale já syrové drůbeží maso nejím8-oRv!!

+1/−1
13.3.2017 23:40

I27v46a23n 49M39a31r23e68k 6274228392

Už na tom úvodním fotu mi něco nesedělo, "dík" to nemusím . ;-(

0/0
13.3.2017 20:03

D17a50n98a 93T56e71n90z65l81e60r 5320162745893

Hmmm. Takže to maso je uvnitř syrové. Tak nevím, jestli by se mi chtělo jíst syrové maso z drůbežího velkochovu. Ale kdo stojí o problémy, proč ne...

+3/−7
13.3.2017 13:53

T97o55m74á16š 67T40a51t42í60č88e91k 5120222240558

Troufám si tipnout, že u Pohlreicha se z velkochovů nevaří.

+1/0
13.3.2017 18:57

D53a63n20a 87T32e57n25z94l71e77r 5830432965163

Dávat to ale jako skvělý tip a recept mezi lidi, kteří z toho drůbežího velkochovu mít maso budou... no...

0/0
14.3.2017 9:53

T34o66m23á17š 73T48a32t66í93č20e54k 5980642170478

Pravda. Já ale spíš pochybuju o chuti syrového drůbežího, vzpomínám si na nějaké dávné grilování nad ohněm bez dřevěného uhlí, kdy po dlouhých hodinách nebylo kuřisko u kostí zdaleka dopečené. Nebylo to ono, opravdu ne. Oproti hovězímu to nemá žádnou chuť, konsistenci pochybnou. Ostatně i syrové vepřové je dobré - máte v Berlíně taky Gehäck, nebo je to moc francké? ;-)

0/0
14.3.2017 10:07

D15a64n69a 77T50e36n17z68l94e86r 5670502405793

Hackepeter - a je to naprosto skvělé, mohla bych se do toho posadit a ujíst se k smrti. :-)

0/0
15.3.2017 19:33

J43a89n 55Š18p45a54t63n35ý 2883152506175

důvod proc něco nejde se vždycky najde ....

+1/0
13.3.2017 19:17

D30a95n26a 77T77e58n60z87l34e72r 5290732285653

Nedejte se zastavit nějakým remcáním z netu. Nic, co by se mělo postavit mezi vás a vaši salmonelózu

+1/−1
14.3.2017 9:54

B97á58r53a 21T85e79s81n36e23r75o63v52á 5565700924509

jak jste na to přišel? 8-o

+1/0
13.3.2017 20:31

D85a71n78a 19T88e91n78z91l19e27r 5350432265883

Nepoznáte syrové maso?

0/−1
14.3.2017 9:55

B65á75r44a 93T63e36s48n69e12r11o23v15á 5145260414319

právě že poznám, ale jednak v článku jasně píšou, že maso se opéká ze všech stran, dokud není propoečené; za druhé kachní prsa jsou červené maso a uvnitř by měla mít teplotu max. 80 stupňů, tedy se nepropékají do mrtě jako kuře, ale spíš jako hovězí či vepřová panenka "dorůžova"; a za třetí díky své struktuře vypadají i propečená pořád stejně tmavě a tedy jakoby syrově

+1/0
15.3.2017 0:17

T89o92m55á64š 77T71a81t42í76č90e89k 5560312660468

Ač mi je jasné, že ty jeho věci chutnají výborně, do toho, abych jedl pětkrát denně, by mě musel nutit španělskou botou.

A tvrdím, že pravidelně vyhladovět je jedna z těch nejlepších věcí, co pro svoje zdraví může člověk udělat.

+3/−8
13.3.2017 13:29

M27a22r54t14i83n 63J45u77r46e92č47k12a 2753174751851

Nejste šéfkuchař severokorejců? :-)

+2/−1
13.3.2017 18:51

T74o74m76á94š 45T49a70t33í86č13e62k 5610852440588

;-D

0/0
13.3.2017 18:54

P22e80t44r 75K87r90e71j37č46í36ř 4574768282840

Trochu Vám musím odporovat. Před pár lety (kdy p. Pohlreich začínal na Primě) jsem si zašel na oběd s očekáváním kulinářského zážitku za vyšší cenu. Bohužel to co nám z kuchyně jmenovaného předložili nebylo ani chutné ani poživatelné. Polévka studená o chyti raději pomlčím (úroveň -5 cenová) snad i ze sáčku by byla lepší. Tak jsme ji s kolegou vrátili a těšili se na hlavní chod. Bohužel byl ve stejné "kvalitě". Takže jsme nakonec nic nezaplatili, jídlo vrátili a šli se najíst do osvědčené restaurace.

Ale snad se od té doby vařit už naučil.... Prosím je to má osobní zkušenost - bez urážek

0/0
13.3.2017 22:03

P34e78t65r 69K25r13e81j55č88í51ř 4804728832790

A chybička :) - bylo to v restauraci, kde p. Pohlreich byl šéfkuchař. Omlouvám se, ale nějak mi to vypadlo

0/0
13.3.2017 22:04

T95o59m82á26š 59T57a88t89í94č71e98k 5970832130498

Aha. Přesto nějaký jeho podnik už konečně navštívím.

0/0
14.3.2017 10:09

T57o19m91á92š 14T12a78t83í94č26e29k 5540402340558

Musím tam jednou zajít. Mě - mimo jiné taky kuchaře - v hospodě žádný slavný kuchař na nudli neuvaří. ;-)

0/0
14.3.2017 9:57

T33o16m28á86š 56D49v75o73ř59á68k 7375446877701

Ty prsíčka na obrázku vypadají al dente...

0/−3
13.3.2017 8:57

M96i25l14a96n 52Š48e93l71i79g89a 7741934803983

Prsa na rozpalenou panev jsou pro me celkem novinka, jinde (Vanek, Ramsay) jsem naopak videl, ze prsa davaji na studenou panev zahrivanou postupne, aby se kuze ihned nezatahla a lepe poustela tuk. A ted se v tom vyznejte :)

+3/0
13.3.2017 8:05

K31a43r37e43l 59N69a26s74t90o65u25p91i17l 3420271420451

to je dost podivny davat maso na studenou panev, vzdycky se chce aby se rychle zatahlo, aby nepustilo stavu

+4/0
13.3.2017 8:31

M74i44l94a33n 28Š14e49l42i80g16a 7391444473963

Ano, u masa je to bezne, ale u kachnich prsou clovek nedava na panev maso, ale kuzi a tuk, Gordon Ramsay to vysvetluje tim, ze se to dela proto, aby kuze pustila tuk.

https://www.youtube.com/watch?v=qAfmfCArUgA

+2/0
13.3.2017 8:56

J80i55n94d74r38i34c98h 10K38o10l80a50r 7230410365553

No, ale ta kamera je v tom videu priserna. Chapu, ze to ma vypadat akcne i kdyz jde jenom o maso na panvicce, ale jde z toho pak jen hlava kolem ... jinak teda nevim, ktery zpusob vecer zkusim. Asi Gordona.

0/0
13.3.2017 9:57

R86o39b61e56r38t 28H45a14v96e25l 7329929264879

Takže osolit a opepřit z obou stran a pak slévat sádlo do koláčů... hmmm, dobrej plán ;-D

+1/0
13.3.2017 5:52

K19v45ě56t27o28s20l60a46v52a 14R20i74g43o65v32á 8467637363

Tak kamarádka peče výborný sýrový koláč,tak tam by to snad tolik nevadilo;-)

0/0
13.3.2017 7:28







Najdete na iDNES.cz