Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Pohlreich radí, jak připravit lehká kachní prsa s křupavou kůrčičkou

„Kachnu nemusíte mít spojenou s mastnotou, horou knedlíků a tuctem piv. Naopak je to prima alternativa červenýho masa,“ vysvětluje Zdeněk Pohlreich, který se v neděli večer vrátil na obrazovku Primy s další řadou pořadu Teď vaří šéf!. A opět se v něm věnuje lehkým celodenním menu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

V26á20c16l97a10v 38K55ř33í85ž 7217133431826

Tedy mistře!!Možná to někdo má rád, ale já syrové drůbeží maso nejím8-oRv!!

+1/−1
13.3.2017 23:40

I73v95a38n 70M48a69r74e98k 6894248562

Už na tom úvodním fotu mi něco nesedělo, "dík" to nemusím . ;-(

0/0
13.3.2017 20:03

D42a76n35a 93T91e97n70z66l29e70r 5220672915353

Hmmm. Takže to maso je uvnitř syrové. Tak nevím, jestli by se mi chtělo jíst syrové maso z drůbežího velkochovu. Ale kdo stojí o problémy, proč ne...

+3/−7
13.3.2017 13:53

T24o36m50á60š 79T36a88t34í95č23e94k 5530822820748

Troufám si tipnout, že u Pohlreicha se z velkochovů nevaří.

+1/0
13.3.2017 18:57

D97a15n82a 43T80e13n18z39l83e65r 5650492905753

Dávat to ale jako skvělý tip a recept mezi lidi, kteří z toho drůbežího velkochovu mít maso budou... no...

0/0
14.3.2017 9:53

T90o48m80á11š 30T86a88t47í19č65e27k 5430462330518

Pravda. Já ale spíš pochybuju o chuti syrového drůbežího, vzpomínám si na nějaké dávné grilování nad ohněm bez dřevěného uhlí, kdy po dlouhých hodinách nebylo kuřisko u kostí zdaleka dopečené. Nebylo to ono, opravdu ne. Oproti hovězímu to nemá žádnou chuť, konsistenci pochybnou. Ostatně i syrové vepřové je dobré - máte v Berlíně taky Gehäck, nebo je to moc francké? ;-)

0/0
14.3.2017 10:07

D21a27n98a 65T83e85n89z18l58e61r 5500582705103

Hackepeter - a je to naprosto skvělé, mohla bych se do toho posadit a ujíst se k smrti. :-)

0/0
15.3.2017 19:33

J69a13n 45Š50p52a94t91n18ý 2633452726195

důvod proc něco nejde se vždycky najde ....

+1/0
13.3.2017 19:17

D80a70n45a 19T38e91n89z39l28e81r 5790582815263

Nedejte se zastavit nějakým remcáním z netu. Nic, co by se mělo postavit mezi vás a vaši salmonelózu

+1/−1
14.3.2017 9:54

B38á97r32a 40T29e26s85n11e68r22o32v51á 5385680154489

jak jste na to přišel? 8-o

+1/0
13.3.2017 20:31

D18a28n93a 47T75e61n26z67l31e31r 5760892515863

Nepoznáte syrové maso?

0/−1
14.3.2017 9:55

B85á17r51a 30T64e71s91n77e44r13o95v57á 5295170494329

právě že poznám, ale jednak v článku jasně píšou, že maso se opéká ze všech stran, dokud není propoečené; za druhé kachní prsa jsou červené maso a uvnitř by měla mít teplotu max. 80 stupňů, tedy se nepropékají do mrtě jako kuře, ale spíš jako hovězí či vepřová panenka "dorůžova"; a za třetí díky své struktuře vypadají i propečená pořád stejně tmavě a tedy jakoby syrově

+1/0
15.3.2017 0:17

T52o81m21á34š 43T13a96t65í57č16e75k 5540492770388

Ač mi je jasné, že ty jeho věci chutnají výborně, do toho, abych jedl pětkrát denně, by mě musel nutit španělskou botou.

A tvrdím, že pravidelně vyhladovět je jedna z těch nejlepších věcí, co pro svoje zdraví může člověk udělat.

+3/−8
13.3.2017 13:29

M98a92r26t91i67n 78J45u90r70e44č21k69a 2733404351381

Nejste šéfkuchař severokorejců? :-)

+2/−1
13.3.2017 18:51

T72o85m20á95š 43T86a54t31í37č11e74k 5740242930628

;-D

0/0
13.3.2017 18:54

P78e50t85r 13K89r50e70j58č61í18ř 4704508602120

Trochu Vám musím odporovat. Před pár lety (kdy p. Pohlreich začínal na Primě) jsem si zašel na oběd s očekáváním kulinářského zážitku za vyšší cenu. Bohužel to co nám z kuchyně jmenovaného předložili nebylo ani chutné ani poživatelné. Polévka studená o chyti raději pomlčím (úroveň -5 cenová) snad i ze sáčku by byla lepší. Tak jsme ji s kolegou vrátili a těšili se na hlavní chod. Bohužel byl ve stejné "kvalitě". Takže jsme nakonec nic nezaplatili, jídlo vrátili a šli se najíst do osvědčené restaurace.

Ale snad se od té doby vařit už naučil.... Prosím je to má osobní zkušenost - bez urážek

0/0
13.3.2017 22:03

P76e67t91r 71K94r79e21j62č33í16ř 4704918512270

A chybička :) - bylo to v restauraci, kde p. Pohlreich byl šéfkuchař. Omlouvám se, ale nějak mi to vypadlo

0/0
13.3.2017 22:04

T84o82m22á29š 57T17a79t32í68č76e76k 5640252690458

Aha. Přesto nějaký jeho podnik už konečně navštívím.

0/0
14.3.2017 10:09

T40o20m85á39š 65T15a94t62í61č69e55k 5170582440858

Musím tam jednou zajít. Mě - mimo jiné taky kuchaře - v hospodě žádný slavný kuchař na nudli neuvaří. ;-)

0/0
14.3.2017 9:57
Foto

T46o65m87á46š 41D59v62o69ř37á42k 7105906367561

Ty prsíčka na obrázku vypadají al dente...

0/−3
13.3.2017 8:57

M35i43l80a52n 46Š76e15l85i55g63a 7901244363143

Prsa na rozpalenou panev jsou pro me celkem novinka, jinde (Vanek, Ramsay) jsem naopak videl, ze prsa davaji na studenou panev zahrivanou postupne, aby se kuze ihned nezatahla a lepe poustela tuk. A ted se v tom vyznejte :)

+3/0
13.3.2017 8:05

K70a23r31e43l 66N80a40s44t15o61u98p18i96l 3190931120181

to je dost podivny davat maso na studenou panev, vzdycky se chce aby se rychle zatahlo, aby nepustilo stavu

+4/0
13.3.2017 8:31

M78i61l81a19n 33Š78e12l71i87g32a 7541504603413

Ano, u masa je to bezne, ale u kachnich prsou clovek nedava na panev maso, ale kuzi a tuk, Gordon Ramsay to vysvetluje tim, ze se to dela proto, aby kuze pustila tuk.

https://www.youtube.com/watch?v=qAfmfCArUgA

+2/0
13.3.2017 8:56

J70i45n41d35r69i61c69h 56K31o93l35a34r 7820420515743

No, ale ta kamera je v tom videu priserna. Chapu, ze to ma vypadat akcne i kdyz jde jenom o maso na panvicce, ale jde z toho pak jen hlava kolem ... jinak teda nevim, ktery zpusob vecer zkusim. Asi Gordona.

0/0
13.3.2017 9:57

R95o17b93e80r81t 90H57a12v98e34l 7989889254309

Takže osolit a opepřit z obou stran a pak slévat sádlo do koláčů... hmmm, dobrej plán ;-D

+1/0
13.3.2017 5:52

K97v72ě68t30o72s48l45a49v47a 79R23i52g36o98v76á 8807147153

Tak kamarádka peče výborný sýrový koláč,tak tam by to snad tolik nevadilo;-)

0/0
13.3.2017 7:28







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.