Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Pstruha zbavte žaber a nedávejte si k němu brambory, radí Pohlreich

Co si dát k večeři, abyste se na noc nenašťouchli? Časté dilema se dá vyřešit rybou na talíři. Ovšem ne tak, že si k ní dáte těžké brambory. Zdeněk Pohlreich k ní raději připraví o hodně lehčí, zato pestrou zeleninovou přílohu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P92e69t57r 43S94v41o97b21o95d74a 3508579274

Šéf dělá vědu i z opečení pstroužka.Osobně mám nejraději jako přílohu k menšímu pstruhovi druhého menšího pstruha.Ovšem luštěniny na noc?Tak to už raději nějakou tu těžkou bramboru:-)

+6/0
10.4.2017 21:23

J47a76r24o11s58l38a46v 12V15o12j74t44o66v80i17č 4678437873704

Jednou v Ano sefe tvrdil, ze ma odpor k rybe pripravene v celku a vyjadril se ve smyslu, ze nechape, proc ty lidi z toho neudelaji filety, vzdyt je to tak jednoduchy ....

A najednou hele ho, obrat o 180 stupnu ....

+5/−3
10.4.2017 9:47

J20o22s43e61f 92R61i16c60h64t32e93r 9416635247103

To asi mluvil o jinejch rybách, nejspíš o lososovi. Pstruh se většinou nefiletuje, zatímco losos se většinou nedělá v celku.

+9/0
10.4.2017 11:00

T13o19m53á10š 60T17a19t16í87č66e81k 5980382600898

Viděl jsem ho v Šéfovi filetovat i pstruhy, oni se tomu dokonce ani moc nebrání, ti pstruhové.

+1/0
10.4.2017 12:06

J52a62n 86P79a47ř14í13z25e30k 9496520777806

A není to třeba proto, že tohle je recept na menšího pstruha? Filetovat se asi vyplatí až od určité velikosti

+2/0
10.4.2017 13:12

T78o20m70á21š 29T65a77t96í23č42e37k 5630102160558

Může být, ale jednu z těch scének s filetováním pstruhů mám před očima - ty dvě vyfiletovaný a opečený půlky zase složil masem k sobě a podával jako jednu porci. Nebyl to žádný macek.

0/0
10.4.2017 17:05

F93r20a62n76k 98N74o78v41a53k 5825765951989

Vazim si pana Pohlreicha, ale pamatuju jeden dil Ano Sefe, kde za celou rybu na panvi dostal nejakej kuchtik pekny kapky :D

0/0
10.4.2017 9:08

J93i32ř60í 18W38a38g36n77e95r 1700783727

Jak je to se šupinami? Já se vždycky trápím s čištěním všech ryb, ale ještě jsem neslyšel, že by někdo zbavoval ryby šupin - kromě kapra asi.

0/0
10.4.2017 9:05

J82o92s39e29f 58R25i46c97h57t30e20r 9866745777163

Poříď si škrabku na šupiny a zabere to asi 30 sekund.

0/0
10.4.2017 11:01

R10a78d26e37k 52Č69e78r13v89e81n29k34a 5714781764962

pstruh se nemusí, ty šupiny jsou tak jemné, že to není třeba

+5/0
10.4.2017 19:51

T48o82m14á26š 81T49a21t93í67č39e97k 5500722220738

Tak brambory jsou těžké, jo? To už muselo tomu Pohlreichovi z celodenního jezení miniporciček úplně přeskočit.

+8/−4
10.4.2017 8:23

K42a59t32e36ř98i79n43a 36V12ý13b88o48r47n39á 6900749289

Škrob je převlečený cukr.

+1/−2
10.4.2017 9:22

J79a33n 70S13v70o61b33o60d66a 3317684229713

No a? Sacharidy jsou taky potřeba a zrovna obyčejné vařené brambory jsou naprosto TOP příloha. Mnohem lepší jak rýže, nebo těstoviny.

+9/−1
10.4.2017 11:22

P67a11v28l37a 41K91v85a80p56i18l76o25v90á 7989198944287

Vařený brambory jsou gastronomický peklo. Pokud to nejsou rané velmi malé brambory.

+2/−6
10.4.2017 19:28

J94a31n 27S25v53o16b78o62d75a 3587404309173

Proč?

0/0
10.4.2017 20:22

Z38d67e91n73ě17k 19Š52m41e91r66d13a 6440801161900

A cukr je převlečený líh.

+17/0
10.4.2017 11:23

T41o80m44á44š 26T40a47t18í77č27e52k 5110572680928

;-D;-D;-D

Těžko se najde dietnější strava než brambory.

0/0
10.4.2017 12:05

T42o63m77á31š 57T81a40t27í41č45e73k 5270402590618

Jo, ostatně, škrob je to, čeho se najíme, když jíme. Kromě škrobu nás ještě tak nějak nasytí už jen ty cukry a taky tuky a bílkoviny. Ovšem stravu prostou škrobu (aneb uhlovodíků aneb sacharidů) doporučují asi jen na zhubnutí v ženských časopisech.

Kde ženy taky poučí o zákeřnosti cukrů převlékajících se za škroby. ;-D;-D;-D

0/0
10.4.2017 12:24

J10a24r58o18s32l63a54v 22K86a44d90l58e24c 5551639172931

Když já brambory prostě musím mít...

+8/0
10.4.2017 7:32

P72a97v33l48a 66H58r58a19d11i63l13o98v52a 3237171581264

Ja taky !

+1/0
10.4.2017 12:59

J27a37n51a 49B45o39u86l50o89v86á 7660326251701

K rybě určitě. K steaku mi stačí zelenina, ale ryba je výjimka, tu jedině s kartoflem a zeleninou.;-)

+4/0
10.4.2017 18:02

J23o94s36e19f 69P54o30n43e59r28t 9888890532218

Nikdy jsem žábry nevyndaval a nikdy jsem neměl maso hořké

+14/0
10.4.2017 7:11

J49a57n 10P79a83ř73í40z20e67k 9526540797536

Já vždycky odříznu celou hlavu, tak nevím, jestli by to jinak zhořklo

+1/0
10.4.2017 7:41

J55a10r26o67s92l80a75v 51K56a98d44l33e55c 5141879952901

Já ne a také je to vynikající...

+1/0
10.4.2017 8:15

J79o91s27e75f 27R40i92c98h59t72e14r 9126895597253

Žábry jsou vlastně filtry bordelu - jestli chceš aby se ti ten bordel smíchal s tím rozpuštěným máslem kterým to pak políváš, tak prosím ;-)

0/−4
10.4.2017 11:03

L19a18d92i56s17l33a28v 52K16v78a85s57n13i90č79k89a 1653657313645

Žábry jsou vlastně vodní plíce, slouží rybě k dýchání, to ostatní je moc bujná fantazie formou chlapácké vulgarity.

+13/0
10.4.2017 11:37

J41o71s93e54f 64R43i58c43h66t63e35r 9826215287473

samozřejmě že žábry slouží k dýchání, to nikdo nerozporuje. ale samozřejmě taky filtrujou vodu - pokud nemáš pstruha vlastnoručně chycenýho někde v horské bystřině, ale máš ho z obchodu a tudíž nejspíš ze sádky, tak je fakt jen na tobě jestli to riskneš a chceš si to v tom jídle nechat. dobrou chuť ;-)

0/−4
10.4.2017 12:46

T82o98m53á71š 37K79u36p92č32í37k 2671392554655

Je to taková oblíbená legenda, co se omílá pořád dokola. Žábry jsou po uvaření nasládlá a ne hořká.

0/0
17.4.2017 16:50







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.