Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Pstruha zbavte žaber a nedávejte si k němu brambory, radí Pohlreich

Co si dát k večeři, abyste se na noc nenašťouchli? Časté dilema se dá vyřešit rybou na talíři. Ovšem ne tak, že si k ní dáte těžké brambory. Zdeněk Pohlreich k ní raději připraví o hodně lehčí, zato pestrou zeleninovou přílohu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P40e42t39r 43S37v41o82b75o67d33a 3368259774

Šéf dělá vědu i z opečení pstroužka.Osobně mám nejraději jako přílohu k menšímu pstruhovi druhého menšího pstruha.Ovšem luštěniny na noc?Tak to už raději nějakou tu těžkou bramboru:-)

+6/0
10.4.2017 21:23

J65a66r33o58s35l52a75v 80V22o39j88t42o87v32i90č 4978527833554

Jednou v Ano sefe tvrdil, ze ma odpor k rybe pripravene v celku a vyjadril se ve smyslu, ze nechape, proc ty lidi z toho neudelaji filety, vzdyt je to tak jednoduchy ....

A najednou hele ho, obrat o 180 stupnu ....

+5/−3
10.4.2017 9:47

J11o98s55e36f 97R92i22c70h22t12e79r 9106685277433

To asi mluvil o jinejch rybách, nejspíš o lososovi. Pstruh se většinou nefiletuje, zatímco losos se většinou nedělá v celku.

+9/0
10.4.2017 11:00

T62o69m50á49š 35T36a68t64í15č88e63k 5610252110938

Viděl jsem ho v Šéfovi filetovat i pstruhy, oni se tomu dokonce ani moc nebrání, ti pstruhové.

+1/0
10.4.2017 12:06

J43a79n 10P44a27ř34í80z20e32k 9586790257766

A není to třeba proto, že tohle je recept na menšího pstruha? Filetovat se asi vyplatí až od určité velikosti

+2/0
10.4.2017 13:12

T87o98m67á75š 39T17a32t31í80č18e31k 5850602580308

Může být, ale jednu z těch scének s filetováním pstruhů mám před očima - ty dvě vyfiletovaný a opečený půlky zase složil masem k sobě a podával jako jednu porci. Nebyl to žádný macek.

0/0
10.4.2017 17:05

F10r39a37n17k 80N57o50v64a97k 5745835631619

Vazim si pana Pohlreicha, ale pamatuju jeden dil Ano Sefe, kde za celou rybu na panvi dostal nejakej kuchtik pekny kapky :D

0/0
10.4.2017 9:08

J34i33ř25í 53W25a46g15n35e73r 1860723257

Jak je to se šupinami? Já se vždycky trápím s čištěním všech ryb, ale ještě jsem neslyšel, že by někdo zbavoval ryby šupin - kromě kapra asi.

0/0
10.4.2017 9:05

J42o27s13e72f 77R23i46c25h59t34e70r 9106585257473

Poříď si škrabku na šupiny a zabere to asi 30 sekund.

0/0
10.4.2017 11:01

R60a91d86e28k 88Č51e34r56v95e54n68k60a 5374431754832

pstruh se nemusí, ty šupiny jsou tak jemné, že to není třeba

+5/0
10.4.2017 19:51

T92o32m81á17š 70T76a49t64í57č80e89k 5820212850988

Tak brambory jsou těžké, jo? To už muselo tomu Pohlreichovi z celodenního jezení miniporciček úplně přeskočit.

+8/−4
10.4.2017 8:23

K98a24t63e85ř48i50n44a 81V92ý27b26o15r58n32á 6640279199

Škrob je převlečený cukr.

+1/−2
10.4.2017 9:22

J57a66n 69S39v54o46b38o14d26a 3417484929263

No a? Sacharidy jsou taky potřeba a zrovna obyčejné vařené brambory jsou naprosto TOP příloha. Mnohem lepší jak rýže, nebo těstoviny.

+9/−1
10.4.2017 11:22

P92a83v21l75a 51K12v28a83p66i34l16o14v34á 7919318104477

Vařený brambory jsou gastronomický peklo. Pokud to nejsou rané velmi malé brambory.

+2/−6
10.4.2017 19:28

J36a21n 15S30v34o56b84o59d50a 3577934559923

Proč?

0/0
10.4.2017 20:22

Z14d15e76n75ě85k 76Š22m41e38r79d15a 6420151631510

A cukr je převlečený líh.

+17/0
10.4.2017 11:23

T54o87m21á32š 10T91a48t27í91č78e65k 5710162550278

;-D;-D;-D

Těžko se najde dietnější strava než brambory.

0/0
10.4.2017 12:05

T55o42m34á25š 76T21a57t40í87č26e33k 5700502430918

Jo, ostatně, škrob je to, čeho se najíme, když jíme. Kromě škrobu nás ještě tak nějak nasytí už jen ty cukry a taky tuky a bílkoviny. Ovšem stravu prostou škrobu (aneb uhlovodíků aneb sacharidů) doporučují asi jen na zhubnutí v ženských časopisech.

Kde ženy taky poučí o zákeřnosti cukrů převlékajících se za škroby. ;-D;-D;-D

0/0
10.4.2017 12:24

J87a95r75o78s27l44a92v 51K11a15d92l82e76c 5831479592301

Když já brambory prostě musím mít...

+8/0
10.4.2017 7:32

P62a71v17l98a 85H87r18a18d30i71l44o20v51a 3607591101674

Ja taky !

+1/0
10.4.2017 12:59

J17a25n38a 23B67o31u78l62o17v79á 7820696561351

K rybě určitě. K steaku mi stačí zelenina, ale ryba je výjimka, tu jedině s kartoflem a zeleninou.;-)

+4/0
10.4.2017 18:02

J94o42s55e86f 13P82o70n35e34r67t 9798400562848

Nikdy jsem žábry nevyndaval a nikdy jsem neměl maso hořké

+14/0
10.4.2017 7:11

J42a80n 42P58a71ř34í32z86e58k 9616540557786

Já vždycky odříznu celou hlavu, tak nevím, jestli by to jinak zhořklo

+1/0
10.4.2017 7:41

J84a27r66o38s54l22a90v 60K50a94d35l64e67c 5221299222541

Já ne a také je to vynikající...

+1/0
10.4.2017 8:15

J52o42s95e21f 81R75i33c97h36t75e91r 9466705317643

Žábry jsou vlastně filtry bordelu - jestli chceš aby se ti ten bordel smíchal s tím rozpuštěným máslem kterým to pak políváš, tak prosím ;-)

0/−4
10.4.2017 11:03

L25a33d19i79s77l87a94v 23K89v55a86s67n50i96č31k38a 1953327903495

Žábry jsou vlastně vodní plíce, slouží rybě k dýchání, to ostatní je moc bujná fantazie formou chlapácké vulgarity.

+13/0
10.4.2017 11:37

J34o43s33e42f 84R69i26c72h46t67e62r 9246295437273

samozřejmě že žábry slouží k dýchání, to nikdo nerozporuje. ale samozřejmě taky filtrujou vodu - pokud nemáš pstruha vlastnoručně chycenýho někde v horské bystřině, ale máš ho z obchodu a tudíž nejspíš ze sádky, tak je fakt jen na tobě jestli to riskneš a chceš si to v tom jídle nechat. dobrou chuť ;-)

0/−4
10.4.2017 12:46

T95o89m64á96š 30K42u61p28č32í86k 2621432514485

Je to taková oblíbená legenda, co se omílá pořád dokola. Žábry jsou po uvaření nasládlá a ne hořká.

0/0
17.4.2017 16:50







Najdete na iDNES.cz