Diskuse k článku

Pstruha zbavte žaber a nedávejte si k němu brambory, radí Pohlreich

Co si dát k večeři, abyste se na noc nenašťouchli? Časté dilema se dá vyřešit rybou na talíři. Ovšem ne tak, že si k ní dáte těžké brambory. Zdeněk Pohlreich k ní raději připraví o hodně lehčí, zato pestrou zeleninovou přílohu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P58e47t22r 20S63v19o37b36o70d42a 3818549484

Šéf dělá vědu i z opečení pstroužka.Osobně mám nejraději jako přílohu k menšímu pstruhovi druhého menšího pstruha.Ovšem luštěniny na noc?Tak to už raději nějakou tu těžkou bramboru:-)

+6/0
10.4.2017 21:23

J33a68r84o44s47l27a41v 46V37o15j54t50o10v70i77č 4308367753824

Jednou v Ano sefe tvrdil, ze ma odpor k rybe pripravene v celku a vyjadril se ve smyslu, ze nechape, proc ty lidi z toho neudelaji filety, vzdyt je to tak jednoduchy ....

A najednou hele ho, obrat o 180 stupnu ....

+5/−3
10.4.2017 9:47

J49o72s22e45f 51R58i50c36h41t41e37r 9236745737143

To asi mluvil o jinejch rybách, nejspíš o lososovi. Pstruh se většinou nefiletuje, zatímco losos se většinou nedělá v celku.

+9/0
10.4.2017 11:00

T37o87m90á12š 64T87a39t92í31č41e66k 5680622480588

Viděl jsem ho v Šéfovi filetovat i pstruhy, oni se tomu dokonce ani moc nebrání, ti pstruhové.

+1/0
10.4.2017 12:06

J15a43n 65P98a14ř75í21z32e43k 9856960907106

A není to třeba proto, že tohle je recept na menšího pstruha? Filetovat se asi vyplatí až od určité velikosti

+2/0
10.4.2017 13:12

T14o10m91á79š 76T94a42t89í38č34e21k 5930202780908

Může být, ale jednu z těch scének s filetováním pstruhů mám před očima - ty dvě vyfiletovaný a opečený půlky zase složil masem k sobě a podával jako jednu porci. Nebyl to žádný macek.

0/0
10.4.2017 17:05

F14r83a88n86k 86N81o36v92a57k 5755695381269

Vazim si pana Pohlreicha, ale pamatuju jeden dil Ano Sefe, kde za celou rybu na panvi dostal nejakej kuchtik pekny kapky :D

0/0
10.4.2017 9:08

J64i57ř26í 67W95a39g87n30e49r 1850913677

Jak je to se šupinami? Já se vždycky trápím s čištěním všech ryb, ale ještě jsem neslyšel, že by někdo zbavoval ryby šupin - kromě kapra asi.

0/0
10.4.2017 9:05

J15o68s75e19f 54R14i92c95h29t28e58r 9956195147273

Poříď si škrabku na šupiny a zabere to asi 30 sekund.

0/0
10.4.2017 11:01

R77a16d43e14k 16Č66e26r34v80e17n52k97a 5804901694632

pstruh se nemusí, ty šupiny jsou tak jemné, že to není třeba

+5/0
10.4.2017 19:51

T97o95m29á80š 23T59a83t13í70č75e41k 5950462980308

Tak brambory jsou těžké, jo? To už muselo tomu Pohlreichovi z celodenního jezení miniporciček úplně přeskočit.

+8/−4
10.4.2017 8:23

K57a91t21e19ř24i15n81a 84V10ý88b43o94r11n11á 6160229159

Škrob je převlečený cukr.

+1/−2
10.4.2017 9:22

J59a63n 60S98v89o32b14o28d31a 3407424409343

No a? Sacharidy jsou taky potřeba a zrovna obyčejné vařené brambory jsou naprosto TOP příloha. Mnohem lepší jak rýže, nebo těstoviny.

+9/−1
10.4.2017 11:22

P30a87v80l86a 94K15v68a80p55i58l25o21v28á 7919788634817

Vařený brambory jsou gastronomický peklo. Pokud to nejsou rané velmi malé brambory.

+2/−6
10.4.2017 19:28

J12a64n 62S36v46o81b48o30d66a 3697174909913

Proč?

0/0
10.4.2017 20:22

Z73d48e54n74ě67k 55Š24m24e16r10d53a 6340141151440

A cukr je převlečený líh.

+17/0
10.4.2017 11:23

T87o71m39á34š 63T49a38t77í76č97e83k 5150412650378

;-D;-D;-D

Těžko se najde dietnější strava než brambory.

0/0
10.4.2017 12:05

T45o60m88á63š 83T76a65t52í33č32e49k 5670952630198

Jo, ostatně, škrob je to, čeho se najíme, když jíme. Kromě škrobu nás ještě tak nějak nasytí už jen ty cukry a taky tuky a bílkoviny. Ovšem stravu prostou škrobu (aneb uhlovodíků aneb sacharidů) doporučují asi jen na zhubnutí v ženských časopisech.

Kde ženy taky poučí o zákeřnosti cukrů převlékajících se za škroby. ;-D;-D;-D

0/0
10.4.2017 12:24

J12a41r76o14s42l94a39v 82K37a52d45l69e77c 5761839502811

Když já brambory prostě musím mít...

+8/0
10.4.2017 7:32

P57a77v64l91a 44H50r30a67d31i28l15o11v23a 3807421241664

Ja taky !

+1/0
10.4.2017 12:59

J95a51n37a 37B33o41u15l77o61v20á 7470166871751

K rybě určitě. K steaku mi stačí zelenina, ale ryba je výjimka, tu jedině s kartoflem a zeleninou.;-)

+4/0
10.4.2017 18:02

J49o81s67e19f 27P97o26n67e90r55t 9458200762348

Nikdy jsem žábry nevyndaval a nikdy jsem neměl maso hořké

+14/0
10.4.2017 7:11

J80a23n 70P13a55ř20í80z42e22k 9536340457586

Já vždycky odříznu celou hlavu, tak nevím, jestli by to jinak zhořklo

+1/0
10.4.2017 7:41

J24a81r39o81s61l43a51v 65K28a55d71l24e25c 5491389592811

Já ne a také je to vynikající...

+1/0
10.4.2017 8:15

J91o23s64e80f 95R48i49c44h60t76e94r 9166695237843

Žábry jsou vlastně filtry bordelu - jestli chceš aby se ti ten bordel smíchal s tím rozpuštěným máslem kterým to pak políváš, tak prosím ;-)

0/−4
10.4.2017 11:03

L80a49d12i84s61l72a83v 75K34v67a62s67n98i87č39k69a 1523827403615

Žábry jsou vlastně vodní plíce, slouží rybě k dýchání, to ostatní je moc bujná fantazie formou chlapácké vulgarity.

+13/0
10.4.2017 11:37

J20o80s76e28f 43R88i47c11h66t56e58r 9586415857423

samozřejmě že žábry slouží k dýchání, to nikdo nerozporuje. ale samozřejmě taky filtrujou vodu - pokud nemáš pstruha vlastnoručně chycenýho někde v horské bystřině, ale máš ho z obchodu a tudíž nejspíš ze sádky, tak je fakt jen na tobě jestli to riskneš a chceš si to v tom jídle nechat. dobrou chuť ;-)

0/−4
10.4.2017 12:46

T75o47m52á96š 18K17u47p39č22í43k 2801502564305

Je to taková oblíbená legenda, co se omílá pořád dokola. Žábry jsou po uvaření nasládlá a ne hořká.

0/0
17.4.2017 16:50

Najdete na iDNES.cz