Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Holandská omáčka za minutu. K aktuálnímu chřestu, ale i rybám nebo masu

Je hotová asi za minutu a zvládne ji úplně každý. Oproti klasickému postupu u ní nehrozí riziko sražení a vyjde pokaždé naprosto perfektně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P97a32v10e89l 41N23o77v28á13k 4503988785611

Lepší je víno místo vody. Nebo aspoň vývar když už.

+1/−2
12.4.2017 22:06

P44a43v89l30a 37H64r74a27d34i29l36o28v57a 3287791181194

Dobry tip, tisknu si a vyzkousim.

Ovsem podle zkusenosti s majonezou to tycovym mixerem delat nebudu. Tycakem se mi majoneza nedari, zato normalnim mixerem se podari vzdycky naprosto bez problemu.

+1/−2
12.4.2017 13:20

K47a69t70e57ř11i44n43a 70V95r75á62n93o11v59á 6294157181913

Mě se s ním taky dlouho nedařila, pak jsem zjistila, že olej musí být studený.Pokud je z kuchyně, majonéza se nepodaří.

0/0
26.4.2017 5:58

B53e45n 52P58a42v39k15a 1707143527711

Tohle jako není klasická holandská. To jsou prostě rozmixované ingredience. Na to nepotřebujete ani mixér. To si můžete vzít šejkr.

+1/−2
12.4.2017 13:20

Š61á14r67k79a 43M79a50t77y27á10š72o92v53á 1741695732669

řídký,mi to na videu přijde....

0/0
12.4.2017 13:06
Foto

H15a23n28a 35A14n81t36o59n76o17v64á 6987529584724

Já tomu nerozumím - v původním receptu je ocet a víno, v mixérovém pak citronová šťáva.

0/0
12.4.2017 11:50

I81v65o 38M95a28r24h59o80u12l 6156452980986

Citronova stava se dava i do puvodniho receptu, kam patri i redukce z vina a vinneho octa. Postup je u puvodniho receptu o dost slozitejsi. Nejprve si udelate redukci z vina, vinneho octa a pepre. Nechate ji vychladnout. A do ni teprve pridate zloutky. Za studena vyslehate metlickou. Pak polozite v misce na parni lazen, slehate, a jakmile zloutky s redukci malinko zhoustnou, date stranou vychladnout. Pak pri pokojove teplote vmichate po kapkach rozpustene maslo (nesmi byt horke, potazmo ani teple, ale musi byt jeste tekute) a metlickou slehate. Pozdeji uz muzete pridavat maslo drobnym potuckem, nesrazi se. Slehate a primichavate maslo do te doby, dokud omacka nezhoustne na konzistenci majonezy. Pak teprv pridate citronovou stavu, sul, pepr...

+1/0
12.4.2017 12:40

P70a82v83e74l 34V90y52s77k47o88č34i54l 7903722787791

díky za tip. to vyzkouším... špargl už na zahradě roste... ale udělám omášku s bílým šparglem, ten mám raději :-)

+1/0
12.4.2017 10:45

M97a29r54t28i16n 63N57o55v54o23t85n13ý 7183815360145

Bílý používám jen na polévku. Zelený mám raději.

0/0
12.4.2017 14:29
Foto

D20a53v74i12d 82S72c56h74n20e82b56e21r47g33e48r 9445618613563

Holandská je neskutečně dobrá omáčka, pro mě osobně jedna z nejlepších. Tuhle přípravu neznám, osobně mi to přijde spíš jak majonéza, ale je fakt že mi trvalo nějakou chvilku trvalo než jsem se ji naučil dělat.

0/0
12.4.2017 7:30







Najdete na iDNES.cz