Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Holandská omáčka za minutu. K aktuálnímu chřestu, ale i rybám nebo masu

Je hotová asi za minutu a zvládne ji úplně každý. Oproti klasickému postupu u ní nehrozí riziko sražení a vyjde pokaždé naprosto perfektně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P62a69v29e48l 59N21o45v41á66k 4723198185711

Lepší je víno místo vody. Nebo aspoň vývar když už.

+1/−2
12.4.2017 22:06

P38a44v59l30a 28H12r97a52d22i15l10o32v49a 3697231391644

Dobry tip, tisknu si a vyzkousim.

Ovsem podle zkusenosti s majonezou to tycovym mixerem delat nebudu. Tycakem se mi majoneza nedari, zato normalnim mixerem se podari vzdycky naprosto bez problemu.

+1/−2
12.4.2017 13:20

K22a82t18e60ř27i69n24a 85V29r34á60n48o83v87á 6954397141803

Mě se s ním taky dlouho nedařila, pak jsem zjistila, že olej musí být studený.Pokud je z kuchyně, majonéza se nepodaří.

0/0
26.4.2017 5:58

B90e34n 28P77a27v61k49a 1637293257191

Tohle jako není klasická holandská. To jsou prostě rozmixované ingredience. Na to nepotřebujete ani mixér. To si můžete vzít šejkr.

+1/−2
12.4.2017 13:20

Š51á31r12k11a 59M35a10t21y21á73š45o43v98á 1761465142379

řídký,mi to na videu přijde....

0/0
12.4.2017 13:06
Foto

H27a14n92a 44A87n74t47o40n92o14v90á 6977769164944

Já tomu nerozumím - v původním receptu je ocet a víno, v mixérovém pak citronová šťáva.

0/0
12.4.2017 11:50

I69v19o 81M39a46r82h38o69u38l 6926692730556

Citronova stava se dava i do puvodniho receptu, kam patri i redukce z vina a vinneho octa. Postup je u puvodniho receptu o dost slozitejsi. Nejprve si udelate redukci z vina, vinneho octa a pepre. Nechate ji vychladnout. A do ni teprve pridate zloutky. Za studena vyslehate metlickou. Pak polozite v misce na parni lazen, slehate, a jakmile zloutky s redukci malinko zhoustnou, date stranou vychladnout. Pak pri pokojove teplote vmichate po kapkach rozpustene maslo (nesmi byt horke, potazmo ani teple, ale musi byt jeste tekute) a metlickou slehate. Pozdeji uz muzete pridavat maslo drobnym potuckem, nesrazi se. Slehate a primichavate maslo do te doby, dokud omacka nezhoustne na konzistenci majonezy. Pak teprv pridate citronovou stavu, sul, pepr...

+1/0
12.4.2017 12:40

P89a28v11e80l 57V21y46s24k32o74č63i56l 7633692657311

díky za tip. to vyzkouším... špargl už na zahradě roste... ale udělám omášku s bílým šparglem, ten mám raději :-)

+1/0
12.4.2017 10:45

M19a22r43t67i50n 73N89o94v17o66t54n87ý 7443635500275

Bílý používám jen na polévku. Zelený mám raději.

0/0
12.4.2017 14:29
Foto

D10a91v50i74d 13S20c50h65n68e79b47e43r28g81e82r 9225718483293

Holandská je neskutečně dobrá omáčka, pro mě osobně jedna z nejlepších. Tuhle přípravu neznám, osobně mi to přijde spíš jak majonéza, ale je fakt že mi trvalo nějakou chvilku trvalo než jsem se ji naučil dělat.

0/0
12.4.2017 7:30







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.