Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Holandská omáčka za minutu. K aktuálnímu chřestu, ale i rybám nebo masu

Je hotová asi za minutu a zvládne ji úplně každý. Oproti klasickému postupu u ní nehrozí riziko sražení a vyjde pokaždé naprosto perfektně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P49a46v19e91l 83N22o22v83á49k 4503658915661

Lepší je víno místo vody. Nebo aspoň vývar když už.

+1/−2
12.4.2017 22:06

P98a16v16l96a 87H73r37a16d47i47l70o71v67a 3507411561794

Dobry tip, tisknu si a vyzkousim.

Ovsem podle zkusenosti s majonezou to tycovym mixerem delat nebudu. Tycakem se mi majoneza nedari, zato normalnim mixerem se podari vzdycky naprosto bez problemu.

+1/−2
12.4.2017 13:20

K59a15t48e30ř31i89n27a 22V71r42á27n79o40v93á 6924497661693

Mě se s ním taky dlouho nedařila, pak jsem zjistila, že olej musí být studený.Pokud je z kuchyně, majonéza se nepodaří.

0/0
26.4.2017 5:58

B94e42n 67P47a69v80k47a 1767773687601

Tohle jako není klasická holandská. To jsou prostě rozmixované ingredience. Na to nepotřebujete ani mixér. To si můžete vzít šejkr.

+1/−2
12.4.2017 13:20

Š36á41r61k78a 11M29a43t12y49á85š43o73v79á 1181435422229

řídký,mi to na videu přijde....

0/0
12.4.2017 13:06
Foto

H97a80n10a 75A35n82t92o86n98o21v37á 6707619704634

Já tomu nerozumím - v původním receptu je ocet a víno, v mixérovém pak citronová šťáva.

0/0
12.4.2017 11:50

I60v92o 41M96a45r37h53o17u15l 6916892860976

Citronova stava se dava i do puvodniho receptu, kam patri i redukce z vina a vinneho octa. Postup je u puvodniho receptu o dost slozitejsi. Nejprve si udelate redukci z vina, vinneho octa a pepre. Nechate ji vychladnout. A do ni teprve pridate zloutky. Za studena vyslehate metlickou. Pak polozite v misce na parni lazen, slehate, a jakmile zloutky s redukci malinko zhoustnou, date stranou vychladnout. Pak pri pokojove teplote vmichate po kapkach rozpustene maslo (nesmi byt horke, potazmo ani teple, ale musi byt jeste tekute) a metlickou slehate. Pozdeji uz muzete pridavat maslo drobnym potuckem, nesrazi se. Slehate a primichavate maslo do te doby, dokud omacka nezhoustne na konzistenci majonezy. Pak teprv pridate citronovou stavu, sul, pepr...

+1/0
12.4.2017 12:40

P34a34v70e10l 46V10y52s84k66o48č42i49l 7503392677721

díky za tip. to vyzkouším... špargl už na zahradě roste... ale udělám omášku s bílým šparglem, ten mám raději :-)

+1/0
12.4.2017 10:45

M48a64r35t50i41n 82N71o15v88o15t92n87ý 7203885360575

Bílý používám jen na polévku. Zelený mám raději.

0/0
12.4.2017 14:29
Foto

D68a26v98i73d 36S27c75h13n24e52b20e51r11g38e72r 9885888803633

Holandská je neskutečně dobrá omáčka, pro mě osobně jedna z nejlepších. Tuhle přípravu neznám, osobně mi to přijde spíš jak majonéza, ale je fakt že mi trvalo nějakou chvilku trvalo než jsem se ji naučil dělat.

0/0
12.4.2017 7:30







Najdete na iDNES.cz