Diskuze

Takto skončí vaše dřevěná prkénka, když jim nedáte tu správnou péči

Domácí kuchaři se dělí na takzvané plasťáky a dřeváky podle toho, jakým dávají přednost krájecím prkýnkům. Plastové upřednostňují ti, kteří desku často dávají do myčky nádobí. Když si coby milovník přírodních materiálů pořídíte dřevěné prkénko, počítejte s tím, že se o něj musíte pravidelně starat.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J12i22ř85í 45Z52ý52k58a

19. 4. 2017 9:28

z toho v tomhle článku dělají raketové inženýrství. Vždyť jde jen o kus hloupého kuchyňského náčiní. Jde jen o to dodržovat běžnou hygienu - tedy po nakrájení něčeho šťavnatého prkénko omýt/otřít a nechat oschnout. Když už tomu chci dát nějakou péči, tak ho jednou za pár let lehce přebrousím a 2x-3x naimpregnuju minerálním olejem z nejmenovaného švédského nábytkového řetězce.

1 2
možnosti

Já na prkýnku cibuli a česnek nekrájím. Koupím dětem čtvrtky na malování a když potřebuju nakrájet cibuli nebo česnek, rozříznu čtvrtku na půlku (půlka čtvrtky na jednu cibuli stačí) a na ní tu cibuli nakrájím, papír vyhodím do odpadkového koše a žádné prkénko mi od cibule nesmrdí a nemusím ho bůhví jak čistit. Dělám to takto už roky a vyhovuje mně to.

0 4
možnosti

A když krájíte rajčata? Myslím víc, než jedno. Papír se vám od šťávy rozblemtá a nalepí.

0 1
možnosti

Jak to dělali řezníci s masodeskou? Vydrhli a posypali směsí sole a jedlé sody. Ta vytáhla vše, co ještě ve dřevě zbylo, jeho vlákna uzavřela, a jako seschlá krusta se pak směs jednoduše seškrábla.

8 0
možnosti

Nic ve zlém ale u článků tohoto typu si vždycky vzpomenu na legendární Pelíšky, konkrétně na hlášku "...přitom taková blbost, co?" :)

0 0
možnosti

Reklama na Tescomu, no dobře. A jak je to ve skutečnosti?

5 0
možnosti

V reálu to funguje tak, že pokud se prkénko normálně používá, občas se na něm krájí maso, nebo něco tučného, tak se udržuje tak nějak "samo" ;-)

19 0
možnosti

Mám pro vás článek. Název je - Jak správně v médiích označovat reklamní články.

Máte zájem?

8 0
možnosti

"pěknou masivní krájecí desku pořídíte v rádu stovek"

To by me docela zajimalo kde... Mam uz pet let bambusove prkenko Tescoma za petikilo a slouzi dobre, ale kdyz jsem se dival na poradna masivni prkna, tak to byly cenovky od dvou tisic vyse.

3 0
možnosti

Pro nekoho je evidentne i překližka "masiv" :-)

1 0
možnosti

J78i60ř71í 43F12o87g35e74l

18. 4. 2017 8:34

Na běžné domící krájení mám skleněné a nestěžuji si.

0 5
možnosti

Neznam nic lepšího, cim za par minut krajeni dokonale znicit ostri. Sklenene prkenko mi nesmí do kuchyne.

24 0
možnosti

P69e65t89r 46P63e27t38r

18. 4. 2017 7:58

No pokud se ma drevene prkenko podle clanku impregnovat kazdy tyden tak neni divu, ze si spousta lidi koupi to plastove.

To obycejne drevene stoji relativne par korun a jestli si mam vybrat ulehceni prace s tim, ze za 3 roky koupim nove nebo staraji se o nej jak o drevenou podlahu tak je asi jasne, co zvolim.

4 0
možnosti

Jsou lidi, kteří boty impregnuji, jsou lidi, kteří na to kaslou. Mne fakt nedela problém jednou za mesic natrit prkno slunecnici/repkou. Ale uznavam, mit smrkovou fosinku za par drobnych, taky na to kaslu. Ale prkenko 10x20 cm nepouzivam, je na me male.

0 0
možnosti