Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Žádná marináda neudělá z blbýho kusu masa dobrej, říká Pohlreich u grilu

Bez mučení přizná, že je od přírody líný, a proto miluje grilování na plynu. Stejně tak je přesvědčen, že špatnému masu uhlí ani marináda chuť nepřidají. A podobně jako v kuchyni, ani u grilu se neobejde bez utěrky za pasem, do které si utírá při vaření ruce. Že z toho někteří diváci mohou vyletět z kůže, ho nechává klidným.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J95á29n 38P70o65d92h65o25r41e74c 7286667983581

Nemůžu si pomoct, ale přesně tím dojmem "na rozhovor jsme se potkali v pauze natáčení další řady Rozpal to, šéfe! kousek za Prahou" celý rozhovor působí. Nebylo by lepší "odchytnout" si ho někde v klidu? Bylo, ale z toho by nebyl ten správný mainstreamový rychlý článek.

0/0
1.5.2017 10:36

B60a94r77b54o71r51a 98N19o69v94á 1263362676291

Taky jsou lidi, kteří chtějí chut masa utlumit, protože zkrátka nepotřebují jíst hlavně maso, ale jiný věci jako zeleninu, cítit dobrý koření apod. a maso až na posledním místě;-) Takhle to mám já a grilujem opravdu často;-)

+1/−1
30.4.2017 21:34

V41á48c53l83a46v 24K21o61p13ř55i67v88a 1894210285761

V pořádku. Ale na to, abych si vychutnal zeleninu, koření.... nepotřebuji tlumit maso a mít ho na posledním místě. To ho tam ani nemusím potom mít. Ale proti gustu žádný dišputát.

+7/0
1.5.2017 0:20

O97n10d43ř16e92j 82L93o51š56o86t71h 1555325705971

To je pak lepší si okořenit a ugrilovat lilek a ne kus masa za 200 Kč, ne?

+3/0
1.5.2017 9:27

Z15u16z97a35n60a 14E98r50b91e83n98o91v31á 9869828604865

To je ten Polreich, co recepty opsané z americké kuchařky vydával za svoje?

+1/−7
30.4.2017 12:07

V90á92c95l26a92v 61K35o57p53ř12i36v59a 1514640385411

To jste se musela zmílit. Tenhle se jmenuje Pohlreich.

+11/−1
30.4.2017 15:07

Z57u62z81a91n85a 67E71r98b58e51n32o93v90á 9729638734365

Zmílená neplatí, zmýlená ano.

+4/0
2.5.2017 2:28

J83i64ř39í 74K81a21č54í72r77e16k 5120716906

No, hovezi na grilu jde jaksi mimo me, stejne bude vzdycky lepsi ta krkovicka!

+1/−6
30.4.2017 12:06

J49a28r69o59s73l34a10v 68K11a33d30l96e66c 5511389402651

Žádný kuchař neudělá z blbýho člověka chytrého...

+1/0
30.4.2017 9:21

V80e48r62o33n67i10k 97C66l75e50w37n28e17r 9605683369

Dneska jsme akorat grilovali steaky. Pro kazdeho jeden flak masa za cca 250 kc. Ldyz to clovek jednou zkusi, uz nechce jinak ;) takove maso grilujeme jen obcas, ale rozhodne to stoji za to ;)

+8/−1
30.4.2017 3:46

J67i11ř13í 34H40a97v38e72l66k82a 2407181767240

Takový hovězí pupek od Kšány, to je na grilu senzace. Ještě nikdy nezklamal. Bohužel v Táboře se dobré a dobře odležené maso koupit nedá.

+4/0
29.4.2017 23:48

E69v25a 41D22r35o63z19d67o81v28á 7709927975835

Dělám marinády podle prvních dvou Šéfů na grilu a vždy z toho vyjde výborný výsledek.

0/0
29.4.2017 19:17

V72á49c92l71a60v 70K97o49p35ř16i34v81a 1194890655841

Malinko OT. Teď jsem měl podle Pohlreicha pečené batáty se smetanovým dipem. Doporučuji.;-)

0/0
29.4.2017 18:45

R68o89b88e60r80t 22B86a94l35a15b26á10n 9292843622

Zase ty jeho stejky a hambáče za pětikilo kus...

+5/−1
29.4.2017 17:33

B47e10n 54P98a27v88k68a 1577163257291

Hele, já kupuji na bifteky maso v Tesco (a to je tak jediné, pro co tam jdu). Maj to tam vakuované. Vysoký roštěnec za 250,- kilo. Když se to nechá pořádně ležet a klidně přes lhůtu, tak je z toho biftek super.

Co se týče to mletého na hambáče, tak z toho bych žádnou vědu nedělal a prostě bych tam narval třeba kližku.

0/−2
29.4.2017 17:39
Foto

L89u35b86o52š 53H28a11n95u58s 4807137461122

Kližku do hambáče dá akorát blbec, nic ve zlým.

+9/−2
29.4.2017 18:47

B60e62n 97P46a54v53k97a 1297493527851

Proč? Rád se nechám poučit.

0/−2
29.4.2017 18:52
Foto

L80u63b89o47š 95H10a42n82u44s 4607327601172

Kližka je houževnatá, ovšem je to úplně nejlepší maso na přípravu guláše. Nebo na jakékoliv jinou přípravu dušením.Rozemlít a prdnout na gril...no nevím, pravděpodobně byste se užvejkal k smrti.

+11/0
29.4.2017 21:13

M81i61c97h97a32l 35M81i44l63l52e48r 9646892319122

protoze klizka potrebuje na uvareni dlouhou dobu. I v rozemletem mase. Nekolikrat delsi nez zabere grillovat hamburger.

+6/−1
30.4.2017 5:44

T62o27m98á49š 81D11v71o89ř38á63k 7105586487291

Přesně.

0/0
30.4.2017 19:20

L11u51k38á11š 89K63a92r55a98s 2957247706506

Já rád vařím. A vim že to umim. A holkám se to líbí.

+13/0
29.4.2017 16:14
Foto

L27u21b51o81š 15H77a39n30u26s 4607817781162

;-D;-D;-D

0/0
29.4.2017 18:48

M20i70c69h44a32l 75M42i25l61l10e20r 9636982679182

To se vi, ze jo.;-D

Sice tohle asi nemely primo na mysli nase mamy, kdyz bratrance a me poslaly pred mnoha lety k pani Urbanove do Narodaku na kurzy vareni, ale byl to takovy vedlejsi ucinek.

Nastesti moje manzelka take umi varit a proto u nas nebylo tezke presvedcit nase syny, ze naucit se varit je jeden ze zakladnich bodu jak se umet o sebe postarat.

+2/0
30.4.2017 5:49

M16i28c12h34a21l 59M53a78r85c80i94á80n 1189989831895

Jooo Mikluš, to je borec!

0/0
3.5.2017 7:27

I55v32a83n 53P32a85p 9638732

Má pravdu předseda.

0/0
29.4.2017 15:36

D47a37n35i65e20l 40K28r15o20n31e23r 7974574576667

To ja mam rad prave ty marinady a vubec mi nevadi, ze prebijou chut puvodni suroviny. Na nekolikacentimetrove steaky si moc nepotrpim, tim spise udelane na rare. Kdyz uz neco polosyroveho, tak jedine lososa. Takze dobra marinada je pro me k nezaplaceni...Nekter prichute mi ale vylozene vadi, treba BBQ...tu oblibenost v USA nikdy nepochopim.

+1/−10
29.4.2017 14:15

M55i65c91h82a62l 36M94i34l26l76e19r 9646402259242

BBQ je oblibene v mnoha dalsich zemich, zdaleka ne jen v USA.

+7/−1
29.4.2017 14:26

D84a30n63i37e85l 82K34r87o67n55e61r 7884704856847

zejmena v USA

0/0
29.4.2017 15:38

M85i42c96h64a37l 86M40i12l11l47e52r 9136192879102

v Australii, na NZ.......

0/0
30.4.2017 5:50

D75a86n88i95e46l 92K43r29o70n83e31r 7774334366107

ze vas to bavi

0/0
30.4.2017 11:27

M47a34r47e40k 90K76a66l75i87n36a 3549274625898

Ok, když už nemáte z nějakého důvodu rád rare, tak aspoň medium... Vše nad to je vražda kvlalitního masa... Do výrazné marinády třeba krkovici, ale koupit si svíčkovou za 700 kilo a chtít, aby chutnala primárně po kečupu za 30 korun, to nedává moc smysl...

+5/−1
29.4.2017 15:36

D43a78n25i10e66l 78K74r98o74n49e91r 7514224366797

Ja to takhle nikdy nebru...jim to, na co mam chut a je mi uplne jedno, co se o tom rikam jakou povest to ma apod...Ono vrcholna gastronomie je hodne o snobactvi a to je mi cizi. Jestli je neco praveho italskeho nebo praveho francouzskeho, na to ja nikdy nedam. Bud mi to chutna nebo nechutna...Takove ty kecy jako ma treba prezidnet Islandu o tom, ze ananas na pizze je svatokradez, tomu ja se muzu jenom smat. Je to takova poza...Podivejte se treba zde...napsal jsem nejaky prispevek a sup...uz jsou tam dva minusy...a pak pan Miller napsal zcela nepodstatnou informaci a sup od tech stejnych lidi hned dva plusy...Je to hodne o pozach...

+2/−1
29.4.2017 15:45

M16i19c17h75a10l 98M28i65l77l96e32r 9196212119682

nerikej, ze pocitas plusy a zavidis;-D

+1/0
30.4.2017 5:52

D91a74n80i38e36l 14K15r77o65n57e35r 7474594976487

ne, ja se vzdy zabyvam logikou veci...ostatne jaky prakticky prinos bych z tech plusu a minusu mel?

0/−1
30.4.2017 11:29

M48i64c39h94a80l 27M47i51l62l90e25r 9236472139442

PS. nekdo holky, nekdo vdolky, kazdy ma jine chute - do USA jezdit nemusis, americkou kuchyni jist nemusis a nerikej, ze nejakou BBQ marinadou te nekdo krmi nasilne.;-) Tak proc se divit, ze nektere chute jsou v nekterych zemich popularnejsi nez v jinych? Je dost lidi ve svete, kteri si nedovedou predstavit treba co ti Stredoevropane maji na tom "hroznem kyselem zeli" a jak to vubec mohou jist!

Take je nesmysl pausalizovat - pod nazvem "BBQ prichut" marinady se ve skutecnosti skryva alespon milion ruznych prichuti a to u marinad vyrabenych nejen komercne, ale predevsim doma v rodinach podle domacich receptu.

0/0
30.4.2017 6:13

D69a63n96i15e57l 26K70r82o98n74e10r 7414504286737

Hloupy prispevek...rekl jsem pouze svuj nazor na konkretni vec, od toho diskuze snad je...Nechapu, s cim mas problem...na jednu stranu se delas strasne tolerantnim a na druhou stranu mas problem s jinym nazorem?

No nekecej...ono je BBQ vice chuti? Ja myslel, ze je jedna univerzalni tak jako kazdej gulas chutna naprosto stejne...ty ses takovej ten typ, kterym ja rikam pseudosvetaci...

0/−1
30.4.2017 11:33

M61i68c67h38a57l 67M78i25l30l50e54r 9326272479212

Nevedel jsem ze mas kuri oka a ze jsem ti nahodou na ne slapnul. ;-)Pokud rozhlasujes, ze nechapes popularitu BBQ marinady v USA a ani nevis, ze je popularni v rade dalsich statu

a prave takl nevis, ze ma nescetne verzi a je k ni nescetne receptu = vysledek je mnoho verzi chuti, pak je videt ze mas jeste dost co se ucit a poznavat.;-)

a PS. stejne tak tve tvrzeni "jako kazdej gulas chutna naprosto stejne" je korunovany nesmysl.

Kdyz to ale vyjde od nekoho, kdo napise "mam rad prave ty marinady a vubec mi nevadi, ze prebijou chut puvodni suroviny", pak to jasne poukaze na chutovou nevzdelanost az vandalstvi.;-)

0/−1
30.4.2017 12:16

D90a67n73i31e86l 71K49r53o49n31e77r 7814394296797

Nerozhlasuju, proste normalne rikam. To, ze je popularni i v jinych zemich, je proste nicotna informace, ktera nepotvrzuje ani nevyvracuje muj prispevek. Jako tak to maji jako oblibene i v Australii a co jako?

To, ze ma BBQ vice verzi je vseobecne znamo, jen ty si tu hrajes na nejakeho svetaka, ktery prisel poucovat a neco, co druhy bere jako samozrejmost je pro nej zjvence velky objev.

To s tim gulasem byla zcela evidentni ironie a jestli ti to nedoslo, tak je to dalsi z dukazu, jak ses inteligentni...

Jasne...ono uroven cloveka se pozna podle toho, co mu chutna...o tom to prece je...Uprimne jsem rad, ze lidi tveho typu nepotkavam na diskuzi casteji...;-D

0/0
30.4.2017 12:26

D85a95n33i87e39l 55K54r18o54n75e90r 7474764636137

uz samotny pojem "chutova nevzdelanost" hovori za vse...ze te to pozerstvi bavi...

0/0
30.4.2017 12:27

M93i52c44h87a83l 42M66i29l40l12e21r 9246272179792

;-D takze, kdyz nemas rad diplomaticky zvoleny eufemismus, co takhle chutove barbarstvi?;-)

0/0
2.5.2017 7:08

V85á48c94l49a64v 57K98o38p18ř64i45v58a 1294540955331

Je to tak. Pokud griluji, vlastně nejde jen o grilování, ale o maso celkově, tak pokud si chci vychutnat dobrý kousek, tak platí, co nejméně serepetiček. Nechat maso vyniknout. Sůl, pepř nebo něco málo extra (ryba rozmarýn...atd.)

Omajdy, marinády, ať si každej použije co chce, ale nemůže říct, to maso bylo dobrý. Ta marináda byla dobrá, maso se v tom schová, potlačí.

+15/0
29.4.2017 12:47

L72e88o46p37o34l46d 51P45r46o29k76e91š 8859284417

Dal jsem tam med a ani to není cítit ,že?Tak proč ho tam dává?

0/−2
29.4.2017 12:50

V37á11c74l89a51v 51K37o98p54ř93i24v36a 1324470835461

Někdy některá ingredience váže jinou, něco potlačí, něco vyzdvihne a nemusí být nutně cítit v jídle. To je vyšší gastronomie, což se přiznám není má parketa.;-)

+9/0
29.4.2017 12:53

V73á44c77l47a34v 79K78o55p48ř96i58v12a 1444800165521

Jen dodám, že nejlepšího lososa, co jsem kdy jedl, tak byl na grilu jen posolený mořskou solí. Základ byla čerstvá ryba ugrilovaná tak akorát. Tu lahodu přeji každému.

+8/0
29.4.2017 12:51

M89a33r18t57i53n 63K53r81č44i89l 6910428198209

Promiňte,ale existuje ještě nějaká jiná sůl,než mořská?

+1/−1
29.4.2017 15:28

M29a97r62e81k 13K57a18l79i16n57a 3319294515548

Tak ze solných dolů...

+3/0
29.4.2017 15:37

H91e34l63e73n87a 71Č45í98ž39k35o91v19á 9891951122448

Ale fakt je, že ta je "původně" taky z moře, takže když se to vezme do důsledku, má p. Krčil pravdu.

+1/0
29.4.2017 16:11
Foto

J87a46n 45V37o76k60u48r62k76a 3585436203267

Ale nejspíš v ní nebude jód, a o to u mořské soli jde.

0/0
29.4.2017 17:09

P60e35t34r 22S98u88c19h35ý 1278549474736

Asi se budete divit, ale většina soli, co koupíte v obchodě není mořská. Ty za 4-10Kč snad nikdy ne.

0/0
29.4.2017 15:58

M30i68c36h88a92l 66M22i76l70l68e84r 9836232769412

morska sul neprochazi rafinaci a obsahuje dalsi mineraly, proto ma trochu jinou chut. "Stolni sul" je cistena, rafinovana, temer cisty NaCl.

Vedle morske soli je popularni take sul z ruznych solnych jezer, casto zbarvena obsahem jinych mineralu. Ted snad nejmodnejsi je ruzova Himalajska "kamenna sul", tezena na upatich Himalaji v Pakistanu, puvodem z usazenin pravekeho more.

0/0
30.4.2017 6:05







Najdete na iDNES.cz