Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Žádná marináda neudělá z blbýho kusu masa dobrej, říká Pohlreich u grilu

Bez mučení přizná, že je od přírody líný, a proto miluje grilování na plynu. Stejně tak je přesvědčen, že špatnému masu uhlí ani marináda chuť nepřidají. A podobně jako v kuchyni, ani u grilu se neobejde bez utěrky za pasem, do které si utírá při vaření ruce. Že z toho někteří diváci mohou vyletět z kůže, ho nechává klidným.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J36á68n 85P23o55d66h18o76r64e28c 7626927553961

Nemůžu si pomoct, ale přesně tím dojmem "na rozhovor jsme se potkali v pauze natáčení další řady Rozpal to, šéfe! kousek za Prahou" celý rozhovor působí. Nebylo by lepší "odchytnout" si ho někde v klidu? Bylo, ale z toho by nebyl ten správný mainstreamový rychlý článek.

0/0
1.5.2017 10:36

B32a60r82b41o80r64a 13N16o81v18á 1683292526631

Taky jsou lidi, kteří chtějí chut masa utlumit, protože zkrátka nepotřebují jíst hlavně maso, ale jiný věci jako zeleninu, cítit dobrý koření apod. a maso až na posledním místě;-) Takhle to mám já a grilujem opravdu často;-)

+1/−1
30.4.2017 21:34

V89á70c95l76a84v 42K79o74p58ř24i89v84a 1664430185521

V pořádku. Ale na to, abych si vychutnal zeleninu, koření.... nepotřebuji tlumit maso a mít ho na posledním místě. To ho tam ani nemusím potom mít. Ale proti gustu žádný dišputát.

+7/0
1.5.2017 0:20

O85n89d12ř19e40j 41L69o33š59o50t80h 1295855765541

To je pak lepší si okořenit a ugrilovat lilek a ne kus masa za 200 Kč, ne?

+3/0
1.5.2017 9:27

Z36u24z54a86n92a 31E85r17b23e27n56o12v68á 9519948974685

To je ten Polreich, co recepty opsané z americké kuchařky vydával za svoje?

+1/−7
30.4.2017 12:07

V97á38c32l77a26v 42K33o57p11ř72i26v44a 1604590875801

To jste se musela zmílit. Tenhle se jmenuje Pohlreich.

+11/−1
30.4.2017 15:07

Z69u63z69a22n56a 24E30r10b82e88n91o82v39á 9119808634515

Zmílená neplatí, zmýlená ano.

+4/0
2.5.2017 2:28

J21i31ř57í 54K76a19č80í30r38e91k 5580686716

No, hovezi na grilu jde jaksi mimo me, stejne bude vzdycky lepsi ta krkovicka!

+1/−6
30.4.2017 12:06

J61a66r68o30s98l86a35v 85K22a82d18l32e93c 5361509502281

Žádný kuchař neudělá z blbýho člověka chytrého...

+1/0
30.4.2017 9:21

V98e90r62o91n49i38k 39C35l91e53w88n90e28r 9315713409

Dneska jsme akorat grilovali steaky. Pro kazdeho jeden flak masa za cca 250 kc. Ldyz to clovek jednou zkusi, uz nechce jinak ;) takove maso grilujeme jen obcas, ale rozhodne to stoji za to ;)

+8/−1
30.4.2017 3:46

J20i37ř35í 23H18a12v92e38l65k98a 2477491327810

Takový hovězí pupek od Kšány, to je na grilu senzace. Ještě nikdy nezklamal. Bohužel v Táboře se dobré a dobře odležené maso koupit nedá.

+4/0
29.4.2017 23:48

E81v39a 78D19r91o66z16d79o21v37á 7389947165435

Dělám marinády podle prvních dvou Šéfů na grilu a vždy z toho vyjde výborný výsledek.

0/0
29.4.2017 19:17

V45á93c92l60a45v 90K83o98p25ř37i20v96a 1964330365501

Malinko OT. Teď jsem měl podle Pohlreicha pečené batáty se smetanovým dipem. Doporučuji.;-)

0/0
29.4.2017 18:45

R89o89b13e20r70t 58B21a18l39a14b34á40n 9252963832

Zase ty jeho stejky a hambáče za pětikilo kus...

+5/−1
29.4.2017 17:33

B22e95n 59P92a71v15k86a 1137403967811

Hele, já kupuji na bifteky maso v Tesco (a to je tak jediné, pro co tam jdu). Maj to tam vakuované. Vysoký roštěnec za 250,- kilo. Když se to nechá pořádně ležet a klidně přes lhůtu, tak je z toho biftek super.

Co se týče to mletého na hambáče, tak z toho bych žádnou vědu nedělal a prostě bych tam narval třeba kližku.

0/−2
29.4.2017 17:39
Foto

L24u51b98o94š 69H81a53n70u47s 4477917941712

Kližku do hambáče dá akorát blbec, nic ve zlým.

+9/−2
29.4.2017 18:47

B85e81n 83P31a41v66k52a 1837283527961

Proč? Rád se nechám poučit.

0/−2
29.4.2017 18:52
Foto

L11u47b40o63š 44H13a86n71u22s 4877447681192

Kližka je houževnatá, ovšem je to úplně nejlepší maso na přípravu guláše. Nebo na jakékoliv jinou přípravu dušením.Rozemlít a prdnout na gril...no nevím, pravděpodobně byste se užvejkal k smrti.

+11/0
29.4.2017 21:13

M44i44c51h86a53l 58M45i30l11l86e16r 9896302649712

protoze klizka potrebuje na uvareni dlouhou dobu. I v rozemletem mase. Nekolikrat delsi nez zabere grillovat hamburger.

+6/−1
30.4.2017 5:44

T73o53m97á94š 98D11v93o31ř51á88k 7365436607301

Přesně.

0/0
30.4.2017 19:20

L81u83k51á22š 74K86a95r24a65s 2397687166766

Já rád vařím. A vim že to umim. A holkám se to líbí.

+13/0
29.4.2017 16:14
Foto

L10u59b34o73š 23H47a25n96u67s 4897487691172

;-D;-D;-D

0/0
29.4.2017 18:48

M50i22c10h96a27l 25M84i10l28l13e63r 9766542779742

To se vi, ze jo.;-D

Sice tohle asi nemely primo na mysli nase mamy, kdyz bratrance a me poslaly pred mnoha lety k pani Urbanove do Narodaku na kurzy vareni, ale byl to takovy vedlejsi ucinek.

Nastesti moje manzelka take umi varit a proto u nas nebylo tezke presvedcit nase syny, ze naucit se varit je jeden ze zakladnich bodu jak se umet o sebe postarat.

+2/0
30.4.2017 5:49

M58i87c68h36a91l 34M92a71r26c24i22á94n 1449329231925

Jooo Mikluš, to je borec!

0/0
3.5.2017 7:27

I13v51a67n 46P83a24p 9678212

Má pravdu předseda.

0/0
29.4.2017 15:36

D53a31n76i80e56l 70K96r67o69n50e48r 7794314226767

To ja mam rad prave ty marinady a vubec mi nevadi, ze prebijou chut puvodni suroviny. Na nekolikacentimetrove steaky si moc nepotrpim, tim spise udelane na rare. Kdyz uz neco polosyroveho, tak jedine lososa. Takze dobra marinada je pro me k nezaplaceni...Nekter prichute mi ale vylozene vadi, treba BBQ...tu oblibenost v USA nikdy nepochopim.

+1/−10
29.4.2017 14:15

M81i56c50h82a82l 15M29i49l76l15e19r 9606342869412

BBQ je oblibene v mnoha dalsich zemich, zdaleka ne jen v USA.

+7/−1
29.4.2017 14:26

D89a44n29i56e81l 69K57r22o24n55e27r 7534354936837

zejmena v USA

0/0
29.4.2017 15:38

M43i71c89h74a85l 89M42i40l84l16e34r 9816982759472

v Australii, na NZ.......

0/0
30.4.2017 5:50

D19a71n80i38e59l 14K59r73o39n16e33r 7434364376647

ze vas to bavi

0/0
30.4.2017 11:27

M60a92r54e92k 71K46a69l59i11n50a 3579134445498

Ok, když už nemáte z nějakého důvodu rád rare, tak aspoň medium... Vše nad to je vražda kvlalitního masa... Do výrazné marinády třeba krkovici, ale koupit si svíčkovou za 700 kilo a chtít, aby chutnala primárně po kečupu za 30 korun, to nedává moc smysl...

+5/−1
29.4.2017 15:36

D57a87n58i46e76l 45K55r72o95n44e79r 7824974606677

Ja to takhle nikdy nebru...jim to, na co mam chut a je mi uplne jedno, co se o tom rikam jakou povest to ma apod...Ono vrcholna gastronomie je hodne o snobactvi a to je mi cizi. Jestli je neco praveho italskeho nebo praveho francouzskeho, na to ja nikdy nedam. Bud mi to chutna nebo nechutna...Takove ty kecy jako ma treba prezidnet Islandu o tom, ze ananas na pizze je svatokradez, tomu ja se muzu jenom smat. Je to takova poza...Podivejte se treba zde...napsal jsem nejaky prispevek a sup...uz jsou tam dva minusy...a pak pan Miller napsal zcela nepodstatnou informaci a sup od tech stejnych lidi hned dva plusy...Je to hodne o pozach...

+2/−1
29.4.2017 15:45

M61i55c16h12a29l 55M40i36l16l14e10r 9486212789862

nerikej, ze pocitas plusy a zavidis;-D

+1/0
30.4.2017 5:52

D12a10n25i33e80l 28K74r96o58n90e19r 7864954206227

ne, ja se vzdy zabyvam logikou veci...ostatne jaky prakticky prinos bych z tech plusu a minusu mel?

0/−1
30.4.2017 11:29

M87i48c19h91a49l 94M50i10l24l93e27r 9606522419752

PS. nekdo holky, nekdo vdolky, kazdy ma jine chute - do USA jezdit nemusis, americkou kuchyni jist nemusis a nerikej, ze nejakou BBQ marinadou te nekdo krmi nasilne.;-) Tak proc se divit, ze nektere chute jsou v nekterych zemich popularnejsi nez v jinych? Je dost lidi ve svete, kteri si nedovedou predstavit treba co ti Stredoevropane maji na tom "hroznem kyselem zeli" a jak to vubec mohou jist!

Take je nesmysl pausalizovat - pod nazvem "BBQ prichut" marinady se ve skutecnosti skryva alespon milion ruznych prichuti a to u marinad vyrabenych nejen komercne, ale predevsim doma v rodinach podle domacich receptu.

0/0
30.4.2017 6:13

D95a44n92i19e42l 79K66r73o78n48e85r 7584574216207

Hloupy prispevek...rekl jsem pouze svuj nazor na konkretni vec, od toho diskuze snad je...Nechapu, s cim mas problem...na jednu stranu se delas strasne tolerantnim a na druhou stranu mas problem s jinym nazorem?

No nekecej...ono je BBQ vice chuti? Ja myslel, ze je jedna univerzalni tak jako kazdej gulas chutna naprosto stejne...ty ses takovej ten typ, kterym ja rikam pseudosvetaci...

0/−1
30.4.2017 11:33

M67i43c26h92a25l 61M39i28l39l91e60r 9986102399632

Nevedel jsem ze mas kuri oka a ze jsem ti nahodou na ne slapnul. ;-)Pokud rozhlasujes, ze nechapes popularitu BBQ marinady v USA a ani nevis, ze je popularni v rade dalsich statu

a prave takl nevis, ze ma nescetne verzi a je k ni nescetne receptu = vysledek je mnoho verzi chuti, pak je videt ze mas jeste dost co se ucit a poznavat.;-)

a PS. stejne tak tve tvrzeni "jako kazdej gulas chutna naprosto stejne" je korunovany nesmysl.

Kdyz to ale vyjde od nekoho, kdo napise "mam rad prave ty marinady a vubec mi nevadi, ze prebijou chut puvodni suroviny", pak to jasne poukaze na chutovou nevzdelanost az vandalstvi.;-)

0/−1
30.4.2017 12:16

D66a32n64i81e93l 74K93r86o77n42e30r 7744394536627

Nerozhlasuju, proste normalne rikam. To, ze je popularni i v jinych zemich, je proste nicotna informace, ktera nepotvrzuje ani nevyvracuje muj prispevek. Jako tak to maji jako oblibene i v Australii a co jako?

To, ze ma BBQ vice verzi je vseobecne znamo, jen ty si tu hrajes na nejakeho svetaka, ktery prisel poucovat a neco, co druhy bere jako samozrejmost je pro nej zjvence velky objev.

To s tim gulasem byla zcela evidentni ironie a jestli ti to nedoslo, tak je to dalsi z dukazu, jak ses inteligentni...

Jasne...ono uroven cloveka se pozna podle toho, co mu chutna...o tom to prece je...Uprimne jsem rad, ze lidi tveho typu nepotkavam na diskuzi casteji...;-D

0/0
30.4.2017 12:26

D46a92n88i13e36l 82K43r58o26n24e66r 7254634276807

uz samotny pojem "chutova nevzdelanost" hovori za vse...ze te to pozerstvi bavi...

0/0
30.4.2017 12:27

M79i66c43h25a80l 63M92i74l26l45e73r 9566482599932

;-D takze, kdyz nemas rad diplomaticky zvoleny eufemismus, co takhle chutove barbarstvi?;-)

0/0
2.5.2017 7:08

V85á98c74l76a55v 67K19o96p12ř79i33v72a 1484660375581

Je to tak. Pokud griluji, vlastně nejde jen o grilování, ale o maso celkově, tak pokud si chci vychutnat dobrý kousek, tak platí, co nejméně serepetiček. Nechat maso vyniknout. Sůl, pepř nebo něco málo extra (ryba rozmarýn...atd.)

Omajdy, marinády, ať si každej použije co chce, ale nemůže říct, to maso bylo dobrý. Ta marináda byla dobrá, maso se v tom schová, potlačí.

+15/0
29.4.2017 12:47

L40e69o95p62o63l40d 24P71r97o52k27e72š 8679624367

Dal jsem tam med a ani to není cítit ,že?Tak proč ho tam dává?

0/−2
29.4.2017 12:50

V94á97c31l38a66v 49K85o71p23ř69i69v41a 1444570895541

Někdy některá ingredience váže jinou, něco potlačí, něco vyzdvihne a nemusí být nutně cítit v jídle. To je vyšší gastronomie, což se přiznám není má parketa.;-)

+9/0
29.4.2017 12:53

V17á87c85l43a85v 51K96o40p55ř84i13v77a 1124490465381

Jen dodám, že nejlepšího lososa, co jsem kdy jedl, tak byl na grilu jen posolený mořskou solí. Základ byla čerstvá ryba ugrilovaná tak akorát. Tu lahodu přeji každému.

+8/0
29.4.2017 12:51

M49a53r37t74i26n 38K70r19č53i97l 6820918938989

Promiňte,ale existuje ještě nějaká jiná sůl,než mořská?

+1/−1
29.4.2017 15:28

M79a23r17e96k 20K83a80l29i49n53a 3109904815818

Tak ze solných dolů...

+3/0
29.4.2017 15:37

H46e17l68e73n33a 40Č90í90ž30k25o38v78á 9271761882878

Ale fakt je, že ta je "původně" taky z moře, takže když se to vezme do důsledku, má p. Krčil pravdu.

+1/0
29.4.2017 16:11
Foto

J67a15n 45V56o14k88u70r15k39a 3615576293137

Ale nejspíš v ní nebude jód, a o to u mořské soli jde.

0/0
29.4.2017 17:09

P82e73t34r 55S87u71c46h39ý 1198689634176

Asi se budete divit, ale většina soli, co koupíte v obchodě není mořská. Ty za 4-10Kč snad nikdy ne.

0/0
29.4.2017 15:58

M88i92c91h67a40l 66M13i39l61l84e94r 9556352769572

morska sul neprochazi rafinaci a obsahuje dalsi mineraly, proto ma trochu jinou chut. "Stolni sul" je cistena, rafinovana, temer cisty NaCl.

Vedle morske soli je popularni take sul z ruznych solnych jezer, casto zbarvena obsahem jinych mineralu. Ted snad nejmodnejsi je ruzova Himalajska "kamenna sul", tezena na upatich Himalaji v Pakistanu, puvodem z usazenin pravekeho more.

0/0
30.4.2017 6:05







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.