Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Žádná marináda neudělá z blbýho kusu masa dobrej, říká Pohlreich u grilu

Bez mučení přizná, že je od přírody líný, a proto miluje grilování na plynu. Stejně tak je přesvědčen, že špatnému masu uhlí ani marináda chuť nepřidají. A podobně jako v kuchyni, ani u grilu se neobejde bez utěrky za pasem, do které si utírá při vaření ruce. Že z toho někteří diváci mohou vyletět z kůže, ho nechává klidným.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J93á70n 82P40o53d37h62o21r64e33c 7836127323171

Nemůžu si pomoct, ale přesně tím dojmem "na rozhovor jsme se potkali v pauze natáčení další řady Rozpal to, šéfe! kousek za Prahou" celý rozhovor působí. Nebylo by lepší "odchytnout" si ho někde v klidu? Bylo, ale z toho by nebyl ten správný mainstreamový rychlý článek.

0/0
1.5.2017 10:36

B29a92r55b10o54r53a 76N78o84v94á 1703852136971

Taky jsou lidi, kteří chtějí chut masa utlumit, protože zkrátka nepotřebují jíst hlavně maso, ale jiný věci jako zeleninu, cítit dobrý koření apod. a maso až na posledním místě;-) Takhle to mám já a grilujem opravdu často;-)

+1/−1
30.4.2017 21:34

V91á81c35l15a52v 74K22o19p27ř87i55v11a 1254620615261

V pořádku. Ale na to, abych si vychutnal zeleninu, koření.... nepotřebuji tlumit maso a mít ho na posledním místě. To ho tam ani nemusím potom mít. Ale proti gustu žádný dišputát.

+7/0
1.5.2017 0:20

O78n83d83ř75e80j 77L55o40š62o62t23h 1245855875681

To je pak lepší si okořenit a ugrilovat lilek a ne kus masa za 200 Kč, ne?

+3/0
1.5.2017 9:27

Z67u33z63a29n81a 97E78r58b57e94n19o74v66á 9539528384235

To je ten Polreich, co recepty opsané z americké kuchařky vydával za svoje?

+1/−7
30.4.2017 12:07

V26á68c25l86a11v 37K27o23p35ř93i52v89a 1604960335391

To jste se musela zmílit. Tenhle se jmenuje Pohlreich.

+11/−1
30.4.2017 15:07

Z28u86z77a61n43a 79E27r98b34e36n80o70v12á 9879858194345

Zmílená neplatí, zmýlená ano.

+4/0
2.5.2017 2:28

J10i96ř26í 71K81a65č95í46r16e55k 5130366686

No, hovezi na grilu jde jaksi mimo me, stejne bude vzdycky lepsi ta krkovicka!

+1/−6
30.4.2017 12:06

J96a96r85o45s47l65a73v 75K79a46d50l25e61c 5741559552201

Žádný kuchař neudělá z blbýho člověka chytrého...

+1/0
30.4.2017 9:21

V47e18r42o65n59i10k 16C66l46e31w80n25e36r 9335243729

Dneska jsme akorat grilovali steaky. Pro kazdeho jeden flak masa za cca 250 kc. Ldyz to clovek jednou zkusi, uz nechce jinak ;) takove maso grilujeme jen obcas, ale rozhodne to stoji za to ;)

+8/−1
30.4.2017 3:46

J65i38ř83í 84H65a50v29e44l57k30a 2597741557290

Takový hovězí pupek od Kšány, to je na grilu senzace. Ještě nikdy nezklamal. Bohužel v Táboře se dobré a dobře odležené maso koupit nedá.

+4/0
29.4.2017 23:48

E89v49a 90D95r18o94z93d12o46v95á 7789787105445

Dělám marinády podle prvních dvou Šéfů na grilu a vždy z toho vyjde výborný výsledek.

0/0
29.4.2017 19:17

V92á60c52l23a36v 52K94o46p71ř69i53v95a 1874960175391

Malinko OT. Teď jsem měl podle Pohlreicha pečené batáty se smetanovým dipem. Doporučuji.;-)

0/0
29.4.2017 18:45

R49o40b20e27r40t 41B33a40l24a28b77á62n 9912863152

Zase ty jeho stejky a hambáče za pětikilo kus...

+5/−1
29.4.2017 17:33

B86e49n 84P51a96v76k46a 1487133347531

Hele, já kupuji na bifteky maso v Tesco (a to je tak jediné, pro co tam jdu). Maj to tam vakuované. Vysoký roštěnec za 250,- kilo. Když se to nechá pořádně ležet a klidně přes lhůtu, tak je z toho biftek super.

Co se týče to mletého na hambáče, tak z toho bych žádnou vědu nedělal a prostě bych tam narval třeba kližku.

0/−2
29.4.2017 17:39
Foto

L76u30b51o21š 17H96a94n17u56s 4487687821132

Kližku do hambáče dá akorát blbec, nic ve zlým.

+9/−2
29.4.2017 18:47

B60e36n 22P97a17v74k41a 1537843647661

Proč? Rád se nechám poučit.

0/−2
29.4.2017 18:52
Foto

L56u13b54o20š 61H13a91n17u91s 4867637131872

Kližka je houževnatá, ovšem je to úplně nejlepší maso na přípravu guláše. Nebo na jakékoliv jinou přípravu dušením.Rozemlít a prdnout na gril...no nevím, pravděpodobně byste se užvejkal k smrti.

+11/0
29.4.2017 21:13

M13i21c80h67a83l 40M66i28l65l80e90r 9696642489402

protoze klizka potrebuje na uvareni dlouhou dobu. I v rozemletem mase. Nekolikrat delsi nez zabere grillovat hamburger.

+6/−1
30.4.2017 5:44

T38o91m98á91š 65D84v64o14ř51á83k 7545536557601

Přesně.

0/0
30.4.2017 19:20

L90u26k96á32š 33K94a95r92a72s 2687537976476

Já rád vařím. A vim že to umim. A holkám se to líbí.

+13/0
29.4.2017 16:14
Foto

L90u31b63o49š 96H63a61n78u10s 4867707471132

;-D;-D;-D

0/0
29.4.2017 18:48

M48i17c38h82a39l 86M20i66l74l63e93r 9466402529432

To se vi, ze jo.;-D

Sice tohle asi nemely primo na mysli nase mamy, kdyz bratrance a me poslaly pred mnoha lety k pani Urbanove do Narodaku na kurzy vareni, ale byl to takovy vedlejsi ucinek.

Nastesti moje manzelka take umi varit a proto u nas nebylo tezke presvedcit nase syny, ze naucit se varit je jeden ze zakladnich bodu jak se umet o sebe postarat.

+2/0
30.4.2017 5:49

M44i28c39h48a66l 46M72a81r87c43i57á88n 1939819901395

Jooo Mikluš, to je borec!

0/0
3.5.2017 7:27

I35v84a30n 56P88a64p 9898392

Má pravdu předseda.

0/0
29.4.2017 15:36

D66a86n80i25e66l 68K12r65o21n27e43r 7804564326797

To ja mam rad prave ty marinady a vubec mi nevadi, ze prebijou chut puvodni suroviny. Na nekolikacentimetrove steaky si moc nepotrpim, tim spise udelane na rare. Kdyz uz neco polosyroveho, tak jedine lososa. Takze dobra marinada je pro me k nezaplaceni...Nekter prichute mi ale vylozene vadi, treba BBQ...tu oblibenost v USA nikdy nepochopim.

+1/−10
29.4.2017 14:15

M66i74c34h49a49l 81M97i26l83l83e34r 9676612209952

BBQ je oblibene v mnoha dalsich zemich, zdaleka ne jen v USA.

+7/−1
29.4.2017 14:26

D54a78n38i10e80l 79K64r57o24n28e40r 7904764756487

zejmena v USA

0/0
29.4.2017 15:38

M19i81c12h14a62l 81M63i24l50l57e68r 9696962419422

v Australii, na NZ.......

0/0
30.4.2017 5:50

D11a50n54i24e71l 63K51r56o50n10e11r 7264204306187

ze vas to bavi

0/0
30.4.2017 11:27

M89a30r49e45k 73K52a64l56i56n24a 3909634875518

Ok, když už nemáte z nějakého důvodu rád rare, tak aspoň medium... Vše nad to je vražda kvlalitního masa... Do výrazné marinády třeba krkovici, ale koupit si svíčkovou za 700 kilo a chtít, aby chutnala primárně po kečupu za 30 korun, to nedává moc smysl...

+5/−1
29.4.2017 15:36

D22a19n67i26e80l 27K89r45o62n13e83r 7664344616147

Ja to takhle nikdy nebru...jim to, na co mam chut a je mi uplne jedno, co se o tom rikam jakou povest to ma apod...Ono vrcholna gastronomie je hodne o snobactvi a to je mi cizi. Jestli je neco praveho italskeho nebo praveho francouzskeho, na to ja nikdy nedam. Bud mi to chutna nebo nechutna...Takove ty kecy jako ma treba prezidnet Islandu o tom, ze ananas na pizze je svatokradez, tomu ja se muzu jenom smat. Je to takova poza...Podivejte se treba zde...napsal jsem nejaky prispevek a sup...uz jsou tam dva minusy...a pak pan Miller napsal zcela nepodstatnou informaci a sup od tech stejnych lidi hned dva plusy...Je to hodne o pozach...

+2/−1
29.4.2017 15:45

M61i64c52h93a41l 66M47i29l60l66e89r 9456922969102

nerikej, ze pocitas plusy a zavidis;-D

+1/0
30.4.2017 5:52

D80a10n63i14e37l 89K42r10o38n12e27r 7534664466617

ne, ja se vzdy zabyvam logikou veci...ostatne jaky prakticky prinos bych z tech plusu a minusu mel?

0/−1
30.4.2017 11:29

M16i27c13h52a94l 59M47i69l55l83e74r 9896172589902

PS. nekdo holky, nekdo vdolky, kazdy ma jine chute - do USA jezdit nemusis, americkou kuchyni jist nemusis a nerikej, ze nejakou BBQ marinadou te nekdo krmi nasilne.;-) Tak proc se divit, ze nektere chute jsou v nekterych zemich popularnejsi nez v jinych? Je dost lidi ve svete, kteri si nedovedou predstavit treba co ti Stredoevropane maji na tom "hroznem kyselem zeli" a jak to vubec mohou jist!

Take je nesmysl pausalizovat - pod nazvem "BBQ prichut" marinady se ve skutecnosti skryva alespon milion ruznych prichuti a to u marinad vyrabenych nejen komercne, ale predevsim doma v rodinach podle domacich receptu.

0/0
30.4.2017 6:13

D81a96n47i62e32l 83K13r29o33n24e29r 7634244906247

Hloupy prispevek...rekl jsem pouze svuj nazor na konkretni vec, od toho diskuze snad je...Nechapu, s cim mas problem...na jednu stranu se delas strasne tolerantnim a na druhou stranu mas problem s jinym nazorem?

No nekecej...ono je BBQ vice chuti? Ja myslel, ze je jedna univerzalni tak jako kazdej gulas chutna naprosto stejne...ty ses takovej ten typ, kterym ja rikam pseudosvetaci...

0/−1
30.4.2017 11:33

M23i79c82h98a59l 72M41i49l12l49e42r 9396172309622

Nevedel jsem ze mas kuri oka a ze jsem ti nahodou na ne slapnul. ;-)Pokud rozhlasujes, ze nechapes popularitu BBQ marinady v USA a ani nevis, ze je popularni v rade dalsich statu

a prave takl nevis, ze ma nescetne verzi a je k ni nescetne receptu = vysledek je mnoho verzi chuti, pak je videt ze mas jeste dost co se ucit a poznavat.;-)

a PS. stejne tak tve tvrzeni "jako kazdej gulas chutna naprosto stejne" je korunovany nesmysl.

Kdyz to ale vyjde od nekoho, kdo napise "mam rad prave ty marinady a vubec mi nevadi, ze prebijou chut puvodni suroviny", pak to jasne poukaze na chutovou nevzdelanost az vandalstvi.;-)

0/−1
30.4.2017 12:16

D98a35n51i46e30l 30K15r14o23n76e12r 7964784376747

Nerozhlasuju, proste normalne rikam. To, ze je popularni i v jinych zemich, je proste nicotna informace, ktera nepotvrzuje ani nevyvracuje muj prispevek. Jako tak to maji jako oblibene i v Australii a co jako?

To, ze ma BBQ vice verzi je vseobecne znamo, jen ty si tu hrajes na nejakeho svetaka, ktery prisel poucovat a neco, co druhy bere jako samozrejmost je pro nej zjvence velky objev.

To s tim gulasem byla zcela evidentni ironie a jestli ti to nedoslo, tak je to dalsi z dukazu, jak ses inteligentni...

Jasne...ono uroven cloveka se pozna podle toho, co mu chutna...o tom to prece je...Uprimne jsem rad, ze lidi tveho typu nepotkavam na diskuzi casteji...;-D

0/0
30.4.2017 12:26

D94a32n78i41e70l 93K16r17o98n28e49r 7564454226887

uz samotny pojem "chutova nevzdelanost" hovori za vse...ze te to pozerstvi bavi...

0/0
30.4.2017 12:27

M53i95c98h70a24l 93M22i76l69l93e17r 9756682319562

;-D takze, kdyz nemas rad diplomaticky zvoleny eufemismus, co takhle chutove barbarstvi?;-)

0/0
2.5.2017 7:08

V74á61c22l37a54v 20K60o75p58ř68i92v27a 1524280795731

Je to tak. Pokud griluji, vlastně nejde jen o grilování, ale o maso celkově, tak pokud si chci vychutnat dobrý kousek, tak platí, co nejméně serepetiček. Nechat maso vyniknout. Sůl, pepř nebo něco málo extra (ryba rozmarýn...atd.)

Omajdy, marinády, ať si každej použije co chce, ale nemůže říct, to maso bylo dobrý. Ta marináda byla dobrá, maso se v tom schová, potlačí.

+15/0
29.4.2017 12:47

L69e91o34p32o16l96d 18P23r80o81k55e18š 8479624287

Dal jsem tam med a ani to není cítit ,že?Tak proč ho tam dává?

0/−2
29.4.2017 12:50

V46á84c51l52a86v 44K17o67p78ř92i30v50a 1114310755691

Někdy některá ingredience váže jinou, něco potlačí, něco vyzdvihne a nemusí být nutně cítit v jídle. To je vyšší gastronomie, což se přiznám není má parketa.;-)

+9/0
29.4.2017 12:53

V58á88c29l47a83v 44K98o50p77ř53i97v55a 1714630515381

Jen dodám, že nejlepšího lososa, co jsem kdy jedl, tak byl na grilu jen posolený mořskou solí. Základ byla čerstvá ryba ugrilovaná tak akorát. Tu lahodu přeji každému.

+8/0
29.4.2017 12:51

M95a49r55t42i10n 75K92r39č61i34l 6550398858569

Promiňte,ale existuje ještě nějaká jiná sůl,než mořská?

+1/−1
29.4.2017 15:28

M16a91r14e22k 96K28a27l25i44n12a 3859114735438

Tak ze solných dolů...

+3/0
29.4.2017 15:37

H45e60l94e24n51a 90Č54í61ž74k43o68v81á 9951891842598

Ale fakt je, že ta je "původně" taky z moře, takže když se to vezme do důsledku, má p. Krčil pravdu.

+1/0
29.4.2017 16:11
Foto

J87a68n 63V30o46k16u50r59k66a 3325216793157

Ale nejspíš v ní nebude jód, a o to u mořské soli jde.

0/0
29.4.2017 17:09

P55e98t11r 58S92u10c38h40ý 1868939124546

Asi se budete divit, ale většina soli, co koupíte v obchodě není mořská. Ty za 4-10Kč snad nikdy ne.

0/0
29.4.2017 15:58

M26i70c52h24a32l 36M39i84l23l26e46r 9526962399192

morska sul neprochazi rafinaci a obsahuje dalsi mineraly, proto ma trochu jinou chut. "Stolni sul" je cistena, rafinovana, temer cisty NaCl.

Vedle morske soli je popularni take sul z ruznych solnych jezer, casto zbarvena obsahem jinych mineralu. Ted snad nejmodnejsi je ruzova Himalajska "kamenna sul", tezena na upatich Himalaji v Pakistanu, puvodem z usazenin pravekeho more.

0/0
30.4.2017 6:05



Najdete na iDNES.cz