- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Pozor, 24. června je jen svátek Svatého Jana Evangelisty. Jsou ještě další Svatí Janové a ti mají dle církevního kalendáře svátky jindy: Jan Nepomucký, Jan Nepomuk Neumann, Jan Sarkander, Jan Křtitel, Jan Eudes a mnozí další...
A ono se nekdy kvuli smazene rybe muselo az do Britanie?
Vrcholem ostrovní gastronomie jsou jejich snídaně.
Zbytek nestojí za zlámanou penny....
obalovaná ryba a hranolky v oleji, to fakt chtělo podrobný návod. To bych bez něho nezvládl.
Ale nejpodstatnější je vinegar na hranolky! Jak jsem to nesnášel, tak jsem tomu asi dva roky zpátky přišel na chuť, dokonalý..
jeste v detstvi jsem prisel na to, ze citronova stava je dobre na brambory, takze pozdeji ocet na hranolky (nesmi ho byt moc, jen par kapek), je vlastne prima.
Doma si fish and chips rozhodne nepripravite, nebot v pravem chippy nedostanete pokrm ze zmrazene ci chlazene ryby.
Když mám chuť na tento britský pokrm, chodím do Myslíkovy ulice.
Já bych nějakým těstíčkem a smažením bílou tresku nekazila.
Párkrát jsem zkusil, i v Anglii, výsledek byl vždy stejný, nedá se to jíst a to ryby miluju...
Ale tak mně to chutnalo, jenom mi to nesměli polít tím jejich octem.
Velmi dobrý recept včetně detailního postupu.
Chybí mi ale recept na tu jejich "tatarku", to je něco jiného nežli u nás, spíš výrazněji ochucená majonéza jako dávají k hranolkům v Belgii.
Na druhé straně - pastu z nedozrálých vlašských ořechů jsem neznal.