Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Klobásky na gril nemusíte kupovat, připravte si vlastní, radí Pohlreich

Klobásky neodmyslitelně patří ke grilování, většinou si je kupujeme v obchodě. Zdeněk Pohlreich v pořadu Rozpal to, šéfe! ukázal, jak překvapit hosty vlastnoručně připravenou klobásou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

M13a71r12t52i47n48a 96D94v18o12ř39á20k33o47v92á 2605383259910

Já přemýšlím, že si doma začnu chovat čuníka ;-) Přece nebudu chodit maso kupovat do krámu;-€

+1/0
17.5.2017 10:24

P12e34t77r 50Z89a65c60h60r43d74l21a 2636441238338

Redakce. Prosím opravu. Cherry a sherry jsou diametrálně rozdílné produkty. Cherry je třešeň (likér nebo destilát) a sherry je fortifikované víno!!! :-)

+10/0
15.5.2017 10:23

P42a58v96e92l 83K15a37l47a 8266681387591

"Proto koření solí a pepřem, přikrájí trochu chilli, rozmarýnu a tymiánu." Nerozumím řeči Vašeho kmene, redachtore:-/

0/−3
15.5.2017 9:41

P37a19v28e70l 20H84ř20í88b11a34l 5310213868

Podle mého názoru redaktor správně provádí činnost kořenění sedmým pádem slov sůl a pepř a potom správně přikrájí trochu druhého pádu slov chilli, rozmarýn a tymián.

+7/0
15.5.2017 9:58

P85e87t63r 29H95o47c93h95m10a15n 2440636445411

Čemu na tom nerozumíte?

+3/0
15.5.2017 10:48

R86a74d85e61k 80H61o15f33m50a24n 7137111780332

Slovo koření je zde sloveso, tedy že provádí kořenění solí a pepřem a potom ten zbytek. Čemu nerozumíte?

+3/0
15.5.2017 11:12
Foto

H34a32n17a 36A84n16t96o26n72o27v29á 6307439624374

Koření se kořením, solí se solí. Když chci dát jedno sloveso ke koření a soli, použiju třeba sloveso ochutit.

+1/0
15.5.2017 15:16

J14o83s16e74f52f 33M24u24s72i49l 7589815626460

Opět použita bránice. Časem to dopadne jak s hovězími líčky. S víceméně podřadné flákoty se stala "delikatesa" a její cena zněkolikanásobila. Nevím kolik stojí bránice, píší tam 30 korun. Dá se očekávat, že ještě tak jednou doporučí bránici a bude stát 110.

+7/−2
15.5.2017 8:45

M49a25r94t67i70n 71V77i97o17c77h38n43a 6695110681420

Hovězí líčka jsou super. U nás kilo kolem 200Kč. Hlavně se však špatně shání. Děláme je nejen na víně, ale i na houbách a výborné jsou v segedínském guláši ;-)

+1/0
15.5.2017 9:03

R60a27d51i95m 46T39o95b36i35á10š 2193172444866

pokud je to zabaleno v bránici tak to přece není už žádná klobása ale spíše nějaký podlouhlý karbenátek v bráni!!!!!!klobása přece musí být napraná do střívka...!!!!!!nevím kde on tu bránici kupuje ale u nás stojí balíček tak 75.- a na kusy se neprodává...

+4/0
15.5.2017 10:10

R35a33d44m79i33l11a 33S61i72m90č58á15k75o38v45á 5185633225555

občas ji kupuji na sekanou a nikdy nejdu pod 60 kč... to mám tak akorát na jednu a rozhodně to není kilo... jestli myslí 30 kč na 1 klobásu, pak by to, bajočko, odpovídalo ;-D

0/0
15.5.2017 10:50

P39a88v41l40a 66H98r19a29d68i42l70o61v69a 3627301511144

A to se vyplati ;-DR^

0/0
15.5.2017 11:29

J98a89n76a 66N18ě97m54e60č46k40o63v67á 3893264451956

Mně na kauze bránice štve jiná věc, a sice že bránice není bránice. Bránice je samostatný sval oddělující hrudní a břišní dutinu, a žádné orgány pohromadě prostě nedrží.

"Vepřová bránice" je peritoneum, neboli obyčejně pobřišnice. Takže který pablb vymyslel, že se bude pobřišnici říkat bránice, toooo jde naprosto mimo moje chápání. Jestli je to řeznická hantýrka, fajn, ale anatomicky je to prostě na pár facek. Střevu se taky vesele laicky neříká plíce, proč asi. :-/

+4/0
15.5.2017 15:37

E60v14a 97D93r92o77z79d24o81v64á 7299127385885

Domácí jsou super, ale opravdu to zabere dost času. Takže se k tomu dostanu jednou za pět let.

Chlazené nádoby nestačí na normální porci masa, led je potřeba přidat. Plnění do střívek doporučuji minimálně ve dvou lidech, než se člověk zaběhne.

Zrovna nedávno jsem dostala chuť na domácí klobásu/párek s bylinkami. Ale není čas.

0/0
15.5.2017 8:44

R52a55d85i40m 19P73o45l88á30š89e85k 9796303689559

Chce to dělat v chladnějším období v nevytápěné místnosti.

0/0
15.5.2017 8:56

R60a77d25i34m 64P19o58l32á57š21e31k 9196623849539

Pohlreich poněkud trpí kuchařským sebeklamem.

Co stihne kuchař jako on za půl hodinu, trvá nekuchaři, navíc často s nesprávným nářadím, až několik hodin. A takovou řídkou síť řeznictví, aby cesta tam a zpět s nakoupenými klobáskami rtrvala několik hodin, u nás nemáme.

Nekuchař by musel ty klobásky cvičit, dělat aspoň půl roku, rok každý den, aby ty klobásky udělal tak rychle jako Pohlreich a přitom dodržel kvalitu.

Kdo by tyto klobásky chtěl dělat, dávám k dobru jedno vylepšení. Maso se nakrájí na kostičky nejméně půl dne předem a okoření se a zejména nasolí. Sůl totiž způsobuje, že voda a rozpustné bílkoviny z masa vyjdou ven a maso se tak zahustí. Vyrobené uzeniny se pak víc blíží kvalitou původním domácím uzenínám a jsou, pokud se vyudí, i trvanlivější. Sice potřebují delší tepelnou úpravu, ale kvalita je vyšší.

+9/0
15.5.2017 7:38

M78a51r31e57k 87Š17e81s59t17á71k 4605711826171

Já kupuji zásadně maso v řeznictví případně v Makru a není problém sehnat cokoliv - bránice je poměrně obvyklá surovina, často se do ní balí například sekaná. V docházkové vzdálenosti (Praha 2) mám minimálně 3 řeznictví. U každého je holt situace jiná...

0/0
15.5.2017 8:22

R17a23d56i21m 67P30o85l14á77š72e78k 9926333379299

No, já to spíš využívám účelově, když vidím levné maso v akci. A dostanu chuť mít kvalitní uzeninu, resektive masový výrobek a nechci za ni dávat 200 za kilo, raději do přípravy vrazím vlastní práci. A nedělám klobásku na gril nebo dokonce na uzení, ale konečný výsledek je nejčastěji vařená šunková "uzenina".

0/0
15.5.2017 8:51

P87a63v81e14l 76S21o43u57č71e79k 7474782287175

Neni to tak. Pan Pohlreich to nema hotove za chvilku. To jen tak vypada na dobre sestrihanem videu. Skutecnost je trochu jina, verte mi.

+5/0
15.5.2017 8:33

R61a13d46i74m 24P49o96l73á97š93e63k 9676733739579

Pochybuji, že by pár kilo klobásek dělal několik hodin. Já bych řekl, že máme pravdu možná oba tak napůl.

0/0
15.5.2017 8:43

J77a93k83u53b 39V29i18k78t67o16r95a 8723659843401

Pár kilo klobásek? Proboha to vaříte i pro sousedy? S přáteli to máme tak, že každý něco málo připraví - maso na hamburgery, špízy, zeleninu atd. Pak vzájemně ochutnáváme. Podle mě je účelem grilování dobře se najíst s přáteli, ne do sebe narvat hromadu masa, která by vystačila na týden. [>-]

0/0
15.5.2017 9:32

R30a51d66i95m 25P68o41l28á18š87e31k 9236653869499

Ono pár kilo trvá jen o něco déle než třeba kilo.

Potom je tady třeba mraznička nebo zavařování a pro čerstvě vyuzené klobásky ( už dlouho neudím) bylo buď zalévání do stolního oleje nebo zavaření do sklenic za sucha, bez nálevu.

Já totiž spíš preferuji finančně šetrnější přípravu než časově flexibilní. Neboli dělám uzeninu tehdy, když je k dispozici levné maso v akci než když je zrovna grilovačka či podobná akce.

+1/0
15.5.2017 10:52

P19a46v69l98a 93H85r63a34d87i87l53o34v78a 3677281751414

Presne tak. Jestli kilo nebo dve, to uz je casove skoro jedno.

0/0
15.5.2017 11:28

J88a67k73u21b 10V76i57k88t45o74r75a 8643189153521

Ale článek a video bude právě spíš o tom jednorázovém grilování. [>-]

+1/0
15.5.2017 11:48

R91a27d96i58m 13P65o89l53á65š26e77k 9186713449629

Ale prejt je to skutečně klobáskový. Klidně se místo grilování může nacpat do klobásek nebo vuřtových futrálů a vyudit nebo do jiných futrálů a uvařit.

0/0
15.5.2017 20:22

M60i88c22h89a34l 97B22a37ž18a69n21t 3206572203876

Tak složité to zas není. Jsou těžší věci ve vaření.

0/0
7.6.2017 6:13

M69i79c81h10a41l 61K70o69l71á74ř 9970231180

Už zase ta bránice... možná jsem měl vždycky smůlu, ale jídla obalená touto síťkou mi chutnají, jako by je někdo oválel v zatuchlých hoblinách. Tedy - domnívám se, že takto můžou chutnat zatuchlé hobliny.:-) No prostě mi to nechutná, no.

0/−2
15.5.2017 7:31

T94o31m68á84š 53D82v24o85ř52á28k 7805546787881

Výborně...

A příště si ukážeme porcování čuníka - proč kupovat v masně, rozbourejte si vlastní

+12/−2
15.5.2017 7:05

M88i88c90h55a41l 43M77i56l97l36e70r 9126102899292

dobre pro domaciho grillovaciho kutila, ale jinak - kdo ma cas se s tim pokazde delat?

Urcite se v Cesku najdou reznici, kteri se mj. specializuji na klobasky pro gurmany. Akorat da nejakou dobu si je vyhledat a vyzkouset.

+6/0
15.5.2017 7:01
Foto

J49o24s35e83f 14H42r85n10č35í65ř 4746951119

Na rozdíl od pana Pohlreicha musí gastrokutil chodit do práce! Ne jenom machrovat.

0/0
15.5.2017 10:28

K26a61r11e55l 62K72u81b79i79š 7290651793398

V krámě? Podle mě, krám je prostě krám. Na nic tečka

0/0
15.5.2017 6:29







Najdete na iDNES.cz