Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Klobásky na gril nemusíte kupovat, připravte si vlastní, radí Pohlreich

Klobásky neodmyslitelně patří ke grilování, většinou si je kupujeme v obchodě. Zdeněk Pohlreich v pořadu Rozpal to, šéfe! ukázal, jak překvapit hosty vlastnoručně připravenou klobásou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

M42a21r51t16i48n13a 92D66v66o30ř69á22k93o46v87á 2225463839480

Já přemýšlím, že si doma začnu chovat čuníka ;-) Přece nebudu chodit maso kupovat do krámu;-€

+1/0
17.5.2017 10:24

P32e59t16r 84Z73a19c29h21r20d21l75a 2446981458838

Redakce. Prosím opravu. Cherry a sherry jsou diametrálně rozdílné produkty. Cherry je třešeň (likér nebo destilát) a sherry je fortifikované víno!!! :-)

+10/0
15.5.2017 10:23

P75a56v22e49l 25K91a60l55a 8456841807451

"Proto koření solí a pepřem, přikrájí trochu chilli, rozmarýnu a tymiánu." Nerozumím řeči Vašeho kmene, redachtore:-/

0/−3
15.5.2017 9:41

P21a10v17e24l 30H70ř19í72b75a36l 5350763958

Podle mého názoru redaktor správně provádí činnost kořenění sedmým pádem slov sůl a pepř a potom správně přikrájí trochu druhého pádu slov chilli, rozmarýn a tymián.

+7/0
15.5.2017 9:58

P28e91t82r 55H89o84c69h75m20a69n 2400986955681

Čemu na tom nerozumíte?

+3/0
15.5.2017 10:48

R56a70d14e69k 10H92o72f17m20a12n 7967551730892

Slovo koření je zde sloveso, tedy že provádí kořenění solí a pepřem a potom ten zbytek. Čemu nerozumíte?

+3/0
15.5.2017 11:12
Foto

H72a17n49a 31A44n52t95o98n76o98v54á 6987209694114

Koření se kořením, solí se solí. Když chci dát jedno sloveso ke koření a soli, použiju třeba sloveso ochutit.

+1/0
15.5.2017 15:16

J40o75s24e34f12f 62M11u71s65i34l 7829325206810

Opět použita bránice. Časem to dopadne jak s hovězími líčky. S víceméně podřadné flákoty se stala "delikatesa" a její cena zněkolikanásobila. Nevím kolik stojí bránice, píší tam 30 korun. Dá se očekávat, že ještě tak jednou doporučí bránici a bude stát 110.

+7/−2
15.5.2017 8:45

M80a58r44t21i79n 13V12i29o19c63h52n71a 6565920141250

Hovězí líčka jsou super. U nás kilo kolem 200Kč. Hlavně se však špatně shání. Děláme je nejen na víně, ale i na houbách a výborné jsou v segedínském guláši ;-)

+1/0
15.5.2017 9:03

R11a81d13i16m 79T35o81b31i70á36š 2703452824956

pokud je to zabaleno v bránici tak to přece není už žádná klobása ale spíše nějaký podlouhlý karbenátek v bráni!!!!!!klobása přece musí být napraná do střívka...!!!!!!nevím kde on tu bránici kupuje ale u nás stojí balíček tak 75.- a na kusy se neprodává...

+4/0
15.5.2017 10:10

R60a30d85m27i95l50a 20S87i40m65č98á20k66o59v80á 5395153185665

občas ji kupuji na sekanou a nikdy nejdu pod 60 kč... to mám tak akorát na jednu a rozhodně to není kilo... jestli myslí 30 kč na 1 klobásu, pak by to, bajočko, odpovídalo ;-D

0/0
15.5.2017 10:50

P50a33v11l29a 14H12r54a75d23i49l52o42v66a 3467221121324

A to se vyplati ;-DR^

0/0
15.5.2017 11:29

J85a39n95a 62N14ě22m51e47č16k68o68v31á 3493404301616

Mně na kauze bránice štve jiná věc, a sice že bránice není bránice. Bránice je samostatný sval oddělující hrudní a břišní dutinu, a žádné orgány pohromadě prostě nedrží.

"Vepřová bránice" je peritoneum, neboli obyčejně pobřišnice. Takže který pablb vymyslel, že se bude pobřišnici říkat bránice, toooo jde naprosto mimo moje chápání. Jestli je to řeznická hantýrka, fajn, ale anatomicky je to prostě na pár facek. Střevu se taky vesele laicky neříká plíce, proč asi. :-/

+4/0
15.5.2017 15:37

E77v42a 72D59r11o80z24d51o73v96á 7489867335425

Domácí jsou super, ale opravdu to zabere dost času. Takže se k tomu dostanu jednou za pět let.

Chlazené nádoby nestačí na normální porci masa, led je potřeba přidat. Plnění do střívek doporučuji minimálně ve dvou lidech, než se člověk zaběhne.

Zrovna nedávno jsem dostala chuť na domácí klobásu/párek s bylinkami. Ale není čas.

0/0
15.5.2017 8:44

R73a53d57i57m 53P75o21l13á45š20e59k 9806963429849

Chce to dělat v chladnějším období v nevytápěné místnosti.

0/0
15.5.2017 8:56

R53a72d18i32m 79P87o13l49á51š31e14k 9246543889179

Pohlreich poněkud trpí kuchařským sebeklamem.

Co stihne kuchař jako on za půl hodinu, trvá nekuchaři, navíc často s nesprávným nářadím, až několik hodin. A takovou řídkou síť řeznictví, aby cesta tam a zpět s nakoupenými klobáskami rtrvala několik hodin, u nás nemáme.

Nekuchař by musel ty klobásky cvičit, dělat aspoň půl roku, rok každý den, aby ty klobásky udělal tak rychle jako Pohlreich a přitom dodržel kvalitu.

Kdo by tyto klobásky chtěl dělat, dávám k dobru jedno vylepšení. Maso se nakrájí na kostičky nejméně půl dne předem a okoření se a zejména nasolí. Sůl totiž způsobuje, že voda a rozpustné bílkoviny z masa vyjdou ven a maso se tak zahustí. Vyrobené uzeniny se pak víc blíží kvalitou původním domácím uzenínám a jsou, pokud se vyudí, i trvanlivější. Sice potřebují delší tepelnou úpravu, ale kvalita je vyšší.

+9/0
15.5.2017 7:38

M73a63r23e73k 94Š25e73s91t86á54k 4505731956621

Já kupuji zásadně maso v řeznictví případně v Makru a není problém sehnat cokoliv - bránice je poměrně obvyklá surovina, často se do ní balí například sekaná. V docházkové vzdálenosti (Praha 2) mám minimálně 3 řeznictví. U každého je holt situace jiná...

0/0
15.5.2017 8:22

R10a29d82i80m 65P30o33l39á64š53e53k 9696133159359

No, já to spíš využívám účelově, když vidím levné maso v akci. A dostanu chuť mít kvalitní uzeninu, resektive masový výrobek a nechci za ni dávat 200 za kilo, raději do přípravy vrazím vlastní práci. A nedělám klobásku na gril nebo dokonce na uzení, ale konečný výsledek je nejčastěji vařená šunková "uzenina".

0/0
15.5.2017 8:51

P48a60v66e24l 38S46o94u67č33e47k 7694792797315

Neni to tak. Pan Pohlreich to nema hotove za chvilku. To jen tak vypada na dobre sestrihanem videu. Skutecnost je trochu jina, verte mi.

+5/0
15.5.2017 8:33

R76a38d24i17m 86P51o12l31á43š87e68k 9826433979699

Pochybuji, že by pár kilo klobásek dělal několik hodin. Já bych řekl, že máme pravdu možná oba tak napůl.

0/0
15.5.2017 8:43

J30a34k21u68b 65V47i92k82t58o67r25a 8153609593431

Pár kilo klobásek? Proboha to vaříte i pro sousedy? S přáteli to máme tak, že každý něco málo připraví - maso na hamburgery, špízy, zeleninu atd. Pak vzájemně ochutnáváme. Podle mě je účelem grilování dobře se najíst s přáteli, ne do sebe narvat hromadu masa, která by vystačila na týden. [>-]

0/0
15.5.2017 9:32

R95a50d53i18m 86P24o38l62á26š62e33k 9276273779559

Ono pár kilo trvá jen o něco déle než třeba kilo.

Potom je tady třeba mraznička nebo zavařování a pro čerstvě vyuzené klobásky ( už dlouho neudím) bylo buď zalévání do stolního oleje nebo zavaření do sklenic za sucha, bez nálevu.

Já totiž spíš preferuji finančně šetrnější přípravu než časově flexibilní. Neboli dělám uzeninu tehdy, když je k dispozici levné maso v akci než když je zrovna grilovačka či podobná akce.

+1/0
15.5.2017 10:52

P54a13v95l97a 13H23r57a20d24i82l83o54v64a 3487701461504

Presne tak. Jestli kilo nebo dve, to uz je casove skoro jedno.

0/0
15.5.2017 11:28

J71a10k91u27b 39V34i20k54t90o70r93a 8153429303751

Ale článek a video bude právě spíš o tom jednorázovém grilování. [>-]

+1/0
15.5.2017 11:48

R15a12d23i22m 18P62o55l29á47š39e38k 9346133689739

Ale prejt je to skutečně klobáskový. Klidně se místo grilování může nacpat do klobásek nebo vuřtových futrálů a vyudit nebo do jiných futrálů a uvařit.

0/0
15.5.2017 20:22

M24i55c26h81a54l 27B84a37ž24a77n85t 3526222513636

Tak složité to zas není. Jsou těžší věci ve vaření.

0/0
7.6.2017 6:13

M14i80c62h18a49l 62K35o58l37á87ř 9250791540

Už zase ta bránice... možná jsem měl vždycky smůlu, ale jídla obalená touto síťkou mi chutnají, jako by je někdo oválel v zatuchlých hoblinách. Tedy - domnívám se, že takto můžou chutnat zatuchlé hobliny.:-) No prostě mi to nechutná, no.

0/−2
15.5.2017 7:31
Foto

T87o10m98á17š 85D27v56o48ř88á59k 7745576297731

Výborně...

A příště si ukážeme porcování čuníka - proč kupovat v masně, rozbourejte si vlastní

+12/−2
15.5.2017 7:05

M97i43c32h20a43l 77M83i35l56l71e94r 9286202889952

dobre pro domaciho grillovaciho kutila, ale jinak - kdo ma cas se s tim pokazde delat?

Urcite se v Cesku najdou reznici, kteri se mj. specializuji na klobasky pro gurmany. Akorat da nejakou dobu si je vyhledat a vyzkouset.

+6/0
15.5.2017 7:01
Foto

J87o92s39e47f 40H49r23n78č77í65ř 4936931249

Na rozdíl od pana Pohlreicha musí gastrokutil chodit do práce! Ne jenom machrovat.

0/0
15.5.2017 10:28

K25a31r87e59l 29K87u36b24i15š 7770801113708

V krámě? Podle mě, krám je prostě krám. Na nic tečka

0/0
15.5.2017 6:29







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.