Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Jím všechno, ale přepálený tuk mi páchne, říká šéfkuchař Jaroslav Sapík

Jí v podstatě všechno, hady i brouky, nesnědl by leda něco zkaženého. Ale vadí mu, když hned ve dveřích ucítí puch přepáleného omastku. „Okamžitě tak poznám, že všechno smaží ve fritézách, ve kterých nemění olej,“ říká proslulý kuchař propagující českou kuchyni Jaroslav Sapík v týdeníku 5plus2.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

A80l53e79n92a 32R53i34s54o38v38á 4216350959415

I na to vypadá, že jí všechno...;-D

+1/0
19.5.2017 9:50

K98a18t71e68ř14i79n48a 95V10a14š17á69k81o53v81á 5431782959825

No, spikovane hovezi mi neprijde jako nejjednodussi recept na zacatek ;-D Ale budiz.

+1/−1
17.5.2017 16:02

V82á65c37l36a63v 86P90o25u71s57t47k67a 3600471272

Pro vegetariána asi ne. :-P:-P

+1/0
17.5.2017 16:06

K48a23t28e25ř51i60n82a 41V56a79š88á25k83o51v11á 5551932429395

to pomijim... kdyz se specializuje na ceskou kuchyni...:-)

A ve svych kucharskych zacatcich jsem maso jedla, takze ho i pripravit umim :-)

0/0
17.5.2017 18:35
Foto

L23i57b42o80r 44V14y27k88o33u33p51i66l 9496185449367

Po vláknu zabodnete nůž dranžírák, otočíte s ním, do vzniklé díry strčíte prst a pak klínek osolené, případně okořeněné slaniny. Zopakujete 3x až 5x, víckrát to na té ploše řezu nejde. Co je na tom?

+2/0
17.5.2017 23:06

T43o30m59á79š 40D31v81o95ř78á83k 7965746407301

Připravená slanina se může dát chvíli do mrazáku, a pak už to zvládne opravdu každý.

+5/0
18.5.2017 17:34

M56i90c72h28a17e14l 89K79a47d80e47r43a93v18e33k 8371324748744

Má pravdu,max 4 jídla dvě přílohy a hotovo.Pokud se prodá je konec a ráno znova.Podle mě ideální koncept. R^

+12/0
17.5.2017 15:51
Foto

E17l74e22n72a 82V59o81j36a60n83o65v29á 4306231913138

Koncept restaurací, kdy mají jen dvě jídla na výběr, je sice hezký, ale pokud je v obou z nich smetana, jsem jako alergik naprosto v háji.

Pak vám do té hospody přijde skupinka, kdy jeden je alergický na laktózu, druhý je celiak, třetí vegan a čtvrtý nejí nic, co mu může opětovat pohled.... to aby se jeden zbláznil

Minulý týden jsem byla v restauraci, kde byl můj "oblíbený alergen sedmička" úplně ve všem. Úplně. I v majonéze, což naprosto nechápu. A na otázku, zda něco z toho (cokoli) nedokáží udělat s vynecháním mléka a másla, mi bylo řečeno, že to nejde. Tak přírodní kuřecí plátek s opečenými brambory? Nelze. Nemají na to kalkulaci. Odešla jsem hladová....

+3/−5
17.5.2017 10:38

P94e74t75r89a 37H32e52l50i21k97a91r87o86v86a 9558564747104

Žádná restaurace není schopná uspokojit všechny dietáře a alergiky...

+17/0
17.5.2017 12:04
Foto

E65l22e81n77a 98V45o56j31a63n28o62v25á 4286221803258

To je v pořádku. Ale měli by být schopni alespoň nějak vyjít vstříc, pokud jde o alergie....

+4/0
17.5.2017 12:47

R29a41d56e97k 83N79e51u68m32a70n60n 5882472728965

s EET?

0/−1
19.5.2017 0:15

K19a71t54e23ř36i89n23a 96V76a54š79á10k87o31v57á 5821732749165

jenze to je problem te restaurace....v dobre restauraci vam zkombinuji cokoliv, pripadne sami navrhnou...jsem vegetarian, takze vim, o cem mluvim.

Presne to, o cem se mluvi v rozhovoru, totiz ochota cisnika se s vami dohodnout, u me hraje jednu z nejdulezitejsich roli.

Jidel bez mlika je spousta, a da se to v pohode kombinovat, zaklad je delat zeleninu, maso a prilohu zvlast, Pak neni problem. Ja treba fakt nejsem narocna...staci ryze a zelenina.

Chodila jsem kdysi do restaurace, docela vyhlasene, na takove male ceske vesnici. Meli staly jidelni listek, a xkrat jsem tam byla a "neni ryze". Kram naproti. Muj pristup v takovem pripade je, nakoupit v tom maloobchode, nez tri dny cekat na obvykleho zasobovace s "neni".

+3/0
17.5.2017 16:01

J71i35n25d28r11i80c42h 39K18o75l73a95r 7410260555653

"Pak vám do té hospody přijde skupinka, kdy jeden je alergický na laktózu, druhý je celiak, třetí vegan a čtvrtý nejí nic, co mu může opětovat pohled" ... no, tak takova particka at si radeji vari doma ;-D ... tem musi byt jasne, ze v klasicke hospode nemaji sanci, ne?

+8/0
18.5.2017 8:20

P15a55v67e66l 88K39r27ů59t31a 9390107518807

Nechápu, proč když asi umí vařit, tak vystupuje s Babicou?

Stojí to za to, takhle si kazit jméno?

+4/−2
17.5.2017 10:29

M11a23r76t24i71n 65B34e82r56a36n 6219545566831

On moc kvalitně vařit neumí, i když se o něm říká a píše leccos...

+1/−7
17.5.2017 12:18

M87a10t80o83u67š 71B75á90r77t28a 2175494824

Byl jsem u něj mnohokrát, dokonce i v kuchyni, známe se. Vím, jak učil vařit svého syna, který dělá ve Zlaté studni. Takže můžu říct, že kecáte.

+5/0
17.5.2017 13:45

M95a96r67t78i51n 42B87e37r74a60n 6289275546881

Ano, osobně ho neznám. Ale osobně jsem viděl asi 20 dílů, kde vařil s Babicou...

Takže doufám, že to samé nepředvádí i jinde, protože to bych si musel něco myslet o Vašem vkusu a objektivitě...

+1/−3
17.5.2017 14:35

M41a31r97i40e 54C43h81m43e71l31a57ř25o82v18á 8345316987959

Já jsem viděla asi tři díly s Babicou a konečně už vím proč do sebe Sapík každou chvíli lil to víno. Babica ho nutil. Jinak, radši jídlo od Babici než jídlo od nechutně tlustého, spoceného Sapíka. A netvrďte mi že se 150ti kilový tlouštík se nepotí a že si 2x denně v kuchyni vymění aspoň tričko. "Dočuchtané" to má proto že v té restauraci nevaří on. Odpověď pro paní Drozdovou.

0/−1
19.5.2017 9:17

E63v26a 51D86r59o67z42d13o24v95á 7599347305645

Proč to má Sapík v té televizi tak "dočuchtané"? Z restaurací od něj znám něco jiného.

+4/0
17.5.2017 23:01

J50o27s85e59f 55S29k75a93l48k24a 1622959574924

Asi má na Babicovo vaření jiný názor, než váš.

0/0
17.5.2017 13:55

M26a15r29t50i38n 28B30e89r72a88n 6439485726221

A nebo prostě - peníze... :-P

+11/0
17.5.2017 14:36
Foto

L40i66b47o21r 95V37y60k41o89u48p71i52l 9766865319127

Jste velmi. velmi blízko. :-)

+3/0
17.5.2017 23:07

J72a95n 70C84o19n96s89t40a83n90t45i29n 1372221693210

"jím všechno" ...... a je to vidět, Jardo! ;-D

+10/0
17.5.2017 8:57

G79e13o80r18g56e 24B84u60r65i65a72n 3388111653759

Souhlas, hlavne sama (P)otraviny. Dobry nabeh na cukrovku, infarkt nebo mozkovou mrtvici. :-)

+1/−4
17.5.2017 11:19

J53i12n50d86r70i51c11h 37K30o69l56a80r 7220450245213

kazdej na neco umre

+2/0
18.5.2017 8:24







Najdete na iDNES.cz