Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Elektronický nos pozná, že je maso zkažené, takže se už nehodí na gril

Na gril má přijít co nejčerstvější maso. Už jen proto, že při grilování nemusí být tepelná úprava tak dokonalá jako například při vaření a dušení. Vyzkoušeli jsme elektronický nos, který pozná, v jakém stavu je maso, které na grilování chcete použít.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M58i76l90a82n 34V48á46v78r31a 6341241815771

Hezká čeština:

„Nos pak pozná, že třeba není třeba ještě jídlo zlikvidovat, čímž ušetříte peníze."

0/0
25.7.2017 9:32
Foto

R22i85c43h66a31r15d 17O98p60o30č47e18n50s92k67ý 2232883439162

Možná by jste mohli zkusit experiment trochu rozšířit, třeba tak, že maso, které jste vytáhli po třech hodinách, umístíte zpět do lednice a po dalších 3 hodinách ho zkusíte změřit znovu. Narážím na to, zda teplota masa ovlivňuje schopnost přístroje detekovat přítomnost těkavých látek.

+1/0
8.7.2017 11:13

M30i21c69h50a64l 82K12o81č48í 1431245653553

Kdo tyhle hovadiny píše? Nedávno v TV mluvil pan Polreich, že Češi dělají při grilování nejčastěji tu chybu, že maso nenechají odležet a uhrát. Stejně to tvrdí snad každý lepší kuchař.

A vy tady píšete pravej opak.

+1/0
6.7.2017 17:48

J97o45s68e43f 57V68o68s35i59c54k97y 4563527746833

Maso nevyhazujte i kdyz uz je lehce citit. Staci jej dukladne za vysoke teploty povarit nebo podusit - to zadna bakterie neprezije. Nasi rodice neznali lednice ani mrazaky a myslite ze po zabijacce to prase ihned cele sezrali ?? I nekolik mesicu jej uchovali !

0/−5
21.6.2017 19:54

P54a77v64e41l 89J17e61ř65á51b44e77k 7831292324687

Ale musíte mít doma moravský česnek. ne ten z východní Asie.

Maso po zabíječce se muselo zpracovat to různých produktů, aby se nezkazilo.

proto se hodně udilo, a často maso se konzervovalo do konzerv či zalilo sádlem.

Jinak bývaly velmi chladné sklepy a zabíjelo se zejména v zimě.

Dobrý zvyk taky bylo, že na vesnici se zabíjelo postupně, takže rychle kazící produkty se po vsi roznášely známým. Takže nelze tvrdit, že by naši předci měli nezpracované maso několik měsíců uchované, pokud neměli lednici v podobě ledu ve sklepě apod.

+5/0
21.6.2017 23:00

J64a45r63o91m19í14r 34Š34t65o30h74a79n69s66l 5704939214182

Precetl jsem prvni vetu a ta zdiskreditovala cely clanek...ze to nejlepsi maso se nechava klidne mesic povesene...ale rozhodne je lepsi certvejsi. Dalsi autor co ma misto mozku gumovou koblihu.

+2/0
21.6.2017 19:33

A28n36t69o77n81í74n 47S46e79b26e97r78a 7843498120909

Co to melete. Na gril patri maso dva az tri dny odlezele v marinade a lednicce. Aby bylo pri tak rychle uorave mekke. Napr zverina musi zrat jetse dyl. Cerstve maso neni tvrde jen pri uprave v papinaku. ....

+3/0
21.6.2017 18:59

M88i61l91a60n 65Ž78á30č52e98k 1218258375900

Na gril patří, co komu chutná. U mě vítězí pořádný flák dobře vyzrálého hovězího, jen chvíli odleženého při pokojové teplotě. Pak už pouze sůl, pepř a potřít kapkou oleje, upravit na medium/rare a chvilku odpočinout. Žádné máčení v marinádě.

+1/0
23.6.2017 12:59

T97o80m49á66š 75H10e95r97t86i62g 4870536715345

Kuřecí maso je na gril ta nejblbější možná volba.

+5/−4
21.6.2017 17:11

T17o35m85á44š 34J76a78n77í18r11e59k 8510487166279

To je uplna bomba! Misto aby tam dali 3 diody nebo trojdiodu (zelenou, zlutou, cervenou) za 20 haleru, tak tam dali bluetooth modul, aby clovek potreboval hloupy telefon a jeste hloupejsi aplikaci a bylo to cele neskutecne nepohodlne, ale zato uplne nejvic cool, protoze to funguje s telefonem ......

+17/0
21.6.2017 15:03

M78i70c59h20a55l 80K45o58č21í 1191485163913

Taková je dnes doba. Složitá elektronika se cpe všude i když je to nesmysl.

0/0
6.7.2017 17:50

L12a98d14i16s93l54a22v 26B23e75r89o59u21n30s71k47ý 1177332613896

A na co se teda hodí zkažené maso?

0/0
21.6.2017 14:41

T80o17m91á37š 43H25e52r71t76i73g 4350856705865

Do sekaný.

+1/0
21.6.2017 17:02

P75a19v96e52l 57J92e93ř10á64b93e69k 7591432594737

Čufty, karbanátky (čti "hambáče"),

pohoštění pro vlezlou sousedku, ...

0/0
21.6.2017 23:02

J20a14r84o85s26l21a93v 16H75e71j77n11a 4497481489

Zapomněli jste napsat, kolik za "srandička" stojí.

Že maso, které nechám celý den v teple, nebude v kondici, ví snad každý.

+6/−1
21.6.2017 11:24

P50a13v88e34l 54V61o49d63i75č67k95a 4793524967670

googl tvrdí 2000 CZK. Děkuji nechci.

+2/0
21.6.2017 13:05

M83a80r91t97i66n68a 49K98l53a74b81e12č31k80o79v90á 5538600

stačí se podívat...https://ostatni-kuchynske-spotrebice.heureka.cz/foodsniffer-detektor-cerstvosti-masa-g21/#

0/0
21.6.2017 17:47

H25e52l65e69n19a 15V21e69v50e19r28k30o41v51a 3199177

A to se prosím pěkně najde takový .......,který nechá maso na lince víc jak 3hodiny a ještě by ho chtěl jíst? Nebo ho vozí půl dne v autě a bude grilovat? V těchto vedrech?:-(

+8/−1
21.6.2017 9:21

K87a95m18i51l 81P79y10t14e44l58a 8722580281829

Takže vezmu nevyzrálé hovězí z čerstvě zabitého kusu, ještě v rigor mortis, a šup s tím na gril.

A kdo ten šutr pokouše?

+12/0
21.6.2017 7:46

P94a76v51e28l 36N53o12v23á71k 4867855959276

Přesně tak. Zase jeden zbytečněj krám do kuchyně, ale marketing udělá své, spoustu lidí si ho pořídí.

Na gril jedině vyzrálé hovězí...

+5/0
21.6.2017 9:25

J40a80r33o43s40l92a23v 91H82e81j11n78a 4457511619

Ale nepořídí. Až uvidí cenu, tak se zklidní.

0/0
21.6.2017 11:25

H35e60l42e62n51a 67V23e51v77e22r24k64o15v73a 3349317

Ale tady je řeč o kuřecím. Hovězí zraje při jiné teplotě jak 24stupňů nebo 50v autě,o tom je článek. A pro to hovězí musíte vědět kam pro něj jít. A taky ho nenecháte půl dne se válet na lince.

0/0
21.6.2017 14:23

A65n85t61o69n32í20n 24S42e64b14e89r22a 7933508490909

Tak specialne mam zkusenost s kurecimy ctvrtkami. Ze po upeceni jsou mnohem chutnejsi balena z marketu nez cerstva od reznika. Ty cerstve se nedaji moc jist. Spravnou chut maji az ty balene nekolik dnu stare.....

+2/0
21.6.2017 19:02

H11e50l87e20n53a 32V54e59v27e39r55k31o25v37a 3189287

A necháte je odležet v lednici a ne na lince, ještě zakapat citronovou šťávou, to je parádní.

0/0
21.6.2017 19:56

P58a60v45e91l 82J81e38ř24á46b10e96k 7461772114567

Už se těším, jak v prodejnách potravin bude napsáno velkým písmem. "Zákaz používání "elektronických nosů".

+19/0
21.6.2017 2:38







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.