Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Elektronický nos pozná, že je maso zkažené, takže se už nehodí na gril

Na gril má přijít co nejčerstvější maso. Už jen proto, že při grilování nemusí být tepelná úprava tak dokonalá jako například při vaření a dušení. Vyzkoušeli jsme elektronický nos, který pozná, v jakém stavu je maso, které na grilování chcete použít.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M12i62l14a51n 94V94á25v52r73a 6571671245561

Hezká čeština:

„Nos pak pozná, že třeba není třeba ještě jídlo zlikvidovat, čímž ušetříte peníze."

0/0
25.7.2017 9:32
Foto

R53i34c47h72a25r41d 40O21p54o62č50e22n66s96k40ý 2942413399672

Možná by jste mohli zkusit experiment trochu rozšířit, třeba tak, že maso, které jste vytáhli po třech hodinách, umístíte zpět do lednice a po dalších 3 hodinách ho zkusíte změřit znovu. Narážím na to, zda teplota masa ovlivňuje schopnost přístroje detekovat přítomnost těkavých látek.

+1/0
8.7.2017 11:13

M21i95c32h83a29l 96K35o98č18í 1521755853693

Kdo tyhle hovadiny píše? Nedávno v TV mluvil pan Polreich, že Češi dělají při grilování nejčastěji tu chybu, že maso nenechají odležet a uhrát. Stejně to tvrdí snad každý lepší kuchař.

A vy tady píšete pravej opak.

+1/0
6.7.2017 17:48

J64o85s93e46f 85V62o73s68i37c55k57y 4983627386373

Maso nevyhazujte i kdyz uz je lehce citit. Staci jej dukladne za vysoke teploty povarit nebo podusit - to zadna bakterie neprezije. Nasi rodice neznali lednice ani mrazaky a myslite ze po zabijacce to prase ihned cele sezrali ?? I nekolik mesicu jej uchovali !

0/−5
21.6.2017 19:54

P18a78v64e98l 83J49e74ř84á65b67e97k 7111322944437

Ale musíte mít doma moravský česnek. ne ten z východní Asie.

Maso po zabíječce se muselo zpracovat to různých produktů, aby se nezkazilo.

proto se hodně udilo, a často maso se konzervovalo do konzerv či zalilo sádlem.

Jinak bývaly velmi chladné sklepy a zabíjelo se zejména v zimě.

Dobrý zvyk taky bylo, že na vesnici se zabíjelo postupně, takže rychle kazící produkty se po vsi roznášely známým. Takže nelze tvrdit, že by naši předci měli nezpracované maso několik měsíců uchované, pokud neměli lednici v podobě ledu ve sklepě apod.

+5/0
21.6.2017 23:00

J69a62r35o73m96í67r 86Š84t36o15h87a78n32s81l 5804569934902

Precetl jsem prvni vetu a ta zdiskreditovala cely clanek...ze to nejlepsi maso se nechava klidne mesic povesene...ale rozhodne je lepsi certvejsi. Dalsi autor co ma misto mozku gumovou koblihu.

+2/0
21.6.2017 19:33

A48n62t62o10n28í20n 55S63e61b17e90r40a 7983728430189

Co to melete. Na gril patri maso dva az tri dny odlezele v marinade a lednicce. Aby bylo pri tak rychle uorave mekke. Napr zverina musi zrat jetse dyl. Cerstve maso neni tvrde jen pri uprave v papinaku. ....

+3/0
21.6.2017 18:59

M20i93l54a38n 95Ž50á90č79e71k 1778618945620

Na gril patří, co komu chutná. U mě vítězí pořádný flák dobře vyzrálého hovězího, jen chvíli odleženého při pokojové teplotě. Pak už pouze sůl, pepř a potřít kapkou oleje, upravit na medium/rare a chvilku odpočinout. Žádné máčení v marinádě.

+1/0
23.6.2017 12:59

T83o85m50á17š 41H56e80r15t69i43g 4250276425165

Kuřecí maso je na gril ta nejblbější možná volba.

+5/−4
21.6.2017 17:11

T25o62m12á50š 60J38a21n62í44r22e85k 8760717466609

To je uplna bomba! Misto aby tam dali 3 diody nebo trojdiodu (zelenou, zlutou, cervenou) za 20 haleru, tak tam dali bluetooth modul, aby clovek potreboval hloupy telefon a jeste hloupejsi aplikaci a bylo to cele neskutecne nepohodlne, ale zato uplne nejvic cool, protoze to funguje s telefonem ......

+17/0
21.6.2017 15:03

M47i21c98h48a51l 45K58o19č32í 1411925663663

Taková je dnes doba. Složitá elektronika se cpe všude i když je to nesmysl.

0/0
6.7.2017 17:50

L41a38d57i53s71l48a98v 81B22e31r35o72u53n41s62k58ý 1957602773216

A na co se teda hodí zkažené maso?

0/0
21.6.2017 14:41

T98o62m64á31š 11H81e31r66t53i78g 4180666705545

Do sekaný.

+1/0
21.6.2017 17:02

P31a15v64e42l 14J32e47ř77á35b89e73k 7741962134947

Čufty, karbanátky (čti "hambáče"),

pohoštění pro vlezlou sousedku, ...

0/0
21.6.2017 23:02

J59a36r79o24s55l66a77v 72H35e51j89n26a 4417381429

Zapomněli jste napsat, kolik za "srandička" stojí.

Že maso, které nechám celý den v teple, nebude v kondici, ví snad každý.

+6/−1
21.6.2017 11:24

P22a67v11e98l 20V56o93d63i56č55k72a 4313374747570

googl tvrdí 2000 CZK. Děkuji nechci.

+2/0
21.6.2017 13:05

M36a83r27t71i92n51a 38K52l25a86b53e42č38k89o23v15á 2157495916778

stačí se podívat...https://ostatni-kuchynske-spotrebice.heureka.cz/foodsniffer-detektor-cerstvosti-masa-g21/#

0/0
21.6.2017 17:47

H15e72l96e92n47a 65V71e33v68e81r45k49o97v77a 3259157

A to se prosím pěkně najde takový .......,který nechá maso na lince víc jak 3hodiny a ještě by ho chtěl jíst? Nebo ho vozí půl dne v autě a bude grilovat? V těchto vedrech?:-(

+8/−1
21.6.2017 9:21

K98a69m44i89l 83P25y85t21e65l24a 8652720421499

Takže vezmu nevyzrálé hovězí z čerstvě zabitého kusu, ještě v rigor mortis, a šup s tím na gril.

A kdo ten šutr pokouše?

+12/0
21.6.2017 7:46

P66a80v44e95l 52N62o85v33á33k 4367795149826

Přesně tak. Zase jeden zbytečněj krám do kuchyně, ale marketing udělá své, spoustu lidí si ho pořídí.

Na gril jedině vyzrálé hovězí...

+5/0
21.6.2017 9:25

J42a51r13o43s59l73a17v 16H45e14j11n92a 4887851859

Ale nepořídí. Až uvidí cenu, tak se zklidní.

0/0
21.6.2017 11:25

H36e33l10e98n89a 29V24e63v15e11r35k62o29v74a 3469187

Ale tady je řeč o kuřecím. Hovězí zraje při jiné teplotě jak 24stupňů nebo 50v autě,o tom je článek. A pro to hovězí musíte vědět kam pro něj jít. A taky ho nenecháte půl dne se válet na lince.

0/0
21.6.2017 14:23

A20n78t42o53n68í62n 79S15e97b34e43r31a 7753428130639

Tak specialne mam zkusenost s kurecimy ctvrtkami. Ze po upeceni jsou mnohem chutnejsi balena z marketu nez cerstva od reznika. Ty cerstve se nedaji moc jist. Spravnou chut maji az ty balene nekolik dnu stare.....

+2/0
21.6.2017 19:02

H75e10l95e98n35a 79V23e63v27e86r97k42o34v21a 3879407

A necháte je odležet v lednici a ne na lince, ještě zakapat citronovou šťávou, to je parádní.

0/0
21.6.2017 19:56

P98a95v90e24l 55J42e26ř73á52b94e10k 7651852924877

Už se těším, jak v prodejnách potravin bude napsáno velkým písmem. "Zákaz používání "elektronických nosů".

+19/0
21.6.2017 2:38







Najdete na iDNES.cz