Diskuse k článku

Elektronický nos pozná, že je maso zkažené, takže se už nehodí na gril

Na gril má přijít co nejčerstvější maso. Už jen proto, že při grilování nemusí být tepelná úprava tak dokonalá jako například při vaření a dušení. Vyzkoušeli jsme elektronický nos, který pozná, v jakém stavu je maso, které na grilování chcete použít.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M59i86l64a35n 58V13á41v39r82a 6241601905561

Hezká čeština:

„Nos pak pozná, že třeba není třeba ještě jídlo zlikvidovat, čímž ušetříte peníze."

0/0
25.7.2017 9:32
Foto

R14i19c15h97a55r20d 74O41p36o85č23e63n61s87k20ý 2722323169962

Možná by jste mohli zkusit experiment trochu rozšířit, třeba tak, že maso, které jste vytáhli po třech hodinách, umístíte zpět do lednice a po dalších 3 hodinách ho zkusíte změřit znovu. Narážím na to, zda teplota masa ovlivňuje schopnost přístroje detekovat přítomnost těkavých látek.

+1/0
8.7.2017 11:13

M96i27c58h29a15l 42K31o72č24í 1451255683343

Kdo tyhle hovadiny píše? Nedávno v TV mluvil pan Polreich, že Češi dělají při grilování nejčastěji tu chybu, že maso nenechají odležet a uhrát. Stejně to tvrdí snad každý lepší kuchař.

A vy tady píšete pravej opak.

+1/0
6.7.2017 17:48

J24o25s49e62f 90V31o29s30i76c87k33y 4113517706953

Maso nevyhazujte i kdyz uz je lehce citit. Staci jej dukladne za vysoke teploty povarit nebo podusit - to zadna bakterie neprezije. Nasi rodice neznali lednice ani mrazaky a myslite ze po zabijacce to prase ihned cele sezrali ?? I nekolik mesicu jej uchovali !

0/−5
21.6.2017 19:54

P24a31v65e60l 18J63e93ř39á54b89e98k 7641342474597

Ale musíte mít doma moravský česnek. ne ten z východní Asie.

Maso po zabíječce se muselo zpracovat to různých produktů, aby se nezkazilo.

proto se hodně udilo, a často maso se konzervovalo do konzerv či zalilo sádlem.

Jinak bývaly velmi chladné sklepy a zabíjelo se zejména v zimě.

Dobrý zvyk taky bylo, že na vesnici se zabíjelo postupně, takže rychle kazící produkty se po vsi roznášely známým. Takže nelze tvrdit, že by naši předci měli nezpracované maso několik měsíců uchované, pokud neměli lednici v podobě ledu ve sklepě apod.

+5/0
21.6.2017 23:00

J95a20r26o87m49í46r 48Š56t81o10h86a76n29s38l 5354289634702

Precetl jsem prvni vetu a ta zdiskreditovala cely clanek...ze to nejlepsi maso se nechava klidne mesic povesene...ale rozhodne je lepsi certvejsi. Dalsi autor co ma misto mozku gumovou koblihu.

+2/0
21.6.2017 19:33

A34n57t92o78n63í60n 70S29e84b93e71r91a 7663938810269

Co to melete. Na gril patri maso dva az tri dny odlezele v marinade a lednicce. Aby bylo pri tak rychle uorave mekke. Napr zverina musi zrat jetse dyl. Cerstve maso neni tvrde jen pri uprave v papinaku. ....

+3/0
21.6.2017 18:59

M90i22l83a62n 30Ž59á74č73e83k 1608318865730

Na gril patří, co komu chutná. U mě vítězí pořádný flák dobře vyzrálého hovězího, jen chvíli odleženého při pokojové teplotě. Pak už pouze sůl, pepř a potřít kapkou oleje, upravit na medium/rare a chvilku odpočinout. Žádné máčení v marinádě.

+1/0
23.6.2017 12:59

T10o29m71á45š 93H10e88r66t27i55g 4650276305605

Kuřecí maso je na gril ta nejblbější možná volba.

+5/−4
21.6.2017 17:11

T53o83m89á43š 91J93a13n46í22r43e10k 8490747826289

To je uplna bomba! Misto aby tam dali 3 diody nebo trojdiodu (zelenou, zlutou, cervenou) za 20 haleru, tak tam dali bluetooth modul, aby clovek potreboval hloupy telefon a jeste hloupejsi aplikaci a bylo to cele neskutecne nepohodlne, ale zato uplne nejvic cool, protoze to funguje s telefonem ......

+17/0
21.6.2017 15:03

M93i13c38h83a54l 84K74o10č56í 1711925923583

Taková je dnes doba. Složitá elektronika se cpe všude i když je to nesmysl.

0/0
6.7.2017 17:50

L73a65d28i45s10l97a30v 88B93e27r38o92u69n62s16k37ý 1447532353166

A na co se teda hodí zkažené maso?

0/0
21.6.2017 14:41

T48o32m52á36š 42H74e75r78t83i42g 4700976115545

Do sekaný.

+1/0
21.6.2017 17:02

P72a55v25e63l 49J75e61ř38á10b84e10k 7901832324677

Čufty, karbanátky (čti "hambáče"),

pohoštění pro vlezlou sousedku, ...

0/0
21.6.2017 23:02

J72a21r28o67s85l20a50v 23H90e13j34n32a 4517151609

Zapomněli jste napsat, kolik za "srandička" stojí.

Že maso, které nechám celý den v teple, nebude v kondici, ví snad každý.

+6/−1
21.6.2017 11:24

P56a39v90e25l 89V60o22d80i13č58k54a 4193324667360

googl tvrdí 2000 CZK. Děkuji nechci.

+2/0
21.6.2017 13:05

M51a89r53t20i20n31a 51K40l24a43b31e42č33k60o24v52á 2197335486388

stačí se podívat...https://ostatni-kuchynske-spotrebice.heureka.cz/foodsniffer-detektor-cerstvosti-masa-g21/#

0/0
21.6.2017 17:47

H69e98l68e41n17a 60V40e24v18e41r10k28o55v64a 3609437

A to se prosím pěkně najde takový .......,který nechá maso na lince víc jak 3hodiny a ještě by ho chtěl jíst? Nebo ho vozí půl dne v autě a bude grilovat? V těchto vedrech?:-(

+8/−1
21.6.2017 9:21

K78a40m93i39l 14P98y76t80e67l27a 8872290881169

Takže vezmu nevyzrálé hovězí z čerstvě zabitého kusu, ještě v rigor mortis, a šup s tím na gril.

A kdo ten šutr pokouše?

+12/0
21.6.2017 7:46

P44a85v83e38l 66N52o31v21á13k 4597905369326

Přesně tak. Zase jeden zbytečněj krám do kuchyně, ale marketing udělá své, spoustu lidí si ho pořídí.

Na gril jedině vyzrálé hovězí...

+5/0
21.6.2017 9:25

J81a42r13o86s68l10a79v 73H78e38j19n33a 4707311869

Ale nepořídí. Až uvidí cenu, tak se zklidní.

0/0
21.6.2017 11:25

H73e88l71e20n35a 12V96e24v44e26r96k17o22v67a 3379447

Ale tady je řeč o kuřecím. Hovězí zraje při jiné teplotě jak 24stupňů nebo 50v autě,o tom je článek. A pro to hovězí musíte vědět kam pro něj jít. A taky ho nenecháte půl dne se válet na lince.

0/0
21.6.2017 14:23

A47n77t76o93n47í64n 40S28e29b18e41r65a 7563748140959

Tak specialne mam zkusenost s kurecimy ctvrtkami. Ze po upeceni jsou mnohem chutnejsi balena z marketu nez cerstva od reznika. Ty cerstve se nedaji moc jist. Spravnou chut maji az ty balene nekolik dnu stare.....

+2/0
21.6.2017 19:02

H30e44l47e23n86a 80V10e29v84e28r67k69o70v91a 3679167

A necháte je odležet v lednici a ne na lince, ještě zakapat citronovou šťávou, to je parádní.

0/0
21.6.2017 19:56

P50a92v70e55l 93J37e48ř18á58b53e89k 7271692414667

Už se těším, jak v prodejnách potravin bude napsáno velkým písmem. "Zákaz používání "elektronických nosů".

+19/0
21.6.2017 2:38

Najdete na iDNES.cz