Diskuse k článku

Chlebový kvásek na prázdninách. Jak ho uchovat během dovolené

Chystáte se na dovolenou nebo víte, že teď nebudete mít čas péct tak často? Sklenici s kváskem nevyhazujte, je totiž několik možností, jak ho udržet v dobré kondici. Takto radí Juliana Fischerová, která je mezi příznivci domácího kváskového pečení chleba známější pod jménem Maškrtnica.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L34u31d13v47í43k 89G84a31j25d53o79š46í27k 2975443364152

1. Pauza týden až 10 dnů.

Bohatě staší odložit kousek kvásku do uzavřené (neutěsněné) sklenice, tak jak ho obvykle používáte, a uchovat v chladničce. Nic zahušťovat není potřeba. Vyzkoušeno. I 14 dní vydržel.

0/0
20.7.2017 15:24

J14i74ř15í 93R79a20f95a20j 8826414828782

Malá drobnost - je rozdíl kvas (zkvašená žitná mouka s vodou, neobsahuje kvasnice) a kvásek (tedy kynutí pomocí kvasnic)... :-)

0/0
20.7.2017 9:53

Najdete na iDNES.cz