Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Chlebový kvásek na prázdninách. Jak ho uchovat během dovolené

Chystáte se na dovolenou nebo víte, že teď nebudete mít čas péct tak často? Sklenici s kváskem nevyhazujte, je totiž několik možností, jak ho udržet v dobré kondici. Takto radí Juliana Fischerová, která je mezi příznivci domácího kváskového pečení chleba známější pod jménem Maškrtnica.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L65u65d10v48í48k 87G97a86j90d48o84š70í15k 2975903274312

1. Pauza týden až 10 dnů.

Bohatě staší odložit kousek kvásku do uzavřené (neutěsněné) sklenice, tak jak ho obvykle používáte, a uchovat v chladničce. Nic zahušťovat není potřeba. Vyzkoušeno. I 14 dní vydržel.

0/0
20.7.2017 15:24

J77i93ř94í 89R88a48f61a58j 8186714828562

Malá drobnost - je rozdíl kvas (zkvašená žitná mouka s vodou, neobsahuje kvasnice) a kvásek (tedy kynutí pomocí kvasnic)... :-)

0/0
20.7.2017 9:53







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.