Diskuze

Používat saponáty na čištění mřížky grilu je zbytečné, radí kuchař

Internet je plný „zaručených“ návodů, jak si poradit se zašpiněnou mřížkou grilu pomocí speciálních saponátů. Přitom kuchaři se shodují, že je zbytečné je používat a zároveň tyto přípravky zatěžují životní prostředí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pucim gril sousedovi, on ho vzdycky vycisti :-)

2 0
možnosti

To znám, jednou za rok si půjčuju rožeň na prase od souseda. Přivezu špínu a vracím vyčišťěnej. Je to taková symbióza, všichni jsou spokojený.

1 0
možnosti

Ja vzdy grill ostrikam vapkou. To ho umeje ale totalne neodmasti a tak litinove platy nereznou. Kdyz sem pred mnoha lety delal pomocnika v kuchyni v Sydney tak tam davali kuchari grilovaci mrize pres noc do kade s louhem a pak sme to rano strikali vapkou. Ovsem tam se za vecir upeklo dobre 50 az 80 stejku.

0 0
možnosti
Foto

Já jsem si na gril pořídil žulový pečící kámen, 35x35 cm, 2 cm tlustý, nahoře leštěný, cena asi 500 Kč. Kámen se rozpálí, očistí, lehce naolejuje a může se grilovat.

Důležité je jenom, aby ta pečící plocha byla přesně vodorovná- nastavit gril je nutno s vodováhou.

Kámen také vyrovnává kolísání ohně, drží teplo ještě dlouho po vyhoření paliva.

4 0
možnosti
Foto

Pro nezkušené: kámen se položí docela normálně na grilovací rošt, ten se postará o trochu rovnoměrnější ohřev.

Prudký ohřev nebo náhlé ochlazení, třeba polití vodou za horka ten kámen může roztrhnout. Takže nespěchat a ten kámen pomalu vyhřát na nejméně 250°C, Kontrola je ideální pomocí digitálního infrateploměru, prodává se asi za 400 Kč.

2 0
možnosti

Drátěný kartáč raději ne.

Na jednom satelitním programu o neznámých či podivných diagnózách byly skutečné příběhy lidí, kteří spolu s masem snědli drátek z kartáče, který zůstal na roštu.

V jednom příběhu drátek propíchl tenké střevo tak, že pronikl do jeho další části a doslova ho "sešil".

1 1
možnosti

M39a62r39e84k 11K97l35u38f46a

25. 7. 2017 11:13

Mám drátěný kotouč pro upnutí do vrtačky, čistím to tím. Upnu, roztočím vrtačku a během chvilinky mám rošt jak z výroby. Z tohohle se jen tak drátek nevytrhne.

0 0
možnosti

Tři dny před grilováním nedám psovi nažrat a to by jste koukali, jak potom tu mřížku ekologicky očistí. :-D

22 1
možnosti
Foto

To bude mít dříve vláda ČR sestaven vyrovnaný rozpočet a začne umořovat státní dluh, než by si našinec koupil vyzrálé maso, upekl ho na čistém grilu a nechal 15 minut odpočinout.

České grilování jsou především karbonové hody a plato Enterolu.

5 30
možnosti

Proč tak urážíte? Ne všichni jsou jak píšete, mnozí si to maso s předstihem připraví a na jeho naložení si dají sakra záležet, stejně jako na jeho upečení. Prostě jste jenom poznal ty, co to odbývají.

17 0
možnosti

Osvědčila se mi vapka. Ta smeje ledacos:-). Dokonce jsem s ní sundal ultrazapečenýtuk z fritézy, který ničím nešel dolů. Pak to bylo skoro jako nové. Mít vapku s ohřevem bude to dokonalé:-)

4 0
možnosti

L40a95d25a 24N52o82v71a74k

25. 7. 2017 0:29

tady se hledají problémy tam kde nejsou... Prostě před začátkem grilování vždy dám mřížku někomu, aby jí vyčistil a je hotovo...

37 2
možnosti

A ten někdo jí předá někomu, aby jí vyčistil a ...

2 0
možnosti