Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Přebytek rajských zužitkujte, připravte z nich zásoby kečupu na zimu

Úrodu je potřeba maximálně zužitkovat, proto se v období přebytku rajských každá inspirace počítá. A proč si pro ni nezajít do celého světa a nevyužít každý plod: červený, žlutý, oranžový i zelený. Vyzkoušet můžete třeba recept na kečup z rubriky „Vaříme podle Koko“, která vychází v magazínu Víkend.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

D16a80n25a 53P19o30l65a38n87e82c39k45á 3436695667935

Ráda bych se patlala s domácím kečupem z rajčat. jenže se nám nějak neurodilo...;-(

0/0
8.9.2017 10:53

J48o81s58e10f 64L56a32m22p98a 2404913445827

Udělejte si domácí kečup a poprvé poznáte jak chutná kečup z rajčat;-D

+3/0
7.9.2017 9:25

I37v28a24n22a 19N18e82j50e90d20l34í20k12o68v59á 6938344603953

Proč bych měla přidávat při vaření kečupu z domácích rajčat do hrnce rajský protlak????

+5/0
7.9.2017 8:52

J16i34t29k52a 75Č71e48r82n68á 2263236272859

Tak to jsem také nepochopila. Já mám už léta recept na domácí kečup a je výborný, 1,5 kg přezrálých rajčat, 20dkg cibule, 4 kuličky nového koření, lžíci soli, 2dcl octa a kdo má rád ostřejší může přidat feferonky podle chuti. Vaříme do zhoustnutí potom rozmixujeme a přecedíme, přidáme 15dkg cukru a opět zahušťujeme. Horké plním do sklenic a na 5 minut je obrátím dnem vzhůru. Nekazí se a je tam vše bez nějakých éček a podobných chemikálií.

0/0
7.9.2017 9:30

I81v10a68n68a 26N35e34j86e25d12l37í57k47o96v94á 6968374873483

Vyzkoušela jsem ten váš kečup a je opravdu výborný. Jen jsem do sítka s novým kořením přidala 10 pepřů a dvě malé sušené chilli papričky. Fakt se povedl. Díky za recept.

0/0
16.9.2017 20:09

M43i84l20o62s84l51a52v 73J35e49ž66e37k 3734343524201

Ten rajský protlak je snad jenom překlep - jinak je to obrovská hloupost

+2/0
7.9.2017 9:41

P42e10t42r 68S98u73l80o14v95s71k14ý 5771751517542

Ani já tomu nerozumím, proč přidávat protlak s jeho konzervanty, škroby a kdoví čím ještě. Já dávám na dvě kila rajčat (nejlepší jsou odrůdy Beefsteak a Býčí srdce, jsou samá dužnina a málo vody se semeny) 300 g vyloupaných jablek (chce tto nějaké kyselkavější, žňovky by musely být nepřezrálé, jinak jsou fádní. Neloupám - ve slupce je nejvíc barviv a jiných prospěšných látek (pokud ovšem máte vlastní, nestříkané výpěstky). Sladím třtinovým cukrem - max. 300 g (až po rozmixování a propasírování přes pasírku, když se urodí višně, tak až 1/2 cukru nahradím višňovým jamem. Koření klasika - po půl lžičce pepř, nové koření, hřebíček, lžička hořčičného semínka, tři cm celé skořice dám do čajítka nebo do gázového pytlíčku (hned na začátku), ale experimentuji i s jinými (zázvor, koriandr, černá hořčice, bazalka, rozmarýn).

0/0
7.9.2017 9:54

J80i76t78k41a 75Č28e24r27n25á 2523986842299

Určitě to máte vše chutné, ale mne tam prostě vadí ta jablka. Proč kombinovat zeleninu a ovoce. Nikdy v kombinaci s jablky se mi kečup nepovedl, ale to je na každém, dobrou chuť.

+5/0
7.9.2017 10:55

P87e37t13r 14N37o63v94o63t68n87y 1741620801

Jo, než nastavovat kečup jabkama, tak to tam radši dát ten rajský protlak z receptu v článku. Nějaký bez zahuštění a konzervantů.

+2/−1
7.9.2017 15:23

L23u90k80á73š 75A32d80a68m88e57c 7425574331945

Trtinovy a repny cukr jedno a tez jest, sacharoza. Akorat nam marketeri radi tvrdi, jak ten trtinovy je lepsi a zdravejsi. Tak neni, klidne tam dejte ten levnejsi repny, ktery se nedovazi pres pul sveta.

+6/−1
7.9.2017 16:46







Najdete na iDNES.cz