Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Přebytek rajských zužitkujte, připravte z nich zásoby kečupu na zimu

Úrodu je potřeba maximálně zužitkovat, proto se v období přebytku rajských každá inspirace počítá. A proč si pro ni nezajít do celého světa a nevyužít každý plod: červený, žlutý, oranžový i zelený. Vyzkoušet můžete třeba recept na kečup z rubriky „Vaříme podle Koko“, která vychází v magazínu Víkend.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

D80a54n77a 62P58o98l42a39n46e52c50k56á 3516955727575

Ráda bych se patlala s domácím kečupem z rajčat. jenže se nám nějak neurodilo...;-(

0/0
8.9.2017 10:53

J55o80s69e12f 19L85a42m26p94a 2964673885377

Udělejte si domácí kečup a poprvé poznáte jak chutná kečup z rajčat;-D

+3/0
7.9.2017 9:25

I74v17a36n69a 26N38e72j19e85d79l80í12k85o92v44á 6808904273303

Proč bych měla přidávat při vaření kečupu z domácích rajčat do hrnce rajský protlak????

+5/0
7.9.2017 8:52

J57i50t17k71a 46Č42e42r93n21á 2603676612409

Tak to jsem také nepochopila. Já mám už léta recept na domácí kečup a je výborný, 1,5 kg přezrálých rajčat, 20dkg cibule, 4 kuličky nového koření, lžíci soli, 2dcl octa a kdo má rád ostřejší může přidat feferonky podle chuti. Vaříme do zhoustnutí potom rozmixujeme a přecedíme, přidáme 15dkg cukru a opět zahušťujeme. Horké plním do sklenic a na 5 minut je obrátím dnem vzhůru. Nekazí se a je tam vše bez nějakých éček a podobných chemikálií.

0/0
7.9.2017 9:30

I12v71a44n24a 86N35e67j98e47d69l11í87k98o33v92á 6978454133793

Vyzkoušela jsem ten váš kečup a je opravdu výborný. Jen jsem do sítka s novým kořením přidala 10 pepřů a dvě malé sušené chilli papričky. Fakt se povedl. Díky za recept.

0/0
16.9.2017 20:09

M47i41l86o66s45l89a37v 82J43e60ž57e27k 3274493584831

Ten rajský protlak je snad jenom překlep - jinak je to obrovská hloupost

+2/0
7.9.2017 9:41

P31e98t66r 14S90u61l57o12v47s69k57ý 5421191117232

Ani já tomu nerozumím, proč přidávat protlak s jeho konzervanty, škroby a kdoví čím ještě. Já dávám na dvě kila rajčat (nejlepší jsou odrůdy Beefsteak a Býčí srdce, jsou samá dužnina a málo vody se semeny) 300 g vyloupaných jablek (chce tto nějaké kyselkavější, žňovky by musely být nepřezrálé, jinak jsou fádní. Neloupám - ve slupce je nejvíc barviv a jiných prospěšných látek (pokud ovšem máte vlastní, nestříkané výpěstky). Sladím třtinovým cukrem - max. 300 g (až po rozmixování a propasírování přes pasírku, když se urodí višně, tak až 1/2 cukru nahradím višňovým jamem. Koření klasika - po půl lžičce pepř, nové koření, hřebíček, lžička hořčičného semínka, tři cm celé skořice dám do čajítka nebo do gázového pytlíčku (hned na začátku), ale experimentuji i s jinými (zázvor, koriandr, černá hořčice, bazalka, rozmarýn).

0/0
7.9.2017 9:54

J25i64t81k92a 22Č24e14r97n33á 2583516342489

Určitě to máte vše chutné, ale mne tam prostě vadí ta jablka. Proč kombinovat zeleninu a ovoce. Nikdy v kombinaci s jablky se mi kečup nepovedl, ale to je na každém, dobrou chuť.

+5/0
7.9.2017 10:55

P88e51t82r 48N50o48v70o97t77n98y 1871840821

Jo, než nastavovat kečup jabkama, tak to tam radši dát ten rajský protlak z receptu v článku. Nějaký bez zahuštění a konzervantů.

+2/−1
7.9.2017 15:23

L83u28k74á42š 93A73d41a47m41e62c 7455554451685

Trtinovy a repny cukr jedno a tez jest, sacharoza. Akorat nam marketeri radi tvrdi, jak ten trtinovy je lepsi a zdravejsi. Tak neni, klidne tam dejte ten levnejsi repny, ktery se nedovazi pres pul sveta.

+6/−1
7.9.2017 16:46







Najdete na iDNES.cz