- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Když vaříte 2 500 obědů slovy dvatisíce pětset, a pak to někam vozíte, tak z toho dobré nikdy jídlo nebude. Kdo vymyslel a zainvestoval vývařovnu na 2500 obědů, ten určitě chodí na oběd někam jinam.
Ja jsme to na delal tak, ze po vikendu jsem mel objed z domu, 2 x tydne jen ovoce a pecivo za par kacek no a dva krat tydne jsem sel na poradne menu do restaurace. Bylo to lepsi a cenove skoro na stejno nez zrat ty hnusy z jidelen....
Bože, nedělejte si iluze, že jídlo v kantýnách ve Francii je všude extra kdovíjaký....tři roky jsem tam studovala, bydlela na intru, a pak poměrně často jezdila na služebky.
Ano, je tam ten standard o třídu výš, ale jen v některých, a hlavně co se týče výběru, většinou je to formou spíš alespoň částečného volného bufetu.
Jinak ale rozhodně to není jídlo jako v restauraci, určitě je toho taky spousta z polotovarů, atp. Ze střední si pamatuju např. strašně mastný kolínka, každý druhý den hranolky s kečupem, atp.
A ty ksichty dělají Frantíci mnohdy i doma. Venku o to víc, to je jasný.
Vina je predevsim v pocatecnim planovani. Jidlo se ma varit na miste kde se konzumuje a za naplanovani kuchyne a jidelny v jinych patrech stejne budovy bych poslala architekta na Sibir. Moc malo se mluvi o tom jak spatna architektura komplikuje zivot. Podle mne by architekti meli byt recenzovani jako se to dela s kuchari.
V Ústí nad Labem byla kdysi taková letáková dotazníková akce pro rodiče školních dětí:
1) Chcete, aby vaše dítě jedlo lépe?
2) Jste ochotni si za jeden oběd připlatit (tuším, že tam bylo asi 10 korun)?
Odpovědi 1) Ano 2 Ne.
Takže asi tak.
Pane "šéfkuchaři", kritizovat umí každý. Přestaňte si hrát na dokonalého a běžte tu kritizovanou školní kuchyň na měsíc šéfovat. Pak uvidíme, zda pouze kecáte, či jste skutečně odborník !!!
Korf.... nežer ho tak. Stejně ho nezajímá vaše dobro, ale vaše peníze.
Zdendu uznavam, myslim ze mu muzeme byt vdecni ze nam otevrel oci do jakych restauraci jsme chodili, a sjednal castecnou napravu, ale u te jidelny me mrzi, ze tam
ty studenty vykoupal a že ti kuchari a kucharky kdyz uz tam chodi za ty male prachy a narocnou praci nejsou schopni poradne dochutit, reba tu polevku pro Francouze
V tomto případě tu nápravu zjednal.
Hm, k té revolucionářce bych se připojil. Hned a bez oponování.
Tři tisíce obědů?! To je sebevražda kuchaře. A Francouzi? Jsou v Čechách, musí slevit z nároků. Nám by taky nechutnaly živé ústřice a žabí stehýnka či hlemýždi. Blééé!
sneci a zabi stehynka jsou moc dobry