Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Jedovaté václavky promění ve zdravou delikatesu až kuchyňská úprava

Jakmile je použijete do guláše či naložíte do sladkokyselého nálevu, jsou václavky opravdovou delikatesou a jedním z pozitiv začínajícího podzimu. Pokud byste je konzumovali jen smažené či grilované, mohou způsobit zvracení nebo průjem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

R92a63d95i38m 12P68o93l26á13š81e70k 9596883119469

Václavky nejsou za syrova ani tak jedovaté jako nechutné. Syrové doslova nejdou pozřít.

Jinak to jsou vděčné houby, protože pokud jsou, dají se nasbírat ve velkém množství. A když se před zavařováním krátce povaří ve vodě, dá se jich i v menší skleničce zavařit hodně. Což je jejich patrně optimální zpracování, protože při zavařování i docela změknou.

Akorát kdo má zahradu, musí dávat pozory, aby zbytky z jejich čištění vyhazoval někde pryč, ne na zahradu, protože václavky jsou agresivní, napadají i živé stromy a dokážou je zničit.

+1/0
15.9.2017 14:53







Najdete na iDNES.cz