Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

VIDEO: Čerstvé, nebo zkažené? Triky, které vám pomohou při vaření vajec

Jako synonymum neschopnosti v kuchyni se říká: umí jenom uvařit vejce a čaj. Ale práce s vejci není až tak triviální, jak se zdá. Práci s vejci si totiž lze různými způsoby usnadnit. Na vlastní kůži si to vyzkoušela videoredakce iDNES.cz.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M48i74c50h47a89e53l36a 46T69i15c33h20á 3636284371759

"uzrálé vejce" 8-o

0/0
20.9.2017 21:21

P31e86t91r 24N57ě34m32e77c 4105522372427

takže oloupat čerstvá vejce opravdu nejde ?

0/0
20.9.2017 17:47

B45o29r19e41k 72T16o44m17i82s 2966213629188

Ako rozoznať uvarené vers.surové vajce ? Zavrťte s ním na stole. Uvarené sa točí bezvadne, surové sa len trošku pootočí a zostane stáť.

+1/−1
20.9.2017 17:05

K29a42t79e76ř14i21n12a 84F73e30n26c45l13o14v89á 8503277688883

Nenechávám vejce oschnout, loupu pod vodou.

+1/0
20.9.2017 15:42

H11e97l14e34n84a 23D77o90s21t91á67l48o89v79á 2609482143899

Trik pro snadné oloupání vajec a proti popraskání mi poradil syn. Před vařením vyťukat nožem do prdelky vejce dírku - jako když děláte vejdunky, ale stačí maličká. Vejce se vrhají do vroucí vody. Z dírky uniká vzduch, tím se vyrovnají tlaky, takže vejce nepraskne a pod skořápku se dostane trošku vody, takže jde krásně loupat. Co vidím jako mínus - takto uvařená vejce nemají dlouhou trvanlivost a na čtyřdenní zájezd autobusem bych si je nebrala.

+1/0
20.9.2017 12:19

J97a32k48u25b 39R59o55u88s 3243360134392

A jak poznáme, jestli je vejce otrávené velkým množstvím toxického fipronilu?

0/−1
20.9.2017 10:21

M26i42c78h51a72l 17T30o37m55á90n89e43k 9217739806

jednodusse, prilozite k nemu kliste a jestli kliste umre tak je vejce otravene

+2/0
21.9.2017 0:44

I61v77o 54Š32i53m50e45k 9373709660

Po protřepání vejce dle bodu 5. je potřeba nechat vejce asi tak 1 minutu nechat v té studené vodě chladnout. Přes tu popraskanou skořápku se pod ní nacucne trocha vody a oddělí tím skořápku od bílku. Pak to oloupání jde téměř samo.

+3/0
20.9.2017 7:52
Foto

J62i82ř73í 73O39p34á62l63k17a 5621510158217

Aby se líp loupala, stači vodu osolit.

+1/0
20.9.2017 7:20







Najdete na iDNES.cz