Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Čerstvé, nebo zkažené? Triky, které vám pomohou při vaření vajec

Jako synonymum neschopnosti v kuchyni se říká: umí jenom uvařit vejce a čaj. Ale práce s vejci není až tak triviální, jak se zdá. Práci s vejci si totiž lze různými způsoby usnadnit. Na vlastní kůži si to vyzkoušela videoredakce iDNES.cz.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M44i71c18h32a22e58l65a 79T95i39c89h35á 3586294381229

"uzrálé vejce" 8-o

0/0
20.9.2017 21:21

P95e26t46r 81N79ě81m29e62c 4315972882237

takže oloupat čerstvá vejce opravdu nejde ?

0/0
20.9.2017 17:47

B53o68r32e10k 65T48o83m35i64s 2626483689878

Ako rozoznať uvarené vers.surové vajce ? Zavrťte s ním na stole. Uvarené sa točí bezvadne, surové sa len trošku pootočí a zostane stáť.

+1/−1
20.9.2017 17:05

K59a85t97e23ř60i65n73a 36F46e84n53c33l69o62v52á 8553107238693

Nenechávám vejce oschnout, loupu pod vodou.

+1/0
20.9.2017 15:42

H51e28l51e69n67a 34D92o79s54t86á41l62o97v22á 2909312423639

Trik pro snadné oloupání vajec a proti popraskání mi poradil syn. Před vařením vyťukat nožem do prdelky vejce dírku - jako když děláte vejdunky, ale stačí maličká. Vejce se vrhají do vroucí vody. Z dírky uniká vzduch, tím se vyrovnají tlaky, takže vejce nepraskne a pod skořápku se dostane trošku vody, takže jde krásně loupat. Co vidím jako mínus - takto uvařená vejce nemají dlouhou trvanlivost a na čtyřdenní zájezd autobusem bych si je nebrala.

+1/0
20.9.2017 12:19

J18a46k32u49b 35R17o83u77s 3763940854412

A jak poznáme, jestli je vejce otrávené velkým množstvím toxického fipronilu?

0/−1
20.9.2017 10:21

M79i64c48h77a26l 69T18o26m40á88n66e84k 9287489146

jednodusse, prilozite k nemu kliste a jestli kliste umre tak je vejce otravene

+2/0
21.9.2017 0:44

I31v55o 20Š78i40m20e90k 9913769470

Po protřepání vejce dle bodu 5. je potřeba nechat vejce asi tak 1 minutu nechat v té studené vodě chladnout. Přes tu popraskanou skořápku se pod ní nacucne trocha vody a oddělí tím skořápku od bílku. Pak to oloupání jde téměř samo.

+3/0
20.9.2017 7:52
Foto

J43i84ř89í 57O97p92á23l17k76a 5231300958307

Aby se líp loupala, stači vodu osolit.

+1/0
20.9.2017 7:20







Najdete na iDNES.cz