Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

I čerstvou rybu lze v kuchyni zabít, předvedl šéfovi amatér z Vodňan

Opravdu čerstvou a dobře udělanou sladkovodní rybu si v Česku jen tak někde nedáte. Když si tedy Zdeňka Pohlreicha s pořadem Ano, šéfe! pozval majitel rybí restaurace Zlatý soudek na náměstí ve Vodňanech, byl z nabídky čerstvých ryb nadšen. Ne tak už z jejich úpravy ve zdejší kuchyni.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

A62n45t93o84n69í97n 67S79e30b45e82r49a 7143618610699

Kdysi jsem se u toho bavil. Ale ted uz je to dost o nicem.

0/−2
27.9.2017 20:42

M33i26c89h44a67l 55T40u66r60e33c75e90k 6703359676651

Priste to slovo zabit dej do uvozovek, pisalku.

+3/−3
26.9.2017 14:47

L53e88n47a 36P13á82t49k72o59v14á 8831483644759

říkala jsem si totéž, protože čerstvá ryba pro mě třeba znamená živá a zabít ji v kuchyni je normální

+1/−3
26.9.2017 15:04

K23a47r65e63l 32K78u17n53a 7845163144367

Kdy už konečně vy zde píšící pochopíte, že je to jen divadlo, předem připravené. Ale to se vám asi nechce. Tak jo!

+2/−12
26.9.2017 11:30

T34o45m31á76š 18L93u77d26v94í24k 5240348663506

Ještě nám to zopakujte, Karle.

Přijdete po příštím díle zas? A víte co, neprozrazujte nám to, my se necháme překvapit. ;-)

+23/0
26.9.2017 11:49

K76a26r84e62l 70K91u12n84a 7205373354177

Je mně jasný, že se chceš nechat překvapovat blbinama, scénáře mají na pár měsíců dopředu, třeba tě tam taky příště zahrnou.

0/−8
26.9.2017 17:42

T13o87m58á10š 13L41u32d75v57í13k 5500818953896

Tak Karel to nepochopil.

+4/0
26.9.2017 19:09

M69a47r80t97i33n 40K96r80e12b89s 4689329440210

Nejlepší bylo, jak se tomu hospodskému snažili umejt p***l ta protivná bába s tím hospodským od naproti. Ty tu hvězdu asi budou těžce vydýchávat. :D :-P

+5/−2
26.9.2017 9:17

R33a48d34o93m51í11r 90J89a67h93n 6210824120892

Hospodský od naproti byl naopak celkem v pohodě, žádná velká nenávist z něj nesálala

+8/0
26.9.2017 10:14

P91e73t75r 12H66o80c32h64m13a22n 2140936195311

Ten byl úplně v pohodě, klidnej rozumnej chlap.

+1/0
26.9.2017 23:15

P85e67t41r 79F95i20a52l19a 9773566393933

A má restauraci pěknou, jídlo opravdu dobré.

Ale příště zkusíme ty ryby.

0/0
1.10.2017 22:11

M97i78r78o85s85l49a37v 16H88a37z24u65k65a 1626886685455

Stanik je uplne v pohode ;-) :-D

0/−1
27.9.2017 8:50

M22i89l56a91n 68V14o10t62a40v85a 5914476821942

ten kluk byl sice amatér, ale nevařil o nic hůř, než mnoho vyučených kuchařů. A na rozdíl z mnoha měl snahu a ne jen řeči

+19/0
26.9.2017 8:40

T28o72m71á82š 52L84u27d35v63í66k 5120418573526

Tomu klukovi chyběla koncepce. Tím, že o tom nic nevěděl, se v tom dost plácal a pak z nedostatku financí si do toho, co vaří, nechal mluvit i od pronajímatele.

Ten konvektomat stojí zhruba čtvrt mega - opravdu nestačilo se o ten stávající postarat?

+7/0
26.9.2017 8:49

M74i24l42a31n 82V73o65t66a81v12a 5384736781322

souhlas, ale ta koncepce chybí mnohdy i těm vyučeným kuchařům.

0/0
26.9.2017 9:16

R55a63d45e68k 16H42o94d92a92ň 9796457831273

Nejspíš stačilo. Já bych uvažoval nejspíš i nad tím, zda v restauraci kde množství hostů není valné, a většinu sortimentu tvoří ryby které jsou na přípravu dost rychlé je vůbec konvektomat potřeba.

Ale nejsem restauratér, nemám dost informací pro takové rozhodnutí. Jako laik si myslím že by to mělo zvládnout i bez něj (minimálně do doby, než těch vysněných 150 jídel denně nebude spíš velký sen, a realita někde na třetině těchto čísel). Přece jen, těch "pět večeří" musí jít zvládnout i bez toho.

+12/−1
26.9.2017 9:18

B86á35r89a 88T36e56s56n86e26r53o69v63á 5195380614899

dá se koupit i výrazně menší za pár desítek tisíc s nádržkou na vodu (není třeba připojení k vodovodu)

+3/0
26.9.2017 9:47

P69e53t78r 15F93i79a10l31a 9433356243573

Tím klukem myslíte majitele restaurace? Z pořadu jsem pochopil, že je to vyučený kuchař, který pak léta jezdil s kamionem.

0/0
1.10.2017 22:19

R81a31d62i85m 97P55o77l40á91š23e11k 9276313459399

Jinak v minulosti například pivovary vysílaly své zástupce do hospod, aby hodnotili, jak jejich pivo udržují a s těmi hospodskými, co jejich pivo kazili, rušili smlouvy. Rybáři z Vodňan se ještě mají hodně co učit.:-)

+19/0
26.9.2017 7:56

P20e74t14r 96F13i42a12l32a 9363656773333

To pivovary dělávaly.

Ale rybáři určitě ne, ani chovatelé zvířat nebo řezníci nechodí kontrolovat restaurace ... a pěstitelé obilí nebo mlynáři nekontrolují pekárny.:-)

0/0
1.10.2017 22:08

M17a35r67t55i11n 42K98o14u93d89e82l65k62a 3609317977563

Tak to je prekvapeni, ze lze v kuchyni zabit i cerstvou rybu. Bezne lze v kuchyni zabit jen mrazenou nebo susenou. :-)

+17/0
26.9.2017 7:02

L51i60b82o57r 50F88o55l38t38ý20n24e79k 2976355297304

10 minut mně trvalo, než jsem na to přišel - oni myslí "zabít" ne usmrtit, ale zkazit. Ten titulek je fakt dost magořina :D

+13/−1
26.9.2017 7:29

R32a70d14i33m 66P10o83l32á40š44e29k 9906483439529

To není magořina. Já jsem většinu toho pořadu viděl a ten zasviněný konvektomat byla skutečně síla.

Podle mně, kdyby ho ukázali hostům, co tam předtím jedli, tak by jejich významná část se tam poblila a to jídlo by tak vrátila zpět.

Další síla byly ty divné nezvyklé kombinace surovin, co tam "šušnila" partnerka majitele. To si může dovolit vařit tak maximálně v rodině, když je předtím na takové kombinace aspoň 5 - 10 let navyká a když ví, že všichni v rodině mají kachní žaludek a tak neskončí s řídkým případem na záchodu. Ale ne v hospodě neznámým hostům.

Ten člověk měl jediné štěstí, že tam vedle do 200 metrů neměl v rybích jídlech konkurenci, takže to nebylo s čím porovnávat a co se týká smradu, mohl se vymlouvat na to, že to je rybami.

Další síla. jak tady čtu, byla, že ten konvektomat vyhodil a koupil nový. Odhaduji, že někdo z konkurence přišel levně ke kvalitnímu konvektomatu, když věnoval půl dne až den jeho čištění.

+13/−1
26.9.2017 7:51

L21i14b75o83r 15F93o74l65t45ý21n26e72k 2316845347954

Tou magořinou jsem myslel použití slova zabít, že si to asi víc lidí vyložilo jako usmrcení živé ryby :)

+6/0
26.9.2017 7:59

B64á63r44a 40T88e26s73n88e51r76o60v27á 5155690644899

hlavně většina konvektomatů má samočistící funkci, stačí ji používat... :-/

+1/0
26.9.2017 9:48

K93a66r12e74l 31K51u24n35a 7565143684227

Nahraná kravina

0/−21
26.9.2017 6:15

T50o37m61á46š 15L48u63d37v13í13k 5630948403866

Jasně, Karle.

+8/0
26.9.2017 8:31

M42a37r42t56i59n 75D56u36f77e64k 3812587738234

Ona byla z kravína?

+4/0
26.9.2017 9:12



Najdete na iDNES.cz