Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

I čerstvou rybu lze v kuchyni zabít, předvedl šéfovi amatér z Vodňan

Opravdu čerstvou a dobře udělanou sladkovodní rybu si v Česku jen tak někde nedáte. Když si tedy Zdeňka Pohlreicha s pořadem Ano, šéfe! pozval majitel rybí restaurace Zlatý soudek na náměstí ve Vodňanech, byl z nabídky čerstvých ryb nadšen. Ne tak už z jejich úpravy ve zdejší kuchyni.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

A23n24t65o38n23í53n 69S47e12b27e77r34a 7673738950569

Kdysi jsem se u toho bavil. Ale ted uz je to dost o nicem.

0/−2
27.9.2017 20:42

M17i41c64h42a41l 24T45u14r48e54c77e21k 6233759626571

Priste to slovo zabit dej do uvozovek, pisalku.

+3/−3
26.9.2017 14:47

L95e74n49a 58P29á34t74k12o66v95á 8331243984439

říkala jsem si totéž, protože čerstvá ryba pro mě třeba znamená živá a zabít ji v kuchyni je normální

+1/−3
26.9.2017 15:04

K48a36r15e90l 23K11u97n35a 7245803594337

Kdy už konečně vy zde píšící pochopíte, že je to jen divadlo, předem připravené. Ale to se vám asi nechce. Tak jo!

+2/−12
26.9.2017 11:30

T98o18m64á98š 57L49u66d20v90í20k 5480598423916

Ještě nám to zopakujte, Karle.

Přijdete po příštím díle zas? A víte co, neprozrazujte nám to, my se necháme překvapit. ;-)

+23/0
26.9.2017 11:49

K16a22r17e48l 43K47u51n30a 7625223794367

Je mně jasný, že se chceš nechat překvapovat blbinama, scénáře mají na pár měsíců dopředu, třeba tě tam taky příště zahrnou.

0/−8
26.9.2017 17:42

T35o52m15á61š 47L59u93d20v92í52k 5430108343166

Tak Karel to nepochopil.

+4/0
26.9.2017 19:09

M43a44r90t86i47n 79K32r89e58b74s 4819879520200

Nejlepší bylo, jak se tomu hospodskému snažili umejt p***l ta protivná bába s tím hospodským od naproti. Ty tu hvězdu asi budou těžce vydýchávat. :D :-P

+5/−2
26.9.2017 9:17

R88a59d73o26m56í37r 86J54a40h63n 6830954530802

Hospodský od naproti byl naopak celkem v pohodě, žádná velká nenávist z něj nesálala

+8/0
26.9.2017 10:14

P53e55t27r 95H55o90c14h51m94a55n 2770446455481

Ten byl úplně v pohodě, klidnej rozumnej chlap.

+1/0
26.9.2017 23:15

P14e34t38r 57F11i29a37l14a 9983326203733

A má restauraci pěknou, jídlo opravdu dobré.

Ale příště zkusíme ty ryby.

0/0
1.10.2017 22:11

M42i27r86o63s98l92a49v 67H15a62z30u11k43a 1966926915145

Stanik je uplne v pohode ;-) :-D

0/−1
27.9.2017 8:50

M81i21l15a41n 40V76o94t28a44v91a 5294516951542

ten kluk byl sice amatér, ale nevařil o nic hůř, než mnoho vyučených kuchařů. A na rozdíl z mnoha měl snahu a ne jen řeči

+19/0
26.9.2017 8:40

T97o68m50á91š 81L40u31d23v59í56k 5800488203846

Tomu klukovi chyběla koncepce. Tím, že o tom nic nevěděl, se v tom dost plácal a pak z nedostatku financí si do toho, co vaří, nechal mluvit i od pronajímatele.

Ten konvektomat stojí zhruba čtvrt mega - opravdu nestačilo se o ten stávající postarat?

+7/0
26.9.2017 8:49

M70i51l47a97n 36V69o11t39a28v68a 5594156811312

souhlas, ale ta koncepce chybí mnohdy i těm vyučeným kuchařům.

0/0
26.9.2017 9:16

R68a26d54e49k 69H69o11d58a47ň 9526937331633

Nejspíš stačilo. Já bych uvažoval nejspíš i nad tím, zda v restauraci kde množství hostů není valné, a většinu sortimentu tvoří ryby které jsou na přípravu dost rychlé je vůbec konvektomat potřeba.

Ale nejsem restauratér, nemám dost informací pro takové rozhodnutí. Jako laik si myslím že by to mělo zvládnout i bez něj (minimálně do doby, než těch vysněných 150 jídel denně nebude spíš velký sen, a realita někde na třetině těchto čísel). Přece jen, těch "pět večeří" musí jít zvládnout i bez toho.

+12/−1
26.9.2017 9:18

B89á39r74a 20T26e26s47n46e95r80o44v80á 5545160104419

dá se koupit i výrazně menší za pár desítek tisíc s nádržkou na vodu (není třeba připojení k vodovodu)

+3/0
26.9.2017 9:47

P79e89t51r 22F61i63a54l74a 9593796933393

Tím klukem myslíte majitele restaurace? Z pořadu jsem pochopil, že je to vyučený kuchař, který pak léta jezdil s kamionem.

0/0
1.10.2017 22:19

R30a80d76i95m 77P32o58l44á93š15e68k 9746173219519

Jinak v minulosti například pivovary vysílaly své zástupce do hospod, aby hodnotili, jak jejich pivo udržují a s těmi hospodskými, co jejich pivo kazili, rušili smlouvy. Rybáři z Vodňan se ještě mají hodně co učit.:-)

+19/0
26.9.2017 7:56

P10e16t13r 73F88i66a77l92a 9453936913823

To pivovary dělávaly.

Ale rybáři určitě ne, ani chovatelé zvířat nebo řezníci nechodí kontrolovat restaurace ... a pěstitelé obilí nebo mlynáři nekontrolují pekárny.:-)

0/0
1.10.2017 22:08

M98a86r61t58i62n 71K71o86u26d86e14l59k72a 3389137637573

Tak to je prekvapeni, ze lze v kuchyni zabit i cerstvou rybu. Bezne lze v kuchyni zabit jen mrazenou nebo susenou. :-)

+17/0
26.9.2017 7:02

L40i17b27o55r 93F78o66l47t37ý93n32e26k 2166875397984

10 minut mně trvalo, než jsem na to přišel - oni myslí "zabít" ne usmrtit, ale zkazit. Ten titulek je fakt dost magořina :D

+13/−1
26.9.2017 7:29

R39a23d49i12m 32P68o87l54á62š88e37k 9446263579129

To není magořina. Já jsem většinu toho pořadu viděl a ten zasviněný konvektomat byla skutečně síla.

Podle mně, kdyby ho ukázali hostům, co tam předtím jedli, tak by jejich významná část se tam poblila a to jídlo by tak vrátila zpět.

Další síla byly ty divné nezvyklé kombinace surovin, co tam "šušnila" partnerka majitele. To si může dovolit vařit tak maximálně v rodině, když je předtím na takové kombinace aspoň 5 - 10 let navyká a když ví, že všichni v rodině mají kachní žaludek a tak neskončí s řídkým případem na záchodu. Ale ne v hospodě neznámým hostům.

Ten člověk měl jediné štěstí, že tam vedle do 200 metrů neměl v rybích jídlech konkurenci, takže to nebylo s čím porovnávat a co se týká smradu, mohl se vymlouvat na to, že to je rybami.

Další síla. jak tady čtu, byla, že ten konvektomat vyhodil a koupil nový. Odhaduji, že někdo z konkurence přišel levně ke kvalitnímu konvektomatu, když věnoval půl dne až den jeho čištění.

+13/−1
26.9.2017 7:51

L62i27b29o17r 90F38o35l67t79ý44n12e67k 2916145487874

Tou magořinou jsem myslel použití slova zabít, že si to asi víc lidí vyložilo jako usmrcení živé ryby :)

+6/0
26.9.2017 7:59

B92á80r43a 65T50e73s63n28e27r66o25v33á 5345900224849

hlavně většina konvektomatů má samočistící funkci, stačí ji používat... :-/

+1/0
26.9.2017 9:48

K47a65r87e10l 57K85u76n80a 7195163584727

Nahraná kravina

0/−21
26.9.2017 6:15

T95o10m17á20š 59L31u44d39v76í68k 5190808833626

Jasně, Karle.

+8/0
26.9.2017 8:31

M65a27r73t16i50n 23D29u78f42e11k 3912637508364

Ona byla z kravína?

+4/0
26.9.2017 9:12







Najdete na iDNES.cz