Diskuze

VIDEO: Pár tahů nožem a ryba je bez kostí. Pohlreich učí filetovat

Kuchař Zdeněk Pohlreich střídá polohu „kata“ nezdárných restaurací s polohou lektora, kdy se snaží pěkně krok za krokem naučit kuchaře některou základní techniku. V prvním dílu pořadu Zdeňkova akademie ukazuje, jak si poradit s vařením na páře.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Není nad rybu celou, filety jsou módní záležitostí, kdy je zbytečně velký odpad z dobré a chutné ryby. Třeba sehnat candáta vcelku je dnes velký probém, díky této blbé módě samé filetování. Lidé už pak ani nevědí, jak ta ryba vypadá či vypadala. Smutné.

1 1
možnosti
Foto

Moc hezky,ale dam na menu smažák a ze 150 obedu které denně vařím bude 90pc smažáku a může být dražší než filet z ryby;-D;-D

1 1
možnosti

Pohlreich je dobrej. Z něj se ještě na starý kolena stane nějakej dietolog. Všechno uvařený na páře by snad bylo moc i pro Rajka Dolečka, proti lžíci nějakýho prima kořeněnýho sósu na bázi třeba MÁSLA by asi nic nenamítal. Ostatně i Japonci dodávali a dodávají chutě takovýmto dietním pokrmům pomocí dipů, většinou na základě zkvašených sójových bobů.

Apropos Japonci: Někdy koncem 70. let provedla FAO velký průzkum nedostatků v jídle po celém světě. Jak se dalo očekávat, v těch nejchudších zemích lidé konzumovali nedostatek buď uhlovodíků, nebo bílkovin, nebo obého. V Evropě a Americe jedli tenkrát málo vitamínů, tedy salátků. Ve Východní Evropě a ve Svazu detekovali tuším lehký nedostatek bílkovin. V Japonsku jako jediné zemi na světě zjistili ve stravě nedostatek tuku; jinak všeho baštili dost.

Toliko k tomu, čemu nám Zdenda začíná propadat. ;-)

2 0
možnosti

Naprosto geniální video. Jenom tam tak nějak chybí, jak vlastně vzniknou ty filety... ;-D

6 0
možnosti

jo jo, to je to "kompletní" video...

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Užijte si jarní svátky obklopeni květinami a symboly jara a Velikonoc

29. března 2024

Celý týden jste se těšili, jak si konečně na Velký pátek vyzdobíte byt, dům, chalupu? Vsaďte na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...