Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Zažívat já v hospodách to, co Pohlreich, zblázním se, říká šéfkuchař Kalina

Díky populární televizní show MasterChef je tvář Miroslava Kaliny známá jako málokterého jiného šéfkuchaře. Podle něj je nejtěžší naučit děti jíst zeleninu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K88a47r56e80l 93U92r73b79a41n 2774784481379

Broccoli must die!

https://www.youtube.com/watch?v=Y9uXrndqyU4

0/0
12.10.2017 13:26

K10a66t25e66ř10i41n49a 52V26a49š75á97k78o80v81á 5111872659875

Kde se pořád bere to klišé, že je těžké naučit děti jíst zeleninu? V rodinách, kde ji běžně jí rodiče, to absolutně není problém...a že takových znám.

+3/0
11.10.2017 16:20

P90a15v85e83l 26Č81e74r79n88ý 1465232

.... tihle samozvaní kuchtíci mě baví

+1/−4
10.10.2017 8:01

V47l70a79s35t20i89m61i15l 96H83a35l74b54i26c59h 8673175216328

Když vidím tu zdravou kvalitu,jak nám v televizi kuchaři ukazují,tak je to talíř ve středu umazaný jakýmsi jídlem.Toho se jeden nenají.

+6/−3
9.10.2017 16:19
Foto

M22a18r47u54š80k83a 83S50t86e21r94n36o15v54á 3680500862876

"Opery se nenajíte."

Hm.

0/0
9.10.2017 11:57

L28i76b14o13r 40H22l40u73b54u27č76e14k 4580610717507

... vy se snad opery najíte...?

+1/0
11.10.2017 1:48

M90a41r63t86i39n 48R98ů94ž35i10č52k24a 9844871668979

já si do svých chutí nenechám kecat žádné odborníky

jím co mi chutná a chodím tam, kde mi chutná ... ale domácí strava je domácí strava

+8/0
9.10.2017 11:41

P82e63t14r 80K20a81l43v92o37d14a 9785357889254

Osobně si myslím, že televizních pořadů o vaření je nějak moc. Přijde mi, že v pořadech ukazují jako bychom žili pro to abychom jedli a původní účel jídla, totiž že jíme abychom žili, se nějak vytrácí.

+11/0
9.10.2017 10:34

J69a14n 93Š50p67a39t11n87ý 2923922756605

druha veta ok, je to vas názor. marne si však lamu hlavu se smyslem vasi první vety .... napada me snad jen: ziju, abych mohl koukat na tv

+5/0
9.10.2017 12:05

P88a54v34e73l 75O70b62d71r33ž48á79l37e57k 6626374848612

Až někdo vymyslí něco jako smažák, co bude vypadat, vonět, chutnat a mít konzistenci jako smažák - a přitom to bude zdravé a za podobnou cenu. Tak v ČR vydělá jmění.

+1/0
9.10.2017 9:58

J50a32k39u90b 40F59e83i84f82a98r 7739159176129

když se smažákem necpete obden, není na tom nic nezdravého.

Můžete ho třeba jednou zkusit na přepuštěném másle:-)

+6/0
9.10.2017 10:22

M25a36r85t17i67n 31K74ř41í54ž 9853192870217

týjo, já jsem smažák neměl snad 5 let.

+3/0
9.10.2017 10:24

M50a66r65e16k 87K77a58l11i61n26a 3769134705348

On i smažák nemusí být sprosté jídlo... V Lokále mají extrémní úspěch s jejich verzí... Místo Eidam 30% je tak kvalitní Gouda, rozumně obalená a místo v přepáleném oleji je smažený na přepuštěném másle... Stojí sice dvě kila, ale je to naprostý prodejní hit, v každé z těch restaurací jich prodají víc stovky denně, je to nejprodávanější jídlo...

+10/0
9.10.2017 10:28

M98a70r63t59i56n 96K61ř71í68ž 9363872940397

Dvě kila za smazak mi přijde dost, obzvlášť v putyce typu Lokal. Jednou jsem měl v Itálii smažený obalovany parmezan, a o tom se mi v noci i zdálo.

+6/0
9.10.2017 10:30

P74a41v44l27a 49K72v92a76p96i14l50o71v52á 7899358214647

Dvě kila není zas až tak moc. Ceny v restauracích šly za poslední rok nahoru. A Lokál je prostě značka. Kvalitní sýr a přepuštěný máslo nejsou levné suroviny.

+2/0
9.10.2017 10:33

M60a18r96t67i24n 84K57ř33í46ž 9283842620717

Já do Lokálu (v Karlíně) chodím docela často a musím říct, že jsou sice nadprůměrní, ale nesmyslně drazí.

+1/0
9.10.2017 10:35

M35a41r56e43k 40K60a88l32i98n16a 3659824375278

Nesmyslně drazí nejsou, anžto mají i ta tyto ceny téměř pořád a ve všech podnicích plno...

+3/−1
9.10.2017 10:37

M73a34r44t41i11n 62K70ř67í72ž 9203812500937

tak zrovna tady v Karlíně mívaj i přes poledne dost prázdno. Navíc se mi nelíbí to prostředí.

+1/0
9.10.2017 10:38

M26a42r86e10k 67K45a49l70i20n20a 3629664355158

Líbit se to všem nemusí, ani já nejsem buhvíjaký fanoušek, ale jako kocept jim to ekonomicky neuvěřitelně šlape, je to stroj na peníze...

+2/0
9.10.2017 10:39

P97e76t80r 78Č93e89r49m25á32k 9838565269880

Tak vzhledem k tomu že lokál je postavený z velké části právě na tom retro prostředí, tak se to prostě u Vás míjí účinkem, na tom není nic divnéno.

0/0
9.10.2017 11:26

K61a53r90o61l26i97n73a 87M64a62r65i93e 72H26l64a16v97s39o43v33á 6814919735813

nedávno byla do sítě Ambi vnořena cukrárna U myšáka, jedou také chlebíčkovou klasiku. Namátkou šunkový stojí 58,- Kč, to už je nesmyslně drahé, zvlášť když je to chlebíček běžné velikosti a standardního složení a obložení

+1/0
9.10.2017 13:18

M70a65r27e20k 68K25a97l48i23n54a 3879534215468

Tak tak, musíte to brát tak, že dvě kila za kvalitní a velmi chutný oběd ve vyhlášené restauraci v centru Prahy není nijak moc, ale je to běžné...

+2/0
9.10.2017 10:36

M73a11r71t49i13n 14K63ř24í86ž 9913192810987

Lokál není žádná vyhlášená restaurace.

+3/0
9.10.2017 10:37

M11a64r51e16k 90K86a72l51i57n81a 3749494515188

Samozřejmě, že je vyhlášená, neboť je tam neustále narváno... Je to prostě luxusnější hospoda, ne fine dining místo, ale vyhlášené je... Vyhlášená může být i pivnice nebo stánek s Pho bo..

+4/0
9.10.2017 10:38

T76o50m60á78š 89D14v35o89ř39á28k 7275766867891

Tak stánek s Pho bo v Sapě třeba vyhlášený je...;-)

+2/0
9.10.2017 11:31

Š60á82r28k19a 13M72a90t57y35á80š46o95v39á 1701345592639

ve Slavíkově ulici u Jiřáku taky....

0/0
11.10.2017 8:16

Š71á62r53k83a 33M81a66t29y52á79š82o87v64á 1261405142549

gouda v akci 15,90 za 100g. (minulý týden Globus), takže i na GHÍ smažená, obalená v panco strouhance, by neměla stát víc jak stovku....

0/0
11.10.2017 8:15

P41e54t19r 83Č91e25r36m40á53k 9318185659530

Dvě stovku za jídlo v restauraci ambi je zlatá cena ;-)

0/0
9.10.2017 11:23

P70a27v75l74a 42K53v14a33p40i40l47o35v25á 7189748274317

Teď jsem na to koukla a je za 165,- což je v pohodě. A mmch. jejich dršťkovka za 49,- je jedna z nejlepších, co jsem kdy jedla. A ta mi přijde vyloženě levná s ohledem na cenu drštěk a kolik jich tam je.

0/0
9.10.2017 11:34

Z36u14z50a29n86a 42B44e36n40d18o31v75á 2676382943128

Za dršťovku je to až až ;-)

+2/−1
9.10.2017 11:41

P75a15v49l44a 60K91v98a72p17i16l39o11v18á 7749928104367

Záleží. Pravé hovězí dršťky stojí 60 - 80 Kč/kg. Když v té polévce máte opravdu 10 - 15 dkg velkých kusů, takže opravdu poznáte, že tam nenarvali vepřovou náhražku, jste na 10 Kč za základní surovinu.

+2/0
9.10.2017 11:56

Z13u11z30a32n19a 43B85e66n53d65o84v75á 2386382633428

Brr, zrovna velké kusy nesnáším. Když už je to na menší kousky, dá se to pozřít, ale žvejkat to? Ne děkuji :-)

+1/−2
9.10.2017 13:15

P84a80v57l81a 27K58v28a97p21i28l77o67v51á 7369148154307

Tak pak nehodnoťte cenu, když tu polévku nemáte ráda, tak jak má vypadat a chutnat.

+2/−1
10.10.2017 23:46

P55e44t28r 60Č25e18r61m82á58k 9838635709180

Za 165 je samotný smažák, k tomu příloha za cca 40 = cca 200. Každopádně i tak to je naprosto skvělá nabídka, za jen o málo menší peníze se jinak prodávájí mražené hrůzy z makra vykoupané ve friťáku v palmáči...

0/0
9.10.2017 20:11

R74u30d58o52l36f 56K44i80t37l90e81r 4523643670172

Tak zrovna v Lokálu používají Eidam 30% z Polabských mlékáren, šéfkuchař Marek Janouch říká, že je na smažení nejlepší:-)

+2/0
9.10.2017 11:43

K81a61r32o20l49i56n76a 23M54a80r12i31e 72H27l56a49v53s76o62v75á 6514209165553

hit to sice je, ale žádný zázrak to taky není a to jsem ho měla v Lokále v Dlouhé, v Kunraticích a Nad Stromovkou, mastný a nic moc chuťově

0/0
9.10.2017 13:15

M75a23r47t13i79n 60K53ř43í56ž 9383712180377

Neexistuje forma brokolice, která by se dala pozřít.

+7/−18
9.10.2017 9:31
Foto

B85r57o62n93i28s36l79a18v 10G93a36b60r38y16š 2102539601

Ano. Homer Simpson po ní dokonce dvakrát zemřel. To nemůžu riskovat.

+10/0
9.10.2017 9:54

M60a15r47t84i17n 69K94ř33í79ž 9973512390227

přestože se nás sama brokolice snaží varovat svou příšernou chutí :-)

+10/−1
9.10.2017 10:14

Š45á40r98k85a 59M58a36t94y43á20š22o28v25á 1841415122359

v nákypu je dobrá....

0/0
11.10.2017 8:18

M10a91r37t18i53n 64T48e41s62a76ř 2649513883233

Děti mají rády energetické přílohy (to mohu potvrdit), tak jim místo toho dáme krémovou polévku s brokolicí ;-D

Ale jinak dobrý, osvěta nutná je, jinak by tu zůstali samí propagátoři buď tzv. "levných" jídel a la Hruška nebo stravy typu "je to příšerně nezdravý, ale dobrý". Ač jsem tolerantní a respektuju chutě každého, veřejnou propagaci podobných úletů už toleruju míň.

Což mi připomíná, že moje žena (moravská Češka s VŠ vzděláním) dělá výborný boršč. Je velmi dobrý a jsou v něm samé kvalitní suroviny (a kromě hovězího masa nikterak drahé) - náš nejmladší syn školkáček to prohlásil za "nejoblíbenější polívku". Velký hrnec uvařený v sobotu vydrží do pondělí a v pondělí je nejlepší :-)

0/0
9.10.2017 8:59

M44a76r11e17k 76K12a12l21i66n43a 3489414885628

Když se brokolicový krém dobře ochutí a s těmi křupavými krutony, to by většina dětí snědlo...

+2/0
9.10.2017 10:03

M53a15r43t94i40n 51K88ř97í74ž 9733132770317

můžete se pokusit chuť brokolice přebít, ale ona se vždycky vrátí.

0/−1
9.10.2017 10:33

M31a17r68e22k 59K65a19l14i51n23a 3829304445918

Já ji nemiluju, ale třeba podobně chutnající květák mám vysloveně rád...

+1/0
9.10.2017 10:37

M61a59r48t55i98n 58K14ř46í31ž 9353742520247

Květák chutná úplně jinak a mám ho taky rád. Brokolice stačí jeden kousek v hrnci polévky a je to na vylití.

0/−2
9.10.2017 10:40

M49a40r97e78k 85K68a42l89i60n10a 3339444895758

To mi nevadí, brokolicové jídlo bych si nedal, ale nemám to extrémně... Pro mě by stačilo na vylití např. jediné snítko kopru nebo máty...

+1/0
9.10.2017 10:42

M79a33r69t51i43n 80K12ř43í97ž 9253682660557

Dobře uvařená koprovka je nejlepší omáčka.

+4/−1
9.10.2017 10:44

M94a56r64e54k 71K28a67l39i27n82a 3809924685448

Mně to jako kocept chutná, vše oko, ale kdyby to byla třeba majoránková nebo bazalková nebo jiná, ale prostě BEZ KOPRU... ;-D

+2/0
9.10.2017 10:49

M67a26r69t72i74n 75K87ř62í12ž 9503322400537

..a ten bramborák je moc bramborovej :-)

+4/0
9.10.2017 11:06

M97a80r73t51i82n 39V13y86s27k41o42c93i26l 3162938865630

A brokolicovy krem moc brokolicovy. ;-) Mezi nama, ja treba mam hodne rad plnene papriky. S tim, ze tu papriku ale zasadne nejim :-) Proste ji beru jako fajn formu na maso, super korenici pripravek (upect jen sekanou, tak to nechutna tak dobre), ale tim uloha papriky konci :-) obcas tomu s nadsazkou rikam, ze mam rad plnene papriky bez papriky.

+5/0
9.10.2017 12:51







Najdete na iDNES.cz