Diskuse k článku

Zažívat já v hospodách to, co Pohlreich, zblázním se, říká šéfkuchař Kalina

Díky populární televizní show MasterChef je tvář Miroslava Kaliny známá jako málokterého jiného šéfkuchaře. Podle něj je nejtěžší naučit děti jíst zeleninu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K81a81r37e20l 32U16r56b93a11n 2264524851359

Broccoli must die!

https://www.youtube.com/watch?v=Y9uXrndqyU4

0/0
12.10.2017 13:26

K11a97t70e71ř51i62n97a 82V23a53š20á39k51o89v62á 5371892309735

Kde se pořád bere to klišé, že je těžké naučit děti jíst zeleninu? V rodinách, kde ji běžně jí rodiče, to absolutně není problém...a že takových znám.

+3/0
11.10.2017 16:20

P47a95v78e11l 57Č82e83r54n97ý 1755872

.... tihle samozvaní kuchtíci mě baví

+1/−4
10.10.2017 8:01

V44l20a13s22t21i92m82i19l 64H54a23l20b40i73c21h 8493925136838

Když vidím tu zdravou kvalitu,jak nám v televizi kuchaři ukazují,tak je to talíř ve středu umazaný jakýmsi jídlem.Toho se jeden nenají.

+6/−3
9.10.2017 16:19
Foto

M70a73r62u33š97k20a 77S96t22e13r66n28o80v64á 3690350842536

"Opery se nenajíte."

Hm.

0/0
9.10.2017 11:57

L69i45b13o69r 73H23l33u63b47u50č16e29k 4500460407597

... vy se snad opery najíte...?

+1/0
11.10.2017 1:48

M85a30r47t58i14n 40R60ů45ž74i59č53k58a 9444611988619

já si do svých chutí nenechám kecat žádné odborníky

jím co mi chutná a chodím tam, kde mi chutná ... ale domácí strava je domácí strava

+8/0
9.10.2017 11:41

P54e75t85r 25K70a79l22v71o71d64a 9255927109174

Osobně si myslím, že televizních pořadů o vaření je nějak moc. Přijde mi, že v pořadech ukazují jako bychom žili pro to abychom jedli a původní účel jídla, totiž že jíme abychom žili, se nějak vytrácí.

+11/0
9.10.2017 10:34

J24a10n 86Š32p61a66t64n34ý 2733462896105

druha veta ok, je to vas názor. marne si však lamu hlavu se smyslem vasi první vety .... napada me snad jen: ziju, abych mohl koukat na tv

+5/0
9.10.2017 12:05

P31a64v39e77l 87O26b37d58r73ž24á79l41e76k 6516634988922

Až někdo vymyslí něco jako smažák, co bude vypadat, vonět, chutnat a mít konzistenci jako smažák - a přitom to bude zdravé a za podobnou cenu. Tak v ČR vydělá jmění.

+1/0
9.10.2017 9:58

J28a17k13u33b 90F30e75i69f24a44r 7839159356189

když se smažákem necpete obden, není na tom nic nezdravého.

Můžete ho třeba jednou zkusit na přepuštěném másle:-)

+6/0
9.10.2017 10:22

M40a68r87t77i76n 94K72ř90í20ž 9343172220457

týjo, já jsem smažák neměl snad 5 let.

+3/0
9.10.2017 10:24

M39a93r56e77k 53K39a19l56i47n96a 3399674225138

On i smažák nemusí být sprosté jídlo... V Lokále mají extrémní úspěch s jejich verzí... Místo Eidam 30% je tak kvalitní Gouda, rozumně obalená a místo v přepáleném oleji je smažený na přepuštěném másle... Stojí sice dvě kila, ale je to naprostý prodejní hit, v každé z těch restaurací jich prodají víc stovky denně, je to nejprodávanější jídlo...

+10/0
9.10.2017 10:28

M59a31r83t91i56n 57K98ř95í12ž 9423662750507

Dvě kila za smazak mi přijde dost, obzvlášť v putyce typu Lokal. Jednou jsem měl v Itálii smažený obalovany parmezan, a o tom se mi v noci i zdálo.

+6/0
9.10.2017 10:30

P50a35v34l98a 50K14v41a88p91i97l20o33v58á 7129688624517

Dvě kila není zas až tak moc. Ceny v restauracích šly za poslední rok nahoru. A Lokál je prostě značka. Kvalitní sýr a přepuštěný máslo nejsou levné suroviny.

+2/0
9.10.2017 10:33

M85a54r33t50i74n 98K37ř50í57ž 9533232520467

Já do Lokálu (v Karlíně) chodím docela často a musím říct, že jsou sice nadprůměrní, ale nesmyslně drazí.

+1/0
9.10.2017 10:35

M53a21r79e50k 72K72a95l42i68n29a 3279754205788

Nesmyslně drazí nejsou, anžto mají i ta tyto ceny téměř pořád a ve všech podnicích plno...

+3/−1
9.10.2017 10:37

M25a62r38t44i72n 13K95ř77í68ž 9763482920127

tak zrovna tady v Karlíně mívaj i přes poledne dost prázdno. Navíc se mi nelíbí to prostředí.

+1/0
9.10.2017 10:38

M93a24r92e40k 63K45a84l22i67n88a 3809724415938

Líbit se to všem nemusí, ani já nejsem buhvíjaký fanoušek, ale jako kocept jim to ekonomicky neuvěřitelně šlape, je to stroj na peníze...

+2/0
9.10.2017 10:39

P45e82t13r 53Č23e27r53m45á67k 9568135599810

Tak vzhledem k tomu že lokál je postavený z velké části právě na tom retro prostředí, tak se to prostě u Vás míjí účinkem, na tom není nic divnéno.

0/0
9.10.2017 11:26

K73a84r94o60l35i80n81a 83M77a39r92i57e 65H58l65a83v97s92o59v59á 6454169965943

nedávno byla do sítě Ambi vnořena cukrárna U myšáka, jedou také chlebíčkovou klasiku. Namátkou šunkový stojí 58,- Kč, to už je nesmyslně drahé, zvlášť když je to chlebíček běžné velikosti a standardního složení a obložení

+1/0
9.10.2017 13:18

M45a54r56e28k 89K70a78l23i20n98a 3269654645388

Tak tak, musíte to brát tak, že dvě kila za kvalitní a velmi chutný oběd ve vyhlášené restauraci v centru Prahy není nijak moc, ale je to běžné...

+2/0
9.10.2017 10:36

M97a98r55t98i83n 57K32ř71í38ž 9483242510197

Lokál není žádná vyhlášená restaurace.

+3/0
9.10.2017 10:37

M90a53r92e96k 75K90a45l11i89n73a 3839884415838

Samozřejmě, že je vyhlášená, neboť je tam neustále narváno... Je to prostě luxusnější hospoda, ne fine dining místo, ale vyhlášené je... Vyhlášená může být i pivnice nebo stánek s Pho bo..

+4/0
9.10.2017 10:38

T46o39m75á87š 86D69v87o92ř42á93k 7795766977951

Tak stánek s Pho bo v Sapě třeba vyhlášený je...;-)

+2/0
9.10.2017 11:31

Š88á55r71k70a 67M97a49t73y95á57š17o73v21á 1451105322649

ve Slavíkově ulici u Jiřáku taky....

0/0
11.10.2017 8:16

Š63á82r66k57a 86M49a17t39y15á79š25o65v16á 1361875972129

gouda v akci 15,90 za 100g. (minulý týden Globus), takže i na GHÍ smažená, obalená v panco strouhance, by neměla stát víc jak stovku....

0/0
11.10.2017 8:15

P16e20t95r 84Č92e51r38m73á67k 9178885469940

Dvě stovku za jídlo v restauraci ambi je zlatá cena ;-)

0/0
9.10.2017 11:23

P90a44v34l29a 68K41v97a72p34i91l88o13v19á 7209108664657

Teď jsem na to koukla a je za 165,- což je v pohodě. A mmch. jejich dršťkovka za 49,- je jedna z nejlepších, co jsem kdy jedla. A ta mi přijde vyloženě levná s ohledem na cenu drštěk a kolik jich tam je.

0/0
9.10.2017 11:34

Z52u37z58a54n39a 72B44e65n60d75o56v60á 2126552643108

Za dršťovku je to až až ;-)

+2/−1
9.10.2017 11:41

P40a21v17l75a 68K41v95a62p77i85l50o64v86á 7309268464847

Záleží. Pravé hovězí dršťky stojí 60 - 80 Kč/kg. Když v té polévce máte opravdu 10 - 15 dkg velkých kusů, takže opravdu poznáte, že tam nenarvali vepřovou náhražku, jste na 10 Kč za základní surovinu.

+2/0
9.10.2017 11:56

Z63u96z78a46n38a 35B91e96n70d23o11v34á 2376682403228

Brr, zrovna velké kusy nesnáším. Když už je to na menší kousky, dá se to pozřít, ale žvejkat to? Ne děkuji :-)

+1/−2
9.10.2017 13:15

P55a58v18l53a 11K64v21a25p50i77l70o41v47á 7129828894167

Tak pak nehodnoťte cenu, když tu polévku nemáte ráda, tak jak má vypadat a chutnat.

+2/−1
10.10.2017 23:46

P94e24t35r 47Č63e55r56m19á96k 9318125699690

Za 165 je samotný smažák, k tomu příloha za cca 40 = cca 200. Každopádně i tak to je naprosto skvělá nabídka, za jen o málo menší peníze se jinak prodávájí mražené hrůzy z makra vykoupané ve friťáku v palmáči...

0/0
9.10.2017 20:11

R79u25d37o62l62f 91K57i15t71l18e48r 4693923360692

Tak zrovna v Lokálu používají Eidam 30% z Polabských mlékáren, šéfkuchař Marek Janouch říká, že je na smažení nejlepší:-)

+2/0
9.10.2017 11:43

K80a81r29o44l40i91n88a 65M57a32r49i62e 92H27l62a11v64s67o41v80á 6484389775413

hit to sice je, ale žádný zázrak to taky není a to jsem ho měla v Lokále v Dlouhé, v Kunraticích a Nad Stromovkou, mastný a nic moc chuťově

0/0
9.10.2017 13:15

M77a42r61t43i89n 57K83ř48í70ž 9373382750107

Neexistuje forma brokolice, která by se dala pozřít.

+7/−18
9.10.2017 9:31
Foto

B91r62o21n33i55s57l70a30v 41G83a72b52r80y28š 2692529191

Ano. Homer Simpson po ní dokonce dvakrát zemřel. To nemůžu riskovat.

+10/0
9.10.2017 9:54

M62a76r52t15i77n 85K20ř90í40ž 9973102440797

přestože se nás sama brokolice snaží varovat svou příšernou chutí :-)

+10/−1
9.10.2017 10:14

Š84á60r63k12a 41M72a82t17y37á39š17o89v66á 1111905952649

v nákypu je dobrá....

0/0
11.10.2017 8:18

M44a89r10t25i45n 94T27e20s81a98ř 2449803493783

Děti mají rády energetické přílohy (to mohu potvrdit), tak jim místo toho dáme krémovou polévku s brokolicí ;-D

Ale jinak dobrý, osvěta nutná je, jinak by tu zůstali samí propagátoři buď tzv. "levných" jídel a la Hruška nebo stravy typu "je to příšerně nezdravý, ale dobrý". Ač jsem tolerantní a respektuju chutě každého, veřejnou propagaci podobných úletů už toleruju míň.

Což mi připomíná, že moje žena (moravská Češka s VŠ vzděláním) dělá výborný boršč. Je velmi dobrý a jsou v něm samé kvalitní suroviny (a kromě hovězího masa nikterak drahé) - náš nejmladší syn školkáček to prohlásil za "nejoblíbenější polívku". Velký hrnec uvařený v sobotu vydrží do pondělí a v pondělí je nejlepší :-)

0/0
9.10.2017 8:59

M84a19r50e52k 73K51a45l47i84n91a 3559594455798

Když se brokolicový krém dobře ochutí a s těmi křupavými krutony, to by většina dětí snědlo...

+2/0
9.10.2017 10:03

M31a70r58t80i82n 50K41ř98í52ž 9833302250727

můžete se pokusit chuť brokolice přebít, ale ona se vždycky vrátí.

0/−1
9.10.2017 10:33

M12a25r36e87k 89K26a57l17i55n85a 3609214215548

Já ji nemiluju, ale třeba podobně chutnající květák mám vysloveně rád...

+1/0
9.10.2017 10:37

M93a46r35t72i98n 56K42ř28í35ž 9493972110287

Květák chutná úplně jinak a mám ho taky rád. Brokolice stačí jeden kousek v hrnci polévky a je to na vylití.

0/−2
9.10.2017 10:40

M18a35r38e66k 12K42a52l92i63n63a 3769814565298

To mi nevadí, brokolicové jídlo bych si nedal, ale nemám to extrémně... Pro mě by stačilo na vylití např. jediné snítko kopru nebo máty...

+1/0
9.10.2017 10:42

M52a42r79t41i32n 74K94ř55í47ž 9403712740317

Dobře uvařená koprovka je nejlepší omáčka.

+4/−1
9.10.2017 10:44

M35a75r52e37k 41K56a97l31i67n56a 3839424125848

Mně to jako kocept chutná, vše oko, ale kdyby to byla třeba majoránková nebo bazalková nebo jiná, ale prostě BEZ KOPRU... ;-D

+2/0
9.10.2017 10:49

M26a36r44t92i29n 15K91ř77í51ž 9523912770587

..a ten bramborák je moc bramborovej :-)

+4/0
9.10.2017 11:06

M84a37r93t15i90n 16V86y15s61k91o88c54i55l 3792768245110

A brokolicovy krem moc brokolicovy. ;-) Mezi nama, ja treba mam hodne rad plnene papriky. S tim, ze tu papriku ale zasadne nejim :-) Proste ji beru jako fajn formu na maso, super korenici pripravek (upect jen sekanou, tak to nechutna tak dobre), ale tim uloha papriky konci :-) obcas tomu s nadsazkou rikam, ze mam rad plnene papriky bez papriky.

+5/0
9.10.2017 12:51



Najdete na iDNES.cz