Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Zažívat já v hospodách to, co Pohlreich, zblázním se, říká šéfkuchař Kalina

Díky populární televizní show MasterChef je tvář Miroslava Kaliny známá jako málokterého jiného šéfkuchaře. Podle něj je nejtěžší naučit děti jíst zeleninu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K60a56r50e26l 97U44r40b76a33n 2274964791299

Broccoli must die!

https://www.youtube.com/watch?v=Y9uXrndqyU4

0/0
12.10.2017 13:26

K89a70t78e20ř38i70n11a 56V58a67š72á28k27o48v29á 5471272799275

Kde se pořád bere to klišé, že je těžké naučit děti jíst zeleninu? V rodinách, kde ji běžně jí rodiče, to absolutně není problém...a že takových znám.

+3/0
11.10.2017 16:20

P49a66v63e53l 39Č78e20r65n87ý 1165282

.... tihle samozvaní kuchtíci mě baví

+1/−4
10.10.2017 8:01

V32l82a85s37t10i58m22i13l 40H39a97l72b12i88c76h 8963795946218

Když vidím tu zdravou kvalitu,jak nám v televizi kuchaři ukazují,tak je to talíř ve středu umazaný jakýmsi jídlem.Toho se jeden nenají.

+6/−3
9.10.2017 16:19
Foto

M38a16r47u79š40k61a 35S26t48e41r27n14o23v49á 3390450892416

"Opery se nenajíte."

Hm.

0/0
9.10.2017 11:57

L89i47b69o34r 23H48l86u51b93u60č64e61k 4800390707767

... vy se snad opery najíte...?

+1/0
11.10.2017 1:48

M76a22r83t12i55n 75R73ů42ž72i71č22k35a 9834321718539

já si do svých chutí nenechám kecat žádné odborníky

jím co mi chutná a chodím tam, kde mi chutná ... ale domácí strava je domácí strava

+8/0
9.10.2017 11:41

P86e65t89r 56K51a14l91v98o92d87a 9675737619854

Osobně si myslím, že televizních pořadů o vaření je nějak moc. Přijde mi, že v pořadech ukazují jako bychom žili pro to abychom jedli a původní účel jídla, totiž že jíme abychom žili, se nějak vytrácí.

+11/0
9.10.2017 10:34

J59a87n 43Š45p72a26t60n86ý 2843242736365

druha veta ok, je to vas názor. marne si však lamu hlavu se smyslem vasi první vety .... napada me snad jen: ziju, abych mohl koukat na tv

+5/0
9.10.2017 12:05

P60a51v35e61l 66O70b87d20r74ž24á49l23e35k 6726304848192

Až někdo vymyslí něco jako smažák, co bude vypadat, vonět, chutnat a mít konzistenci jako smažák - a přitom to bude zdravé a za podobnou cenu. Tak v ČR vydělá jmění.

+1/0
9.10.2017 9:58

J67a17k98u80b 86F22e34i91f48a58r 7559919106799

když se smažákem necpete obden, není na tom nic nezdravého.

Můžete ho třeba jednou zkusit na přepuštěném másle:-)

+6/0
9.10.2017 10:22

M75a82r24t52i49n 72K41ř30í96ž 9853502210447

týjo, já jsem smažák neměl snad 5 let.

+3/0
9.10.2017 10:24

M30a20r10e95k 75K77a27l16i73n55a 3739394105698

On i smažák nemusí být sprosté jídlo... V Lokále mají extrémní úspěch s jejich verzí... Místo Eidam 30% je tak kvalitní Gouda, rozumně obalená a místo v přepáleném oleji je smažený na přepuštěném másle... Stojí sice dvě kila, ale je to naprostý prodejní hit, v každé z těch restaurací jich prodají víc stovky denně, je to nejprodávanější jídlo...

+10/0
9.10.2017 10:28

M28a21r42t28i73n 44K72ř39í20ž 9293792220777

Dvě kila za smazak mi přijde dost, obzvlášť v putyce typu Lokal. Jednou jsem měl v Itálii smažený obalovany parmezan, a o tom se mi v noci i zdálo.

+6/0
9.10.2017 10:30

P46a20v23l40a 74K76v85a70p37i58l58o26v31á 7629688194677

Dvě kila není zas až tak moc. Ceny v restauracích šly za poslední rok nahoru. A Lokál je prostě značka. Kvalitní sýr a přepuštěný máslo nejsou levné suroviny.

+2/0
9.10.2017 10:33

M77a20r71t70i12n 84K52ř31í47ž 9103742890987

Já do Lokálu (v Karlíně) chodím docela často a musím říct, že jsou sice nadprůměrní, ale nesmyslně drazí.

+1/0
9.10.2017 10:35

M79a25r63e10k 80K95a59l25i98n61a 3239974905628

Nesmyslně drazí nejsou, anžto mají i ta tyto ceny téměř pořád a ve všech podnicích plno...

+3/−1
9.10.2017 10:37

M82a12r51t81i13n 29K52ř51í68ž 9493162430347

tak zrovna tady v Karlíně mívaj i přes poledne dost prázdno. Navíc se mi nelíbí to prostředí.

+1/0
9.10.2017 10:38

M70a18r37e75k 21K80a37l77i43n61a 3319814725588

Líbit se to všem nemusí, ani já nejsem buhvíjaký fanoušek, ale jako kocept jim to ekonomicky neuvěřitelně šlape, je to stroj na peníze...

+2/0
9.10.2017 10:39

P52e77t58r 57Č72e21r31m68á29k 9948285709690

Tak vzhledem k tomu že lokál je postavený z velké části právě na tom retro prostředí, tak se to prostě u Vás míjí účinkem, na tom není nic divnéno.

0/0
9.10.2017 11:26

K56a38r55o23l92i46n70a 87M16a71r84i12e 27H62l84a49v49s29o98v40á 6694989725203

nedávno byla do sítě Ambi vnořena cukrárna U myšáka, jedou také chlebíčkovou klasiku. Namátkou šunkový stojí 58,- Kč, to už je nesmyslně drahé, zvlášť když je to chlebíček běžné velikosti a standardního složení a obložení

+1/0
9.10.2017 13:18

M91a42r32e13k 12K87a41l57i50n20a 3799484875488

Tak tak, musíte to brát tak, že dvě kila za kvalitní a velmi chutný oběd ve vyhlášené restauraci v centru Prahy není nijak moc, ale je to běžné...

+2/0
9.10.2017 10:36

M38a44r11t70i46n 16K72ř55í55ž 9573462280797

Lokál není žádná vyhlášená restaurace.

+3/0
9.10.2017 10:37

M74a28r40e98k 56K65a44l31i59n24a 3679854275398

Samozřejmě, že je vyhlášená, neboť je tam neustále narváno... Je to prostě luxusnější hospoda, ne fine dining místo, ale vyhlášené je... Vyhlášená může být i pivnice nebo stánek s Pho bo..

+4/0
9.10.2017 10:38

T37o61m16á81š 45D61v10o90ř64á38k 7985626667471

Tak stánek s Pho bo v Sapě třeba vyhlášený je...;-)

+2/0
9.10.2017 11:31

Š45á86r73k65a 82M18a66t39y20á20š33o82v52á 1261775302429

ve Slavíkově ulici u Jiřáku taky....

0/0
11.10.2017 8:16

Š83á28r75k45a 93M48a75t10y66á78š82o63v11á 1981935972969

gouda v akci 15,90 za 100g. (minulý týden Globus), takže i na GHÍ smažená, obalená v panco strouhance, by neměla stát víc jak stovku....

0/0
11.10.2017 8:15

P84e72t49r 11Č12e19r72m96á50k 9958585629180

Dvě stovku za jídlo v restauraci ambi je zlatá cena ;-)

0/0
9.10.2017 11:23

P83a23v43l94a 25K43v89a12p51i48l96o65v25á 7389828754187

Teď jsem na to koukla a je za 165,- což je v pohodě. A mmch. jejich dršťkovka za 49,- je jedna z nejlepších, co jsem kdy jedla. A ta mi přijde vyloženě levná s ohledem na cenu drštěk a kolik jich tam je.

0/0
9.10.2017 11:34

Z20u38z83a55n40a 15B80e41n80d19o12v47á 2526522263478

Za dršťovku je to až až ;-)

+2/−1
9.10.2017 11:41

P58a94v69l29a 15K83v59a18p93i43l34o51v45á 7869798894317

Záleží. Pravé hovězí dršťky stojí 60 - 80 Kč/kg. Když v té polévce máte opravdu 10 - 15 dkg velkých kusů, takže opravdu poznáte, že tam nenarvali vepřovou náhražku, jste na 10 Kč za základní surovinu.

+2/0
9.10.2017 11:56

Z42u84z30a77n62a 52B18e62n63d43o34v87á 2646982943808

Brr, zrovna velké kusy nesnáším. Když už je to na menší kousky, dá se to pozřít, ale žvejkat to? Ne děkuji :-)

+1/−2
9.10.2017 13:15

P27a66v43l23a 55K13v35a77p75i60l96o80v38á 7949938384227

Tak pak nehodnoťte cenu, když tu polévku nemáte ráda, tak jak má vypadat a chutnat.

+2/−1
10.10.2017 23:46

P25e20t66r 95Č68e94r51m60á66k 9508505359300

Za 165 je samotný smažák, k tomu příloha za cca 40 = cca 200. Každopádně i tak to je naprosto skvělá nabídka, za jen o málo menší peníze se jinak prodávájí mražené hrůzy z makra vykoupané ve friťáku v palmáči...

0/0
9.10.2017 20:11

R39u43d38o70l27f 29K46i75t75l38e59r 4513123110552

Tak zrovna v Lokálu používají Eidam 30% z Polabských mlékáren, šéfkuchař Marek Janouch říká, že je na smažení nejlepší:-)

+2/0
9.10.2017 11:43

K37a33r68o49l94i74n48a 88M38a83r58i70e 90H61l87a61v84s52o55v31á 6624519665763

hit to sice je, ale žádný zázrak to taky není a to jsem ho měla v Lokále v Dlouhé, v Kunraticích a Nad Stromovkou, mastný a nic moc chuťově

0/0
9.10.2017 13:15

M73a91r45t49i80n 17K54ř65í93ž 9953332430817

Neexistuje forma brokolice, která by se dala pozřít.

+7/−18
9.10.2017 9:31
Foto

B11r39o54n90i54s98l86a68v 57G54a24b87r75y73š 2982569791

Ano. Homer Simpson po ní dokonce dvakrát zemřel. To nemůžu riskovat.

+10/0
9.10.2017 9:54

M91a84r65t90i74n 13K38ř97í18ž 9313392910767

přestože se nás sama brokolice snaží varovat svou příšernou chutí :-)

+10/−1
9.10.2017 10:14

Š94á37r53k79a 83M22a10t39y18á52š79o18v26á 1461315612149

v nákypu je dobrá....

0/0
11.10.2017 8:18

M42a54r19t24i13n 48T76e89s35a36ř 2259913453773

Děti mají rády energetické přílohy (to mohu potvrdit), tak jim místo toho dáme krémovou polévku s brokolicí ;-D

Ale jinak dobrý, osvěta nutná je, jinak by tu zůstali samí propagátoři buď tzv. "levných" jídel a la Hruška nebo stravy typu "je to příšerně nezdravý, ale dobrý". Ač jsem tolerantní a respektuju chutě každého, veřejnou propagaci podobných úletů už toleruju míň.

Což mi připomíná, že moje žena (moravská Češka s VŠ vzděláním) dělá výborný boršč. Je velmi dobrý a jsou v něm samé kvalitní suroviny (a kromě hovězího masa nikterak drahé) - náš nejmladší syn školkáček to prohlásil za "nejoblíbenější polívku". Velký hrnec uvařený v sobotu vydrží do pondělí a v pondělí je nejlepší :-)

0/0
9.10.2017 8:59

M56a75r80e59k 86K43a95l88i86n55a 3499824425858

Když se brokolicový krém dobře ochutí a s těmi křupavými krutony, to by většina dětí snědlo...

+2/0
9.10.2017 10:03

M82a57r65t17i45n 13K87ř83í82ž 9623912880767

můžete se pokusit chuť brokolice přebít, ale ona se vždycky vrátí.

0/−1
9.10.2017 10:33

M89a57r84e84k 47K71a73l32i42n45a 3869444285188

Já ji nemiluju, ale třeba podobně chutnající květák mám vysloveně rád...

+1/0
9.10.2017 10:37

M53a67r63t73i29n 16K90ř16í77ž 9693172550417

Květák chutná úplně jinak a mám ho taky rád. Brokolice stačí jeden kousek v hrnci polévky a je to na vylití.

0/−2
9.10.2017 10:40

M89a72r92e27k 66K97a65l15i40n11a 3709124215678

To mi nevadí, brokolicové jídlo bych si nedal, ale nemám to extrémně... Pro mě by stačilo na vylití např. jediné snítko kopru nebo máty...

+1/0
9.10.2017 10:42

M62a50r22t78i72n 27K94ř44í26ž 9283872710817

Dobře uvařená koprovka je nejlepší omáčka.

+4/−1
9.10.2017 10:44

M85a82r79e24k 76K90a39l83i59n48a 3279294465618

Mně to jako kocept chutná, vše oko, ale kdyby to byla třeba majoránková nebo bazalková nebo jiná, ale prostě BEZ KOPRU... ;-D

+2/0
9.10.2017 10:49

M12a22r65t91i71n 18K47ř37í65ž 9643902440387

..a ten bramborák je moc bramborovej :-)

+4/0
9.10.2017 11:06

M46a55r56t73i39n 94V25y79s31k60o86c93i20l 3802838135110

A brokolicovy krem moc brokolicovy. ;-) Mezi nama, ja treba mam hodne rad plnene papriky. S tim, ze tu papriku ale zasadne nejim :-) Proste ji beru jako fajn formu na maso, super korenici pripravek (upect jen sekanou, tak to nechutna tak dobre), ale tim uloha papriky konci :-) obcas tomu s nadsazkou rikam, ze mam rad plnene papriky bez papriky.

+5/0
9.10.2017 12:51







Najdete na iDNES.cz