Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

VIDEO: Pohlreich radí, jak na čirý hovězí vývar. I další pomalé vaření

Na dobré věci se vyplatí si počkat, říká televizní šéfkuchař a zdaleka tím asi nemyslí jen jídlo. Každopádně tak uvedl další díl své kuchařské akademie na Primě. A názorně předvedl přípravu pozvolna vařeného silného hovězího vývaru se zeleninou, který na podzim krásně zahřeje.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J38o85s51e47f 53M65i30š31k80o15v51s39k28ý 9538781551358

Mám možná o něco lepší recept na vývar. Do ca 1,5l studené vody (nesolit) vložit asi 0,6kg hovězího (přední s kostí) pokrájeného na kusy ca 5 cm a koření (3 kuličky nového koření, 7 kuliček pepře, bobkový list nedávám). Přivést k varu a pak stáhnout ohřev na minimum (voda by měla jen malinko perlit) a sbírat ca 30 minut pěnu (osvědčila se podběračka se sítkem). Asi po hodině vyjmout jen maso, které chceme použít do polévky (ca 15 dkg, libové) a stále udržovat těsně u bodu varu nejméně další 4 hodiny. Pak přidat na velké kusy nakrájenou kořenovou zeleninu (1 větší mrkev, 1 petržel, asi 1/3 celeru) a vařit ještě ca hodinu. Vyvařené maso, zeleninu a koření vyndat a buď vyhodit a nebo dát maso např. psovi (chuťově už nic moc, vše se vyvařilo).

Polévka - do vývaru dát na tenké nudličky nakrájenou mrkev, petržel a celer v množství, které považujeme za vhodné a na kostičky pokrájené maso odebrané asi po 1h vaření. Vařit asi 20 minut, zavařit event. nudle.

Vývar lze udělat i ve větším množství a zmrazit do zásoby. Kromě polévky také skvělý základ pro omáčky apod. Vařit lze i přes noc, voda prakticky neubývá.

+1/0
31.10.2017 8:49
Foto

K53a17r33e25l 60P22l12a38c28h96ý 6546946324179

Nadhera.

+2/0
30.10.2017 12:26

P80e24t49e56r 17H72o56s65e33k 6702627389609

Chcete to met pekne cire a nezakalene? Nakonec tam pridejte skorapky z vajec.

0/0
30.10.2017 2:15

A82n37t25o57n98i57n 21C36h95a90l56o12u41p43k24a 8388146179280

Hruška?

0/0
30.10.2017 15:10

P52e85t53e84r 32H31o70s73e21k 6132597269519

???

0/0
30.10.2017 18:49

M13a56r78t67i64n 68K92o22ž94í91n 1335246901450

Ne, stará kuchařská finta.

0/0
30.10.2017 20:16







Najdete na iDNES.cz