Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Zobrazit příspěvky: Doporučované
Čekáme na více doporučených příspěvků
Všechny podle vláken Všechny podle času

J36o82s86e19f 94M97i74š49k69o17v21s67k27ý 9678411481178

Mám možná o něco lepší recept na vývar. Do ca 1,5l studené vody (nesolit) vložit asi 0,6kg hovězího (přední s kostí) pokrájeného na kusy ca 5 cm a koření (3 kuličky nového koření, 7 kuliček pepře, bobkový list nedávám). Přivést k varu a pak stáhnout ohřev na minimum (voda by měla jen malinko perlit) a sbírat ca 30 minut pěnu (osvědčila se podběračka se sítkem). Asi po hodině vyjmout jen maso, které chceme použít do polévky (ca 15 dkg, libové) a stále udržovat těsně u bodu varu nejméně další 4 hodiny. Pak přidat na velké kusy nakrájenou kořenovou zeleninu (1 větší mrkev, 1 petržel, asi 1/3 celeru) a vařit ještě ca hodinu. Vyvařené maso, zeleninu a koření vyndat a buď vyhodit a nebo dát maso např. psovi (chuťově už nic moc, vše se vyvařilo).

Polévka - do vývaru dát na tenké nudličky nakrájenou mrkev, petržel a celer v množství, které považujeme za vhodné a na kostičky pokrájené maso odebrané asi po 1h vaření. Vařit asi 20 minut, zavařit event. nudle.

Vývar lze udělat i ve větším množství a zmrazit do zásoby. Kromě polévky také skvělý základ pro omáčky apod. Vařit lze i přes noc, voda prakticky neubývá.

+1/0
doporučit
31.10.2017 8:49
Foto

K66a69r43e34l 16P39l78a65c42h51ý 6806986704789

Nadhera.

+2/0
doporučit
30.10.2017 12:26

P47e20t51e20r 93H27o29s72e18k 6942907739939

Chcete to met pekne cire a nezakalene? Nakonec tam pridejte skorapky z vajec.

0/0
doporučit
30.10.2017 2:15

A40n48t56o80n33i84n 65C26h52a71l92o29u52p17k52a 8628556929500

Hruška?

0/0
doporučit
30.10.2017 15:10

P97e37t73e56r 74H56o46s30e87k 6922617479439

???

0/0
doporučit
30.10.2017 18:49

M41a44r48t26i84n 69K57o23ž15í61n 1935486581900

Ne, stará kuchařská finta.

0/0
doporučit
30.10.2017 20:16







Najdete na iDNES.cz