Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Do rohlíčků máslo, do závinu nebo listového těsta margarín, radí cukrářka

Máslová cenová aféra rozpoutala diskuse, zda se letošní vánoční pečení nevrátí k náhražkám z rostlinného tuku. Podle odborníků však ani ten sebelepší margarín nemůže nahradit chuť másla.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P63a85v94l85a 12K13v75a69p24i98l98o13v41á 7169978804657

Na jakékoli těsto jedině máslo. A do náplní margarín kvůli roztíratelnosti? No to se paní zbláznila, tak snad raději chvíli počkám a nechám máslo při pokojové teplotě povolit, než bych chuť ku...la margarínem. Ale v velkovýrobnách asi nemají čas...

+3/0
2.11.2017 12:29

R79a67d64m47i48l72a 48S10i10m53č41á47k61o88v31á 5305283305225

listové těsto z margarinu?? 8-o to jsou profíci teda... listové těsto neuděláte ani z normálního 82% másla, protože má nižší teplotu tání, po 5ti minutách v troubě z těsta vyteče a máte z toho kaluž... do listového těsta se dává 84% máslo dry... to pro tu odbornici z asociace cukrářů, jestli si to tady čte...

+5/0
2.11.2017 6:09

V10ě22r39a 31K35a31b23í20č84k64o61v85á 7914946190927

Řízky smažím na sádle a másla na ně dávám jen maličko po usmažení pro chuť.Palačinky zase dělám na směsi másla a oleje-nepřepaluje se.

Do taženého těsta na závin jsem začala dávat sádlo a máslem mažu jen na povrchu,chuť je stejná,jen je štrúdl křehčí.

Margarín v jídle poznám a nechutná mi.

+3/0
1.11.2017 19:41

J68i11ř52í 25N23o56v84o11t58n43ý 6325617196776

Tak pán očekává, že máslo bude časem za 44,- Kč za čtvrtku. No dobře, ale kdy bude nazpět za 25,-Kč v akci za čtvrtku? Na to nám pán už asi neodpoví. Protože neví anebo už dávno spí....

+1/−2
1.11.2017 19:27

P81e23t84r 85H79o52c49h45m38a26n 2340626635441

Margarín nikdy nikam, to je nepoživatelný hnus. Radši méně cukroví, ale pořádného.

+12/0
1.11.2017 17:00

F48a67n 48K51u52c94e61r29a 4748140985529

U nás se dělají pracny ze sádla a jsou super

+5/0
1.11.2017 16:47
Foto

H36a37n71a 90A97n60t10o16n82o47v10á 6167249654534

Loni jsem dělala vánočku podle Vaňka a taky tam bylo napůl máslo a napůl sádlo. Byla výborná.

+3/0
1.11.2017 18:00

H32y71n35e90k 59Z92d50e62n90ě94k 4802199241254

Máslo v tomhle nahradit nejde, kdo se o to pokusí, moc výsledkem nadšen nebude...

+5/0
1.11.2017 15:59

B79o85h37u26m22í72r 47M28r73á62k56a 6615108677424

Dobrá cukrářka udělá vynikají lístkové těsto z másla. Tato paní pracuje asi ve většině cukráren a tak to pak i chutná! ;-€

+6/0
1.11.2017 13:23

J86a49r41o58s34l17a26v 96K46a88d62l32e61c 5531329712851

Jedině máslo:-P

+7/0
1.11.2017 8:37



Najdete na iDNES.cz