Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Domácí rohlíky krok za krokem. Ve vašem provedení to může být pochoutka

V pekařské terminologii je to úplně obyčejné a takzvané běžné pečivo. V české kulinární duši je ovšem běžné pečivo zapsáno hodně hluboko. Ať už se nám to líbí, nebo ne, i ty nejobyčejnější rohlíky k české kuchyni patří.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

F73r92a60n28k 65N65o77v24a23k 5805345461309

Me z rohliku vzdycky vyjde tuha buchta, takze nevim..

0/0
16.11.2017 0:57

J70a91r29o38m90í84r 30D79o24u47b88r62a13v94a 9461886

Robota nemám, takže střední rychlost hnětení asi bude o něco delší...

+1/0
11.11.2017 1:12

P34a94v55e18l 35S22t37a26v19j61a21n30í11k 6488915927451

Proč instantní kvasnice, tuší někdo?

+2/0
10.11.2017 10:54

P92a66v79e18l 30T44r13ü69b40e35n14e97k24r 7691291882882

Asi jednodušší příprava (nemusíte si připravovat kvásek),ale já dělám z normálního. Dávám cca 1/2 kostky takže 21g. Kvásek samozřejmě z mléka a trošky cukru. O to méně pak dávám vody. Asi jsou zase trošku jiné než ty přesně podle receptu.

0/0
12.1.2018 18:18

V28l34a26d20i17m42í74r 19M76a79c63a28n 4408323531534

A ta mouka je jaká? Hladká, polohrubá, anebo hrubá? 8-o

0/0
9.11.2017 22:26

P68e45t25r 38M67a88r91š84o77u98n 5185398116486

podle obdelníčku vedle textu: 500 g hladké pšeničné

0/0
9.11.2017 23:28

D42a31n40a 82T23e75n82z37l60e91r 5690402495793

R^ Ozkoušeno, funguje - jsou skvělé. R^

+1/0
9.11.2017 16:26

K84a38r17e81l 60U38r78b54a90n 2304984361489

A takový rohlík vás přijde tak na 3 koruny výrobní ceny..

Z čeho jsou asi ty z Alberu? ;-D

0/−8
8.11.2017 13:13

M47a20r98t12i72n 69K43ř58í32ž 9443262560707

3 koruny? A za co? Z kila mouky vyrobíte tak dvacet rohlíků, takže to je asi 1,- koruna na jeden a zbytek ani nestojí za řeč.

+5/0
8.11.2017 15:14

O25d18s52t55r96a28n19ě16n55ý 70U27ž57i11v32a93t51e10l

Uživatel požádal o vymazání
+4/0
9.11.2017 14:09

M41a55r73t38i71n 38K57ř29í98ž 9953902570497

Navíc samozřejmě pekárny nakupují suroviny za zcela odlišné ceny.

+6/0
8.11.2017 15:19

O22d60s21t44r29a35n97ě92n12ý 89U29ž92i75v92a50t11e49l

Uživatel požádal o vymazání
+4/0
9.11.2017 14:19

M75a91r57i90á87n 51B28e97d85n60á33r56i10k 9361601660438

Ale víte co jíte a ještě se u toho možná i zabavíte ;-)

+1/0
9.11.2017 22:18

Z20d16e23n80ě96k 94Š57ť97a50s36t80n61ý 7785875551790

Žijeme v Kanadě a tak rohlík a vlašský salát vyhledáváme vždycky při návštěvě České republiky. Už jsme ale i tady dokázali vyrobit skutečně skvělý a přesný vlašák, dokonce se nám povedly rakvičky (to se ví, že ne při jedné trachtaci). Do rohlíků se rádi pustíme taky.

+6/0
7.11.2017 15:10
Foto

K33l14á43r65a 60L69i42n22h57a68r12t51o92v74á 6395610587652

"Vykřupané" :-( Mě by zajímalo, jak se dělají takové ty nekřupavé, měkoučké.

+1/−1
7.11.2017 13:20

M85a37r30t52i79n 43K58r50á61t70k65ý 3296974145534

prostě to nedopečeš

0/0
7.11.2017 17:50

M32a94r92t93i16n 73H76r92u64š22k94a 9531643329208

Upečete je úplně stejně, ale po vyndání na mřížku je přikryjete utěrkou a necháte zchladnout.

+3/0
8.11.2017 10:04

M73a32r94t91i59n 35K36ř53í70ž 9833252970987

Dejte je pak na hodinu do igeliťáku.

+1/0
8.11.2017 15:18

J75a91r59o63s57l29a96v 81M44a55r83v87a91n 2727170566367

No nevim, kdyz vidim ten recept, radsi si tech par rohliku za par kourn z albertu koupim. Hlavni vyhoda oproti ostatnimu pecivu zmineneho retezce je, ze jsou druhy den pouze gumove, nikoli tvrde a nepozivatelne.

+2/−2
7.11.2017 10:21

P77e36t39r 86P47e69t37r 6473782268783

akorát, že ty domácí rohlíky (nebo z ty poctivé z některých pekáren) jsou dobrota i holé bez ničeho, zatímco ty vaše z albertu za "pár korun" jsou hnus s čímkoliv už po koupení.

+9/−1
7.11.2017 11:10

J34a18r78o17s74l11a11v 15M57a46r34v67a49n 2757280476177

Tak s pochutkacem a cocacolou nemaj chybu :-P[>-]

+6/0
7.11.2017 11:26

D98a86v27i78d 26A91d57á85m21e60k 1151645211840

Kofola je lepší... ;-D

+3/0
7.11.2017 12:49

J41a49r71o72s65l47a19v 86M90a66r58v20a12n 2207850626687

Fuj, ta mi nechutnala ani za totace.

+1/0
7.11.2017 13:50

M10a62r37t60i60n 46K61r42á60t91k95ý 3246944455934

Za Rakouska-Uherska byla daleko lepší!

+4/0
7.11.2017 17:51

J72a14r83o94s75l19a80v 38M29a17r29v68a68n 2247800706327

A jak se znam, kdybych delal ty domaci rohliky ja, tak to bude spis humac jako vzdycky.

0/0
7.11.2017 11:27

K52a60t52e36ř59i33n94a 86V39a22š72á50k94o90v55á 5721842159275

já gumový nemám ráda, to raděj tvrdý :)

+6/−1
7.11.2017 14:47

M25a19r53t86i71n 42N29o40v91o77t46n60ý 1898697530

Kateřino, ty jsi ďábel, když to tady všechno odhalíš ;-D

0/0
14.11.2017 12:25

T19o17m29á41š 26D49u77š32e13j96o41v48s46k39ý 3457953297590

Je super, že ve videu najdeme vše podstatné... :-)

Jen jsem nenašel to video... :-/

+12/0
7.11.2017 6:36

P55a17v57e38l 14M67e82d18e24k 1490942381895

Zbytečně komplikované. Najděte si na webu recept na domácí pečivo z majolkového těsta = úspěch zaručen, jednoduché jako facka, vhodné na všechny "bílé" housky, bulky, rohlíky.

0/−12
7.11.2017 0:52

R88a74d42e11k 23S17ý92k56o86r41a 9427421119891

Zbytečně komplikované, Láďo Hruško :-)

+16/0
7.11.2017 6:16

Š24t26ě46p66á76n 16H14r71d16e59k 3150480455323

mnam mňamR^R^:-P

+1/0
7.11.2017 0:35



Najdete na iDNES.cz