Diskuse k článku

Domácí rohlíky krok za krokem. Ve vašem provedení to může být pochoutka

V pekařské terminologii je to úplně obyčejné a takzvané běžné pečivo. V české kulinární duši je ovšem běžné pečivo zapsáno hodně hluboko. Ať už se nám to líbí, nebo ne, i ty nejobyčejnější rohlíky k české kuchyni patří.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

F74r33a78n92k 86N85o51v15a85k 5605865571109

Me z rohliku vzdycky vyjde tuha buchta, takze nevim..

0/0
16.11.2017 0:57

J97a79r64o44m70í27r 86D39o27u28b69r69a10v77a 9361546

Robota nemám, takže střední rychlost hnětení asi bude o něco delší...

+1/0
11.11.2017 1:12

P92a59v28e49l 19S11t86a56v31j96a80n48í71k 6888465977871

Proč instantní kvasnice, tuší někdo?

+2/0
10.11.2017 10:54

P63a91v89e70l 55T83r26ü16b93e87n92e60k74r 7261251502372

Asi jednodušší příprava (nemusíte si připravovat kvásek),ale já dělám z normálního. Dávám cca 1/2 kostky takže 21g. Kvásek samozřejmě z mléka a trošky cukru. O to méně pak dávám vody. Asi jsou zase trošku jiné než ty přesně podle receptu.

0/0
12.1.2018 18:18

V59l16a92d97i81m58í69r 63M57a23c95a88n 4588783561794

A ta mouka je jaká? Hladká, polohrubá, anebo hrubá? 8-o

0/0
9.11.2017 22:26

P33e12t89r 71M61a13r88š71o65u91n 5935928686386

podle obdelníčku vedle textu: 500 g hladké pšeničné

0/0
9.11.2017 23:28

D46a16n31a 55T48e19n48z80l70e93r 5180222845303

R^ Ozkoušeno, funguje - jsou skvělé. R^

+1/0
9.11.2017 16:26

K68a92r97e97l 43U80r27b45a91n 2474464861549

A takový rohlík vás přijde tak na 3 koruny výrobní ceny..

Z čeho jsou asi ty z Alberu? ;-D

0/−8
8.11.2017 13:13

M89a18r20t91i77n 68K64ř53í66ž 9523512570107

3 koruny? A za co? Z kila mouky vyrobíte tak dvacet rohlíků, takže to je asi 1,- koruna na jeden a zbytek ani nestojí za řeč.

+5/0
8.11.2017 15:14

O41d23s63t18r11a67n93ě76n85ý 44U33ž11i93v69a93t64e87l

Uživatel požádal o vymazání
+4/0
9.11.2017 14:09

M84a62r10t72i60n 36K80ř84í96ž 9293172600147

Navíc samozřejmě pekárny nakupují suroviny za zcela odlišné ceny.

+6/0
8.11.2017 15:19

O48d40s55t90r33a27n14ě78n83ý 37U85ž85i94v41a33t57e53l

Uživatel požádal o vymazání
+4/0
9.11.2017 14:19

M66a69r82i72á86n 63B71e46d40n50á12r81i30k 9821951570778

Ale víte co jíte a ještě se u toho možná i zabavíte ;-)

+1/0
9.11.2017 22:18

Z83d29e62n63ě24k 12Š40ť70a79s83t26n44ý 7745505841520

Žijeme v Kanadě a tak rohlík a vlašský salát vyhledáváme vždycky při návštěvě České republiky. Už jsme ale i tady dokázali vyrobit skutečně skvělý a přesný vlašák, dokonce se nám povedly rakvičky (to se ví, že ne při jedné trachtaci). Do rohlíků se rádi pustíme taky.

+6/0
7.11.2017 15:10
Foto

K73l71á63r92a 43L64i67n67h37a60r79t73o37v81á 6555640137972

"Vykřupané" :-( Mě by zajímalo, jak se dělají takové ty nekřupavé, měkoučké.

+1/−1
7.11.2017 13:20

M83a54r72t33i14n 16K68r69á55t91k90ý 3626244155364

prostě to nedopečeš

0/0
7.11.2017 17:50

M41a44r39t32i85n 24H89r84u96š94k55a 9741793909168

Upečete je úplně stejně, ale po vyndání na mřížku je přikryjete utěrkou a necháte zchladnout.

+3/0
8.11.2017 10:04

M55a43r88t20i46n 86K68ř28í97ž 9393872370957

Dejte je pak na hodinu do igeliťáku.

+1/0
8.11.2017 15:18

J96a21r44o68s26l59a31v 54M23a29r72v74a97n 2407810486177

No nevim, kdyz vidim ten recept, radsi si tech par rohliku za par kourn z albertu koupim. Hlavni vyhoda oproti ostatnimu pecivu zmineneho retezce je, ze jsou druhy den pouze gumove, nikoli tvrde a nepozivatelne.

+2/−2
7.11.2017 10:21

P20e22t94r 75P11e84t16r 6793262268933

akorát, že ty domácí rohlíky (nebo z ty poctivé z některých pekáren) jsou dobrota i holé bez ničeho, zatímco ty vaše z albertu za "pár korun" jsou hnus s čímkoliv už po koupení.

+9/−1
7.11.2017 11:10

J57a70r14o86s84l11a57v 10M97a44r39v20a73n 2557330886747

Tak s pochutkacem a cocacolou nemaj chybu :-P[>-]

+6/0
7.11.2017 11:26

D89a73v21i70d 86A25d90á80m27e83k 1121455431820

Kofola je lepší... ;-D

+3/0
7.11.2017 12:49

J20a79r15o37s29l70a12v 70M20a55r79v89a16n 2217760656657

Fuj, ta mi nechutnala ani za totace.

+1/0
7.11.2017 13:50

M36a39r81t90i51n 36K30r46á10t26k70ý 3936304405264

Za Rakouska-Uherska byla daleko lepší!

+4/0
7.11.2017 17:51

J95a98r94o36s62l75a28v 60M54a28r70v49a59n 2417440106737

A jak se znam, kdybych delal ty domaci rohliky ja, tak to bude spis humac jako vzdycky.

0/0
7.11.2017 11:27

K15a16t46e78ř17i53n38a 88V62a11š98á34k12o53v49á 5601592599895

já gumový nemám ráda, to raděj tvrdý :)

+6/−1
7.11.2017 14:47

M25a77r69t38i72n 62N62o39v95o17t58n95ý 1498837350

Kateřino, ty jsi ďábel, když to tady všechno odhalíš ;-D

0/0
14.11.2017 12:25

T92o55m35á19š 59D29u87š81e34j86o65v59s55k93ý 3687943207800

Je super, že ve videu najdeme vše podstatné... :-)

Jen jsem nenašel to video... :-/

+12/0
7.11.2017 6:36

P84a49v83e88l 37M75e50d43e90k 1740582651925

Zbytečně komplikované. Najděte si na webu recept na domácí pečivo z majolkového těsta = úspěch zaručen, jednoduché jako facka, vhodné na všechny "bílé" housky, bulky, rohlíky.

0/−12
7.11.2017 0:52

R49a37d61e69k 23S66ý14k34o79r65a 9587801559471

Zbytečně komplikované, Láďo Hruško :-)

+16/0
7.11.2017 6:16

Š74t96ě79p50á23n 89H11r39d13e50k 3520700455813

mnam mňamR^R^:-P

+1/0
7.11.2017 0:35

Najdete na iDNES.cz