Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Zobrazit příspěvky: Doporučované
Čekáme na více doporučených příspěvků
Všechny podle vláken Všechny podle času

M73a21r30c28e28l22a 37K24o87u23ř33i10l36o70v37á 3731841573775

Mám rada zelí, zelné saláty a to udusene pod pokličkou, zahuštěné jiskou mám nejraději.

+4/−2
doporučit
13.11.2017 6:45
Foto

R38i96c67h67a60r47d 50P42o16l35á42š94e85k 9764523450859

brrr, proč do zelí přidávat jíšku?

+3/−2
doporučit
13.11.2017 7:58

H12o23n30z19a 68V12r82á58n92a 5901367414661

Protože to tak má někdo rád... Někdo má rád zelí nezajuštěné, někdo zahuštěné jíškou, jiný syrovou bramborou... Prostě zelí se dá připravit na spooooustu způsobů.

+2/0
doporučit
13.11.2017 8:04
Foto

R32i35c18h14a81r25d 22P72o79l85á22š86e94k 9284123450809

ale ano já chápu, že se zelí dá dělat na spoustu způsobů, ale proč bych bych do zeleniny měl cpát mouku?

+1/−3
doporučit
13.11.2017 10:00

M63a50r67c24e52l74a 88K74o55u48ř74i76l33o16v83á 3191801273385

Protože tak se dělá právę moravské zeli

+4/0
doporučit
13.11.2017 10:31
Foto

R22i69c63h78a65r10d 88P35o34l90á66š65e11k 9934523320229

to ovšem není odpověď na otázku proč bych měl dávat mouku do zeleniny.

Do moravského zelí ještě přijde výpek z masa a je to vlastně skoro omáčka.

+1/0
doporučit
13.11.2017 10:51

L87u90c43i59e 61K64a17ň48o88v66á 9946758416

1) aby získalo určitou konzistenci... Dokonce někdo používá jíšku.. nebo tzv. záklochtu (voda rozmíchaná s moukou, za studena), nebo to jen popráší.

2) díky mouce se jídlo stává sytější... takže pozůstatek toho, aby sa všeci pořádně naž**li zeliska knedlí... ;-) - stejný důvod jako když např. do sekané nebo do jinak upraveného mletého masa se brrr přidává rýže. Pro někoho nezbytnost, pro někoho kur**ení masa :-)

0/0
doporučit
13.11.2017 11:14

R69a66d15i41m 81P12o97l49á78š87e27k 9836313189539

protože zelí s moukou se k některým jídlům hodí. Stejně jako se k některým jídlům hodí zelí bez mouky.

0/0
doporučit
13.11.2017 13:06

M53i31c54h21a27l 91K75r30e64j72č14a 5318746216693

Jestli chutna stejne dobre, jako dusene zelicko budiz. Ale uz vidim jak doma treba manzelky (nebo kdo napr. u vas doma vari) uz honem pripravuji ledove lazne, jen aby bylo zeli zelenejsi :-) Pokud chce p. Pohlreich krasne barvy, take by mohl pouzit potravinarske barvivo. Modre kure a cervene brambory se zlutou oblohou jiste potesi kazdeho Spartana :-)))

+6/0
doporučit
13.11.2017 2:47

J34a57n65a 67Š84r35á83m98č95í13k53o33v69á 3179218509

Ledová lázeň je šup šup (vytáhnu z mrazáku dvě platíčka kostek ledu), to déle trvá to zelí třeba scedit. Dělám tak pravidelně třeba brokolici na krémovou polévku ;-)

0/0
doporučit
14.11.2017 12:01







Najdete na iDNES.cz