Diskuse k článku

K pečínce zkuste svěže vyhlížející blanšírované zelí podle Pohlreicha

Jak zelí tepelně upravit, aby bylo nejen chutné, ale dalo se na něj i koukat? Podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha je ideálním řešením blanšírování. Jíme i očima, nejde jen o nasycení. A výsledek za těch pár minut práce navíc podle šéfa určitě stojí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M28a26r69c32e64l97a 84K87o17u19ř62i39l21o32v63á 3911601803145

Mám rada zelí, zelné saláty a to udusene pod pokličkou, zahuštěné jiskou mám nejraději.

+4/−2
13.11.2017 6:45
Foto

R21i74c48h66a58r35d 73P70o11l19á18š30e92k 9694283850669

brrr, proč do zelí přidávat jíšku?

+3/−2
13.11.2017 7:58

H47o20n78z80a 35V56r85á40n98a 5441137164841

Protože to tak má někdo rád... Někdo má rád zelí nezajuštěné, někdo zahuštěné jíškou, jiný syrovou bramborou... Prostě zelí se dá připravit na spooooustu způsobů.

+2/0
13.11.2017 8:04
Foto

R45i51c46h50a13r95d 78P58o20l96á89š36e82k 9784983870689

ale ano já chápu, že se zelí dá dělat na spoustu způsobů, ale proč bych bych do zeleniny měl cpát mouku?

+1/−3
13.11.2017 10:00

M69a92r45c95e54l49a 12K32o85u27ř62i36l59o89v70á 3641261723655

Protože tak se dělá právę moravské zeli

+4/0
13.11.2017 10:31
Foto

R82i51c66h31a16r18d 36P23o88l54á51š76e85k 9524393740199

to ovšem není odpověď na otázku proč bych měl dávat mouku do zeleniny.

Do moravského zelí ještě přijde výpek z masa a je to vlastně skoro omáčka.

+1/0
13.11.2017 10:51

L69u88c89i12e 44K27a26ň77o26v32á 9606178296

1) aby získalo určitou konzistenci... Dokonce někdo používá jíšku.. nebo tzv. záklochtu (voda rozmíchaná s moukou, za studena), nebo to jen popráší.

2) díky mouce se jídlo stává sytější... takže pozůstatek toho, aby sa všeci pořádně naž**li zeliska knedlí... ;-) - stejný důvod jako když např. do sekané nebo do jinak upraveného mletého masa se brrr přidává rýže. Pro někoho nezbytnost, pro někoho kur**ení masa :-)

0/0
13.11.2017 11:14

R66a16d42i14m 26P13o71l38á87š28e36k 9236773439509

protože zelí s moukou se k některým jídlům hodí. Stejně jako se k některým jídlům hodí zelí bez mouky.

0/0
13.11.2017 13:06

M75i83c29h24a60l 94K36r81e63j48č33a 5498526896843

Jestli chutna stejne dobre, jako dusene zelicko budiz. Ale uz vidim jak doma treba manzelky (nebo kdo napr. u vas doma vari) uz honem pripravuji ledove lazne, jen aby bylo zeli zelenejsi :-) Pokud chce p. Pohlreich krasne barvy, take by mohl pouzit potravinarske barvivo. Modre kure a cervene brambory se zlutou oblohou jiste potesi kazdeho Spartana :-)))

+6/0
13.11.2017 2:47

J75a15n68a 82Š84r70á53m47č22í70k47o40v11á 3719758319

Ledová lázeň je šup šup (vytáhnu z mrazáku dvě platíčka kostek ledu), to déle trvá to zelí třeba scedit. Dělám tak pravidelně třeba brokolici na krémovou polévku ;-)

0/0
14.11.2017 12:01

Najdete na iDNES.cz