Diskuse k článku

Berlínský řízek není prasárna, říká Pohlreich a míchá hořčici s křenem

Křupavý řízeček vonící po másle, s pikantním ocáskem dvou druhů hořčice a křenu. Kombinace, která zní podezřele, přesto je nejen chuťově vychytaná. Kyselost hořčice vám při trávení pomůže se s kusem flákoty snáze vypořádat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

F75r41a40n70t82i95s95e58k 31K93r45a96l 8800356394502

Az na to,ze je to Münchnerschntzel ! Tedy Mnichovsky a ne Berlinsky !

0/0
2.12.2017 14:20
Foto

J23a76r89o54s58l60a89v 70Š90a90n54í59k 3549984331443

Drazí přátelé. Nedalo mi to a koupil křen a víc jak dva centimetry tlustý řízek jsem si ukuchtil. Oproti originálu ale na pánvi po pěti minutách z obou stran a pak dvě hodiny v pomalém hrnci. Výsledná chuť podobná běžnému řízku, ale plnější a trošku ostřejší. Nedělal jen ho na másle, ale pokladl máslem jednu stranu před ukončením smažení a po otočení do PH i druhou. Z hrnce není křupavý, ale za to jak dortík. Není to pracnější, jenom je potřeba mít ten křen, hořčici má doma každý a chuť je znatelně zajímavější. Je jedno, jak se jmenuje, chutná skvěle.R^

0/0
28.11.2017 16:24

R11a31d38i73m 47K13o14k82t34a 7682467499119

A já právě tu odfouknutou strouhanku na řízku mám rád. Tak teď už vím jak jí docílit, díky šéfe :-).

+2/0
21.11.2017 15:53

Z38d62e59n58e61k 97H15o51r75k61y 7245502685797

Tenhle rizek neni prasarna, ale taky to neni berlinsky rizek. Je to rizek mnichovsky. Aspon to tvrdi hodne jidelnich listku v mnichovskych restauracich a "kantynach".

+1/0
21.11.2017 9:51

J91i50ř46í 13S31t70e11j95s59k95a65l 8132209718173

Berlínský řízek JE prasárna.

0/0
21.11.2017 1:01

J29o89s24e50f 69M61i37š94k11o92v10s27k91ý 9358691241338

Berlínský řízek se připravuje z vařeného kravského vemene. Recepty pana Pohlreicha jsou už občas překvapivě "mimo mísu".

+4/0
20.11.2017 18:04

Š77á33r22k41a 87M64a24t78y98á42š13o62v92á 1581875422449

smažený vemínko, to bych si dala..jedla jsem to naposledy u nás v bufáči před 20 lety....

0/0
22.11.2017 11:11

M55i70l10a10n 98T27r63i55b44u20č31e52k 5194697884810

Vídeňský řízek se smaží na přepuštěném másle. Ne na másle.

+1/0
20.11.2017 14:06

Z42d35e86n59e75k 41S34e98i71d69l 6294345410187

Nevím co má společného článek o Berlínském řízku se svíčkovou?

+1/0
20.11.2017 12:52

Z43d22e83n56e78k 98S23e32i78d15l 6584845530547

Uklepl jsem se, to patří paní Trnkové

0/0
20.11.2017 12:53

K91l35á89r71a 23T80r59n32k10o82v68á 3244469104389

Mistr tvrdí, že svíčková je nezdravá prasárna. bylo to v několika rozhovorech. Mně naopak připadá, že nezdravý je ten smažený řízek i když je určitě výborný.

0/0
21.11.2017 19:24

R38a97d38i23m 35T75o19b67i61á89š 2893682194566

šohaj dvořák je patrně vychován na 4.kové hospodské stravě...nechce se mi to vyhledávat ale myslím, že pravý berlínský řízek je z vemene...

0/0
20.11.2017 14:38

K80l10á89r87a 79T17r45n78k56o21v60á 3574219214119

Aha, takže smažený řízek není nezdravý, ale svíčková ano. I když omáčka je samá zelenina a trocha smetany.

0/0
20.11.2017 10:53

R87a64d61i23m 93T49o17b29i71á27š 2773822674386

já měl zato, že brlínský řízek se dělá z hovězího vemena...

+5/0
20.11.2017 7:41

T81o33m21á50š 75D29v81o77ř36á65k 7925916587501

Svíčková na smetaně také nemusí být ze svíčkové...;-)

0/−3
20.11.2017 8:55

K27a61r76e64l 97K66u72n35a 7375543244177

Pleteš si pojmy s dojmy

+1/0
20.11.2017 10:05

R73a79d28i69m 12T33o76b50i74á87š 2483172444916

tak by se to pak nemělo jmenovat svíčková...zvláště na jídelním lístku...ale třeba falešná svíčková, třeba...když by ti dali v hospodě držkovku místo z hovezích žaludků tak z mnohem levnějších vepřových, tak by ti to bylo taky 1...???myslím při placení...

+3/0
20.11.2017 14:35

H28e20l38e95n29a 12Š89e65v12e19l49o22v84á 5108652553946

Prase ale nema predzaludky, to pak musi uplne ztratit charakter a chut.

0/0
21.11.2017 6:24

R66a36d68i54m 11T59o65b63i68á24š 2183752394236

já ty vepřové žaludky dělám dost často a řekl bych že to běžný konzument od hovězích dršek vůbec nepozná...!!!!!!proto to taky v mnohých bufetech zaměňují nebo míchají protože vepřový žaludek stojí o cca 1/2 míň...!!!!!!jinak polívka se dá udělat i třeba z kozích dršek...

0/0
21.11.2017 6:46

Z69d30e15n47e62k 96H41o35r22k26y 7185772195307

Taky mi to jednou reznik doporucil. Po uvareni (ale i pred varenim) se ale "drstky" z hoveziho a veproveho zaludku vzhledove hodne lisi. Veprove drztky jsou nizsi/slabsi a nemaji, na rozdil od hovezich, typicky vzhled "zubniho kartacku". Kdyz mam v drztkovce ony slabe, slizke kousky tak mi top moc nejede, na rozdil od tech vyssich "kartacku".

+1/0
21.11.2017 9:57

R88a48d76i83m 28T91o81b80i75á46š 2273592714416

určitě se ale neliší tolik aby to laik poznal.a když to v bufíku namelou ve směsi do polívky tak to skoro žádný nepozná...polraich zase nemá rád když se strouhanka na řízek přitlačuje a jiný to zase dělá.já si zase mouku s vajcem na obalování řízků rozškvrdlám už dohromady abych ušetřil 1 čistý talíř a nikdo to nepozná...!!!!!!

0/−1
21.11.2017 13:32

K59a86m80i88l 72P94y78t91e78l62a 8122580621409

Liší se dost zásadně. Asi jste dršťky nikdy neviděl, pokud dokážete tvrdit něco takového.

0/0
20.12.2017 8:44

Š23á51r46k33a 49M45a73t30y47á34š56o46v40á 1881535682309

jde to i z krocaní kůže...když j eto dobře nakrájené a zpracované,tak to dají hlavně ti,co se jim hovězí dršťky eklujou....

0/0
22.11.2017 11:10

R12a34d98i74m 35T45o28b14i23á50š 2963682234816

no, krocaní kůže to už přece není žaludek a rozdíl pozná i debil......

+3/0
22.11.2017 12:47

Š69á38r51k66a 34M10a92t20y36á67š38o48v56á 1411365642899

ano,ale je spousta debilů,co drš ́tky ze žaludku prostě nejí ;-)

0/0
20.12.2017 9:08

Najdete na iDNES.cz