Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Berlínský řízek není prasárna, říká Pohlreich a míchá hořčici s křenem

Křupavý řízeček vonící po másle, s pikantním ocáskem dvou druhů hořčice a křenu. Kombinace, která zní podezřele, přesto je nejen chuťově vychytaná. Kyselost hořčice vám při trávení pomůže se s kusem flákoty snáze vypořádat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

F64r72a47n82t62i87s18e84k 81K37r89a39l 8380676914652

Az na to,ze je to Münchnerschntzel ! Tedy Mnichovsky a ne Berlinsky !

0/0
2.12.2017 14:20
Foto

J83a60r91o21s80l55a73v 51Š65a85n97í12k 3709674561223

Drazí přátelé. Nedalo mi to a koupil křen a víc jak dva centimetry tlustý řízek jsem si ukuchtil. Oproti originálu ale na pánvi po pěti minutách z obou stran a pak dvě hodiny v pomalém hrnci. Výsledná chuť podobná běžnému řízku, ale plnější a trošku ostřejší. Nedělal jen ho na másle, ale pokladl máslem jednu stranu před ukončením smažení a po otočení do PH i druhou. Z hrnce není křupavý, ale za to jak dortík. Není to pracnější, jenom je potřeba mít ten křen, hořčici má doma každý a chuť je znatelně zajímavější. Je jedno, jak se jmenuje, chutná skvěle.R^

0/0
28.11.2017 16:24

R53a80d50i78m 71K31o72k63t80a 7582617409669

A já právě tu odfouknutou strouhanku na řízku mám rád. Tak teď už vím jak jí docílit, díky šéfe :-).

+2/0
21.11.2017 15:53

Z46d56e69n55e27k 40H63o86r62k45y 7825452575537

Tenhle rizek neni prasarna, ale taky to neni berlinsky rizek. Je to rizek mnichovsky. Aspon to tvrdi hodne jidelnich listku v mnichovskych restauracich a "kantynach".

+1/0
21.11.2017 9:51

J33i30ř25í 29S96t75e97j27s56k22a28l 8242289738933

Berlínský řízek JE prasárna.

0/0
21.11.2017 1:01

J19o20s86e26f 38M21i14š56k32o97v45s82k57ý 9728321881488

Berlínský řízek se připravuje z vařeného kravského vemene. Recepty pana Pohlreicha jsou už občas překvapivě "mimo mísu".

+4/0
20.11.2017 18:04

Š15á84r26k93a 34M40a30t75y79á83š20o86v20á 1691865402659

smažený vemínko, to bych si dala..jedla jsem to naposledy u nás v bufáči před 20 lety....

0/0
22.11.2017 11:11

M46i26l84a68n 58T35r75i17b95u15č78e11k 5134187464350

Vídeňský řízek se smaží na přepuštěném másle. Ne na másle.

+1/0
20.11.2017 14:06

Z12d84e17n68e47k 86S22e50i43d80l 6474815670837

Nevím co má společného článek o Berlínském řízku se svíčkovou?

+1/0
20.11.2017 12:52

Z91d60e66n63e47k 90S67e71i35d10l 6164165240707

Uklepl jsem se, to patří paní Trnkové

0/0
20.11.2017 12:53

K42l45á23r46a 93T12r50n20k61o63v58á 3504209154669

Mistr tvrdí, že svíčková je nezdravá prasárna. bylo to v několika rozhovorech. Mně naopak připadá, že nezdravý je ten smažený řízek i když je určitě výborný.

0/0
21.11.2017 19:24

R55a27d39i81m 93T29o71b42i65á30š 2333832674146

šohaj dvořák je patrně vychován na 4.kové hospodské stravě...nechce se mi to vyhledávat ale myslím, že pravý berlínský řízek je z vemene...

0/0
20.11.2017 14:38

K68l86á78r13a 30T89r76n27k10o89v98á 3214669604609

Aha, takže smažený řízek není nezdravý, ale svíčková ano. I když omáčka je samá zelenina a trocha smetany.

0/0
20.11.2017 10:53

R56a33d29i34m 35T22o62b21i14á73š 2603802814646

já měl zato, že brlínský řízek se dělá z hovězího vemena...

+5/0
20.11.2017 7:41

T95o82m95á82š 64D43v33o75ř55á89k 7435346887951

Svíčková na smetaně také nemusí být ze svíčkové...;-)

0/−3
20.11.2017 8:55

K16a96r35e25l 12K54u85n27a 7135933904867

Pleteš si pojmy s dojmy

+1/0
20.11.2017 10:05

R68a96d78i90m 62T38o25b69i75á69š 2743842544966

tak by se to pak nemělo jmenovat svíčková...zvláště na jídelním lístku...ale třeba falešná svíčková, třeba...když by ti dali v hospodě držkovku místo z hovezích žaludků tak z mnohem levnějších vepřových, tak by ti to bylo taky 1...???myslím při placení...

+3/0
20.11.2017 14:35

H48e51l59e68n52a 53Š57e65v38e17l89o95v47á 5578872493916

Prase ale nema predzaludky, to pak musi uplne ztratit charakter a chut.

0/0
21.11.2017 6:24

R61a58d74i46m 27T78o30b74i40á79š 2123772134136

já ty vepřové žaludky dělám dost často a řekl bych že to běžný konzument od hovězích dršek vůbec nepozná...!!!!!!proto to taky v mnohých bufetech zaměňují nebo míchají protože vepřový žaludek stojí o cca 1/2 míň...!!!!!!jinak polívka se dá udělat i třeba z kozích dršek...

0/0
21.11.2017 6:46

Z44d38e43n57e16k 36H49o64r74k26y 7915362145157

Taky mi to jednou reznik doporucil. Po uvareni (ale i pred varenim) se ale "drstky" z hoveziho a veproveho zaludku vzhledove hodne lisi. Veprove drztky jsou nizsi/slabsi a nemaji, na rozdil od hovezich, typicky vzhled "zubniho kartacku". Kdyz mam v drztkovce ony slabe, slizke kousky tak mi top moc nejede, na rozdil od tech vyssich "kartacku".

+1/0
21.11.2017 9:57

R18a41d76i27m 26T11o32b40i96á40š 2193432684716

určitě se ale neliší tolik aby to laik poznal.a když to v bufíku namelou ve směsi do polívky tak to skoro žádný nepozná...polraich zase nemá rád když se strouhanka na řízek přitlačuje a jiný to zase dělá.já si zase mouku s vajcem na obalování řízků rozškvrdlám už dohromady abych ušetřil 1 čistý talíř a nikdo to nepozná...!!!!!!

0/−1
21.11.2017 13:32

K15a94m68i26l 45P55y41t30e10l40a 8192290271319

Liší se dost zásadně. Asi jste dršťky nikdy neviděl, pokud dokážete tvrdit něco takového.

0/0
20.12.2017 8:44

Š77á72r67k23a 74M84a45t95y32á94š51o63v47á 1681225512309

jde to i z krocaní kůže...když j eto dobře nakrájené a zpracované,tak to dají hlavně ti,co se jim hovězí dršťky eklujou....

0/0
22.11.2017 11:10

R12a30d40i33m 96T97o74b35i81á73š 2213102664826

no, krocaní kůže to už přece není žaludek a rozdíl pozná i debil......

+3/0
22.11.2017 12:47

Š56á39r27k45a 37M24a72t87y37á50š14o64v59á 1951285332629

ano,ale je spousta debilů,co drš ́tky ze žaludku prostě nejí ;-)

0/0
20.12.2017 9:08







Najdete na iDNES.cz