Diskuze
Berlínský řízek není prasárna, říká Pohlreich a míchá hořčici s křenem
Děkujeme za pochopení.
F71r46a38n65t88i61s28e94k 86K95r28a33l
Az na to,ze je to Münchnerschntzel ! Tedy Mnichovsky a ne Berlinsky !
J32a62r86o49s41l71a61v 72Š13a26n21í56k
Drazí přátelé. Nedalo mi to a koupil křen a víc jak dva centimetry tlustý řízek jsem si ukuchtil. Oproti originálu ale na pánvi po pěti minutách z obou stran a pak dvě hodiny v pomalém hrnci. Výsledná chuť podobná běžnému řízku, ale plnější a trošku ostřejší. Nedělal jen ho na másle, ale pokladl máslem jednu stranu před ukončením smažení a po otočení do PH i druhou. Z hrnce není křupavý, ale za to jak dortík. Není to pracnější, jenom je potřeba mít ten křen, hořčici má doma každý a chuť je znatelně zajímavější. Je jedno, jak se jmenuje, chutná skvěle.
R92a61d20i60m 90K37o93k85t71a
A já právě tu odfouknutou strouhanku na řízku mám rád. Tak teď už vím jak jí docílit, díky šéfe .
Z15d37e91n57e85k 85H21o21r55k50y
Tenhle rizek neni prasarna, ale taky to neni berlinsky rizek. Je to rizek mnichovsky. Aspon to tvrdi hodne jidelnich listku v mnichovskych restauracich a "kantynach".
J34o81s70e94f 98M17i43š95k67o33v46s60k98ý
Berlínský řízek se připravuje z vařeného kravského vemene. Recepty pana Pohlreicha jsou už občas překvapivě "mimo mísu".
Š80á21r48k24a 74M85a90t14y65á15š59o39v51á
smažený vemínko, to bych si dala..jedla jsem to naposledy u nás v bufáči před 20 lety....
M89i96l37a25n 64T61r37i17b80u55č31e61k
Vídeňský řízek se smaží na přepuštěném másle. Ne na másle.
Z86d78e76n25e86k 27S96e13i21d47l
Nevím co má společného článek o Berlínském řízku se svíčkovou?
Z23d96e63n47e51k 50S68e75i21d65l
Uklepl jsem se, to patří paní Trnkové
K27l46á67r52a 67T84r32n90k10o65v27á
Aha, takže smažený řízek není nezdravý, ale svíčková ano. I když omáčka je samá zelenina a trocha smetany.
R62a87d17i24m 88T77o87b61i36á40š
já měl zato, že brlínský řízek se dělá z hovězího vemena...
T51o55m23á27š 11D24v84o65ř22á78k
Svíčková na smetaně také nemusí být ze svíčkové...
Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato
Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...
Potěšte se kvetoucími keři. Vybírejte, který by se hodil na vaši zahradu
Není nic krásnějšího, než se projít zahradou nebo parkem, ve kterých na jaře kvetou květiny a keře....
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Jediné kuře a rázem máte s minimálními náklady oběd pro početnou rodinu
Vyplatí se koupit kuře v celku a naporcovat si ho sami, protože celé kuře běžně získáte i za cenu...
Oblíbený trik dvou druhů našich užovek? V ohrožení předvedou páchnoucí mrtvolu
Žijí kolem nás, mnohdy o nich ani nevíme, přesto je příroda potřebuje a měli bychom za ně být rádi...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Jako dítě miloval Bajaju. Dnes vyrábí zbraně a díky šermu žije v minulosti
Na hradech a zámcích či ve filmech, jako je třeba pohádkový Bajaja, ho fascinovali šermíři, a tak...
Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů
Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...
Žádná mřížka ani pánev. Steak lze připravit přímo na rozpálených uhlících
V pořadu Česko na grilu na Primě se objevila neobvyklá výzva. Připravit hovězí steak přímo v ohni....
Umí člověka rozpohybovat i vytáhnout z deprese. Vepříci, koně, psi i delfíni
Nejenže jsou lidem věrnými souputníky. Zástupci živočišné říše jim mohou i vylepšit fyzické a...
Podzámecká zahrada v Kroměříži je plná energie a inspirace. I za deště
Nemůžete zabloudit. Na spodní straně náměstí proběhnete mezi domy k zámku s právě opravovanou...
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.