Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Vejce Benedikt podle Pohlreicha. Pošírování není vaření

Pošírování ve vodě je ultrašetrná metoda pro přípravu lehkých jídel, kdy připravované suroviny nevrháte do vroucí vody, ale do vody o teplotě o 20 až 30 stupňů nižší. Poznáte ji tak, že k vodní hladině jen sem tam vyběhne bublinka.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J43o61s32e54f 13M25i69š67k19o38v38s55k22ý 9268291121528

Myslím, že teplota vody je v popisovaném případu kolem 90°C (ojedinělé bublinky). V kuchařských receptech se také o pošírování píše jako o tepelné úpravě ve vodě těsně pod bodem varu.

0/0
27.11.2017 12:14

T36o76m93á76š 76L95u67d41v87í62k 5390498363406

Já jsem asi nedával pozor, ale nějak jsem nepobral, co v dílu o pošírování dělal konfitovaný platýs.

+1/0
27.11.2017 11:17

P83e55t88r 57T50y28č65k23a 6955412799502

Včera když to dělal tak jsem na to měl strašnou chuť. Ale já bych se s tím patlal 3 hodiny.

+2/0
27.11.2017 10:51
Foto

M16a76r57u35š42k18a 38S11t43e10r22n31o24v58á 3790270362316

To ie štráchů - umíchej mi vajíčka na špeku s patkou chleba, cizinče, a jedese dál!

+13/0
27.11.2017 10:11



Najdete na iDNES.cz