Diskuse k článku

Jak rychle to umí s wokem Thajci, to se s Pohlreichem naučíte také

Bez metody stir-fry by nejen thajská nebo čínská kuchyně nebyly tím, čím jsou. Přitom nejde o nic jiného než o rychlé smažení surovin na woku za častého míchání, díky čemuž vám na talíři přistane úžasná kombinace masa, zeleniny, bylinek a koření. S opravdu dobrou rýží či nudlemi skvostná kombinace.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

J70a68n 88H60a81v56e14l50k64a 3301166781875

Tohle bohužel na elektrice udělat nejde, ta nikdy nedá takový rychlý tepelný výkon.

+1/0
4.12.2017 14:16

L19u19d98v43í25k 93G28a40j73d80o30š89í39k 2275183764172

Ono i na plynu na wok hořáku, u nás prodávaném jako součást některých sporáků, nebo jako samostatný modul, to jde jen s odřenýma ušima akorát na malé pánvi.

Svého času jsem si přivezl z Číny jejich vařič. To byla raketa. Hořák měl 16 plynových trysek (naše plynové hořáky mají většinou jednu). Akorát to bylo tak čínsky udělané, že jsem se to pak bál používat.

0/0
4.12.2017 18:24

L21u73k83á63š 71M72a53r37e93d77a 6651774627808

To jsem zazil v Indonezii (predpokladam, ze to tam bude vsude stejne) kde maji bezne jejich podomacku vyrobeny pripoj plynove bomby s plynovym horakem. Zajimave byly situace kdy plynova bomba dochazela. To se vyznacovalo tak, ze zacal unikat zbytek plynu. Coz trvalo treba cely den. Kdyz jsem vydesenej se to snazil resit s nekym mistnim, kdy jsem se snazil odvetravat a na cigaro chodit tak 20 metru od baraku, tak se mi mistni vysmali, ze jsem panikar a ze je to uuplne normalni, ze takhle poznam ze dosel plyn :)

0/0
5.12.2017 12:40

J80i71ř71í 57D70v32o93ř92á37k 2764541958

Škoda že to nejde ukuchtit doma a věděli bychom jistě že máme kachnu.Takový žár si na našich sporácích nevytvoříme takže to cmundíme po svém ale když tam dáte co tam patří tak je to také ňamka.Viděl jsem jak si asijští kuchtíci střeží své otlučené pánve.Určitě na tom něco je.Prudký oheň ,zajetá pánev a čerstvé přísady.

0/0
4.12.2017 14:15

I87v68a70n 52M38a94r72e56k 6194428932

Trochu podivné, v jednom článku nám tvrdí jak jsou výpary oleje z pánve wok škodlivé , a zde zase její propagace, jak se bez ní správný kuchař neobejde. . . . . Som z toho voľaaký zmätený. ;-(

+9/0
4.12.2017 8:08

J34i47r46i 54B16i30l25i62n62a 5208100497

V Thajsku budu uz za mesic. Uz se tesim jak si pred Satani Rot Fai Hua-Lampong dam Khao Phat Moo + Beer Chang Yai.

+5/−15
4.12.2017 1:40

J27a66r68o46s54l23a27v 46C17h18r74o84b83o65k 4513484690146

Tak hlavně, že to víme.

+21/0
4.12.2017 2:06

J16a71n 48V76e47r20n34e76r 8873717213246

bilina se ozvala

+2/0
4.12.2017 7:11

I91v84a87n 29M52a84r69e57k 6284428902

A koho to zajímá ?

0/0
4.12.2017 8:09
Foto

K94a86r26e71l 61M69o49u77r75e91k 9571144373101

Doufam, ze Bilina-Mikhina pojede nekam, kde neni internet.

0/0
6.12.2017 23:06

J50a28n 58J22o76r34d55a35n 5911267899

Cituji: "Kdy přidávat jaký tip surovin"...nechtelo by to, aby autori clanku meli vychozenou alespon zakladku? Vzdyt ty hrubky biji do oci!

+17/0
4.12.2017 0:10

J95i64ř22í 65N78e22u84m72e79i53s89t31e48r 2722165473931

Ale zase má literární ambice - jak se sbíhaj ti psi z okolí, to jsem ani nedýchal napětím.

+14/0
4.12.2017 6:43

L45u32k43á80š 59M28a12r66e20d45a 6511184457698

Treba, mimojine, chtel dat nejaky tip na spravny typ surovin...

0/0
5.12.2017 12:42

Najdete na iDNES.cz