Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Maso na jerky musí být co nejčerstvější! Z něj je připravíte i doma

Sušení masa není ani v domácích podmínkách problém. Získáte zásobu energie, po které můžete po celé týdny sáhnout kdykoliv. Bývá to i výborná svačina třeba na rodinné celodenní výlety. A velmi chutná.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

T83o43m93á19š 41N72o13v78o49t28n87ý 4980858498467

Někde jsem četl, že jerky je ideální způsob, jak zredukovat dvacetidolarový steak na pětidolarovou žvýkačku.

0/0
11.1.2018 21:07

O62n36d71ř61e13j 84V30a97l48e80n29t97a 5688801589282

Jestli můžu doporučit, tak ze zkušenosti. Nechte si maso nakrájet rovnou od řezníka. Krájet to doma je opravdu peklo. A nechte pořádné dýško ať to nakrájí i příště nám ostatním :) dobrou chuť

0/0
5.1.2018 21:41

M37a11r22t70i94n 44K59o23ž46í68n 1985386821110

Nechat ztuhnout v mrazáku a ostrý nůž. Jde to celkem dobře.

0/0
6.1.2018 0:49

M77a54r12t19i98n 67K41o80ž65í98n 1625456551380

Jerky jsem dělal mnohokrát. Na naložení používám podobnou marinádu jako je uvedena zde, ale je v ní místo cukru coca-cola. S masem jsem nikdy nedělal vědu, prostě koupil maso (hovězí nebo vepřová kýta), nařezal přes vlákno, naložil, pak napíchal na špejle a zavěsil v troubě. Šest hodin bohatě stačí, s tím, že prvních 40 minut je teplota 80 stupňů, pak na nejnižší teplotu při pootevřených dvířkách. Nikdy se mně to nezkazilo (vždycky to bylo do dvou týdnů snězeno)

+5/0
5.1.2018 21:39

P22a74v44e97l 89S98o59b96o72t77k50a 5270754

jj, těch 80 stupňů je hygienické minimum, a důležité je, aby 80 stupňů bylo opravdu v celém objemu masa alespoň řekněme 30 minut, a ne jen na termostatu ;-D

Vždy je to ale sázka do loterie, např.

http://www.bezpecnostpotravin.cz/az/termin/76729.aspx

0/0
7.1.2018 21:00

P57a24v44e84l 91N25o46v12á73k 4957595809896

Hmm, Kokesova, dál nečtu...

0/−3
5.1.2018 21:02

P85a56v45e23l 17S58o88b30o11t70k34a 5110474

jj, pro správnou chuť je důležité zachovat v mase všechny bakterie, viry a parazity.

+1/−4
5.1.2018 16:24

M82a50t79o81u33š 67B81á90r82t65a 2305234704

Nechtěl bych to od té paní ochutnat

0/0
5.1.2018 14:32

M30i18c35h47a78l 84N26o98v23a13k 7609596697901

No ze bych si tam cpal ledek coz je jedno z tech horsich Ecek .... to radsi americky zpusob ....

+5/−1
5.1.2018 11:04

A38n55t56o53n19í83n 53M42i95k31u91l71e90c 8986977131903

Sorry, mělo být +

0/0
5.1.2018 11:38

T24o98m46á38š 79P94í62c91l 3496833471687

Že bych to zkusil s králičím masem? To si dovedu pořídit opravdu hodně čerstvé. Rovnou z králíkárny...

+2/0
5.1.2018 8:23

D46u29š32a62n 75R52a45j36n21i21n39e27c 4874222133551

Keď som prišiel k tomu liadku/ liadok amonný ?/ ktorým sa mäso asi bohate posype už smo skončil s chuťou na sušené mäso! Hlavne , že je to zdravé a neškodné .

+4/0
5.1.2018 8:18

S16t92a27n11i19s22l45a60v 33P62i57š59t92ě60k 1696988159725

Pouzivam zadni hovezi. Tuk podle meho tolik nevadi. Stejne to sezeru tak rychle, ze se to zkazit nestihne. Dulezite je to neprehnat s teplotou. Jinak maso upecete.

Skoda ze uz jsem davno ze skoly. Laboratorni susicka byvala na to idealni.

Trouba nema tak presnou regulaci, ale kdyz to clovek vychyta tak se to taky da.

+4/0
5.1.2018 1:14

M58a12r69t19i24n 55K61o76ž78í13n 1685286501670

Pokud to stihnete sníst tak tuk nevadí. Jinak žlukne.

+1/0
5.1.2018 21:39







Najdete na iDNES.cz