Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času

M54i42c18h85a94e51l15a 50P11l81a39n24á 2283207283297

To už je druhý článek o cukroví, kde jsou doporučovány srágory jako prášek Mana nebo bezlepkové směsi Schar. Milé dámy novinářky, buď jste tak blbé, a myslíte že směsi škrobů, různorodých prášků a umělých sladidel jsou lepší než mouky z přirozeně bezlepkových surovin, a nebo vám někdo z producentů platí bokem. Nevím, co je horší.

Pokud chcete udělat radost někomu, kdo lepek nemůže, tak použijte rýžovou mouku. Jen varuju, práce s bezlepkovým těstem je o poznání náročnější. A nebo lze dělat přirozeně bezlepkové druhy jako kokosky.

+4/−1
doporučit
19.12.2017 18:03

S78l58á54v19e20k 70P53e76c62i56n42a 5130790229355

Ty bezlepkovy krávy na každym rohu mi už fakt lezou krkem ! Trochu rozumu by to chtělo, ale kde ho vzít u bezlepkové, bezmozkové, necukrované kravky ?

+2/0
doporučit
19.12.2017 17:20

I28v69a69n50a 40N81e43j19e68d75l31í10k48o90v86á 6228284273913

Tak už zas jakési balamucení čtenářů.

Já jsem pekla bezlepkové vanilkové rohlíčky, išlské i linecké podle klasických receptů, jen jsem tam místo klasické hladké mouky namíchala různé bezlepkové mouky - kukuřičná, rýžová a částečně i zlatá Jizerka směs a super. Jen se to fakt hůře slepuje, protože je to křehké. Do išlského těsta jsem kvůli druhé dceři dávala karob místo kakaa a v poho. Největší obavy jsme měly z vaniláků, které meleme přes masový mlýnek, ale ty byly parádní, vůbec se nelámaly, jen jako ty z běžného těsta.

+1/0
doporučit
20.12.2017 10:11

D80a96n16a 61T78e83n88z41l33e47r 5190112695883

To linecké není linecké. Linecké těsto má poměr cukru másla a mouky 1:2:3, což tady není. Navíc do něj patří žloutek, nikoliv 3 vejce a už vůbec ne nějaký xanthan... nebo bezlepková jakomouka Schär, což je jen směs nějakých náhražek.

Z tohohle budou jen drolivé (špatně zpracovatelné) a také tvrdé keksy.

+1/0
doporučit
19.12.2017 14:28







Najdete na iDNES.cz